Τις προάλλες που πήγα στο συνεργείο για να φτιάξω τα φώτα xenon* συνάντησα ένα παλικάρι με τενερε, ο λόγος που ήταν εκεί ήταν τα σκασίματα που έκανε η εξάτμιση. Μου είπε ότι είναι πρόβλημα που το έχουν όλα τα τενερε και εφόσον είναι ακόμα στην εγγύηση καλό είναι να το φτιάξω (κάτι αλλάζει στο λαιμό τις εξάτμισης αν κατάλαβα καλά)
Ρωτάω τον μηχανικό και μου λέει (με βαριεστημένο ύφος) ότι δεν χρειάζεται να αλλαχθεί και ότι δεν θα έχει πρόβλημα. Το έχει παρατηρήσει-αλλάξει κανείς από εδώ?
*τα xenon τα είχε τοποθετήσει σχετικά πρόσφατα ο προηγούμενος ιδιοκτήτης και κάηκε σε εμένα το ballast (αν το λέω σωστά). Του ηλεκτρολόγου του έκανε εντύπωση, είχε πιάσει σκουριά, το δικό του το έχει δυόμιση χρόνια και δεν έχει πάθει τίποτα. Λογικά οφειλόταν στην θέση που ήταν, κάτω από τα φώτα, γιατί το χτύπαγε ο αέρας και τα νερά. Οπότε το βάλαμε μέσα στο αριστερό πάνω πλαστικό κούμπωμα της μηχανής, μόνο που χρειάστηκε να το τρυπήσουμε λιγάκι για να βγει το καλώδιο
Πολύ καλή πατέντα, όποιος έχει xenon του το συστήνω, σε εκείνο το σημείο δεν το πιάνει τίποτα.