Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 59

Θέμα: Αφαιρέσει καταλύτη.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Στα παμπολλα θρεντ restoring μηχανων 100ετιας, ποτε κανενας απο εσας που την λετε στο τυπο που θελει να βγαλει τον καταλυτη του, δεν ειπε 'ντροπη μολυνεις με το χρεπι, παρε καινουργιο με καταλυτη'. Προτεινω λοιπον να περιοριστουμε στο μηχανολογικο και να αφησουμε το ηθικο για τις αντιπαραθεσεις.
    Μπίγκουλα πήρες φόρα και λες ότι νάναι...

Άλλο πράγμα το μηχανάκι που κατασκευάστηκε με συγκεκριμένες προδιαγραφές (και που στο φινάλε καίει το υποκατάστατο της κάποτε μολυβδούχας...) και άλλο το μηχανάκι που το μετατρέπεις σε εν δυνάμει φονικό όπλο ...

Υ.Γ.
    Μα την Παναγία, αν κάποιος πυροβολήσει τύπο που έχει βγάλει τον καταλύτη από τον κινητήρα του (και συνεχίζει να καίει αμόλυβδη) θα πάω στο δικαστήριο σαν μάρτυρας υπεράσπισης σε ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ..!!!
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86

Re: Αφαιρέσει καταλύτη.

Αρχικά δημιουργήθηκε από klepstrat
    Καλησπέρα.
    Θέλω να ρωτήσω το έξεις.
    Κάπου είχα διαβάσει ίσως και εδώ αλλά δεν το ξανά βρίσκω ότι αν βγάλεις τον καταλύτη τότε η μηχανή δουλεύει καλυτέρα γιατί αναπνέει καλυτέρα.
    Επίσης το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι δεν ανεβάζει τόσο πολύ θερμοκρασία και μιας και φτάνει το καλοκαίρι και ήδη έχω ξεκινήσει και έχω ψηθεί κάνα 2 φορές που έμπλεξα στην κίνηση στην Αθήνα σκάφτομαι πολύ σοβαρά να την κάνω την κίνηση.
    Μετά από συζητήσεις όμως δεν ξέρω τι γίνετε με τον δείκτη λάμδα τι επιπτώσεις θα έχει κάτι Τατόι στην μηχανή από μηχανικής – ηλεκτρολογικής λειτουργιάς της μηχανής.
    Και επειδή είναι λιγάκι ιδιότροπο μηχανάκι το R6 και η εξάτμιση μας είναι και αυτή μια περίπτωση από μονή της θέλω να ρωτήσω αν το έκανε κάνεις και τι είδε?

Στα thread που τα διάβασες δεν έλεγε και τίποτα άλλο;
    Give me fuel, Give me fire

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Δυο πραγματα.
    1) Στα παμπολλα θρεντ restoring μηχανων 100ετιας, ποτε κανενας απο εσας που την λετε στο τυπο που θελει να βγαλει τον καταλυτη του, δεν ειπε 'ντροπη μολυνεις με το χρεπι, παρε καινουργιο με καταλυτη'. Προτεινω λοιπον να περιοριστουμε στο μηχανολογικο και να αφησουμε το ηθικο για τις αντιπαραθεσεις.

2) Η αφαιρεση του καταλυτη με καταργηση και του λαμδα οντως μπορει να οδηγησει σε δραματικη πτωση της θερμοκρασιας του κινητηρα, και της γενικοτερης περιοχης. Μονο αφαιρεση του καταλυτη, οδηγει σε μικρη πτωση της θερμοκρασιας του συνολικου μηκους της εξατμισης και της κεφαλης και μεγαλη πτωση στη θερμοκρασια των τελικων.
    Στα είπε κι ο Αντώνης, αλλά θα στα πω κι εγω.

Κατ αρχήν δεν περιμενα τέτοια απάντηση απο σένα.

Επειτα με το να εχεις μια παλιά μοτοσυκλέτα σε καλή μηχανίκή κατάσταση, και να την κυκλοφορείς βαζοντας φυσικά LRP και οχι αμόλυβδη, δεν παράγεις ούτε το 1/10 των ρύπων του R6 χωρίς καταλύτη.
    Και φυσικά γλυτώνεις το περιβάλλον από ενα σκασμό ρύπων
    Εκτό κι αν είχε σκοπό να βαζει LRP, δεν μας το είπε αυτό...

Προσοχή! Εδω δεν συζητάμε αν η LRP ειναι νοθευμένη με αμόλυβδη, αν ο καταλύτης ειναι ετσι κι αλλιώς κλασμένος λόγω υπαρξης μολύβδου στα βυτιοφόρα αμόλυβδης κλπ κλπ.
    Συζητάμε τι ειναι σωστό να κάνουμε σαν πολίτες αυτού του πλανήτη.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Μπίγκουλα πήρες φόρα και λες ότι νάναι...

Άλλο πράγμα το μηχανάκι που κατασκευάστηκε με συγκεκριμένες προδιαγραφές (και που στο φινάλε καίει το υποκατάστατο της κάποτε μολυβδούχας...) και άλλο το μηχανάκι που το μετατρέπεις σε εν δυνάμει φονικό όπλο ...

Υ.Γ.
    Μα την Παναγία, αν κάποιος πυροβολήσει τύπο που έχει βγάλει τον καταλύτη από τον κινητήρα του (και συνεχίζει να καίει αμόλυβδη) θα πάω στο δικαστήριο σαν μάρτυρας υπεράσπισης σε ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ..!!!
    ΑΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΤΟΥΦΕΚΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ...ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ...ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ?ΚΡΙΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ.
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΥΠΟΓΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΑΤΑΛΥΤΗ.
    ...εχω βαρεθει να βουλωνω τρυπες...
    ...δεν πληρωνω διοδια

βουρτσες και πουτσες...

