BINGO!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από ela ela
Εμενα το τιμονι μου μπορει να παιξει μερικες φορες στις μεγαλες ταχυτητες και σημειωτεων με τον πολυ αερα στην εθνικη και καμια στις στροφες με ανωμαλιες του δρομου....
Στις μεγάλες ταχυτητες λοιπόν (200+ ας πουμε) σε χτυπάει αλυπητα ο αέρας...απο κάπου πρεπει να κρατηθείς, σωστά??? Ε, μπορεί να μην το έχεις καταλάβει και στην προσπάθεια σου να ΚΡΑΤΗΘΕΙΣ επάνω στην μοτο να κρατιέσαι ΚΑΙ απο το τιμόνι...αυτό σημαίνει οτι εσύ προκαλείς τις ταλαντώσεις στο μπροστινο ή τις ενισχύεις...βγές παγανιά και προσπάθησε να κρατιεσαι επάνω στην μοτο ΜΟΝΟ σφιγγοντας τα γονατα σου στο τεπόζιτο και τα μαρσιπιέ, μόλις ακουμπώντας το τιμόνι...επίσης αν είσαι και σκυμμένος ακόμα καλύτερα...γιατί οταν τρώς ριπές αέρα απο τον κορμό σου πηγαίνουν οι ταλαντώσεις στην μοτο...δοκιμασε το με πολύ χαλαρά χερια, δοκιμασε το και με το να τα σφίγγεις...θα δείς αμέσως την διαφορά...
Το κουνημα στις στροφές με σαμαράκι μεσα στην στροφή μου φαινεται απολυτα φυσιολογικό...το θέμα απο εκεί και πέρα είναι αν εξελισεται το κουνημα σε κάτι πιο επικίνδυνο ή αν αποσβαίνεται μόνο του (και εδώ βοηθάει να μην σφιγγεις το τιμόνι)...
Το μπροστινό και πίσω σετάρισμα των αναρτήσεων μπορεί να είναι προσωπική υποθεση για τον καθένα οπως πολύ σωστά ανέφερες αλλά μια μοτοσυκλέτα με λαθος σετάρισμα ή λάθος ελατήρια για μενα κοκ, για σένα ή για τον άλλον μπορουν να προκαλέσουν (να κάνουν πιο φανερά/επώδυνα) αρκετά προβληματάκια σχετικά με την οδική συμπεριφορά...
Αν λοιπόν εσύ θεωρείς οτι η λύση στο πρόβλημα σου είναι το σταμπιλιζατέρ εγώ είμαι μαζί σου...αγορασε ένα, βαλτο και πραγματικά θα χαρώ πολύ να μάθω απο πρώτο χέρι τι συμπεριφορά έχει ένα Ζ750 με αυτό...
Μην υποτιμάς πάντως τον ρόλο των αναρτήσεων και τον σωστών ρυθμίσεων τους (που φυσικά ειναι ανάλογα τον αναβάτη/βαρος/δρομοι που κινειται/οδηγικό στυλ κοκ)...αν υποθετικά είχες μια ανάρτηση που θα μπορουσε να αποσβέσει εκείνο το σαμαράκι στην στροφή που σε τάραξε, δεν θα σκεφτόσουν αυτή την στιγμή το σταμπιλιζατέρ...οχι τουλάχιστον για αυτόν τον λόγο...![]()
ΥΓ: εγώ πάλι σαν "κοινό παρονομαστή" εχω το γεγονός οτι το τιμόνι του Ζ750 (δεν ξέρω για του 1000 δεν το έχω οδηγήσει ποτέ) ειναι πολύ "γρήγορο" ή για να το περιγραψω λιγο καλύτερα, δεν είναι καθόλου βαρύ όπως ένός ss...εκει καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ το πως ενιωσε ο gmakris...οπως ακριβως έτσι ενιωσε και φίλος μου με ss οταν καβάλησε το δικό μου...ανασφάλεια για αυτόν τον λόγο...υποθέτω οτι είναι θέμα συνηθειας...
ΥΓ2: προσωπικά δεν εχω να σου προτείνω κάποια λύση εκτός απο να μην σφίγγεις τα χέρια στο τιμόνι (ΑΝ το κάνεις) και αυτό επειδή προσωπικά το έχω δεί στην πράξη...δεν θεωρώ τον εαυτό μου γνώστη του αντικειμένου...επικοδομητική συζήτηση κάνουμε, οκ??? Οι αποφάσεις είναι δικιές σου...![]()