Σελίδα 21 από 200 ΠρώτοΠρώτο ... 1116171819202122232425263171121 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 301 έως 315 από 2993

Θέμα: Καλως ορισε το ΔΝΤ τα νεα μας Αφεντικα

Banned Το avatar του/της WebD
    φταίει κι ο Χατζηπετρής!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Λέω να το κάνουμε εθνικό ύμνο

Ακόμη και τώρα καθόμαστε και τους κοιτάμε να μας δουλεύουν (κλέβουν) κατάμουτρα!!!!!!!

Edit: Το κολπάκι με το σορτάρισμα και την εκκαθάριση θα το βγάλουν στην φόρα ή θα το πνίξουν κι αυτό το κουνέλι. Εμείς κάνουμε το σκατό παξιμάδι κι αυτοί πηδάνε πτώματα!!!!!!!!!

.θα επρεπε να σκεπτόμαστε να κάνουμε κατι σαν και αυτο...............
    " "Να κάνετε δημοψήφισμα. Όπως στην Ισλανδία. Οι Ισλανδοί αποφάσισαν με 93% να μην δώσουν σε μερικούς τραπεζίτες 5 δις ευρώ. Πρέπει εσείς οι Έλληνες να αποφασίσετε αν θέλετε το Δ.Ν.Τ στη χώρα σας. Η κυβέρνησή σας δεν έχει αυτήν την εντολή. Σας θεωρούν ανόητους και δεν ζητάνε τη γνώμη σας; Θεωρούν πως είστε μωρά και δεν έχετε δικαίωμα λόγου; Πως δεν μπορείτε να αποφασίσετε για τις ζωές σας; Ζητείστε δημοψήφισμα. Θέλετε το Δ.Ν.Τ στη χώρα σας ή όχι; Εσείς έχετε τη δύναμη.""
    .αλλα έχουμε πέσει τοσο χαμηλά ................
    ""Στην πραγματικότητα, αποδεικνύεται με δραματικό τρόπο η καθοριστική σημασία που έχει για τη ζωή του καθενός η πολιτική. Κατά μία έννοια, η πολιτική μάς εκδικείται, επειδή πάψαμε να είμαστε επί της ουσίας πολίτες. Αρνηθήκαμε την ευθύνη μας για τα Κοινά. Εκφυλιστήκαμε σε ψηφοφόρους – πελάτες των κομμάτων, είτε κλειστήκαμε αυτάρεσκα στον κάθε μικρόκοσμό μας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αφήσαμε να καθορίζουν τις τύχες μας συνήθως θλιβεροί και ενίοτε άθλιοι επαγγελματίες πολιτικάντηδες, αρκετοί εκ των οποίων σήμερα ανερυθρίαστα κουνάνε το δάχτυλο στην κοινωνία.""
    που το αποτελεσμα ειναι ...........
    ""Σε κάθε περίπτωση, καλόν είναι να κρατά ο καθένας ένα μικρό ποσό στο σπίτι του, άμεσα διαθέσιμο, με το οποίο θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις βασικές ανάγκες ενός ή δύο μηνών, στην περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί πέραν των προβλέψεων.
    η περίοδος που ξεκίνησε από το μεσημέρι της Παρασκευής θα χαρακτηρισθεί από ανασφάλεια, αναμονή για τα χειρότερα και απώλειες τόσο στο εισόδημα όσο και στις εργασιακές σχέσεις, την επιχειρηματική δράση και, βεβαίως, το επίπεδο ζωής της μέσης ελληνικής οικογένειας. ""

.αλλα δεν βλεπω να το εχουμε παρει και πολύ χαμπάρι

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gia
    Ηλεκτρονικός μηχανικός...μισθωτός ιδ.υπάλληλος.

Αλλο αισθάνομαι και άλλο είμαι, εσυ αισθάνεσαι ή είσαι;
    Δεν νομίζω να είσαι γιατί αυτοί πάλι θα την βρούνε την άκρη ενώ εσυ τα έχεις πάρει.

