Άσχημος είμαι....τυχερός δεν είμαι ...ειδικά εκείνη την μέρα...!!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Ή τυχερός είσαι ή άσχημος.
Άσχημος είμαι....τυχερός δεν είμαι ...ειδικά εκείνη την μέρα...!!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Ή τυχερός είσαι ή άσχημος.
Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
..... και στη σιωπή των χρονομέτρων
Για όσους απο εμάς γουστάρουν μια μονοήμερη στην Ευρυτανία
2€ η αμόλυβδη. Μάλιστα...
ΕΠΕΙΔΗ Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΩΤΕΡΟ ΤΙΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑΥΤΟ ΡΩΤΑΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Μεγάλη ιστορία, χιλιάδες απόψεις πάνω στο θέμα....
Θα σου πω τι έκανα εγώ.....
Μόλις την πήρα, πήγα σπίτι, και έκανα έναν πλήρη θερμικό κύκλο, όλο το απόγευμα....με το ζόρι κρατήθηκα να μην την καβαλήσω, αλλά το έκανα.
Κατόπιν, μέχρι τα 1000χλμ μέχρι 4000 στροφές , χωρίς δεύτερο άτομο, εκτός πόλης και σε ελαφριές ανηφόρες κατά το δυνατόν.
Απο 1000-1600χλμ μέχρι 5000-5500 στροφές, με τις ίδιες προ/σεις......μετά κοπάνα το δεν έχει ανάγκη....
Αυτά![]()
![]()
Z.K.A.P
Αρχικά δημιουργήθηκε από z.k.a.p.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΤΑΣΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΣΥΓΜΩΜΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ?
Τα αγγλικά σου πως είναι?
http://www.ntnoa.org/enginebreakin.htm
http://www.mototuneusa.com/break_in_secrets.htm
Δύο γενικά αποδεκτές απόψεις πάντως είναι Α. Να αποφεύγεις να ανοίγεις το γκάζι όταν ο κινητήρας δεν έχει πολλά να σου δώσει. Και Βου. Να αποφύγεις τις υπερβολές και προς τα κάτω και προς τα πάνω. Μόνο αυτά τα δύο να κάνεις είσαι οκ.
Sent from me using a computer.
χαχα λαχείο πήρες την επόμενη?Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Άσχημος είμαι....τυχερός δεν είμαι ...ειδικά εκείνη την μέρα...!!!!
καλησπέρα παίδες.
Θα ήθελα να μου πείτε αν έχετε αλλάξει το breather (σελ 87)
γιατί όταν έκανα το πρώτο service και μίλησα με τον μάστορα μου είπε πως δεν χρειάζεται αλλαγή.
Δεν έδωσα μεγάλη σημασία γιατί δε μάζευε λαδάκι στο σωληνάκι (προφανώς γιατί το μηχανάκι το έστρωνα και δεν ζοτιζόταν). Μετά το στρώσιμο όμως και κυρίως μετά από διαδρομές εκτός πόλης παρατήρησα ότι η στάθμη ανέβηκε....
Γι αυτό θα ήθελα να μου πειτε αν το αλλάξατε και κυρίως αν η αλλαγή είναι επιβεβλημένη.
Αυτό που δεν γνωρίζω είναι μήπως επειδή το μηχανάκι είναι μοντέλο 08 και εγώ το πήρα το νοέμβριο του 09 είχε γίνει αλλαγή από την yamaha πριν το παραλάβω.... (υπάρχει άραγε τρόπος να το τσεκάρω?)
σας ευχαριστώ
εγώ το άλλαξα στα 10.000. Απο ότι έχω καταλάβει δεν εχει γίνει επισημη ανάκληση αλλά αν πιέσεις μαλλον θα στο αλλαξουν/ Στον μηχανικό μου του έιπα ότι έχω διαβάσει ότι τα αλλάζουν και τελικα μου το αλλαξε. Τώρα πάντως δεν μαζευει λαδάκι το σωληνάκι. (έκανα και ρήμα:rotflmao: ). Πάντως μου φαίνεται λίγο χλωμό να το έχουν αλλάξει από μονοι τους αφού το μηχανάκι είναι stock του 08.Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitris_a
καλησπέρα παίδες.
γιατί όταν έκανα το πρώτο service και μίλησα με τον μάστορα μου είπε πως δεν χρειάζεται αλλαγή.
Δεν έδωσα μεγάλη σημασία γιατί δε μάζευε λαδάκι στο σωληνάκι (προφανώς γιατί το μηχανάκι το έστρωνα και δεν ζοτιζόταν). Μετά το στρώσιμο όμως και κυρίως μετά από διαδρομές εκτός πόλης παρατήρησα ότι η στάθμη ανέβηκε....
