Σελίδα 107 από 200 ΠρώτοΠρώτο ... 75797102103104105106107108109110111112117157 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.591 έως 1.605 από 2993

Θέμα: Καλως ορισε το ΔΝΤ τα νεα μας Αφεντικα

Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
    Περα απο Χρηματοοικονομικες αναλυσεις ...Εμενα μου αρεσε ΑΥΤΟ

απο "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ" blog

Συγκλονιστικό το κειμενάκι...

Highway To Hell... Το avatar του/της Boxer
    πλακα πλακα θυμηθηκα τωρα μια δηλωση της Κλιντον μαζι με τον ΓΑΠ οπου ειπε.....

"Μεχρι χθες δεν ξεραμε τι ειναι τα CDS"

Αν οντως ειναι ετσι τοτε ειναι τραγικα επικινδυνοι...και οι δυο....
    Keep on rocking in a free world !!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater

http://www.capital.gr/capitaltv/player.aspx?id=705

Μην οδηγησεις ποτε πιο γρηγορα απο τον φυλακα αγγελο σου!
    http://www.youtube.com/watch?v=nliOB4U0UyU&feature=kp

1)Η αιτηση της ελλαδας στο δουνουτου:

http://www.imf.org/external/pubs/ft/...10/cr10111.pdf

2)Η αναφορα του δουνουτου για την ελληνικη οικονομια και πως θα πορευτει μετα την αιτηση:

http://www.imf.org/external/pubs/ft/...10/cr10111.pdf

Υ.Γ οποιος μπορει ας μεταφραση το δευτερο για δουμε ολοι την πορεια μας!
    Μην οδηγησεις ποτε πιο γρηγορα απο τον φυλακα αγγελο σου!
    http://www.youtube.com/watch?v=nliOB4U0UyU&feature=kp

]

Παγωσα... Φαντασου πως θα ειναι το μελλον μας. Ολοι σε ενα παγκοσμιο μαντρι. Και θα χαιρομαστε κιολας γιατι θα υπαρχει ταξη...

Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
    Marie Curie

Highway To Hell... Το avatar του/της Boxer

ΜΛΚ μου !!!!
    Keep on rocking in a free world !!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
    ΜΛΚ μου !!!!
    εγώ έκανα τη μετάφραση... μου σηκώθηκε η τρίχα...

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    μου σηκώθηκε η τρίχα...

Στο δρομολόγιο αυτό δε διάλεξα ν?ανέβω
    βαρέθηκα σκουπίδια να μαζεύω
    τι δουλειά έχω εγώ μ?αυτά τι γυρεύω
    σταματήστε κάπου εδώ να κατέβω.

Μέσα στις μέρες τις παράξενες μεγάλωσα και φώλιασα
    γεννήθηκα τυχαία και τυχαία με σκότωσα
    βιάστηκε ο Θεός με τα άσχημα να με κεράσει
    δεν είχα περπατήσει και σχεδόν είχα γεράσει.
    Τώρα είμαι φάντασμα σε τούτες τις μέρες
    κλέβω ενέργεια και κρύβομαι μες στις φοβέρες
    του μυαλού σου του μικρού, του αρρωστημένου
    που είναι κομμάτι ενός κόσμου στοιχειωμένου.
    Κι εμένα ρε σα να μου φαίνεται πως ολα τα?δα
    αλλά γουστάρω σ?αυτή τη σύγχρονη Ελλάδα
    έχει πλάκα που βγάζω την ψυχή μου στο σφυρί
    και θέλω απλά να δω αν θα την βγάλω καθαρή.

Accipere quam facere praestat injuriam

Παλαιό μέλος Το avatar του/της jimmis5
    Το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου έχει ένα κεντρικό θέμα που πρέπει να ειπωθεί πολύ φωναχτά. Δεν είναι ότι προκαλεί έκπληξη στον υποψιασμένο παγκόσμιο πολίτη, αλλά, άλλο να το υποθέτεις με σιγουριά και άλλο να στο επιβεβαιώνει ένα τόσο έγκυρο στόμα...

