Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 87

Θέμα: ξεφύγαμε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
    η παραοικονομία το ξαναλέω έχει θετική συμβολή στο ΑΕΠ μιας χώρας με συνιστώσα την αύξηση της ζήτησης πολύ πολύ απλοϊκά και επιγραμματικά.
    Στη συνάρτηση αυτή (με τη οποία εν πολοίς συμφωνώ ότι ισχύει αλλά δεν την ενστερνίζομαι σαν ηθική ταυτότητα) που θα τοποθετούσες το γεγονός ότι το ΑΕΠ δείχνει θετικό πρόσημο αλλά στην πραγματικότητα ένα κυκλωπιαίο κεφάλαιο φεύγει έξω διαμέσου των μεταναστών (νόμιμων και μη)
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Ανθρώπινο μελος Το avatar του/της manos*gsxr
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Πάλι αυτή η ηλίθια σύγκριση...

Οι Έλληνες μετανάστες κατά συντριπτικά μεγάλο ποσοστό πήγαν ώς ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ στο εξωτερικό και όσοι απο αυτούς πήγαν ώς παράνομοι , έσπευσαν ΑΜΕΣΑ να κάνουν χαρτιά και πέρασαν ΑΠΕΙΡΕΣ δυσκολίες για να αποκτήσουν αυτά τα έντυπα... παρόμοια με όσα περνάνε για να πάρουν κάρτες εδώ.

Ποιά η διαφορά;... στο οτι οι παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες εδώ, δεν κινούνται για κτήση καρτών παραμονής ή έστω δήλωση νόμιμης παραμονής τους. Δεν θέλουν να ενσωματωθούν στο κοινωνικό και εργατικό σύνολο , προτιμώντας το εύκολο χρήμα στο συντριπτικό τους ποσοστό ... συμμετέχουν σε μεγάλο ποσοστό στην εγκληματικότητα ( 45-50% συμμετοχή ενώ δεν είναι παρά το 10% του συνολικού πληθυσμού μιας χώρας είναι τεράστια αναλογική συμμετοχή). Και πολλά άλλα ακόμη.

Το λάθος είναι στην Ελλάδα που δεν έγινε εξαρχής ρύθμιση του πόσους μπορεί να συντηρήσει, πόσους μπορεί να αφομειώσει, πόσους μπορεί να δεχτεί στο σύνολο πληθυσμού χωρίς να αλλοιώσει συνοχή.

Το δεύτερο λάθος είναι οτι με ενα νομοσχέδιο στο γόνατο προσπαθεί με το ζόρι να περάσει το μεγάλο σύνολο τους στο κοινωνικό σύνολο χωρίς να προφυλάσσει σημαντικά θέματα όπως η συνοχή που ανέφερα, η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (κανείς δεν ξέρει ποιός είναι που απο αυτούς), το μέλλον της χώρας όσον αφορά την εδαφική ακεραιότητα αφού η αύξηση του πληθυσμού τους είναι 3 προ 1 σε γεννητικότητα με των Ελλήνων.

Σε τίποτα δεν μοιάζει το μεταναστευτικό κύμμα αυτό με εκείνο των Ελλήνων... Είναι παντελώς αφελής η σύγκριση.

Υπάρχει ενα σύνολο 450.000 ανθρώπων μεταναστών διαφόρων φυλών , νόμιμοι , που μετέχουν σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις , ευθύνες και προνόμια του τόπου και είναι καθόλα αποδεκτοί , συμπαθείς και μπορούν να μείνουν στην χώρα , κάνοντας την καλύτερη αν μπορούν μαζί μας.

Οι υπόλοιποι , δυστυχώς , δεν χωράνε και δεν μπορούμε να τους συντηρήσουμε. Τελεία και παύλα.

Τι μπορεί να γίνει;... αν το ήξερα θα ήμουν στα Η.Ε τώρα σε κάποιο διπλωματικό σώμα ή στην FRONTEX. Σίγουρα όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Και ούτε φυσικά να δείχνουμε συνέχεια οίκτο για ενα άνθρωπο που ναι μεν έχει αδικηθεί στην ζωή , αλλά συνεχίζει και παρανομεί εις βάρος όλων μας (κοινωνικές ασφαλίσεις, φόροι κοκ ).