Γι αυτό θα ήθελα να μου πειτε αν το αλλάξατε και κυρίως αν η αλλαγή είναι επιβεβλημένη.
Αυτό που δεν γνωρίζω είναι μήπως επειδή το μηχανάκι είναι μοντέλο 08 και εγώ το πήρα το νοέμβριο του 09 είχε γίνει αλλαγή από την yamaha πριν το παραλάβω.... (υπάρχει άραγε τρόπος να το τσεκάρω?)
σας ευχαριστώ
εννοείς το σωληνάκι που φεύγει απο το φίλτρο αέρα?Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitris_a
καλησπέρα παίδες.
σας ευχαριστώ
Και εμένα γεμίζει με λαδάκι αλλά κατόπιν της χρήσης DNA Stage 1. Το φίλτρο ρίχνει εκεί το παραπανίσιο λάδι του. (έτσι τουλάχιστον πιστεύω, ή κάνω λάθος?) Το αδειάζω και συνεχίζω.
Επίσης σήμερα έκανα δυναμομέτρηση. (Σιφναίος). Έβγαλα DNA και ξαναέβαλα μαμά φίλτρο λόγω της επικείμενης χωματερής στα Άγραφα. Τα πάντα λοιπόν μαμά και η μηχανή με 8.000 χλμ.
46,8 Hp στις 6.132 rpm
και
5,8 kg.m στις 5531 rpm
Μια χαρά...
Δεν είναι λόγο dna. Είναι λόγο breather. Το καινούριο έχει διαφορετική σχεδίαση και καινούριο κωδικό. Πας στον μηχανικό σου και του λες. Θέλω να μου αλλάξεις το breather με το καινούριο γιατί έχω βαρεθεί να αδειάζω το σωληνάκι. Κάθε 500χλμ είναι γεμάτο. Μα και μου δεν έχει. Εμένα παράγγειλε το καινούριο και μου το άλλαξε. Στην εγγύηση έτσι?
47 αλογάκια το τερατάκι? Να τα χαίρεσαι. Θέλω να του κάνω και εγώ μία όταν αλλάξω αλυσίδα γρανάζια.
Αλλάγη σε τακάκια μπροστα!
Πηγαίνω σε συνεργειο yamaha, σε αυτό που πηγαίνω από τότε που αγόρασα την μηχανή(είναι κάθετη μονάδα έχει και πωλήσεις) για να αλλάξω τα τακάκια. Κατεβαίνω στα ανταλλάκτικά για να τα αγοράσω και περμένω να ακούσω τιμή.
105 e :hypnotize :hypnotize
Τον κοιτάζω και του λέω "φαντάζομαι πως κάνεις πλάκα!!!!"
Γεμάτος απορία και υπάλληλος μου λέει πως όχι..
Ερώτηση: Καλά στο R1 τα τακάκια να φανταστώ πως έχουν κανα 500 ρικο αν αναλογιστούμε πως βγάζει 180 αλογα έχει τελική 300 και κάνει 15.000ρικα
Απάντηση: 116e
:hypnotize :hypnotize :hypnotize :hypnotize :hypnotize :hypnotize :hypnotize
απογειώθηκα μου ήρθε να τα σπάσω!!!!!!! Καλα ρε φίλε του λέω 116 για το r1 και για το τενερε που κάνει 7.000ρικα 105e παμε με τα καλα μας!!!!!!!! Η απαντηση του ήταν πως δεν έιχε τυχει να ξαναπουλήσει τακάκια για αυτο το μηχανάκι και πως και αυτού πολλα του φαίνονται και ότι θα έπαιρνε στα κεντρικα για να μάθει τι ακριβώς έχει γίνει. Το θέμα έιναι ότι εγώ τα έσκασα αλλά θα μιλήσω μαζί του αυριο για να δω τι θα μου πει
Ρε παιδια 105 τα τακάκια και 60 το σέρβις δλδ μήπως εγώ είμαι τρελός ή όντως είναι εξωφρενική η τιμή!!!!!!!!!!!!
Αυτά, πάω σπιτι τώρα να σπάσω δύο βάζα να χαλαρώσω!!
![]()
Στα ποσα χλμ τα αλλαξες???Αρχικά δημιουργήθηκε από pyromaniacs
Αλλάγη σε τακάκια μπροστα!
Πηγαίνω σε συνεργειο yamaha, σε αυτό που πηγαίνω από τότε που αγόρασα την μηχανή(είναι κάθετη μονάδα έχει και πωλήσεις) για να αλλάξω τα τακάκια. Κατεβαίνω στα ανταλλάκτικά για να τα αγοράσω και περμένω να ακούσω τιμή.
105 e :hypnotize :hypnotize
Τον κοιτάζω και του λέω "φαντάζομαι πως κάνεις πλάκα!!!!"
Γεμάτος απορία και υπάλληλος μου λέει πως όχι..
Ερώτηση: Καλά στο R1 τα τακάκια να φανταστώ πως έχουν κανα 500 ρικο αν αναλογιστούμε πως βγάζει 180 αλογα έχει τελική 300 και κάνει 15.000ρικα
Απάντηση: 116e
:hypnotize :hypnotize :hypnotize :hypnotize :hypnotize :hypnotize :hypnotize
απογειώθηκα μου ήρθε να τα σπάσω!!!!!!! Καλα ρε φίλε του λέω 116 για το r1 και για το τενερε που κάνει 7.000ρικα 105e παμε με τα καλα μας!!!!!!!! Η απαντηση του ήταν πως δεν έιχε τυχει να ξαναπουλήσει τακάκια για αυτο το μηχανάκι και πως και αυτού πολλα του φαίνονται και ότι θα έπαιρνε στα κεντρικα για να μάθει τι ακριβώς έχει γίνει. Το θέμα έιναι ότι εγώ τα έσκασα αλλά θα μιλήσω μαζί του αυριο για να δω τι θα μου πει
Ρε παιδια 105 τα τακάκια και 60 το σέρβις δλδ μήπως εγώ είμαι τρελός ή όντως είναι εξωφρενική η τιμή!!!!!!!!!!!!
Αυτά, πάω σπιτι τώρα να σπάσω δύο βάζα να χαλαρώσω!!
![]()
Τιποτα φτηνοτερο σε αφτερ μαρκετ κοιταξες???
Καμια εκπτωση λογω κρισης και λογω οτι πας εκει συνεχεια για σερβις δεν εχει???![]()
![]()
![]()
![]()
Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!
τα άλλαξα στα 15500, είχαν λίγο ακόμα αλλά επειδή παίζει να φύγω για ταξίδι λέω ας τα αλλάξω..Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
Στα ποσα χλμ τα αλλαξες???
Τιποτα φτηνοτερο σε αφτερ μαρκετ κοιταξες???
Καμια εκπτωση λογω κρισης και λογω οτι πας εκει συνεχεια για σερβις δεν εχει???![]()
![]()
![]()
![]()
Από εκπτωση πήρα μην πώ πόσο της εκατο (αυτό με τον Καράμπελα το ξέρεις) Να σου πω δεν κοίταξα για αλλα λέω τακάκια έιναι πόσο να κάνουν!!!!!! Δεν ήξερα ο μα......κας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Από δω και πέρα θα το ψάχνω και στις βίδες!!:rotflmao:
Εχει αλλάξει κανας άλλος για να συγκρινουμε τιμές?
Μηπως τα αλλαξες λιγο νωρις???Αρχικά δημιουργήθηκε από pyromaniacs
τα άλλαξα στα 15500, είχαν λίγο ακόμα αλλά επειδή παίζει να φύγω για ταξίδι λέω ας τα αλλάξω..
Από εκπτωση πήρα μην πώ πόσο της εκατο (αυτό με τον Καράμπελα το ξέρεις) Να σου πω δεν κοίταξα για αλλα λέω τακάκια έιναι πόσο να κάνουν!!!!!! Δεν ήξερα ο μα......κας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Από δω και πέρα θα το ψάχνω και στις βίδες!!:rotflmao:
Εχει αλλάξει κανας άλλος για να συγκρινουμε τιμές?
Εγω ειμαι στις 24.000 χλμ και ακομα εχουν λιγο ψωμι μου φαινεται.
Και δεν οδηγαω και πολυ οικονομικα, μικτη χρηση θα ελεγα...
Το πισω εχω αλλαξει δυο φορες αλλα δεν θυμαμαι τιμη.
Αν ηταν ομως πανακριβο θα θυμομουνα...![]()
Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!
Κοίτα μπορει να τα άλλαξα νωρις απλα επειδη κάθε κυριακη θα κάνω και μία καλή χωμάτινη βόλτα θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Όμως δεν νομίζω πως είναι αυτο το θέμα. Και στα 30.000χλμ να τα άλλαζα τα 105 πάλι πολλά θα ήταν
Το πίσω κάνει 35 περίπου