Σελίδα 83 από 200 ΠρώτοΠρώτο ... 3373787980818283848586878893133183 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.231 έως 1.245 από 2993

Θέμα: Καλως ορισε το ΔΝΤ τα νεα μας Αφεντικα

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    Μια χώρα που δεν έχει αναλύσει τα αίτια της κρίσης και μια κυβέρνηση που εκτελεί εντολές τρίτων ,ανίκανη να κάνει το παραμικρό , καλούνται να εκτελέσουν και να ακολουθήσουν μια συνταγή μέτρων* χωρίς καμία εγγύηση οτι θα βγουν από την κρίση!

Οι πορείες ,οι διαδηλώσεις είναι το φυσικό επακόλουθο. Όποιος δεν το περίμενε ήταν ανόητος ! Η οργή και η έκφρασή, της είτε συμφωνούμε είτε όχι , ήταν αναμενόμενη !!

*την φύση των μέτρων ,την γνωρίζουμε....

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Το λέω επειδή εχει την αντίθετη έννοια απο αυτη που (μάλλον) θες να πεις (εάν εχω καταλάβει καλά - μπορεί να κάνω και λαθος).

Πέραν τουτου, το σχόλιό μου ειναι μερικά ποστ πιο πάνω, έτερον ουδέν
    α

Δεν θελουμε αλλα σχολια captain εχουμε καταλαβει καλα τι λες τοσο καιρο

Φταιει το ΚΚΕ και οχι οι τραπεζες και ο Βγενοπουλος

Φταιει το ΠΑΜΕ που κλεινει το λιμανι ...

ο Κοκκαλης δεν παλιωσε καθολου απλα ειναι πολυ ψηλα και δεν θες ουτε καν να τον ακουμπησεις

Προτιμας της ευκολη κριτικη στον Αλαβανο κ Παπαρηγα που απλα παιζουν και αυτοι το παιχνιδι τους και σε αυτο συμφωνουμε.

Απλα την επομενη φορα που ακουσεις απεργια , ριξε και μια ματια σε αυτους που ΑΠΕΙΛΟΥΝ (Κοκκαλης,Βγενο αλλα ισως και ο ιδιος ο εργοδοτης σου)
    με απολυση οσους ασκησουν το ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ τους δικαιωμα να απεργησουν γιατι
    οσοι κατεβηκαν και θα συνεχισουν να κατεβαινουν ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Και επιτελους η καραμελα οτι δεν αλλαζει κατι απ τον δρομο εχει παλιωσει.

Μονο με συνεχη προσπαθεια και πορειες ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ και στην Βουλη θα αλλαξει κατι

Και θα δουμε πολυ χειροτερα διοτι ο κοσμος πειναει ...
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Εν πάση περιπτωση... εκείνο που λέω είναι πως υπάρχουν επιλογές. Στο θέμα της πτώχευσης όπως το αναφέρεις ποιές είναι ακριβώς οι διαφορές με το Δ.Ν.Τ εκτός του οτι θα έχουμε άλλα τόσα να πληρώσουμε ώς δάνειο στο μέλλον;
    Gandalf
    Σαφώς υπάρχουν. Δύο είναι:

1. Τα ισχύοντα (απο αυριο και επισημα) μετρα.

2. Σταση πληρωμών και αίτηση αναδιαπραγματευσης του χρέους. Δε θα μας υποχρεώσει κανεις να βγουμε απο το ευρώ, αλλα θα πρέπει να το κάνουμε για να πεσει μια αναγκαια υποτιμηση και να τυπωθει πληθωριστικό χρήμα που θα το ρίξουμε στην αγορά.