Gandalf
    Συμφωνω με αυτο που λες απλα εγω το εθεσα σε αλλη βαση.Ειπα οτι δεν εξεταζω το αν ειναι νομιμα η παρανομα στη χωρα μας αλλα το κινητρο το οποιο ειχαν για να ερθουν.για ενα καλυτερο αυριο οπως ολοι οι μεταναστες σε ολο το κοσμο
    Ποτέ μια δυνατή καρδιά
    στον πόνο δε λυγίζει,
    ακόμα και αν θα πληγωθεί
    κατέχει να ελπίζει.

Τα πράγματα πάντα τα λέω με το όνομά τους...δεν ξέρω αν και τί έχεις σπουδάσει,αλλά εγώ το ξαναλέω έχω σπουδάσει οικονομικά, η παραοικονομία το ξαναλέω έχει θετική συμβολή στο ΑΕΠ μιας χώρας με συνιστώσα την αύξηση της ζήτησης πολύ πολύ απλοϊκά και επιγραμματικά. Το ξέπλυμα τύπου Siemens που έχεις στο μυαλό σου δεν είναι αυτό που αναφέρω εγώ. Όσο για τη Βουλή, δεν θα κουραστώ να το λέω, δεν βρήκαν τίποτα κλειδιά από το κτίριο και μπαστακώθηκαν μέσα, η Βουλή έχει κατάντια γιατί η κοινωνία μας έχει κατάντια, εκλεγμένοι από εμάς είναι...δε φύτρωσαν μόνοι τους.
    Η θετικη συμβολη στο ΑΕΠ οπως εσυ το εχεις σπουδασει δεν εχει καμια συμβολη στη δικη μου τσεπη.
    Η εκροη χρηματων απο τα ταμεια που εχουν επωμιστει την υγεια μου και τη συνταξη μου με βρισκει, πως να το κανουμε, ολιγον θυμωμενο(sic).
    To "ξεπλυμα" που σκεφτηκες ειναι και αυτο ολιγον λαθος. Θα επρεπε να ξερεις πως οι αγαπητοι και συμπαθης κατα τα αλλα οικονομικοι μεταναστες ερχονται μαζι με το εμπορευμα που πουλανε με το ιδιο κοντεινερ.
    "Στον πατέρα μου οφείλω το ζην, στον δάσκαλό μου το ευ ζην"
    Member of "ΚΑΓΚΟΥΡΟΓΑΜΟΣΑΥΡΟΣ" official club

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Στη συνάρτηση αυτή (με τη οποία εν πολοίς συμφωνώ ότι ισχύει αλλά δεν την ενστερνίζομαι σαν ηθική ταυτότητα) που θα τοποθετούσες το γεγονός ότι το ΑΕΠ δείχνει θετικό πρόσημο αλλά στην πραγματικότητα ένα κυκλωπιαίο κεφάλαιο φεύγει έξω διαμέσου των μεταναστών (νόμιμων και μη)
    Να πάλι οι μετανάστες...Ε ρε εμμονή...Καταρχάς δεν καταλαβαίνω καθόλου τι εννοείς με το ηθική ταυτότητα ειλικρινά, κατά δεύτερο λόγο κυκλωπιαίο σαν λέξη δεν υπάρχει, κυκλώπειο μάλλον εννοείς.Το ΑΕΠ και τα εξερχόμενα εμβάσματα δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο.
    ΑΕΠ είναι η ολική χρηματική αξία όλων των τελικών αγαθών και υπηρεσιών που παράγονται σε μια οικονομία σε χρονική περίοδο ενός έτους ΣΥΝ το καθαρό εισόδημα από ιδιοκτησία στο εξωτερικό.Παραοικονομία είναι το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων οι οποίες ενώ δημιουργούν εισοδήματα συντελεστών παραγωγής και θα έπρεπε να καταγράφονται στις επίσημες εκτιμήσεις της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας,παράμετρος της οποίας είναι το ΑΕΠ,εξαιτίας της μερικής ή ολικής απόκρυψής του από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα εισοδήματα αυτά δεν περιλαμβάνονται στις επίσημες εκτιμήσεις.Η παραοικονομία αποτελείται από 3 συστατικά στοιχεία. 1) Αδήλωτη νόμιμη παραγωγή, παραγωγή νόμιμη καθεαυτή αλλα αποκρύπτεται για να μην υπαχθεί σε φορολογία 2) Αποκρυπτόμενα εισοδήματα σε είδος,δηλ η χωρίς έγκριση χρησιμοποίηση εργαζομένων ή εξοπλισμού και 3) Παράνομη παραγωγή από παράνομες δραστηριότητες που όμως ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ προστιθέμενη αξία όπως η παράνομη χαρτοπαιξία, η διακίνηση ναρκωτικών,η πορνεία.Η παράνομη δραστηριότητα δύναται να λειτουργεί αποτελεσματικά μέσα στο συνηθισμένο σύστημα τιμών το οποίο καθορίζεται από την προσφορά και τη ζήτηση. Μάθημα οικονομικών τέλος.

