Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 34

Θέμα: ΠΡΩΤΗ ΜΗΧΑΝΗ!

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    MT-03 πολυ καλη τιμη για καινούργιο.Πόλη και εξορμήσεις με υπομονη και θεληση.Οικονομικό αξιόπιστο και θα σου δωσει παραπάνω απο τα λεφτα που θα δωσεις(5300),φτηνα σερβις,όμορφο (υποκειμενικό αυτο),εύκολο για πρώτη μηχανή.Καλη αγορα οπου καταλήξεις.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    παρε παπι η σκουτερ αν το θες να πεταγεσαι στη δουλεια.

αν θες και καμια βολτα οτι ειπε ο svx.

και καλως ηρθες
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Καλησπέρα και απο εμένα!

Μιας και το παιδί έχει ανοίξει ακριβώς το θέμα που ήθελα να ανοίξω και εγώ, θα συνεχίσω γράφοντας εδω.

Διάβασα τις απαντήσεις όλων σας και κοίταξα ένα ένα τα μοντέλα που αναφέρετε.Μου άρεσαν αρκετά είδικά αυτό το MT-03 μπορώ να πώ με ενθουσίασε.

Προσωπικά δεν έχω καμία εμπειρία με μηχανές μιάς και πάντα ήμουν λάτρης των αυτοκινήτων. Έχω 1 αυτόκίνητο 1800cc το οποίο χρησιμοποιώ για όλες τις μετακινήσεις μου. Από μηχανές-άκια έχω οδηγήσει μια φορά στην ζωή μου ενα 50ρακι και αυτό ήταν όλο.

Μιας και το 95% των χιλιομέτρων που κάνω είναι μέσα στην πόλη σπίτι-δουλειά-σπίτι θα προτιμούσα να αράξω τα κυβικά μου και να αγοράσω μια μηχανή για αυτές τις μετακινήσεις. Το πρόβλημμα μου ομως είναι λίγο διαφορετικό και εδω θέλω την βοήθεια σας:

Είμαι 1.90 και 100 κιλά! Δεν μπορώ να με φανταστώ σε ένα παπάκι και γενικά πάνω με μία μικρή μηχανή οπου θα ήμουν ο απόλυτος άκυρος όλων των εποχών. Θέλω κάτι μεγάλο σε μέγεθος ωστε να είμαι, να φαίνομαι και να νιώθω νορμάλ. Παράλληλα δεν θέλω να ξεφεύγω σε τιμή. ούτε αγοράς ούτε συντήρησης.

Αυτό που είδα χωρίς να ξέρω αν με εξυπηρετεί είναι ένα Honda cbf125 αλλά μου φαίνεται μικρό και αδύναμο. τί θα μου προτείνατε εσείς;

Περιμένω απαντήσεις σας

Αρχικά δημιουργήθηκε από Vice
    Αυτό που είδα χωρίς να ξέρω αν με εξυπηρετεί είναι ένα Honda cbf125 αλλά μου φαίνεται μικρό και αδύναμο. τί θα μου προτείνατε εσείς;

Περιμένω απαντήσεις σας
    θα σου προτεινα κατι σε αυτοματο 250-400 κυβικα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mreth
    Φίλε μου είμαι 1,65 και 53 κιλά και το cbf 125 με έχει βολέψει πάρα πολύ. Που σημαίνει ότι είναι χαμηλό και ελαφρύ... Το έχει οδηγήσει και ο φίλος μου που είναι πάνω κάτω στα μέτρα σου και του πέφτει κοντό (όχι ότι ζορίζεται να το οδηγήσει, αρκετές φορές πηγαίνουμε βόλτα και οδηγεί αυτός) αλλά νομίζω πως ειδικά για καθημερινή χρήση θα τον βόλευε καλύτερα κάποια μηχανή που να μη λυγίζουν τόσο τα γόνατά του όταν είναι σταματημένος, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Επίσης, άλλη αίσθηση ταχύτητας και κυρίως επιτάχυνσης έχω όταν το οδηγώ μόνη μου εγώ κι άλλη όταν το οδηγεί αυτός, λόγω της διαφοράς βάρους. Τέλος, λόγω της διαφοράς ύψους, η ζελατίνα θα κόβει λιγότερο αέρα σε εσένα και δεν ξέρω πού ακριβώς θα σου τον πετάει (αν και αυτό είναι μάλλον αμελητέο καθώς οι ταχύτητες που θα πιάνεις δεν θα είναι πάνω από 100 χμ/ώρα)