Αυτές ειναι οι επιλογές. Η πρώτη σκιζει κυρίως τους Δ.Υ. η δεύτερη τους σκίζει όλους. Η στάση πληρωμών σημαινει οτι απο την επόμενη μερα δε θα υπάρχουν χρήματα για οποιαδήποτε κραιτκή πληρωμή (μισθοι, συνταξεις, πετρελαιο, φυσικο αέριο, προμηθευτές κλπ), εκτός εαν γυρίσουμε στη δραχμη (ή στο Φοινικα, στη Μνα, στο Τάλαντο) και αγοράζουμε το ενα αυγό 1 εκατομμύριο, όπως στην κατοχή - ο καφές δε φαντάζεσαι που θα παει - δες λιγο στην Τουρκια μια και την αναφέρεις...

Διαλέχτε και παρτε. Φυσικά υπάρχει πάντα η πιθανότητα επιλέγοντας το πρώτο να καταλήξουμε τελικα μετα απο 2-3 χρονια στο δεύτερο, εαν δεν μπορέσουμε να τα φέρουμε βόλτα.

Δημοψήφισμα; Δημοψήφισμα....

Αφου σε ένα τοσο σοβαρό θέμα μπορούμε να επιστευτούμε την κρίση του λαού, μεσα.

Μιλάμε για τον ίδιο λαό πάντως που τον κατηγορούμε οτι 40 χρονια τώρα ψηφίζει τους ίδιους και τους ίδιους σαν προβατο. Μιλάμε για τον λαό που έχει 6-7 major επιλογες στις εκλογές και το 80% πάει στις γνωστές δύο.

Σε αυτόν τον λαό θα του δώσουμε να διαλέξει με δύο μονο επιλογές

Εγώ ξέρω και απο τώρα το αποτέλεσμα. 60%+ κατα του ΔΝΤ (διοτι το κριτήριο ψήφου δε θα είναι υπερ της μιας ή της άλλης επιλογής, αλλα κατα της μιας...)

Κι ενα παιδάκι να ρωτήσεις εαν θέλει να τρώει φασολάκια της γιαγιάς ή πατάτες goody's θα σου πεί το δεύτερο. Ασχετως τι είναι καλύτερο

Προσωπική επιλογή; Προτιμώ να παω στη δευτερη λύση εχοντας προσπαθήσει στην πρώτη, παρα κατ' ευθειαν στη δεύτερη αμαχητί

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Ας οργανωθεί μια καθιστική διαμαρτυρία έξω από το σπίτι κάποιων βουλευτών.
    Ο Αλογοσκούφης χτίζει 90 μεζονέτες στη Τήνο.

Αν δε νιώσουν να απειλείται η καθημερινότητα τους (οι βουλευτές, πεινασμένοι "επιχειρηματίες", λαμόγια της δικαστικής εξουσίας, χρηματιστές που παίζουν με τα λεφτά των ταμίων, κ.α ), δε τους καίγεται καρφάκι ακόμα και αν καεί όλη η Ελλάδα, τους συμφέρει.

Σπίτια τους, απέξω 1000 ατόμα, καθισμένοι στο δρόμο, χωρίς έκτροπα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
    Δεν θελουμε αλλα σχολια captain εχουμε καταλαβει καλα τι λες τοσο καιρο
    Χαίρομαι, γι' αυτό σταμάτα να ασχολείσαι μαζί μου
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από gigenis
    Όταν έχεις μια δουλεία και μια σχετικά τακτοποιημένη ζωή, τότε ναι τα βάζεις στην ζυγαριά και λες ίσως αντέξω σε μια μείωση μισθού κ.λ.π. πάλι θα έχω κάτι να φάω. Όταν όμως δεν έχεις τίποτα, τότε δεν σε νοιάζει. Δεν κινδυνεύεις να χάσεις τίποτα, και το σενάριο της πτώχευσης σου φαίνεται πιο εφικτό. Κι αυτό γιατί στην πρώτη περίπτωση ξέρεις ότι δεν θα βγούμε ποτέ από το τούνελ και θα είσαι μια ζωή ο χαμένος, ενώ στην δεύτερη έστω και μακροπρόθεσμα έχεις μια μικρή ελπίδα να σηκώσεις κεφάλι.