Να πάλι οι μετανάστες...Ε ρε εμμονή...Καταρχάς δεν καταλαβαίνω καθόλου τι εννοείς με το ηθική ταυτότητα ειλικρινά, κατά δεύτερο λόγο κυκλωπιαίο σαν λέξη δεν υπάρχει, κυκλώπειο μάλλον εννοείς.Το ΑΕΠ και τα εξερχόμενα εμβάσματα δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο.
    ΑΕΠ είναι η ολική χρηματική αξία όλων των τελικών αγαθών και υπηρεσιών που παράγονται σε μια οικονομία σε χρονική περίοδο ενός έτους ΣΥΝ το καθαρό εισόδημα από ιδιοκτησία στο εξωτερικό.Παραοικονομία είναι το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων οι οποίες ενώ δημιουργούν εισοδήματα συντελεστών παραγωγής και θα έπρεπε να καταγράφονται στις επίσημες εκτιμήσεις της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας,παράμετρος της οποίας είναι το ΑΕΠ,εξαιτίας της μερικής ή ολικής απόκρυψής του από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα εισοδήματα αυτά δεν περιλαμβάνονται στις επίσημες εκτιμήσεις.Η παραοικονομία αποτελείται από 3 συστατικά στοιχεία. 1) Αδήλωτη νόμιμη παραγωγή, παραγωγή νόμιμη καθεαυτή αλλα αποκρύπτεται για να μην υπαχθεί σε φορολογία 2) Αποκρυπτόμενα εισοδήματα σε είδος,δηλ η χωρίς έγκριση χρησιμοποίηση εργαζομένων ή εξοπλισμού και 3) Παράνομη παραγωγή από παράνομες δραστηριότητες που όμως ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ προστιθέμενη αξία όπως η παράνομη χαρτοπαιξία, η διακίνηση ναρκωτικών,η πορνεία.Η παράνομη δραστηριότητα δύναται να λειτουργεί αποτελεσματικά μέσα στο συνηθισμένο σύστημα τιμών το οποίο καθορίζεται από την προσφορά και τη ζήτηση. Μάθημα οικονομικών τέλος.
    Καμία εμμονή, κε οικονομολόγε. Απλά ο κολλητός μου είναι ο μόνος Έλληνας εργαζόμενος σε μια κατασκευαστική εταιρεία που απασχολεί 38 ανθρώπους και είναι ο μόνος δηλωμένος στο ΙΚΑ. Οι λοιποί 37 δεν υπάρχουν πουθενά. Αμοίβονται κανονικά κάθε εβδομάδα και τα χρήματά τους (που προέρχονται από μη δηλωμένη αλλά συνάμα νόμιμη οικοδομική δραστηριότητα) πάνε κατά 60% στο εξωτερικό (Αλβανία, Μαρόκο, Βουλγαρία). Οι δε οικοδομές στο ΙΚΑ παρουσιάζονται να χτίζονται από φαντάσματα καθότι δηλώνονται πάντα τα κατώτερα ημερομίσθια υπέρ τρίτων (καλό παραθυράκι). Το σύνολο των αμοιβών των παράνομων εργατών πέρσυ ήταν κοντά στα 450 χιλιάρικα. Ο δε εργοδότης του , που πέρσυ έκλεισε με 1,6 μύρια γιούρια τζίρο μαύρα, δηλώνει 17 χιλιάρικα στον κύριο έφορο.
    Επιμένεις ότι "το ΑΕΠ και τα εξερχόμενα εμβάσματα δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο"; Πιθανολογώ ότι στην ροδοδακτυλάτη θεωρία των πανεπιστημίων δε διδάσκουν τα ελληνικά τερτίπια.