Δουλεύει φουλ το δούλεμα και ο κοινωνικός αυτοματισμός. Φταίει ο δημόσιος, φταίει ο γιατρος που τα παίρνει και βάλτε τα με αυτούς. Τσουβαλοποίηση και δαιμονοποίηση...
    Δηλαδή νομίζεις ότι το χάλι που είμαστε έγινε επειδή οι γιατροί ή οι πολιτικοί παίρνουν φακελάκια και οι Δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες?
    Φυσικά ευθύνομαι φίλε μου προσωπικά και εγώ και εσύ.
    Ζώ ανάλογα με τον Ευρωπαίο που φτιάχνει ΚΤΜ και BMW και honda και yamaha, παράγω ανάλογα σαν λαός?
    ΟΧΙ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Pilgrimage
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Δηλαδή νομίζεις ότι το χάλι που είμαστε έγινε επειδή οι γιατροί ή οι πολιτικοί παίρνουν φακελάκια και οι Δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες?
    Ζώ ανάλογα με τον Ευρωπαίο που φτιάχνει ΚΤΜ και BMW και honda και yamaha, παράγω ανάλογα σαν λαός?
    ΟΧΙ.

πως να παράγεις αν δεν βρίσκεις δουλειά?Πως να νιώσω ένοχος όταν της μίζες δεν της έπερνα εγώ...και αν τα κέρδη μου ήταν 10 χιλιάδες των πολιτικών είναι 10 κατομυρια...σταματιστε να ρίχνετε την ευθήνη στο εαυτό σας....ξεχάσατε τα βατοπαίδια,siemens,ομόλογα και άλλα τόσα?και εκεί έφτεγε ο λαός?Στο μόνο που φταίει ο λαός είναι το ότι πιστεύει εύκολα και φανατίζετε με χρώματα...(πράσινο-μπλε).Τώρα αν εσύ νιώθεις ένοχος κάτσε πλήρωνε...πολλοί από μας αρνούμαστε πάντως..
    Get your motor running..

Να φαγωθούμε μεταξύ μας θέλουνε κι αυτοί...

Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
    Να φαγωθούμε μεταξύ μας θέλουνε κι αυτοί...
    De tha tous kanoume omws ti hari!
    Ektos an eisai pio nostimos me karota

Λεωφορειολωριδάκιας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    ΟΧΙ.
    Οχι βέβαια το έφερα σαν παράδειγμα κοινωνικού αυτοματισμού, νόμιζα οτι είναι ξεκάθαρο.

Οσο για το δεύτερο σκέλος αν ζείς σαν τον Γερμανό ή τον Αυστριακό στην Ελλάδα νομίζω οτι είσαι απ΄τους λίγους...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gia
    Οσο για το δεύτερο σκέλος αν ζείς σαν τον Γερμανό ή τον Αυστριακό στην Ελλάδα νομίζω οτι είσαι απ΄τους λίγους...
    Μπορεί να μην βγάζουμε αναλογικά τα ίδια λεφτά αλλά από αυτοκίνητο και μοτο μιά χαρά στεκόμαστε, μιά και είναι αξίες ζωής για τον Ελληνα.
    Γενικά έχουμε χάσει τη μπάλα σε αυτό τον τόπο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    αντοχη υλικων εχει κανει κανεις;

η ελληνικη σουφρα τι ιδιοτητες παρουσιαζει;
    ελαστικες ελπιζω γιατι αν ειναι ψαθυρες την κατσαμε...
    "Στον πατέρα μου οφείλω το ζην, στον δάσκαλό μου το ευ ζην"
    Member of "ΚΑΓΚΟΥΡΟΓΑΜΟΣΑΥΡΟΣ" official club

Αρχικά δημιουργήθηκε από Banana hammock*
    De tha tous kanoume omws ti hari!
    Ektos an eisai pio nostimos me karota

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Καλά ρε παιδιά. Τι πρέπει να γίνει δηλαδή για να καταλάβουν οι Έλληνες ότι δεν ευθύνονται όλοι για την κατάρευση της οικονομίας.
    Τι θα γίνει με αυτή την καραμέλα? Ότι σας πασάρουν τα ΜΜΕ θα το τρώτε αμάσητο?

Από που κι ως πού φταιμε όλοι δηλαδή?
    Προσωπικά δεν θεωρώ ότι φταιω ούτε κατά το ελάχιστο. Δεν έχω ψηφίσει ποτέ τα 2 μεγάλα κόμματα. Δεν έχω κρύψει ποτέ εισοδήματά μου από την εφορία. Δεν έχω κλέψει ή ζημιώσει ποτέ το κράτος με κανένα τρόπο. Δεν έχω πάρει επιδοτήσεις αέρα πατέρα. Μίζες δεν πήρα. Δεν επιβαρύνω το κράτος με την ζωή μου ούτε με τον τρόπο που ζω, ούτε με τον τρόπο που κινούμαι, ούτε με τον τρόπο που δουλεύω. Ακόμα και το περιβάλλον το σέβομαι απόλυτα και δεν το έχω βλάψει ποτέ.

Να δεχτώ εγώ ότι ένα κομμάτι του πληθυσμού φταίει γιατί έκανε κάτι από τα παραπάνω. Φταίνει δηλαδή όλοι ισόποσα? Το ίδιο φταίει δηλαδή ο καθηγητής που αποκρύπτει το επιπλέον εισόδημα που έχει απο τα ιδιαιτερα, με τον εργολάβο που τσεπώνει μερικά εκατομμύρια για να παραδώσει ένα δημόσιο έργο ακατάλληλο και ζημιώνει το κράτος? Το ίδιο φταίει ο σουβλατζής ο όποίος δεν κόβει αποδείξεις, με τον υπουργό ο οποίος αγοράζει υποβρύχια που γέρνουν και τσεπώνει και τη μίζα του?
    Το ίδιο φταίει ο μικροεπιχειρηματίας ο οποίος πουλάει χωρίς τιμολόγιο μιά στο τόσο, με τον ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου ο οποίος κάθε μέρα εισπράτει μαύρο χρήμα πολλών χιλιάδων ευρώ? Το ίδιο φταίει ο περιπτεράς που δεν κόβει αποδείξεις με τον δικηγόρο που δηλώνει 10 χιλ, εισόδημα?

Ε συγγνώμη αλλά δεν είναι το ίδιο.

Να συμπληρώσω και το εξής. Σύμφωνα με το factbook της cia (όσοι δεν το γνωρίζετε google it), το οποίο θεωρώ αρκετά αξιόπιστο, το κατακεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα είναι σχεδόν ίδιο με τον μέσο όρο κατακεφαλήν εισοδήματος της ΕΕ και με χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία και άλλες αντίστοιχες. Ενδεικτικά παραθέτω.

37 Germany $ 34,100 2009 est.
    38 Spain $ 33,700 2009 est.
    39 Macau $ 33,000 2009
    40 France $ 32,800 2009 est.
    41 European Union $ 32,600 2009 est.
    42 Japan $ 32,600 2009 est.
    43 Greece $ 32,100 2009 est.
    44 Italy $ 30,300 2009 est.

Αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο δύο πράματα. Είτε οι Έλληνες έχουν παρόμοιους μισθούς με τους Γερμανούς, τους Ισπανούς, τους Γάλλους, τους Ιάπωνες και τους υπόλοιπους της ΕΕ, είτε υπάρχει τραγική ανισοκατονομή του εισοδήματος στην Ελλάδα.
    Πιο απλά στην Ελλάδα υπάρχουν μερικές εκατοντάδες υπερπλουσίων οι οποίοι είναι τόσο φραγκάτοι που ανεβάζουν το μέσο όρο της χώρας ωστε να μοιάζει εξισωμένος με την ΕΕ.

Εφόσον λοιπόν μας λένε ότι φταίμε όλοι (εγώ δεν το χάφτω), ας πληρώσει ο καθένας το μερίδιο που του αναλογεί.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Αυτό που λέμε δεν είναι πως είμαστε όλοι το ίδιο συνυπεύθυνοι, αλλά πως οι έχοντες την εξουσία (χωρίς να αναφέρομαι σε πολιτικούς, οι οποίοι ήταν απλά πιόνια που εξυπηρετούσαν διαχρονικά το παιχνίδι των νταβατζήδων της Ελλάδας, με αντάλλαγμα τη συμμετοχή τους στην καλύτερη έκδοση του SIM city που υπήρξε ποτέ) άφησαν να επικρατήσει ένα κλίμα αναρχίας, κατά βούλησιν και επιλεκτικής τήρησης του νόμου, με αποτέλεσμα όλοι κατά καιρούς να έχουμε παρεκλίνει από την comme il faut συμπεριφορά και κοινωνική ζωή, με αποτέλεσμα τώρα, όσοι διαθέτουν αυτοκριτική, να αισθάνονται συνυπεύθυνοι!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Banana hammock*
    Αυτό που λέμε δεν είναι πως είμαστε όλοι το ίδιο συνυπεύθυνοι, αλλά πως οι έχοντες την εξουσία (χωρίς να αναφέρομαι σε πολιτικούς, οι οποίοι ήταν απλά πιόνια που εξυπηρετούσαν διαχρονικά το παιχνίδι των νταβατζήδων της Ελλάδας, με αντάλλαγμα τη συμμετοχή τους στην καλύτερη έκδοση του SIM city που υπήρξε ποτέ) άφησαν να επικρατήσει ένα κλίμα αναρχίας, κατά βούλησιν και επιλεκτικής τήρησης του νόμου, με αποτέλεσμα όλοι κατά καιρούς να έχουμε παρεκλίνει από την comme il faut συμπεριφορά και κοινωνική ζωή, με αποτέλεσμα τώρα, όσοι διαθέτουν αυτοκριτική, να αισθάνονται συνυπεύθυνοι!
    Ορθόν.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Να συμπληρώσω και το εξής. Σύμφωνα με το factbook της cia (όσοι δεν το γνωρίζετε google it), το οποίο θεωρώ αρκετά αξιόπιστο, το κατακεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα είναι σχεδόν ίδιο με τον μέσο όρο κατακεφαλήν εισοδήματος της ΕΕ και με χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία και άλλες αντίστοιχες. Ενδεικτικά παραθέτω.

37 Germany $ 34,100 2009 est.
    38 Spain $ 33,700 2009 est.
    39 Macau $ 33,000 2009
    40 France $ 32,800 2009 est.
    41 European Union $ 32,600 2009 est.
    42 Japan $ 32,600 2009 est.
    43 Greece $ 32,100 2009 est.
    44 Italy $ 30,300 2009 est.

Η λίστα δεν είναι λάθος. Σύμφωνα με το ΑΕΠ και την αγοραστική δύναμη κατά άτομο που υπήρχε. Δεν λέει από που προέρχεται αυτό ο πλούτος (δανεια φυσικά)....

Αν τσεκαρεις τα νούμερα της wiki απ΄το IMF-World Bank-CIA Facktbook όλα στο περίπου συμφωνούν. Με μια πιο προσεκτική ματιά όμως τα νούμερα δεν κολλάνε. Όπως πχ της Ισλανδίας που είναι από την 10η μέχρι την 14η θέση ή της Ιρλανδίας που είναι ψηλότερα από από Ελβετία, Βρετανία, Κουβέιτ κλπ.
    Και αν εμείς λέμε οτι δεν παράγουμε τίποτα, το ίδιο στο ² ισχύει για την Ιρλανδία.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...%29_per_capita
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Η λίστα δεν είναι λάθος. Σύμφωνα με το ΑΕΠ και την αγοραστική δύναμη κατά άτομο που υπήρχε. Δεν λέει από που προέρχεται αυτό ο πλούτος (δανεια φυσικά)....

Αν τσεκαρεις τα νούμερα της wiki απ΄το IMF-World Bank-CIA Facktbook όλα στο περίπου συμφωνούν. Με μια πιο προσεκτική ματιά όμως τα νούμερα δεν κολλάνε. Όπως πχ της Ισλανδίας που είναι από την 10η μέχρι την 14η θέση ή της Ιρλανδίας που είναι ψηλότερα από από Ελβετία, Βρετανία, Κουβέιτ κλπ.
    Και αν εμείς λέμε οτι δεν παράγουμε τίποτα, το ίδιο στο ² ισχύει για την Ιρλανδία.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...%29_per_capita
    Μια χαρά κολάνε. Δες εδώ . Ο βασικός μισθός της Ιρλανδίας είναι διπλάσιος από αυτόν της Ελλάδος.
    Η Ισλανδία είναι ιδιαίτερη περίπτωση καθώς εκεί δεν υπάρχει ενιαίος βασικός μισθός αλλά διαφέρει από επάγγελμα σε επάγγελμα.
    Επίσης αφου το κατακεφελήν εισόδημα προκείπτει από το ΑΕΠ δια του πληθυσμού, σημαντικό ρόλο παίζει ο πληθυσμος. 6 εκ οι Ιρλανδοί 300 χιλ οι Ισλανδοί. Για αυτό και ανεβαίνουν ψηλά στη λίστα.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 18/08/2018, 20:10
  2. Απαντήσεις: 45
    Τελευταίο μήνυμα: 02/11/2010, 21:41
  3. Έλυσα το ασφαλιστικό πριν κι από τα νέα μέτρα...
    από maeonapii-1100 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2010, 10:21
  4. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 29/10/2003, 19:15

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