Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 29

Θέμα: Υψηλη θερμοκρασία ή ιδεα μου;

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider

Ειναι αυτο που νομιζω????

Σημερα (οπως τις τελευταιες ημερες) βγηκα για ενα γρηγορο μοταρντ γυρο περιπου 35-40χλμ διαδρομη και το μηχανακι το "αναψα".
    Στην πορεια ειχε μαλλον ανεβασει θερμοκρασια (εβγαζε πολυ ζεστη ο κινητηρας αν και ο καιρος ειναι δροσερος),,,οταν εκανα μια σταση και εσβησα την μηχανη...ενω περιμενα να ακουσω το βεντιλατερ να σβουριζει...τιποτα!!
    Η μηχανη οταν μετα απο 2 λεπτα πηγα να την βαλω μπροστα ΔΕΝ επαιρενε ανετα τα συμπτωματα μου εμοιαζαν κινητηρα που εχει υπερθερμανθει...μετα απο λιγο ομως πηρε με την διαφορα οτι αν δεν τραβαγα γκαζι και αφηνα το ρελαντι ηταν ετοιμη να σβησει.
    Μετα απο αυτο,στην συνεχεια της διαδρομης και λιγο προβληματισμενος για το βεντιλατερ...αρχησα να ακουω και κατι αλλα περιεργα οπως εναν ηχο σαν να βραζει νερο!!!
    παρολο τον θορυβο που κανει το κομπρεσερ και το απιστευτα μαπα κρανος που εχω παρει....ο ηχος ακουγοταν αρκετα.....οταν τελος γυρησα πισω...κοιταω το καρτερ..και βλεπω αυτο.
    Ειναι νορμαλ η μας τελειωσε?
    το μηχανακι ειναι απο πληρες σερβις λιγοτερο απο μηνα....λαδια,μπουζι,αλυσιδα,γραναζια,φρενα και οτι σκεφτει κανενας.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	duke.jpg 
Προβολές:	592 
Μέγεθος:	89,2 KB 
ID:	196030
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Η φωτο δεν βοηθα....Αυτο που φαινεται ειναι λαδι?Κ αν ναι απο ξεκιναει?
    ΑΠο το τζαμακι του καπακιου ή απο καπου αλλου?

Αυτα για αρχη και βλεπουμε...

Κ 2 παρατηρησεις:
    1)Το βεντιλατερ σε αυτο το μηχανακι δεν δουλευει αν το σβησεις.
    2)Δεν σκιζουμε ενα μηχανακι για 40χλμ και μετα πλακωνομαστε στα φρενα και το σβηνουμε.Το "τσουλας" χαλαρα για λιγο,ωστε να πεσει η θερμοκρασια του σταδιακα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
    Η φωτο δεν βοηθα....Αυτο που φαινεται ειναι λαδι?Κ αν ναι απο ξεκιναει?
    ΑΠο το τζαμακι του καπακιου ή απο καπου αλλου?

Αυτα για αρχη και βλεπουμε...

Κ 2 παρατηρησεις:
    1)Το βεντιλατερ σε αυτο το μηχανακι δεν δουλευει αν το σβησεις.
    2)Δεν σκιζουμε ενα μηχανακι για 40χλμ και μετα πλακωνομαστε στα φρενα και το σβηνουμε.Το τσουλας χαλαρα για λιγο,ωστε να πεσει η θερμοκρασια του σταδιακα.

Αυτο που φαινεται ειναι λαδι και ξεκιναει απο το τζαμακι δεικτη επιπεδου λαδιου
    το βεντιλαντερ οταν εχει ζεσταθει αυτο μηχανακι και το σβησεις συνεχιζει να δουλευει.
    Το εχω 10 χρονια αλλα δεν το πολυχρησιμοποιω...εχει μονο 44.000χλμ...μονο η μιζα τα ειχε παιξει 2 φορες στο παρελθον και τωρα κατι με τον διακοπτη κλειδαριας απο τα ηλεκτρικα βραχυκυκλωνει....λαδι δεν μου ειχε καψει ποτε και ουτε χτυπηματα εχω στο καρτερ ουτε στο τζαμακι...απλα με καποιο τροπο βγαζει λαδι απο εκει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
    Αυτο που φαινεται ειναι λαδι και ξεκιναει απο το τζαμακι δεικτη επιπεδου λαδιου
    το βεντιλαντερ οταν εχει ζεσταθει αυτο μηχανακι και το σβησεις συνεχιζει να δουλευει.
    Το εχω 10 χρονια αλλα δεν το πολυχρησιμοποιω...εχει μονο 44.000χλμ...μονο η μιζα τα ειχε παιξει 2 φορες στο παρελθον και τωρα κατι με τον διακοπτη κλειδαριας απο τα ηλεκτρικα βραχυκυκλωνει....λαδι δεν μου ειχε καψει ποτε και ουτε χτυπηματα εχω στο καρτερ ουτε στο τζαμακι...απλα με καποιο τροπο βγαζει λαδι απο εκει.
    Αυτο το τζαμακι βρε δεν ειναι του καρτερ...
    Του καρτερ ειναι απο την αλλη μερια και χαμηλα.ΑΥτο που εχεις φωτο ειναι ενα τζαμακι για να βρισκεις ευκολα τον χρονισμο οταν θες να ρυθμισεις βαλβιδες Το βολαν απο μεσα εχει ενα σημαδακι που το ευθυγραμμιζεις με ενα σημαδακι που εχει το τζαμακι...

Ειναι πολυ πιθανο,αν ανεβασε πολυ θερμοκρασια(αληθεια δεν εχει θερμομετρο ) να ξεκολιαστηκε το o-ring ή και το ιδιο το τζαμακι και απλα να ετρεξε λαδακι...

Τωρα το μηχανακι δουλευει κανονικα?

Λες να εχω κανει λαθος πλευρα?
    μπορει...
    θα το δω αυριο...

Εχει λαμπακι θερμοκρασιας που μαλλον αναβει (τωρα μου εβαλες ιδεες μηπως ειναι καμενο και γιαυτο δεν αναψε) αλλα λογω του οτι εχω αυτο το βραχυκυκλωμα στην κλειδαρια δεν ξερω κατα ποσο ειναι οκ 100%
    Το μηχανακι δουλευει κανονικα...οταν γυρησα απο την βολτα σταματησα για ενα καφε και φανταζομαι προλαβε να κρυωσει...οταν συνεχησα για να γυρησω σπιτι ηταν οκ..αλλα δεν προλαβε να ζεσταθει.

Λες να εχω κανει λαθος πλευρα?
    μπορει...
    θα το δω αυριο...

Εχει λαμπακι θερμοκρασιας που μαλλον αναβει (τωρα μου εβαλες ιδεες μηπως ειναι καμενο και γιαυτο δεν αναψε) αλλα λογω του οτι εχω αυτο το βραχυκυκλωμα στην κλειδαρια δεν ξερω κατα ποσο ειναι οκ 100%
    Το μηχανακι δουλευει κανονικα...οταν γυρησα απο την βολτα σταματησα για ενα καφε και φανταζομαι προλαβε να κρυωσει...οταν συνεχησα για να γυρησω σπιτι ηταν οκ..αλλα δεν προλαβε να ζεσταθει.
    Καλα λαθος κανεις 1000%
    Σου ειπα τι ειναι αυτο που εχεις στην φωτο... Το ιδιο μηχανακι εχω αλλα με ασημι μοτερ.

Εκτος απο λαμπακι, δεν εχει θερμομετρο,ουτε αναλογικο ουτε ψηφιακο?!Τι χρονια ειναι αυτο?
    Πριν απο 2003 σιγουρα αφου εχει μαυρο μοτερ ...

Παντως,οσο και να το εσκισες αποκλειεται να ανεβασε τοσο πολυ θερμοκρασια ωστε να παθεις ζημια.Οσο κινησε, το μηχανακι ψυχεται επαρκως.Εκτος και αν εχεις ξεμεινει απο λαδια/υγρα ψυγειου.
    Η μαλακια ηταν οτι το εσβησες μετα το σκισημο,ενω επρεπε να το οδηγησεις λιγο ηρεμα ωστε να πεσει η θερμοκρασια του.

Να πας να σου τσεκαρουν αν δουλευει το βεντιλατερ και ο θερμοστατης,να εισαι καλυμενος.Κ βαλτε και κανενα διακοπτακι στο βεντιλατερ αφου τα σκιζετε τα ρημαδια.

Ειναι πολυ πιθανο,αν ανεβασε πολυ θερμοκρασια(αληθεια δεν εχει θερμομετρο ) να ξεκολιαστηκε το o-ring ή και το ιδιο το τζαμακι και απλα να ετρεξε λαδακι...

δεν προερχεται απαραιτητα απο θερμοκρασια οσο απο τους κραδασμους και σαφως απο μεγαλα διαστηματα ακινησιας... ξεραινονται τα ορινγκακια στο ματακι του βολαν και διακρυζει... τιποτα το ανησυχητικο...

Γιατρε δεν μας τα λες καλα... μη μΕ πεις πως εκει κοιτουσες τη σταθμη λαδιου τοσα χρονια!

λογικα το δικο σου μηχανακι (παλαιοτερο απο 03') απο την αλλη μερια του κινητηρα δεν εχει τζαμακι αλλα μονο ραβδο στην βιδα (ταπα) πληρωσης για τον ελεγχο της σταθμης.

παραφλου και λαδια τσεκαρε τα καθε μερα πριν το βαλεις μπρος... για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
    δεν προερχεται απαραιτητα απο θερμοκρασια οσο απο τους κραδασμους και σαφως απο μεγαλα διαστηματα ακινησιας... ξεραινονται τα ορινγκακια στο ματακι του βολαν και διακρυζει... τιποτα το ανησυχητικο...

Γιατρε δεν μας τα λες καλα... μη μΕ πεις πως εκει κοιτουσες τη σταθμη λαδιου τοσα χρονια!

λογικα το δικο σου μηχανακι (παλαιοτερο απο 03') απο την αλλη μερια του κινητηρα δεν εχει τζαμακι αλλα μονο ραβδο στην βιδα (ταπα) πληρωσης για τον ελεγχο της σταθμης.

παραφλου και λαδια τσεκαρε τα καθε μερα πριν το βαλεις μπρος... για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
    Σιγουρα μπορει να χαλασει και λογο παλαιοτητας.Απλα υπεθεσα οτι πριν ηταν οκ και μετα απο την "υπερθερμανση" το παρουσιασε.Οπως λες δεν ειναι τιποτα το ανησυχητικο.Απλα λιγο σπαστικο γτ δεν ξερω αν φτιαχνεται.Πρεπει να βγαλει το καπακι και να δει πως θα το διορθωσει,αν τον ενδιαφερει...

Re: Ειναι αυτο που νομιζω????

....
    το μηχανακι ειναι απο πληρες σερβις λιγοτερο απο μηνα....λαδια,μπουζι,αλυσιδα,γραναζια,φρενα και οτι σκεφτει κανενας.
    κ ευχελαιο να ειχες κανει,
    αν ειναι να την ακουσει θα την ακουσει,

ελπιζω να τη βγαλεις καθαρη μονο με τα ορινκγς!
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

Re: Re: Ειναι αυτο που νομιζω????

Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
    κ ευχελαιο να ειχες κανει,
    αν ειναι να την ακουσει θα την ακουσει,

ελπιζω να τη βγαλεις καθαρη μονο με τα ορινκγς!
    Δεν νομιζω να υπαρχει λογως ανησυχιας.Μαλλον ψυχολογικο ειναι το θεμα...
    Αν απο λαδια/υγρα ψυγειου ειναι οκ,αν δεν τρεχουν λαδια απο καποιο υποπτο σημειο και αν δεν κοπαναει τιποτα στο μοτερ τοτε νομιζω ειναι οκ...

Το οτι υπερθερμανθηκε το μηχανακι δεν καταλαβα ακομη πως το καταλαβε ο φιλος
    Αισθητικα ή εχει θερμομετρο το μηχανακι?!

καλημέρα.......

παντως ενα πραγμα θα πω!

έχετε γίνει μαστορια με αυτά τα κτμ ε???

:rotflmao: :rotflmao:
    :a36: :a36: http://www.lariseos.webs.com :a36:
    www.husaberg450fe.blogspot.com
    www.fightcolesterol.blogspot.com

Re: Re: Re: Ειναι αυτο που νομιζω????

Δεν νομιζω να υπαρχει λογως ανησυχιας.Μαλλον ψυχολογικο ειναι το θεμα...
    ακριβως!

Το οτι υπερθερμανθηκε το μηχανακι δεν καταλαβα ακομη πως το καταλαβε ο φιλος
    Αισθητικα ή εχει θερμομετρο το μηχανακι?!

μαλλον αισθητικά... οι δουκες είχαν στρογγυλό στροφόμετρο και στρογγυλό (αναλογικο) κοντερ. μονο το κοκκινο λαμπακι της υπερθερμανσης διαμυνηει πως κατι δεν παει καλα...

ας το αφησει στο ρελαντι στο σταντ 6-7 λεπτα... πρεπει να ξεκινησει το βεντιλατερ. αν οχι να τσεκαρει ασφαλειες και μετα ψαχνωντας.

όπως και να 'χει επαναλαμβανω , πάντα κοιταμε νερα λαδια πριν απο καθε βολτα. 2 λεπτων δουλεια ειναι.

Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
    καλημέρα.......

παντως ενα πραγμα θα πω!

έχετε γίνει μαστορια με αυτά τα κτμ ε???

:rotflmao: :rotflmao:
    το ανησυχητικό είναι ότι τα λατρεύουμε όλο και περισσότερο.

Ενω με τα γιαπωνεζικα, ξεχνας πιά και τι ειναι αυτο που καβαλας... μηχανακι ειναι , πολυθρονα ειναι; περνει λαδια αυτο το πραγμα; και τετοια!

Τα 640 ειναι τα τελευταια μηχανακια που τιμουν το παρελθον της ευρωπαϊκης μοτοσυκλέτας, τότε που τα κρανη ηταν δερματινα καφέ σκουφιά , τότε που ΕΠΡΕΠΕ να ξερεις 5-10 πραματα να μην σε αφησει στο δρομ0!

Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS

οχι δεν κοιτουσα ποτε την σταθμη λαδιου γιατι το χρησιμοποιω το πολυ ενα μηνα τον χρονο και ετσι καθε φορα λογω κλιματος(σε νησι) οταν ερχομουν γινοταν αλλαγη λαδιων.
    Το συγκεκριμενο ειναι Δουκας μοντελο του 2000.
    Το μονο που τσεκαρα ηταν να δω μηπως και εχει ανοιξει πουθενα κανενα καρτερ και για να ειμαι ειληκρηνης αυτο το τζαμακι νομιζα οτι δειχνει την σταθμη λαδιου και γιαυτο οταν ειδα χτες λαδι να δακρυζει...

Για κοιτα αν βγαζει λαδι και στο φιλτροκουτι. Αν σου βγαζει και κει, τοτε σου εχουν βαλει περισσοτερο λαδι στο σερβις οποτε στο βγαζει το μοτερ απο παντου.
    Μου ειχε συμβει και μενα στο ιδιο μοτερ και απλα αφαιρεσα το πλεοναζον λαδι.
    "Στον πατέρα μου οφείλω το ζην, στον δάσκαλό μου το ευ ζην"
    Member of "ΚΑΓΚΟΥΡΟΓΑΜΟΣΑΥΡΟΣ" official club

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2006, 02:55
  2. Είναι αραγέ η ιδέα μου .....
    από Anritsu στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 08/10/2006, 17:26
  3. Ιδέα μου είναι...
    από Cpt. Haddock στο forum Off topic