Αν και είναι πάρα πολύ οικονομικό και βολικό για μετακινήσεις εντός πόλης (σε καμία περίπτωση εκτός, παρά μόνο να βγεις για λίγα λεπτά στην εθνική ή Αττ. οδό) δεν ξέρω κατά πόσο είναι κατάλληλο για εσένα. Αίσθησή μου είναι ότι καλύτερα να κοιτάξεις κάτι μεγαλύτερο (ή έστω ψηλότερο)...

Πολύ καλή η απάντηση σου mreth.

Άρα λοιπόν διαγράφουμε cbf 125 και ψάχνουμε για κάτι πιο μεγάλο. τι θα προτείνατε για τα κυβικά μου έχοντας πάντα υπόψιν οτι ζητώ οικονομία και όχι επιδόσεις;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Vamael
    Αλήθει το ΜΤ03 βγαίνει με ABS ?

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    @GreenMachine:

Παπί ή το πολύ κάτι μέχρι 250κε.

Πληροφοριακά να ξέρεις ότι ένα παπί έιναι ότι πιό οικονομικό και αξιόπιστο μπορείς να έχεις.

Ακόμη και σε ενδεχόμενες ψιλοτουμπίτσες που δεν θα τις αποφύγεις τον πρώτο τουλάχιστον καιρό, θα την βγάζεις πολύ φθηνά.

Καλές αγορές και μην ξεχάσεις τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mreth
    Vice, αν και εδώ πρέπει να σου απαντήσουν οι εμπειρότεροι του φόρουμ, μάλλον για το σωματότυπό σου και με δεδομένο ότι δε θες πολλά κυβικά για να είναι οικονομική, πιστεύω θα σε βολέψει κάποια μηχανή στυλ KLE 250 ή XR-250. Δεν ξέρω αν σου αρέσουν αυτού του στυλ ή προτιμάς π.χ. ybr/cbf 250, αλλά μου φαίνεται πως και αυτά θα σου πέφτουν κοντά... Μία δοκιμή όμως θα σε πείσει!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nobody
    καλησπερα και καλως ηρθες!

αν ξινηθεις τελικα προς αυτα που σου προτεινε το παιδι απο πανω(ψευτοεντουρο) δες και suzuki dr 200/250 η το yamaha ttr 250,εκτο αν τα θεωρεις αρκετα παλια και θες μονο καινουργιο

Αρχικά δημιουργήθηκε από nobody
    προτεινε το παιδι απο πανω
    Τα κορίτσια δεν είναι παιδιά.

Τι διάλο, από που κατάγεσαι...?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nobody
    spam on

δεν προσεξα ρε παλικαριιιιιιι

απο αρκαδια και απο κυπρο,σου κανω??

Αρχικά δημιουργήθηκε από nobody
    απο αρκαδια
    Σεβασμός μέγιστος, στους Προ-σελήνιους Ελληνες...

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Vice
    Καλησπέρα και απο εμένα!

Μιας και το παιδί έχει ανοίξει ακριβώς το θέμα που ήθελα να ανοίξω και εγώ, θα συνεχίσω γράφοντας εδω.

Διάβασα τις απαντήσεις όλων σας και κοίταξα ένα ένα τα μοντέλα που αναφέρετε.Μου άρεσαν αρκετά είδικά αυτό το MT-03 μπορώ να πώ με ενθουσίασε.

Προσωπικά δεν έχω καμία εμπειρία με μηχανές μιάς και πάντα ήμουν λάτρης των αυτοκινήτων. Έχω 1 αυτόκίνητο 1800cc το οποίο χρησιμοποιώ για όλες τις μετακινήσεις μου. Από μηχανές-άκια έχω οδηγήσει μια φορά στην ζωή μου ενα 50ρακι και αυτό ήταν όλο.