Α, και φυσικά και υπάρχει το κυκλωπιαίο σαν λέξη. Απλά την ξέρουμε και τη χρησιμοποιούμε οι λίγοι στυγνοί, αναρχοαυτόνομοι, στείροι στις απόψεις μας αρχαιολάτρες που καταγόμαστε απ τον Σείριο.
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Συγγνώμη ρε φίλε μου, κι εγώ οικονομικά σπούδασα. Δεν είδα πουθενά σε κανένα σύγγραμα και κανένας καθηγητής μου δεν μου είπε ότι οι παραοικονομία επιδρά θετικά σε ένα κράτος. Μπορείς να μου πεις συγκεκριμένα που το έχεις δει αυτό? Ποιός οικονομολόγος το έγραψε και πού?
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Για το παραεμπόριο φταίνε οι μαύροι…
    Για την πρέζα φταίνε τα τελειωμένα βαποράκια στην Ομόνοια…
    Για την οικονομική κρίση φταίνε οι περιπτεράδες …
    Αυτό το γ@μημΕνο το δέντρο στο δάσος θα το ματιαξουμε από το πολύ κοίταγμα…

Αλλα ετσι είναι …σε ένα ανύπαρκτο κράτος, θα ευδοκιμεί το παρακράτος

Λεωφορειολωριδάκιας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
    Αυτο τιμωρειται με προστιμο
    Μπορεις τωρα?????????????
    Μεγαλο προστιμο το παραεμποριο.
    Μηπως τωρα??????
    Μπα οχι.

Αν ήταν έτσι φαντάζομαι θα κολώνανε..

Λεωφορειολωριδάκιας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    Για το παραεμπόριο φταίνε οι μαύροι…
    Για την πρέζα φταίνε τα τελειωμένα βαποράκια στην Ομόνοια…
    Για την οικονομική κρίση φταίνε οι περιπτεράδες …
    Αυτό το γ@μημΕνο το δέντρο στο δάσος θα το ματιαξουμε από το πολύ κοίταγμα…

Αλλα ετσι είναι …σε ένα ανύπαρκτο κράτος, θα ευδοκιμεί το παρακράτος
    Ψιλό γαζί αδερφέ..

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Συγγνώμη ρε φίλε μου, κι εγώ οικονομικά σπούδασα. Δεν είδα πουθενά σε κανένα σύγγραμα και κανένας καθηγητής μου δεν μου είπε ότι οι παραοικονομία επιδρά θετικά σε ένα κράτος. Μπορείς να μου πεις συγκεκριμένα που το έχεις δει αυτό? Ποιός οικονομολόγος το έγραψε και πού?
    Μάθε να διαβάζεις,είπα ότι η παραοικονομία έχει και θετικές παραμέτρους στην αύξηση του ΑΕΠ και της ανάπτυξης μιας χώρας,όχι ότι επιδρά θετικά σε ένα κράτος σε απόλυτους όρους όπως το εννοείς.Συγγράματα...πάμε λοιπόν αρχίζοντας από ξενόγλωσσα:
    Feig,E.L. The Underground Economies,Tax Evasion and Information Distortion
    Blades,D. The Hidden Economy and the National Accounts
    Allesandrini S. The Unofficial Economy
    Gaertner,W. The Economics of the Shadow Economy
    Από ελληνική βιβλιογραφία ρίξε μια ματιά στο βιβλίο του Ι.Βαβούρα "Οικονομική Πολιτική" εκδόσεις Παπαζήση 1998,σ.201 λέει χαρακτηριστικά για την Ιταλία,κράτος που η παραοικονομία ανθεί,γεγονός που εξηγεί γιατί το βιοτικό επίπεδο είναι υψηλό παρά το ότι τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δεν είναι ικανοποιητικά.
    Ελπίζω να σου φτάνουν,την κάνω γιατί αρχίζει το MotoGP,γεια χαρά σε όλους,καλό αγώνα να δούμε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Pilgrimage
    Λυπηρό πως πάντα η τελευταία ρόδα της άμαξας πλήρωνει τα πάνδυνα.Και στην τελευταία ρόδα είναι μαζί έλληνες και ξένοι.Το αστείο είναι ότι τρώγονται μεταξύ τους αντί να φάνε αυτούς που πραγματικά τους κλέβουν.Ά ρε προλεταριατο!
    Get your motor running..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Pilgrimage
    Λυπηρό πως πάντα η τελευταία ρόδα της άμαξας πληρώνει τα πάνδεινα.Και στην τελευταία ρόδα είναι μαζί Έλληνες και ξένοι.Το αστείο είναι ότι τρώγονται μεταξύ τους αντί να φάνε αυτούς που πραγματικά τους κλέβουν.Ά ρε προλεταριάτο!
    Στον ΑΝΤ1 έχει μια απο αυτούς....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Μάθε να διαβάζεις,είπα ότι η παραοικονομία έχει και θετικές παραμέτρους στην αύξηση του ΑΕΠ και της ανάπτυξης μιας χώρας,όχι ότι επιδρά θετικά σε ένα κράτος σε απόλυτους όρους όπως το εννοείς.Συγγράματα...πάμε λοιπόν αρχίζοντας από ξενόγλωσσα:
    Feig,E.L. The Underground Economies,Tax Evasion and Information Distortion
    Blades,D. The Hidden Economy and the National Accounts
    Allesandrini S. The Unofficial Economy
    Gaertner,W. The Economics of the Shadow Economy
    Από ελληνική βιβλιογραφία ρίξε μια ματιά στο βιβλίο του Ι.Βαβούρα "Οικονομική Πολιτική" εκδόσεις Παπαζήση 1998,σ.201 λέει χαρακτηριστικά για την Ιταλία,κράτος που η παραοικονομία ανθεί,γεγονός που εξηγεί γιατί το βιοτικό επίπεδο είναι υψηλό παρά το ότι τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δεν είναι ικανοποιητικά.
    Ελπίζω να σου φτάνουν,την κάνω γιατί αρχίζει το MotoGP,γεια χαρά σε όλους,καλό αγώνα να δούμε
    Έμαθα να διαβάζω στο δημοτικό. Ξεκίνησες την τοποθέτησή σου με αυτό:
    Επειδή είμαι οικονομολόγος,θα εκπλαγείς αν μάθεις πως η παραοικονομία μπορεί να έχει και θετικές επιδράσεις στην οικονομία μιας χώρας με χαρακτηριστικά όπως της Ελλάδας...Ως ένα ποσοστό βέβαια έτσι,μην το πάρετε στραβά...
    Σε ευχαριστώ που παρέθεσες όλα αυτά τα συγγράματα. Θα προσπαθήσω να ελέγξω αν αυτά αναφέρουν αυτά που γράφεις.

