Απο 1 Μαΐου 2010 η έκδοση αποδείξεων απο βενζινάδικα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.
Μέχρι 30 Απριλίου στα πρατήρια υγρών καυσίμων η φορολόγηση τους υπολογιζόταν απο τις αγορές που έκαναν, δηλαδή απο τα τιμολόγια που τους έκοβαν τα διυλιστήρια. Με τις τελευταίες αλλαγές η φορολόγηση τους υπολογίζεται απο τις πωλήσεις τους, δηλαδή απο τι αποδείξεις κόβουν. Οπότε ΑΝ δεν σαν κόβουν απόδειξη ταμειακής σημαίνει ότι στα 20 ευρώ που δίνετε ο τύπος βάζει στην τσέπη του περίπου 4 ευρώ. Τα οποία ΟΦΕΙΛΕΙ να δώσει στο "κράτος" μέσω του ΦΠΑ.
Εννοείτε ότι με την αλλαγή ΔΕΝ επιβαρύνεται η τιμή της βενζίνης με 21% μιας και η αξία του ΦΠΑ υπήρχε ήδη στην τιμή λιανικής - πώλησης.
Γιατί τα λέω όλα αυτά???
Το ΣΚ έκανα 2 βόλτες και έβαλα 3 φορές βενζίνη
1. φορά πρωτομαγιά πρωί, δίπλα στο σπίτι 5 ευρώ σε ένα ακριβό σχετικά, ο υπάλληλος ούτε καν με ρώτησε, ενώ είχε ταμειακή πάνω στην αντλία, του το είπα και μου λέει "θέλεις απόδειξη για 5 ευρώ???" του λέω δεν είναι υποχρέωση σου να δίνεις απόδειξη απο σήμερα? έκανε την πάπια, την πήρα και έφυγα.
2. μετά απο καμιά 40χιλιόμετρα σε ένα αρκετά φτηνό, αλλοδαπός υπάλληλος, βάζω ένα 20ρικο, την πάπια αυτός... Του λεω απόδειξη φίλε, βγάζει απο την τσέπη μια δεσμίδα και μου λέει, να σου δώσω μία με 60 ευρώ?![]()
την παίρνω, κοιτάω πάνω, ημερομηνία Απριλίου. Οι τύποι έκοβαν κάργα αποδείξεις πριν ισχύσει ο νόμος, τσάμπα ήταν και τις μοίραζαν τώρα για να γλιτώνουν το ΦΠΑ
![]()
![]()
![]()
3. Κυριακή μεσημέρι, σε επίσης πολύ φτηνό στην επιστροφή απο Επίδαυρο στην Αλμυρή (μόλις φτάσεις δεξιά ΕΚΟ νομίζω) βάζω ένα 10ρικο, ο τύπος ουτέ καν πλησιάζει την ταμειακή, έχω φορτώσει γιατί πάω για 3 στα 3 και στο καπάκι ο δεύτερος υπάλληλος φέρνει την απόδειξη απο την διπλανή αντλία![]()
2 στους 3 έκλεβαν το ΦΠΑ 20% επι των πωλήσεων στην τσέπη τους...