Μιας και το 95% των χιλιομέτρων που κάνω είναι μέσα στην πόλη σπίτι-δουλειά-σπίτι θα προτιμούσα να αράξω τα κυβικά μου και να αγοράσω μια μηχανή για αυτές τις μετακινήσεις. Το πρόβλημμα μου ομως είναι λίγο διαφορετικό και εδω θέλω την βοήθεια σας:

Είμαι 1.90 και 100 κιλά! Δεν μπορώ να με φανταστώ σε ένα παπάκι και γενικά πάνω με μία μικρή μηχανή οπου θα ήμουν ο απόλυτος άκυρος όλων των εποχών. Θέλω κάτι μεγάλο σε μέγεθος ωστε να είμαι, να φαίνομαι και να νιώθω νορμάλ. Παράλληλα δεν θέλω να ξεφεύγω σε τιμή. ούτε αγοράς ούτε συντήρησης.

Περιμένω απαντήσεις σας

X-max. Χώροι, άνεση, οικονομία, ευελιξία.
    Sent from me using a computer.

Μιας και είχα κ εγώ τον ίδιο προβληματισμό με τους φίλους όσον αφορά το θέμα πρώτη μηχανή, πριν ενάμιση χρόνο περίπου θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο μπορώ μιας και τα έχω πρόσφατα!!
    Θυμήθηκα κ εγώ στα 30 μου να καβαλήσω μηχανάκι χωρίς να έχω καθόλου εμπειρία. Φοβούμενος τα κυβικά και τις ιπποδυνάμεις επέλεξα να πάρω παπί και συγκεκριμένα ένα Crypton-x. Δεν μπορώ να πώ ότι έχω μετανοιώσει για την επιλογή μου αλλά δέν θα σας πρότεινα ανάλογη λύση. Καλό χρυσό οικονομικό το παπάκι αλλά μέχρι εκεί. Όταν μετά από δυό βδομάδες που είχα το μηχανάκι μου έφυγε ο φόβος και καβάλησα μηχανές φίλων μου , άλλαξε εντελώς η οπτική μου στο θέμα. Άλλη αίσθηση άλλη η συμπεριφορά της μηχανης.
    Γνώμη μου είναι να επιλέξετε μια μηχανή εξαρχής γύρω στα 600 κυβικά. Θα την μάθετε πολύ εύκολα, θα σας πάει παντού και θα την κρατήσετε περισσότερο. Εγώ ήδη ψάχνομαι για αγορά μηχανής και πιστεύω ότι ακόμα και κάτι στα 250 να είχα επιλέξει πάλι στην ίδια φάση θα βρισκόμουν. Το παπί σκοπεύω να το κρατήσω για την λάντζα βέβαια, γιατί σαν χρηστικότητα είναι άπιαστο !!
    Φυσικά η απευθείας μετάβαση στην μηχανή απαιτεί και την ανάλογη σύνεση οπότε προσοχή στην αρχή και μην φοβάστε τίποτα.

Θα τολμήσω να κάνω και μια πρόταση αγοράς παρά την μικρή εμπειρία μου. Πιστεύω ένα Transalp 650 '02-'03 γύρω στα 3.500 ευρά είναι μια καλή all around μοτοσυκλέτα , δοκιμασμένη , αξιόπιστη, ευκολοοδήγητη που μπορεί να καλύψει από καθημερινή μετακίνηση μέχρι και ταξιδάκια.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 140
    Τελευταίο μήνυμα: 23/02/2007, 08:29
  2. Πρώτη μηχανή Gs500 ερωτήσεις
    από filtatos στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2006, 10:58
  3. Πρώτη μηχανή...?Δίλλημα...
    από Horhito στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 18/10/2006, 12:04
  4. πρώτη μηχανή..?
    από Ksames στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 31/05/2006, 00:56
  5. Fazer 600 για πρώτη μηχανή?
    από the_passenger στο forum Yamaha Fazer