ως συνηθως
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από libali10
    ΑΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
    Τον αφήνω, όπως αφήνω και σένα και όλους αυτούς που λειτουργούν με την λογική του: "αφού μας μπήκε που μας μπήκε, δεν θα γίνουμε gay με άλλο ένα" ...

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Sapila και Oldman,

Μη βαρατε, δικιο εχετε αμφοτεροι. Αυτο που ειπα ομως ισχυει. Δεν κραζουμε οσους κινουν παλιας τεχνολογιας μηχανακια κι ας μολυνουν 10 φορες περισσοτερο απο τα καταλυτικα. Γιατι αυτο? Ουτε κραζουμε οσους κανουν 100,000 (καταλυτικα) κμ το χρονο σε ταξιδια, ισα ισα τους λεμε μπραβο. Αυτοι δεν μολυνουν παραπανω? Διακρινω λοιπον οτι στο ολο θεμα υπαρχει μια ανιση αντιμετωπιση μεταξυ του 'κηριλε' που μολυνει λογω ρομαντισμου και του 'καγκουρα' που υφισταται το κραξιμο.
    Και μια που αναφερατε το θεμα LPR σε καταλυτικα (και μη), προτεινω να γραφει ενα θρεντ για το τι γινεται ακριβως στο θεμα των ρυπων (αν δεν υπαρχει ηδη), καταλληλοτητα κινητηρων κλπ και να γινονται παραπομπες καθε φορε που εγειρεται θεμα.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Moderator
    προτεινω να γραφει ενα θρεντ για το τι γινεται ακριβως στο θεμα των ρυπων (αν δεν υπαρχει ηδη), καταλληλοτητα κινητηρων κλπ
    Εγώ αντιπροτείνω ένα γ@μ@το τσιπουράδικο ...

(με original λακέρδα, εννοείται...)

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    βουρτσες και πουτσες...

ως συνηθως
    +1

και επιλεκτικές απαντήσεις για γαρνιτούρα...
    Give me fuel, Give me fire

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    βουρτσες και πουτσες...

ως συνηθως
    TA TRIA PAIDIA RE ...DEN KATALABA?
    ...εχω βαρεθει να βουλωνω τρυπες...
    ...δεν πληρωνω διοδια

Παλαιό μέλος
    Πολυ ζεστη βγαζει το μοτερ το μοτερ να βγαλεις και να βαλεις πηδαλια...

Και σκεφτομαι τωρα εγω για να τον εχει εκει η μαμα yamaha κατι δε θα ξερει????

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
    η μαμα yamaha κατι δε θα ξερει????
    Αν ήξερε, θα ήταν Χόντα.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος
    Αν ήξερε, θα ήταν Χόντα.
    Παλιο ποντικι....

εδω παντος δε φαινεται να εχουν διαφορα
    αμολυβδες απο lrp

http://www.moto.gr/forums/showthread...&postid=228823
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

παιδες χαλαροστε.

δεν θα τον βγαλω.
    βασικα γιατι εκει που θα παει η βενζινη μονο οταν η αθηνα θα ειναι αδια θα την κυκλοφορω γιατι μεσα στην πολη καιει τα κερατα της αρα οσο θα ειμαι εν κινηση δεν θα εχω θεμα θερμοκρασια που ηταν και ο μονος λογος που ηθελα να τον βγαλω.
    και επειδη φοβαμαι μην με πυροβολισει κανενας και πατε και τον υπερασπιστειτε λεω να μην το κανω..χαχαχα

οντος πρεπει να παρουμε ολοι τις ευθινες μας.

οσο για τα κινητα ναι το κινητο σου το εχεις εσυ αλλα για να το εχει ο καθε εσυ αυτοι εχουν γεμισει τον τοπο κεραιες.
    αρα χαλαρωστε.

τα πραγματα ειναι ασχημα απο μονα τους.
    σημερα καηκαν τοσοι καδοι που ολοι μερα να εκανα βολτες χωρις καταλητη για 10 χρονια τοσο δεν θα μωλυνα...

τελος.
    να προσεχετε ολοι με αυτα που γινονται και θα γινουν στους δρομους της ελλαδος.
    δυσκολες μερες ερχονται.

και μπροστα σε αυτα που μας περιμενουν πιστεψτε με ο καταλητης ειναι το μικροτερο.

απλα αμα συνεχισουμε ολοι και τα λεμε τοτε μερικοι που ειναι το οριο να το κανουν η οχι μπορει να μην το κανουν.

ερωτηση.
    παιζει ρολο στην καταναλωση ο καταλητης...
    προσεχτε τι θα πειτε αμα πειτε οτι θα καιω λιγοτερο σορρυ αλλα θα τον βγαλω...

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αφαίρεση καταλύτη σε μαμά Υ!!
    από TokTok στο forum Υamaha R6, R7, R1, R...
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2010, 17:49
  2. To XT του 2003 έχει καταλύτη;
    από SF στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 15/09/2006, 11:14
  3. ερώτηση για βγαλσιμο καταλύτη
    από free rider στο forum Υamaha R6, R7, R1, R...
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 29/07/2005, 20:05
  4. χωρις καταλυτη
    από xifias στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 27/05/2004, 12:35

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •