Καλημέρα παίδες. Τελικά αυτοί μπάτσοι δεν σε αφήνουν να αγιάσεις...
Χτες το απόγευμα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας με σταμάτησαν και μου έδωσαν κλήση για χαρτιά που δεν είχα αλλά μου έριξαν και ένα bonus λόγω του ότι "δεν είχα σιγαστήρα".
Βέβαια στο CBR είχα κανονικότατο τελικό Acrapovic που για κανένα λόγο δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερβολικά θορυβώδες και σίγουρα δεν πιάνεται ως "έλλειψη σιγαστήρα".
Σήμερα πήγα να κάνω ένσταση στην αστυνομία στην Αλεξάνδρας και μου είπαν ο τροχονόμος είχε δικαίωμα να με γράψει βάσει του άρθρου 81 του Κ.Ο.Κ...
FYI ορίστε η σχετική παράγραφος του άρθρου 81.
[FONT=courier new]12. O κινητήρας εσωτερικής καύσης, o oπoίoς χρησιμoπoιείται για την πρoώθηση oδικoύ oχήματoς, επιβάλλεται να είναι εφoδιασμένoς με απoτελεσματικό σιγαστήρα, κατάλληλo να μειώνει τo θόρυβo, o oπoίoς πρoκαλείται από την έξoδo των καυσαερίων και τέτoιας κατασκευής, ώστε να μην δύναται να τεθεί εκτός λειτoυργίας από τoν oδηγό από τη θέση τoυ.[/FONT]
Προσωπικά τον σιγαστήρα τον θεωρώ Super αποτελεσματικό και φαντάζομαι το ίδιο θεωρεί και η αντιπροσωπία της Acrapovic στην Ελλάδα.
Μου είπαν ότι "Κανονικά έπρεπε να σας πάρουν την άδεια και να σας στείλουν στο ΚΤΕΟ Ελληνικού για μέτρηση θορύβου. Αλλά παρόλα αυτά το πρόστιμο θα ίσχυε έτσι και αλλιώς..."
Αυτό δεν το κατάλαβα με τίποτα.. Δηλαδή ποιος θα με προστατέψει αν ο τροχονόμος έκανε λάθος ?
Και έχουν καταργηθεί και τα δικαστήρια. Αν απορριφθεί η ένσταση θα πρέπει να κινηθώ δικαστικά με δικά μου έξοδα, και τρέχα γύρευε.