Η ταινία επικεντρώνεται σε δύο γεγονότα. Στην δολοφονία, όχι μόνο του προέδρου, αλλά της ίδιας της χώρας του Ισημερινού στις αρχές των 1980 και στην εισβολή στο Ιράκ. Ο Τζον Πέρκινς στην πιο ουσιαστική σκηνή του έργου βρίσκεται ενώπιον του λαού του Ισημερινού και απολογείται για το κακό που τους έκανε, μαζί με την υπηρεσία του τη ΣΙΑ. Με αυτά όμως τα γεγονότα, ο Κούλογλου θεματικά εξαντλείται. Και μόνο που έρχεται στο μυαλό μου ο θεματικός «βομβαρδισμός» των ‘Φαρενάιτ 9/11’ και του ‘Corporation’ ζητούσα πολλά περισσότερα από το στόμα του Πέρκινς, που ήταν μέσα σε τόσο φλέγοντα περιστατικά της παγκόσμιας πολιτικής ιστορίας.

Όχι τόσο με το να παραβάλλει εικόνες ντοκουμέντων και παλιών επικαίρων, αλλά με την μερική δραματοποίηση της ιστορίας του Πέρκινς, ο Κούλογλου καταφέρνει να δώσει κινηματογραφικό ενδιαφέρον στη ταινία του. Μερικό, όμως, γιατί ο κυριότερος λόγος που αξίζει να το δεις σε αίθουσα είναι η δύναμη αυτής της μίας φράσης καταγγελίας. Δεν έχει υψηλή δυναμική, αλλά πρέπει να το δει το κοινό, ώστε να είναι και επίσημα σίγουρο για τα «ανδραγαθήματα» των αφεντικών του...

του Σταύρου Γανωτή

Περισσότερα για την ταινία (Δελτίο Τύπου)
    Δύο πρόεδροι της Λατινικής Αμερικής πεθαίνουν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Πίσω από την δολοφονίες βρίσκονται τα τσακάλια της CIA και μια ομάδα οικονομικών δολοφόνων. Ενα στέλεχος της ομάδας αποκαλύπτει την αλήθεια σε ένα εξαγριωμένο πλήθος, κάπου στην Λατινική Αμερική...

Σύνοψη:
    Ο Τζον Πέρκινς από το 1971 έως το 1981 εργάστηκε στην πολυεθνική εταιρία συμβούλων Chas. T. Main ως οικονομολόγος. Στην πραγματικότητα όμως ήταν ένας Οικονομικός Εκτελεστής, στρατολογημένος από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Οπως ειχε ορκισθεί όταν στρατολογήθηκε,κράτησε το στόμα του κλειστο ώσπου με αφορμή τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, αποφάσισε να εκθέσει δημοσίως τη αθέατη πλευρά της αμερικανικής εταιρειοκρατίας, συγγράφοντας την <Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου>. Στο βιβλίο αυτό βασίστηκε το ομότιτλο ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου. Ο Τζον Πέρκινς υπήρξε ένα από τα εξέχοντα μέλη της μυστικής ομάδας των «οικονομικών δολοφόνων», οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ψευδείς οικονομικές αναφορές, εξαγορές, εκβιασμούς, σεξ και φόνους για να εξαπλωθεί η αμερικανική αυτοκρατορία μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά από μια μακρόχρονη εσωτερική μάχη που καταγράφει το διλμ, ο Πέρκινς συναντά στον Ισημερινό την κόρη του δολοφονημένου προέδρου της χώρας και μιλά μπροστά σ’ ένα εξαγριωμένο Λατινοαμερικάνικο κοινό.

Βασισμένο σε σπάνιο προπαγανδιστικό υλικό, με δραματοποιημένες στυλ φιλμ- νουάρ σκηνές, κι αποκλειστικές εξομολογήσεις του best seller συγγραφέα (Confessions of an Economic Hit Man, The Secret History of the American Empire), αυτό το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ, ρίχνει φως στους άγνωστους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν αυτοί που κυβερνούν σήμερα τον κόσμο μας, στις ρίζες της ισλαμικής τρομοκρατίας, και τους λόγους που ένα τόσο μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στα όρια της ανέχειας.

Η απόλυτη απάντηση στην ερώτηση του Μπους: «Γιατί μας μισούν;»

Σημείωμα σκηνοθέτη:
    «Αυτό είναι φιλμ νουάρ», σκέφτηκα μόλις διάβασα την ιστορία των οικονομικών εκτελεστών. Μία σέξυ femme fatale, διαφθορά και δολοφονίες, κρυφές συναντήσεις των «τσακαλιών» της αυτοκρατορίας σε δωμάτια γεμάτα καπνό. Αφήγηση του πρωταγωνιστή, παγιδευμένου σε μια ανεπιθύμητη κατάσταση, φλας μπακ στη γέννηση των οικονομικών εκτελεστών και ματιές στο μέλλον,δηλαδή στη λεηλασία του Ιράκ.
    Χρησιμοποίησα όλες τις τεχνικές του φιλμ νουάρ, για να φτιάξω ένα ντοκιμαντέρ που εξιστορεί την πραγματική ιστορία του κόσμου μας. Το μήνυμα των φιλμ νουάρ είναι συχνά απαισιόδοξο.. Αλλά η πλοκή και οι τελευταίες σκηνές της ταινίας, όπου ο πρωταγωνιστής απολογείται μπροστά στο λαό του Ισημερινού για τις πράξεις του, δίνουν μια νότα αισιοδοξίας: σε ένα κόσμο γεμάτο κυνισμό και πολέμους, υπάρχει πάντα χώρος για μετάνοια κι ελπίδα.»
    Στέλιος Κούλογλου, Μάρτιος 2008

Η αντίδραση του Τζον Πέρκινς, όταν είδε την ταινία:
    Είμαι βαθιά εντυπωσιασμένος- πρόκειται για ένα πολύ δυνατό και καλοφτιαγμένο φιλμ. Νομίζω ότι θα καθιερωθεί ως κλασσικό, ο κόσμος θα το βλέπει για δεκαετίες, αρκεί να τον ενδιαφέρει έστω και λίγο η ιστορία του τελευταίου μισού του 20ου αιώνα.

Αφηγείται την ιστορία μιας αυτοκρατορίας- και τις επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο- με ένα ιδιαίτερο και εύκολα κατανοητό τρόπο.

Σοκαρίστηκα από το μέγεθος της παραγωγής και την αφοσίωση σου. Το αρχειακό υλικό για τον Ρόλντος (πρωην πρόεδρος Ισημερινου) και τον Τορίχος (πρώην πρόεδρος του Παναμά) με έκανε να δακρύσω. Τα περισσότερα από αυτά τα έβλεπα για πρώτη φορά. Ο τρόπος που ενσωμάτωσες τα διαφημιστικά της Ford Motor Co με την επίθεση στη Βαγδάτη και το Ρόμπερτ ΜακΝαμάρα είναι εξαιρετικός.

Με τιμά ιδιαίτερα που ενέπνευσα εσένα και το συνεργείο σου. Είσαι μάστερ!
    (προσωπικό e-mail προς το Στέλιο Κούλογλου)

Περισσότερα για την ταινία (Δελτίο Τύπου)
    Δύο πρόεδροι της Λατινικής Αμερικής πεθαίνουν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Πίσω από την δολοφονίες βρίσκονται τα τσακάλια της CIA και μια ομάδα οικονομικών δολοφόνων. Ενα στέλεχος της ομάδας αποκαλύπτει την αλήθεια σε ένα εξαγριωμένο πλήθος, κάπου στην Λατινική Αμερική...

