Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 75

Θέμα: Πανεπιστημια μηχανολογιας στην Ευρωπη

Μοναχικός καβαλάρης Το avatar του/της castoras
    +999 στην Πάτρα με πολύ καλές δουλειές και διακρίσεις αν δεν κάνω λάθος σε ευρωπαικό επίπεδο!!!
    Δέν ξέρω τι ισχύει σήμερα,αλλά την εποχή τη δική μου(λίγο μετά την ανακάλυψη της λάσπης δηλαδή)όταν λέγαμε για καριέρα στο εξωτερικό και για ευκαιρίες σε μητρικά εργοστάσια εταιριών, ήταν μόνο η Αγγλία

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    φιλε μου κοιτα στα πανεπιστημια(στα site) που σε ενδιαφερουν εκει γραφουν ολα τα απαιτουμενα για να σε δεχτουνε συνηθως ως entry requiments, και τα διδακτρα ως fees

για πτυχια δεν ξερω τι θελουν αλλα
    στα μεταπτυχιακα ζητανε
    ή toefl ή ILTS ή προφισιενσι (να το χεις παρει τα τελευταια 5 χρονια)

αν πας και βγαλεις llts εχει και ισχυ και στην ελλαδα (απο 5 -6.5 ισοδυναμο με lower, 6,5 - 7,5 advance, 7,5 και πανω προφιεσενσυ)

φανταζομε και για πτυχιο θα ζητανε πανω κατω τα ιδια πραγματα..

αποψη μου πως σε αυτα που θες καλα ειναι γερμανια σουηδια αυστρια
    αλλα δεν εχω κανει και εμπειροστατομενη ερευνα
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    ηθελα να πω για κατι που γραφτηκε πριν, πως εξω πανε αυτοι που δεν τα κατεφερνουν στην ελλαδα..

με αυτο το κολοσυστημα (και πριν και στο πανεπιστημιο) καλα κανουν και δεν τα καταφερνουν

το συστημα ειναι εντελως απανθρωπο κακοφτιαγμενο με πατεντες επι πατεντων και γενικα η παιδεια της χωρας ειναι για φουντο

ευτηχως υπαρχουν διαφοροι καλοι ανθρωπο στα πανεπιστημια που σωζουν οτι μπορουν.

εγω ειμαι απο αυτους που σπουδασαν ελλαδα(πολλες φορες νιωθω μαλλον μαλακας) αλλα νιωθω ΤΥΧΕΡΟς που γνωρισα μερικους απο τους καλους ανθρωπους που αναφερω ποιο πριν
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig

Re: Πανεπιστημια μηχανολογιας στην Ευρωπη

Αρχικά δημιουργήθηκε από Corvo
    Ρε παιδες θελω την βοηθεια σας και τα φωτα σας
    Σε ποια χωρα ειναι τα καλυτερα πανεπιστημια για μηχανολογια στην Ευρωπη?
    Ενδιαφερομαι για να παω κατευθειαν εκει και οχι για μεταπτυχιακο...
    Πως μπαινεις σε αυτες τις σχολες?
    Οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη

Τυχαινει να εχω γνωρισει και την ελληνικη και την αγγλικη νοοτροπια στην πανεπιστημιακη παιδεια.
    Το θεμα 'επιπεδο σπουδων' ειναι αρκετα πολυπλευρο. Κατα την γνωμη μου αυτο που μετραει (ειδικα σε σπουδες μηχανολογιας) δεν ειναι μονο να διδασκεσαι προχωρημενα θεματα για πολλα χρονια με δυσκολες εξετασεις, αλλα επισης να υπαρχει σχεση διδασκοντος-διδασκομενου (πολλοι καθηγητες και λιγοι φοιτητες), καλη πανεπιστημιακη βιβλιοθηκη, υλικοτεχνικη υποδομη (εργαστηρια), να καλλιεργειται η πρωτοτυπη σκεψη (που δεν εχει παντα να κανει με επιπεδο θεωρητικης γνωσης) και η ομαδικη εργασια, και να εχει το ιδρυμα να παρουσιασει πρωτοτυπες δημοσιευσεις σε σοβαρα περιοδικα,
    και ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ
    να υπαρχει βιομηχανια στην χωρα, ωστε οι φοιτητες να εχουν
    α) την δυνατοτητα να ερθουν σε επαφη με την πραγματικη παραγωγη
    β) να απορροφηθουν επαγγελματικα στο τελος των σπουδων τους
    γ) το περιεχομενο των σπουδων να ειναι διαμορφωμενο απο την πραγματικοτητα και οχι την φαντασια μιας ομαδας καθηγητων.
    δ) να εισρεει χρημα απο την βομηχανια στο πανεπιστημιο για την λυση πραγματικων προβληματων που εχει ως συνεπεια την καλλιτερη καταρτιση (και εφευρετικοτητα) των φοιτητων, των ιδιων των καθηγητων και την δυνατοτα 'δικτυωσης' για το επαγγελματικο μελλον.

Αν υποθεσουμε οτι τα παραπανω ειναι σωστα, τοτε το ΕΜΠ δεν νομιζω να σκοραρει και πολυ ψηλα.

Καποιοι ανεφεραν παραπανω γερμανικες και σουηδικες σχολες και ειμαι σιγουρος οτι ξερουν τι λενε. Δεν εχω εμπειρια απο αυτες τισ χωρες, οποτε θα περιοριστω στην αγγλια.

Η αγγλια λοιπον εχει ιδιομορφο εκπαιδευτικο συστημα για τα ελληνικα δεδομενα. Κατ' αρχας, περνεις πτυχιο σε 3 χρονια και κατα την διαρκεια των σπουδων καλυπτονται πολλα θεματα σε μικρο σχετικα βαθος. Αλλα τα ματια σου βλεπουν πολλα και ερχεσαι σε επαφη με σοβαρες αποψεις του θεματος που σπουδαζεις. Δε θα υποχρεωθεις απο το συστημα να εμβαθυνεις πολυ καπου, αλλα αν το θελησεις, θα κτυπησεις την πορτα του καθηγητη ο οποιος θα σε αντιμετωπισει ως 'πελατη' και θα σε κατευθυνει εκει που θελεις. Εναι χαρακτηριστικο παντως, οτι οι καλοι αποφοιτοι αγγλικων σχολων δεν εχουν και πολλα να ζηλεψουν απο τους εξ'ελλαδας συμφοιτητες τους οταν οι τελευταιοι πανε στην αγγλια για μεταπτυχιακα.
    Τελος, εδω να πω οτι προτιμω εγω προσωπικα ενα συντομο κυκλο βασικων σπουδων που αφηνει χρονο για εξειδικευση, παρα ενα πρωτο πτυχιο μαμουθ.

Οι σχολες engineering που μετρoυσαν στην αγγλια (πριν μια δεκαετια)
    Imperial college
    university of manchester
    university of loughborough
    bristol university
    university of southampton
    (αν μου διεφυγε καποιο συμπληρωστε με)

Τα σκωτσεζικα για πρωτο πτυχιο τουλαχιστον, ειναι ισως ενα σκαλι πιο κατω.
    Αυτα προς το παρον, αν θες κατι πιο συγκεκριμενο και μπορω να απαντησω, ευχαριστως.

edit
    http://extras.timesonline.co.uk/tol_...ect=MECHANICAL

Παλαιό μέλος
    Tελειώνω γ λυκείου τώρα και δίνω. Υπέβαλα αίτηση για civil engineering μέσω ucas και έχω καλή σχετικά αποδοχή από leeds και surrey (ζητάνε 18 μαθηματικά, φυσική, απολυτήριο) και από sheffied (18.5 και 19 απολυτήριο αυτοί).

Το θέμα είναι ότι ενώ θα βγάλω ίσως 18 μαθηματικά και φυσική, δεν πρόκειται να βγάλω 18 απολύτήριο διότι έχω κάφρους φιλολόγους και θα μας τσακίσουν στις ενδοσχολικές...

1) Παίζει να με πάρουν με χαμηλότερο απολυτήριο αν είμαι ΟΚ μαθηματικά και φυσική;

Επίσης σκέφτομαι να αλλάξω προς μηχανολόγος μηχανικός ή κάτι τέτοιο διότι οι πολιτικοί τώρα έχουν κρίση και επίσης μάλλον γουστάω τελικά καλύτερα κάτι που να σχετίζεται με μηχανολογία ή/και υπολογιστές.

2) Αν περάσω civil engineering παίζει να με αφήσουν όταν πάω να αλλάξω σε mechanical;

Αν κόψω τώρα την αποδοχή και αιτηθώ ξανά για μηχανολόγος μέσω εξτρα φοβάμαι το τι θα ζητάνε...

3) Αν κάποιος τελειώσει κάτι που δεν υπάρχει Ελλάδα (πχ automotive engineering) και γυρίσει Ελλάδα δεν θα μπορεί να αναγνωρίσει καθόλου το πτυχίο; Δεν θα έχει δικαίωμα ούτε συνεργείο αυτοκινήτων να έχει;

voodoo practitioner Το avatar του/της mikros boudas
    Η αγγλια μια χαρα ειναι σαν χωρα.Ουτε θεμα χαρακτηρα παιζει ουτε τιποτα.Και αμερικανικο τροπο ζωης δεν εχει καθολου.Τον καιρο της Ελλαδας δεν θα τον βρεις πουθενα σε γερμανια,αγγλια,σκωτια,ολλανδια κλπ κλπ και μονο αυτο θα σου λειψει,η μανα σου και ο πατερας σου.Ολα τα αλλα ειναι λογια να αγαπιομαστε νομιζω.
    Στην αγγλια η μηχανολογια ειναι σε παρα πολυ καλο επιπεδο αλλα αν πας σε καλο πανεπιστημιο οπως εχει ηδη ειπωθει.Ειδικα για αγωνες,οι αγγλοι ειναι πρωτοποροι(οι μισες ομαδες f1 εδω εδρευουν για καποιο "παραξενο" λογο).Στην γερμανια θα βρεις πιο ευκολα βιομηχανικη δουλεια.Αν δεν μπορεις να περασεις εδω,μην νομιζεις πως εξω θα μπορεσεις να μπεις σε καποιο καλο πανεπιστημιο και πως θα ανταπεξελθεις με στοχο ενα πτυχιο με καλη βαθμολογια.Για μενα,μην σκεφτεσαι καν 5-6 χρονια σπουδες εξω αν θες να γυρισεις πισω αμμεσα.Θα χασεις χρονο και χρημα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από fonzareli
    Tελειώνω γ λυκείου τώρα και δίνω. Υπέβαλα αίτηση για civil engineering μέσω ucas και έχω καλή σχετικά αποδοχή από leeds και surrey (ζητάνε 18 μαθηματικά, φυσική, απολυτήριο) και από sheffied (18.5 και 19 απολυτήριο αυτοί).

Το θέμα είναι ότι ενώ θα βγάλω ίσως 18 μαθηματικά και φυσική, δεν πρόκειται να βγάλω 18 απολύτήριο διότι έχω κάφρους φιλολόγους και θα μας τσακίσουν στις ενδοσχολικές...

1) Παίζει να με πάρουν με χαμηλότερο απολυτήριο αν είμαι ΟΚ μαθηματικά και φυσική;

Επίσης σκέφτομαι να αλλάξω προς μηχανολόγος μηχανικός ή κάτι τέτοιο διότι οι πολιτικοί τώρα έχουν κρίση και επίσης μάλλον γουστάω τελικά καλύτερα κάτι που να σχετίζεται με μηχανολογία ή/και υπολογιστές.

2) Αν περάσω civil engineering παίζει να με αφήσουν όταν πάω να αλλάξω σε mechanical;

Αν κόψω τώρα την αποδοχή και αιτηθώ ξανά για μηχανολόγος μέσω εξτρα φοβάμαι το τι θα ζητάνε...

3) Αν κάποιος τελειώσει κάτι που δεν υπάρχει Ελλάδα (πχ automotive engineering) και γυρίσει Ελλάδα δεν θα μπορεί να αναγνωρίσει καθόλου το πτυχίο; Δεν θα έχει δικαίωμα ούτε συνεργείο αυτοκινήτων να έχει;
    Αυτα μονο με τον δοαταπ θα τα βρεις σιγουρα αλλα κατα πασα πιθανοτητα αν το πτυχιο σου δεν εχει βασικο κορμο μαθηματων παρομοιο με τον κλαδο οπου θες να αναγνωρισεις,οχι δεν παιρνεις ισοτιμια και αντιστοιχια.Παιζει να σε παρουν με χαμηλοτερο γενικο βαθμο αναλογα τις αιτησεις που εχουν.Το να αλλαξεις απο πολιτικος μηχανικος και να πας μηχανολογος το βλεπω λιγο χλωμο.

Επισης,στην αγγλια και toefl,ielts,proficiency κλπ να εχεις ειναι το τυπικο.Στα μαθηματα αμα δε ξερεις σωστα αγγλικα και οχι παπαγαλια αγγλικα θα αργησεις να παρεις χαμπαρι.Για το καθημερινο δε το συζηταω,τα πτυχια ειναι αχρηστα και το αποδεικνυονυ οσοι στην αρχη ελεγαν "μα μου σου του εγω πτυχια αγγλικα κλπ" και δεν μπορουν να παραγγειλουν μια πιτσα η να καλεσουν εναν υδραυλικο.Θα ζητησουν competency σιγουρα και πιο σιγουρα ielts.To proficiency δε μετραει γιατι θελουν και το εξτρα χαρτοσημο του ielts.Οτιδηποτε θες να ρωτησεις για αγγλια στειλε μου πμ

Ανθρώπινο μελος Το avatar του/της manos*gsxr
    Η γλωσσα του μηχανολογου ειναι κοινη σε ολο το κοσμο.Τελειωσε εδω σε ενα πανεπιστημιο η ακομα και τει και μετα ψαξου για εξειδικευση στο εξωτερικο που θα εχεις και περισσοτερες ευκαιριες εργασιας
    Ποτέ μια δυνατή καρδιά
    στον πόνο δε λυγίζει,
    ακόμα και αν θα πληγωθεί
    κατέχει να ελπίζει.

Παλαιό μέλος
    Το θέμα είναι αν τελικά χάσω εδώ για λίγο τη μηχανολογία ΑΕΙ μήπως να πάω έξω...

Αλλά ακόμα και αν περάσω εδώ, μήπως είναι καλύτερα στην Αγγλία από την άποψη ότι θα τελειώσω μάλλον πιο γρήγορα και πιο εύκολα;
    Και η εξειδίκευση προφανώς θα είναι πιο εύκολο να γίνει στο ίδιο department που θα κάνω και το βασικό.

Από αγγλικά είμαι σε αρκετα καλό επίπεδο (advance + proficiency), δεν νομίζω να έχω ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ανθρώπινο μελος Το avatar του/της manos*gsxr
    Εγω σου λεω πως δεν προκειται να μαθεις κατι παραπανω εξω....Παρα μονο μεταπτυχιακα!Αν τα καταφερεις φοιτεις εδω κ μετα ψαχνεσαι για το κατι παραπανω!(δηλαδη εγω αυτο θα εκανα)

ΥΓ:Μην υποτυμαμε τη Ελλαδιτσα μας και τα Πανεπιστημια (και ΤΕΙ) της..... Υπαρχουν πολλοι σοβαροι επιστημονες που κανουν αξιολογη δουλεια.Κι αν εχουμε πεσει γενικοτερα σε επιπεδο, δεν φταινε μονο οι καθηγητες το κρατος κλπ κλπ, αλλα και οι φοιτητες!
    Ποτέ μια δυνατή καρδιά
    στον πόνο δε λυγίζει,
    ακόμα και αν θα πληγωθεί
    κατέχει να ελπίζει.

Το θέμα είναι αν τελικά χάσω εδώ για λίγο τη μηχανολογία ΑΕΙ μήπως να πάω έξω...

Αλλά ακόμα και αν περάσω εδώ, μήπως είναι καλύτερα στην Αγγλία από την άποψη ότι θα τελειώσω μάλλον πιο γρήγορα και πιο εύκολα;
    Και η εξειδίκευση προφανώς θα είναι πιο εύκολο να γίνει στο ίδιο department που θα κάνω και το βασικό.

Από αγγλικά είμαι σε αρκετα καλό επίπεδο (advance + proficiency), δεν νομίζω να έχω ιδιαίτερο πρόβλημα.
    Μην πηγαινεις τοσο μακρυα.κανε το πρωτο πτυχιο και βλεπεις μετα για μεταπτυχιακο κλπ κλπ

οποιος ενδιαφερεται για το Loughborough university να μου πει. Δεν σχολιαζω αυτα που εχουν γραφτει εδω μεσα.. Καλυτερα πρωτα να ψαχνουμε και μετα να ποσταρουμε..

balls of steel Το avatar του/της p@nos

teleiωνεις γ λυκειου και γεννηθηκες το '64?ποσες φορες εκανες την καθε ταξη για να τα μαθεις?

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

περα απο την πλακα, κανενα σοβαρο πανεπιστημιο δε σε παιρνει απο τους βαθμους του σχολειου σου...δινεις εξετασεις και βλεπουν τι ''πιανεις''...χωρις να συμαινει πως ειναι ευκολα...παιδια που πηγαν εξωτερικο εκαναν φροντιστηριο για να δωσουν...

αυτο που λες για τα τμημτατα, εξαρταται παλι απο το πανεπιστημιο...στο cambridge που ξερω, στην αρχη στις πολυτεχνικες σπουδες, κανεις το 1ο ετος(η και το 2ο δεν ειμαι σιγουρος)οπου κανεις λιγο απολα(electrical,mechanical,civil klp), και μετα διαλεγεις που θες να πας(παρα πολυ καλο αυτο μιας και βλεπεις σε ποιο απ'ολα εχεις κλιση καθως ασχολησαι μαζι του, οχι οπως εδω που διαλεγεις οτι να ναι)

τωρα για ελλαδα...δε ξερω τι παιζει με αναγνωρισεις...αλλα ετσι κι αλλιως, ολα αυτα αφορουν το δημοσιο τομεα...στον ιδιωτικο δε τους ενδιαφερει...

ΥΓ:σπουδασε οτι γουσταρεις περισσοτερο...μην κρινεις απο επαγγελματικη αποκατασταση...

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
    [B]teleiωνεις γ λυκειου και γεννηθηκες το '64?ποσες φορες εκανες την καθε ταξη για να τα μαθεις?
    γράφω με του πατέρα μου τα στοιχεία για να μην φτιάχνω τώρα καινούριο χρήστη

Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF