Ναι πλεον ειναι εδω και θα μεινουν για καιρο δεν ειναι οπως τα παλια δημοσιευματα και τα λογια ολων μας μην κοιταται ΤV δεν υπαρχει κριση τωρα και υπαρχει και θα την νοιωσουμε για τα καλα ολοι μας.Σιγουρα ολοι οσοι δουλευετε εχετε δει ποσο δυσκολα ειναι τα πραγματα στην αγορα,ποσο μαλιστα ολοι οι υπολοιποι που δυστυχως δεν εχουν δουλεια πλεον.Οπως παντα οι μεγαλες δυναμεις 'εσωσαν' την Ελλαδα..και οπως ακουγεται οι 'φιλοι' γερμανοι που στο παρελθον μας δανειζαν βεβαιως ανετα για μεγαλωσει το μαγαζακι που λεγεται Ε.Ε και να μπορουν να γινονται οι πωλησεις ανετα τωρα την κανουν με ελαφρα και αυτη και μαζευονται σπιτι τους.Πανε τα μεγαλα λογια για ενωσεις και αλλες ιστοριες μια μεγαλη επιχειρηση ανοιξαν πετυχαν και οι ετεροι εμειναν στον ασσο...
Ωστόσο, παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου, στην Ευρώπη η πλειοψηφία είναι συντηρητική και η επιμονή του συντηρητικού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος οδήγησε στην επιλογή ενός όχι αμιγώς ευρωπαϊκού μηχανισμού.
Παρ' όλα αυτά ο μηχανισμός πλέον υπάρχει, εκεί που υπήρχε το απόλυτο μηδέν, ένα ασφαλές καταφύγιο για τη χώρα μας, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως η ενεργοποίηση του μηχανισμού κρίνεται με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, την ανάγκη νηνεμίας στην οικονομία και γι αυτό γίνονται οι προπαρασκευαστικές ενέργειες που απαιτούνται.
Η πραγματικοτητα είναι ότι το ΔΝΤ έχει μπει στο μηχανισμό, τόνισε ο κ. Παπανδρέου και συμμετέχει ήδη στη διαδικασία της επιτήρησης. Ο μηχανισμός πάντως, διευκρίνισε, σημαίνει ότι δεν θα αφεθούμε πλέον να βουλιάξουμε..
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1803519
Τα προβλήματα στην Ελλάδα ξεκίνησαν από τα χαμηλά επιτόκια που ήταν ακατάλληλα για την Ελλάδα,διατηρήθηκαν χαμηλά, για τη διάσωση της Γερμανίας από την οικονομική ύφεση. Οι δε Ισλανδοί και Λετονοί έχουν επιβαρυνθεί με την ευθύνη υποχρεώσεων από συμφωνίες στις οποίες δεν ήταν μέτοχοι. Ο οικονομολόγος Michael Hudson γράφει:
“Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τους προέτρεψαν να μετατρέψουν τα χρέη του ιδιωτικού τομέα (σ.μ. δηλαδή των τραπεζών) σε δημόσιο χρέος, και αυτά να αποπληρωθούν με αύξηση της φορολογίας, με περικοπή των δημοσίων δαπανών και υποχρεώνοντας τους πολίτες να καταφύγουν στις αποταμιεύσεις τους, ουσιαστικά εξανεμίζοντας τες. Ως αποτέλεσμα αυξάνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια και αυξάνεται όχι μόνο προς αυτούς που συσώρευσαν αυτά τα χρέη, αλλά και προς τους νεοφιλελεύθερους ξένους συμβούλους και τους πιστωτές, οι οποίοι πιέσανε τις εν λόγω κυβερνήσεις να πουλήσουν, τράπεζες και δημόσιες υποδομές τους σε ημέτερους..
Η ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΕ: ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ
Η Ελλάδα μπορεί να είναι η πρώτη στην ΕΕ από τις εν λόγω χώρες που θα επαναστατήσουν. Σύμφωνα με τον Ambrose Evans-Pritchard στην Κυριακάτικη Daily Telegraph, “Η Ελλάδα έχει καταστεί η πρώτη χώρα στο αναξιοπαθές περιθώριο της νομισματικής ένωσης της Ευρώπης που αψηφά τις Βρυξέλλες και που ίσως απορρίψει την μεσαιωνικού τύπου βδελλοθεραπεία της περικοπής των μισθών.” Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου δήλωσε την Παρασκευή:
“Οι μισθωτοί δεν θα πληρώσουν για αυτή την κατάσταση: δεν θα προχωρήσουμε με το πάγωμα μισθών ή μείωση τους. Εμείς δεν ήρθαμε στην εξουσία για να γκρεμίσουμε το κοινωνικό κράτος.”
http://antipliroforisi.blogspot.com/...post_5363.html
Εκεινη την αγγελια για γαιδουρακι την εχουμε ακομα...Μαλλον θα χρειαστει την μετατροπη σε καρο του Car θα την κανω μονος μου![]()