Σύνοψη:
    Ο Τζον Πέρκινς από το 1971 έως το 1981 εργάστηκε στην πολυεθνική εταιρία συμβούλων Chas. T. Main ως οικονομολόγος. Στην πραγματικότητα όμως ήταν ένας Οικονομικός Εκτελεστής, στρατολογημένος από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Οπως ειχε ορκισθεί όταν στρατολογήθηκε,κράτησε το στόμα του κλειστο ώσπου με αφορμή τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, αποφάσισε να εκθέσει δημοσίως τη αθέατη πλευρά της αμερικανικής εταιρειοκρατίας, συγγράφοντας την <Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου>. Στο βιβλίο αυτό βασίστηκε το ομότιτλο ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου. Ο Τζον Πέρκινς υπήρξε ένα από τα εξέχοντα μέλη της μυστικής ομάδας των «οικονομικών δολοφόνων», οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ψευδείς οικονομικές αναφορές, εξαγορές, εκβιασμούς, σεξ και φόνους για να εξαπλωθεί η αμερικανική αυτοκρατορία μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά από μια μακρόχρονη εσωτερική μάχη που καταγράφει το διλμ, ο Πέρκινς συναντά στον Ισημερινό την κόρη του δολοφονημένου προέδρου της χώρας και μιλά μπροστά σ’ ένα εξαγριωμένο Λατινοαμερικάνικο κοινό.

Βασισμένο σε σπάνιο προπαγανδιστικό υλικό, με δραματοποιημένες στυλ φιλμ- νουάρ σκηνές, κι αποκλειστικές εξομολογήσεις του best seller συγγραφέα (Confessions of an Economic Hit Man, The Secret History of the American Empire), αυτό το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ, ρίχνει φως στους άγνωστους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν αυτοί που κυβερνούν σήμερα τον κόσμο μας, στις ρίζες της ισλαμικής τρομοκρατίας, και τους λόγους που ένα τόσο μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στα όρια της ανέχειας.

Η απόλυτη απάντηση στην ερώτηση του Μπους: «Γιατί μας μισούν;»

Σημείωμα σκηνοθέτη:
    «Αυτό είναι φιλμ νουάρ», σκέφτηκα μόλις διάβασα την ιστορία των οικονομικών εκτελεστών. Μία σέξυ femme fatale, διαφθορά και δολοφονίες, κρυφές συναντήσεις των «τσακαλιών» της αυτοκρατορίας σε δωμάτια γεμάτα καπνό. Αφήγηση του πρωταγωνιστή, παγιδευμένου σε μια ανεπιθύμητη κατάσταση, φλας μπακ στη γέννηση των οικονομικών εκτελεστών και ματιές στο μέλλον,δηλαδή στη λεηλασία του Ιράκ.
    Χρησιμοποίησα όλες τις τεχνικές του φιλμ νουάρ, για να φτιάξω ένα ντοκιμαντέρ που εξιστορεί την πραγματική ιστορία του κόσμου μας. Το μήνυμα των φιλμ νουάρ είναι συχνά απαισιόδοξο.. Αλλά η πλοκή και οι τελευταίες σκηνές της ταινίας, όπου ο πρωταγωνιστής απολογείται μπροστά στο λαό του Ισημερινού για τις πράξεις του, δίνουν μια νότα αισιοδοξίας: σε ένα κόσμο γεμάτο κυνισμό και πολέμους, υπάρχει πάντα χώρος για μετάνοια κι ελπίδα.»
    Στέλιος Κούλογλου, Μάρτιος 2008

Η αντίδραση του Τζον Πέρκινς, όταν είδε την ταινία:
    Είμαι βαθιά εντυπωσιασμένος- πρόκειται για ένα πολύ δυνατό και καλοφτιαγμένο φιλμ. Νομίζω ότι θα καθιερωθεί ως κλασσικό, ο κόσμος θα το βλέπει για δεκαετίες, αρκεί να τον ενδιαφέρει έστω και λίγο η ιστορία του τελευταίου μισού του 20ου αιώνα.

Αφηγείται την ιστορία μιας αυτοκρατορίας- και τις επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο- με ένα ιδιαίτερο και εύκολα κατανοητό τρόπο.

Σοκαρίστηκα από το μέγεθος της παραγωγής και την αφοσίωση σου. Το αρχειακό υλικό για τον Ρόλντος (πρωην πρόεδρος Ισημερινου) και τον Τορίχος (πρώην πρόεδρος του Παναμά) με έκανε να δακρύσω. Τα περισσότερα από αυτά τα έβλεπα για πρώτη φορά. Ο τρόπος που ενσωμάτωσες τα διαφημιστικά της Ford Motor Co με την επίθεση στη Βαγδάτη και το Ρόμπερτ ΜακΝαμάρα είναι εξαιρετικός.

Με τιμά ιδιαίτερα που ενέπνευσα εσένα και το συνεργείο σου. Είσαι μάστερ!
    (προσωπικό e-mail προς το Στέλιο Κούλογλου)

ΑΠΟ ΕΔΩ
    http://www.myfilm.gr/article3904.html
    Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
    Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
    Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
    ΜΛΚ μου !!!!

θα περασουμε δυσκολα..

αλλα η επαναστατες θα κερδισουn στο τελος

δεν εχετε δει το Demolition Man?:wacko:
    (αυτο δεν ειναι με τους επαναστατες στους υπονομους που τελικα παει μαζι τους ο συλβεστρος?)
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    αυτο που με ανυσηχει εμενα

ειναι το αναποφεκτο οταν εισαι σε τοσο αδυναμη θεση,

δηλαδη που μπαινουμε σε συζητησεις π.χ. με τους τουρκους,
    αυτην την χρονικη στιγμη..

βρωμαει πολυ η δουλεια,

οχι μονο γιατι φτασαμε εδω, να μπαινουμε σε μια συζητηση

αλλα και τι θα παραχωρησουμε..

υ.γ. μολις ακουσα τις "ατακες" που θα παιξουν, οπως
    "το αιγαιο να γινει χωρα της ειρηνης.."
    τωρα καταλαβαινουμε σιγα σιγα τι θα παραχωρησουμε..

εγω λεω να γινει η μικρα ασια χωρα της ειρηνης, γιατι οχι? τι λετε?

συμπερασμα: θα φαμε ψ*λιά σε ολα τα επιπεδα..

μαθανε πως μαμιομαστε πλακωσανε και οι τουρκοι, και σιγα σιγα και οι αλλοι γυρω λαοι..
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk

Παγωσα...
    Εγω παντως εσκασα στα γελια.:rotflmao:

Μαλλον θα ειναι γιατι μενω σε τροχοσπιτο και μολις ζουμαρει ο δορυφορος θα βλεπει τα χαλια μου και απλα θα κανει reset γιατι δεν θα χει στη βαση του τετοια περιπτωση.:rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    Εγω παντως εσκασα στα γελια.:rotflmao:

Μαλλον θα ειναι γιατι μενω σε τροχοσπιτο και μολις ζουμαρει ο δορυφορος θα βλεπει τα χαλια μου και απλα θα κανει reset γιατι δεν θα χει στη βαση του τετοια περιπτωση.:rotflmao:
    Ελπιζω να εχει χωρο γυρω σου, για να παρκαρουμε τα δικα μας σε λιγο καιρο που θα πεσει πεινα...:rotflmao: :rotflmao:

Να'χουμε παρεα για μπυρες τουλαχιστον....

Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
    Marie Curie

Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    μενω σε τροχοσπιτο
    Πρόσεξε μόνο που θα το παρκάρεις γιατί "Πάνο.. ξέρουμε ποιος είσαι"! :rotflmao:

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 18/08/2018, 20:10
  2. Απαντήσεις: 45
    Τελευταίο μήνυμα: 02/11/2010, 21:41
  3. Έλυσα το ασφαλιστικό πριν κι από τα νέα μέτρα...
    από maeonapii-1100 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2010, 10:21
  4. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 29/10/2003, 19:15

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