Κι εγώ που τώρα φαινομενικά είμαι καλά κι έχω μια δουλεία, ξέρω ότι πολύ σύντομα με την ύφεση κι εγώ δεν θα έχω δουλεία, δεν θα έχω να πληρώσω το νοίκι ή και να φάω. Οπότε γιατί να περιμένω τον αργό θάνατο; Πόσο μάλλον οι νέοι 15-25 που δεν έχουν κανένα μέλλον.

Ή θα είμαστε στο πλευρό τους ή θα σταθούμε απέναντι τους!!!
    Ήρθε η ώρα της πιο δύσκολης και σκληρής απόφασης. Θα συνεχίσουμε να τους γκρεμίζουμε το μέλλον προφυλάσσοντας το λιγοστό δικό μας; Ή θα παλέψουμε από κοινού για κάτι καλύτερο;

Εγώ θέλω να μπορώ να κοιτάζω στα μάτια τα ανίψια μου.

Πολυ σωστα και ανθρωπινα οσα λες

Χαίρομαι, γι' αυτό σταμάτα να ασχολείσαι μαζί μου

Κοιτα και παρακατω captain κανεις δεν προσπαθει να σε πεισει ουτε και εγω.

απλα εκτος απ το να χαιρεσαι προσπαθησε να καταλαβεις γιατι τα ακους κατα καιρους

Καμία χώρα απο αυτες δεν είχε ευρω...

Αρα το παραπάνω option σημαινει να βγούμε και να γυρισουμε στη δραχμη. Αφού προηγουμένως εξηγήσουμε τι μεγεθος θα έχει το αγγούρι για όλους και όχι μονο για τους Δ.Υ. (που ειναι αυτοι που κυριως την πληρώνουν με τα τωρινα μετρα)

Να βγουμε. Να κηρύξουμε πτωχευση. Ειναι μια επιλογή. Το τί θα γίνει μετα, αφήστε το (δε φαντάζεστε...)

Το κυρίως δεν ισχύει....Εκτός αν κολλήσουμε στις άμεσες μειώσεις εισοδήματος...Τότε ναι,πρώτα την πληρώνουν οι ΔΥ,συλλογικά όχι αυτοί που πρέπει,και μετά όλοι οι υπόλοιποι συνταξιούχοι-μικροί-μικρομεσαίοι-μεσαίοι ακολουθούν...

Αλλά βασικά την πληρώνουν εμμέσως ΟΛΟΙ και κυρίως θα την πληρώσει ο ιδιωτικός τομέας...Διότι 4% ύφεση τι σημαίνει Κάπτεν;;Και 2.7% αν θυμάμαι καλά για του χρόνου κτλ...Πόσοι άνεργοι θα προστεθούν στους 700,000+ που ήδη έχουμε...Πόσες πιθανότητες έχουμε να μας ζητήσουν και άλλα μέτρα σε ένα εξάμηνο...Τι μισθό θα πέρνει ένας Ι.Υ. σε 2 χρόνια;;Τι θα βγάζει ο ελεύθερος επαγγελματίας και από ποιόν;;Τι φόρους και τι ΦΠΑ θα πέρνει το κράτος όταν θα έχουμε πολύ πάνω από 1,000,000 άνεργους και τους πιο πολλούς από το εργατικό δυναμικό να πέρνουν ψίχουλα,να δουλεύουν 4ωρα και 6ωρα,να δουλεύουν 3 μέρες τη βδομάδα κτλ;;Ποιός θα έχει χρήματα να πληρώνει το στεγαστικό κτλ...

Τι διορθώνουν τα νέα μέτρα και τα προηγούμενα;;Ποιόν ακούμπησε το φορολογικό νομοσχέδιο που πέρασαν;;

Πιστεύω ότι υπήρχαν λύσεις και τις έκαψαν οι φωστήρες,θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμα λύσεις μέσα στην ΕΕ αλλά και μέσα στην Ελλάδα για το πρόβλημα....Αν δεν υπάρχουν τότε ΙΣΩΣ η έξοδος από το ευρώ να είναι μια κάποια λύση....Και δεν νομίζω να συμφέρει κανέναν από τους υπόλοιπους αυτό το ενδεχόμενο...Εκτός αν αποφάσισαν ότι ήρθε το τέλος του ευρώ και το πάνε προς τα εκεί για όλους...

Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
    απλα εκτος απ το να χαιρεσαι προσπαθησε να καταλαβεις γιατι τα ακους κατα καιρους
    Πιστεύεις οτι με απασχολεί;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
    [...]
    Είπαμε, πάμε για πτώχευση, μέσα!

Να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας (όσοι επιζήσουμε)
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Το έχουμε ξαναπεράσει,δεν πάθαμε τίποτα το τραγικό....Που ξέρεις,ίσως βγούμε και σοφότεροι σαν λαός από το όλο θέμα...

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Οικονομική στήριξη από την Εκκλησία της Κρήτης

Αγωνιώδης η χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, η οποία αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση -όσο το δυνατόν- των κρίσιμων οικονομικών συνθηκών που περνάει η χώρα μας. Μετά από μακρά συζήτηση των ιεραρχών της Κρήτης, όπου εκφράστηκε επανειλημμένα η αγωνία για την οικονομική κρίση που περνάει η Ελλάδα και ο λαός, αποφασίστηκε εκτάκτως την ημέρα εορτασμού της Πεντηκοστής στις 23 Μαΐου να υπάρξει οικονομική συνδρομή των ιεραρχών, των ιερέων και των μοναστηριών καθώς και η διάθεση όλων των εσόδων των ενοριών της Εκκλησίας της Κρήτης στο Ταμείο Στήριξης της Βουλής των Ελλήνων. Πρόκειται για μια ξεχωριστή και σημαντική απόφαση του σεβασμιότατου αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και των μητροπολιτών του νησιού μας, που συμμερίζονται απόλυτα τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις και τις οικονομικές δυσκολίες του κόσμου λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζει η χώρα και των εκτάκτων οικονομικών μέτρων τα οποία ανακοινώθηκαν.
    Στο ανακοινωθέν που εξεδόθη χθες το απόγευμα από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης υπογραμμίζονται τα εξής:
    «Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης συνήλθε σήμερα 4 Μαΐου 2010 στο Ηράκλειο σε τακτική συνεδρία και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της αρμοδιότητάς της.

Η Ιερά Σύνοδος συμμερίζεται απολύτως και συμμετέχει εις την αγωνία του λαού μας, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας μας και των εκτάκτων οικονομικών μέτρων, τα οποία έχουν ληφθεί, εκφράζει δε, την αμέριστη κατανόηση και τη συμπαράστασή της σε όλους τους ανθρώπους του τόπου μας, οι οποίοι επηρεάζονται από τα νέα μέτρα.
    Με αυτό το δεδομένο, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης απευθύνει ολόθυμη έκκληση, προς όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, όλους τους ανθρώπους του τόπου μας, συλλογικά, συνειδητά και υπεύθυνα, ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός, να συμπορευθούμε και να συναγωνισθούμε από κοινού, με θάρρος, δύναμη και ελπίδα εις τον Αρχηγό της Εκκλησίας μας, τον Ιησού Χριστό, για να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν αλώβητοι τις δύσκολες περιστάσεις των καιρών μας, οικονομικές, κοινωνικές, ηθικές και πνευματικές.
    Στο πλαίσιο αυτό, η Ιερά Σύνοδος απεφάσισε εκτάκτως να συμβάλει, με την οικονομική συνδρομή των ιεραρχών, των ιερέων και των μοναστηριών καθώς και με τη διάθεση όλων των εσόδων των ενοριών της Εκκλησίας της Κρήτης στο Ταμείο Στήριξης της Βουλής των Ελλήνων.
    Η μεγάλη αυτή κοινή προσπάθεια θα γίνει την ημέρα της Εορτής της Πεντηκοστής σε όλους τους ναούς της εκκλησίας μας, στη διάρκεια και στο πνεύμα της θείας λειτουργίας για την Ελλάδα και τον ευλογημένο λαό της».
    Ο Κρήτης Ειρηναίος αλλά και οι αρχιερείς επισήμαναν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου την ανάγκη ότι η Εκκλησία Κρήτης αλλά και όλος ο λαός του νησιού πρέπει να συνεργαστούμε για να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Την ίδια ώρα η Εκκλησία Κρήτης συνεχίζει αθόρυβα το προνοιακό της έργο, βοηθώντας εξειδικευμένα περιπτώσεις ανθρώπων που, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών αυτές τις ώρες, αδυνατούν να επιβιώσουν με ιδίες δυνάμεις προσφέροντας φαγητό και αγοράζοντας φάρμακα σε συνανθρώπους μας. Παράλληλα, εξακολουθεί να παρεμβαίνει στις περιπτώσεις όπου εντοπίζεται, επίσης, οικονομική αδυναμία για την καταβολή ενοικίου αλλά και λογαριασμών ΔΕΚΟ, καταβάλλοντας τα σχετικά ποσά.