Το παράδειγμα της Ιταλίας όμως που αναφέρεις είναι τουλάχιστον αστείο. Μιλάμε για μια οικονομία φάντασμα. Η μισή χώρα ζει σε τριτοκοσμικές συνθήκες, οι άνθρωποι ουσιαστικά ζουν σε καθεστώς δουλείας ώστε οι υπόλοιποι, οι βόρειοι να καρπώνονται την υπεραξία της εργασίας. Στη νότιο Ιταλία δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια έννοιες όπως, εργασιακές σχέσεις, ασφάλιση, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα , ανθρώπινα δικαιώματα. Το μονο που υπάρχει είναι το παρακράτος της Καμόρα, της Ντραγκέτα και της Κόζα Νόστρα.
    Αν εσύ βλέπεις ως παράδειγμα προς μίμηση λοιπόν μια οικονομία σαν της Ιταλίας τότε ναι συμφωνώ και εγώ μαζί σου ότι η παραοικονομία βοηθά στην ανάπτυξή και την οικονομία μιας χώρας. Τους ανθρώπους δεν ξέρω πως τους βοηθά.

Βέβαια η ροπή της Ελληνικής οικονομίας τείνει να πλησιάζει αυτή της Ιταλίας. Αν εσένα σε ικανοποιεί αυτό με γειά σου με χαρά σου. Αλλά δεν μπορείς να με πείσεις ότι αυτό είναι και το καλύτερο δυνατό.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από JZER40
    ..............Προγραμματισμός χρειάζεται....και κράτος που δουλεύει......
    συμφωνουμε.να υποθεσω οτι συμφωνουμε και στο γεγονος οτι το κρατος δουλευει συμφωνα με το πως το συμφερει ?
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    συμφωνουμε.να υποθεσω οτι συμφωνουμε και στο γεγονος οτι το κρατος δουλευει συμφωνα με το πως το συμφερει ?
    Το ότι υπάρχει κράτος το δεχόμαστε αξιωματικά ή μπορώ να το συζητήσω περεταίρω γιατρέ μου;

Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ξεφυγαμε...
    από Pappios στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 11/08/2009, 23:04

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •