Έχοντας πια αηδιάσει και τρελαθεί με το γεγονός ότι δεν μπορώ να στίψω!!!! άρχισα να διαβάζω μερικά άρθρα κτλ μπας και δώ μια άσπρη μέρα.
Βασικά το πρόβλημα το έχω εντοπίσει στα εξής:
α) δεν ξέρω τι γραμμές πρέπει να ακολουθώ (δεν έχω διαβάσει ακόμα τίποτα σχετικό)
β) φοβάμαι τις κλίσεις.
Όλα αυτά εχουν ως αποτέλεσμα να μην μπορώ να γείρω στις στροφές και να πηγαίνω σαν κότα.
Έτσι λοιπόν αποφάσισα να ασχοληθώ με το θέμα, διότι δεν το αντέχω άλλο.
Λοιπόν... Διάβασα για το counter steering και το ψυλοκατάλαβα. Το θέμα είναι όμως στην πράξη το δοκίμασα με λίγα χλμ. και ή κάτι έκανα λάθος ή έτσι είναι αλλά το ένιωθα πολύ βίαιο το φαινόμενο. Η μοτό ναι μεν έπαιρνε μια ελάχιστη κλίση αλλά γινόταν τόσο γρήγορα που με έκανε να πιστεύω ότι ίσως να έτρωγα τρελή τούμπα εάν το έκανα με πιο πολλά χλμ.
Μετά απο αυτό το πείραμα αποφάσισα να κάνω ένα άλλο. προσπαθούσα να βγάζω το μισό κωλαράκι έξω από την σέλα προς το εσωτερικό της κάθε στροφής. Αυτό το κατάφερνα και όταν το έκανα, σε δεξια π.χ. στροφή, χαλάρωνα εντελώς το αριστερό μου πόδι και χέρι, έχοντας το αριστερό πόδι να ακουμπάει στα πλάγια του ρεζερβουάρ. Αντίθετα, όταν δεν το έκανα αυτό, σε δεξιά πάλι στροφή, προσπαθούσα να στρίψω και το δεξί πόδι ακούμπαγε και έσπρωχνέ προς τα αριστερά το ρεζερβουάρ.
Τέλος πάντων, με το να βγάζω κωλαράκι, πιστεύω ότι το σώμα μου έπερνε καλύτερη θέση. Επιπλέον όταν το έκανα αυτό δεν αισθανόμουν φόβο για την στροφή και ήμουν πιο χαλαρός. Δεν ξέρω βέβαια εάν έπερνα μεγαλύτερη κλίση απ'ότι πριν, απλά αισθανόμουν πιο ασφαλής.
Άρα πιστεύω ότι ο τρόπος αυτός είναι σωστός, ε;;;;
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής. Εάν πρόκειται να στρίψουμε κάνουμε πρώτα το counter steering και μετά βγάζουμε το σώμα, ταυτόχρονα ή με ανάποδη σειρά;;
Και εάν υποθέσουμε ότι έχουμε πάρει κλίση, πώς την μεγαλώνουμε/μικραίνουμε; πάλι με counter ή μόνο με το σώμα;;;
Βασικά θέλω απλές συμβουλές, δεν με ενδιαφέρει να γίνω ο υπερ-γρήγορος, απλά να οδηγώ σωστά και με ασφάλεια την μοτό μου.
Έχω σκεφτεί να πάω και σε κάποιο σχολείο, είτε 0-300 έιτε css (αλήθεια για τα απλά πράγματα που θέλω ποιο είναι καλύτερο???) αλλά δυστυχώς αυτό θα γίνει από την νέα χρονιά και μέχρι τότε θέλω να πειραματιστώ λίγο.
Επίσης ίσως ένα πρόβλημα είναι ότι η μηχανή μου είναι λίγο μεγάλη (σε μέγεθος) και για αυτό τον λόγο δεν αισθάνομαι εντελώς οκ, αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα after all.
Αυτά και σορρυ για το πρίξιμο