http://2810.gr/crete/index.php?optio...more&Itemid=86

Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
    Το έχουμε ξαναπεράσει,δεν πάθαμε τίποτα το τραγικό....Που ξέρεις,ίσως βγούμε και σοφότεροι σαν λαός από το όλο θέμα...
    Πιθανον (αν και ήταν τελείως αλλες εποχές και οι συγκρίσεις δεν ειναι υπερ μας - απομονωμένες οικονομίες τότε vs παγκοσμιοποιημένες σήμερα). Το δεν πάθαμε το λες βέβαια με την ασφάλεια της αποστασης μια και δε ζουσες τότε

τεσπα

Χθες με ενα φιλο σκεφτήκαμε κι αλλο "αστείο" σεναριο: Συνεχιζομενη αναταραχη, παραίτηση και φυγη Παπανδρέου, ακυβερνησία, χουντα, και ξανα στο αεροδρόμιο μετα απο χρονια να υποδεχτούμε τον "σωτήρα" (Γιωργάκη ή Κωστάκη)

Εχει ξαναγίνει
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Οικονομική στήριξη από την Εκκλησία της Κρήτης

[...] καθώς και με τη διάθεση όλων των εσόδων των ενοριών της Εκκλησίας της Κρήτης στο Ταμείο Στήριξης της Βουλής των Ελλήνων.[...]

δλδ με τα λεφτά που αφήνει ο λαός θα στηρίξει το λαό :rotflmao:

Ομορφα πραγματα
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Γιατί ακυβερνησία;;;

Οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που κατέβηκαν χτες στο δρόμο νομίζεις ήταν αναρχικοί;;Αν παραιτηθεί η κυβέρνηση δεν πέφτει σε ακυβερνησία η χώρα....Υπάρχουν δημοκρατικοί μηχανισμοί που προστατεύουν τη χώρα από αυτό το ενδεχόμενο...Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να έχει την πλειοψηφία,πιστεύω ότι υπάρχουν ικανοί και έντιμοι άνθρωποι εκεί μέσα να συνεχίσουν σε άλλη κατεύθυνση ή να δημιουργήσουμε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας να αντιμετωπίσει την κρίση....

ΥΓ Θα ήταν το καλύτερο για τη χώρα να παραιτηθεί ο άχρηστος...

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 18/08/2018, 20:10
  2. Απαντήσεις: 45
    Τελευταίο μήνυμα: 02/11/2010, 21:41
  3. Έλυσα το ασφαλιστικό πριν κι από τα νέα μέτρα...
    από maeonapii-1100 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2010, 10:21
  4. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 29/10/2003, 19:15

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