Αρχικά δημιουργήθηκε από asimas
Να σαι καλα φιλε...
Οσο για το τι παιζει σε αλλες χωρες επειδη ζω αγγλια τα τελευταια 4 χρονια θα σου πω για τους αγγλους...
Ο Αγγλος την μηχανη δεν την εχει ως μεσο μεταφορας, αλλα σαν μεσο ψυχαγωγιας γιαυτο και η πρωτη μηχανη σε πωλησεις ειναι το CBR 600.
Ακομα και τωρα το καλοκαιρι που και καλα κανει καλο καιρο εδω, οι μηχανες ειναι λιγες που βλεπεις να κυκλοφορουν και ειδικα μεσα στο Manchester που μενω.
Και θα αναρωτiθεις πως το Donington γεμισε υπο βροχη με 100.000 κοσμο στo τελευταιo MotoGP?
Θα καταλαβεις αν δεις την λιστα με τα track days events που γινονται καθημερινα στο www.trackdays.co.uk...
Οι αγγλοι εχουν πολυ καλυτερη μοτοσυκλετιστικη παιδεια απο μας ...Θα δεις φυσικα κυνηγητα σε δημοσιο δρομο αλλα δεν θα δεις σφινιδια η διηθησεις αναμεσα απο αυτοκινητα. Γενικοτερα ατυχηματα με μηχανες δεν παιζουν πολλα...μπορει λογο των δρομων...μπορει λογο της παιδειας...μπορει επειδη εχουν πιστες και τα βγαζουν εκει...Μαλλον ειναι ολα τα παραπανω..
Θα σου πω και τις εντυπωσεις μου απο Ιταλια που πηγα τον Ιουνιο..Τοπιο κατι απο Ελλαδα..μηχανες και σκουτερ παντου...Εβλεπα στο Μιλανο SS να ξεκινανε απο φαναρια τεζα....ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΕΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΝΟΣ..
Εχω συγκατοικο Ιταλο και ειναι μηχανοβιος, και μου λεει οτι ατυχηματα με μηχανες ειναι οικιο φαινομενο...Αλλα ολοι οσοι καβαλανε θα περασουν και μια απο πιστα.
Τον εφερα στην Κω αρχες καλοκαιριου και τον πρωτο πραγμα που του εκανε εντυπωση οταν κατεβηκε απο το αεροπλανο ηταν οτι κανενας δεν φορουσε κρανος....
Συμπερασματα δικα σας...
Μην πάς μακρυά. Κι εγώ πριν λίγες ημέρες απο ρόδο γύρισα. θαύμα θα ήταν αν είδα 10 ατομα με κράνος και οι περισσότεροι άν όχι όλοι τουρίστες. Μη μιλήσω για στολή. Μάλλον δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα εκεί.
Αυτό είναι το μεγάλο μου παράπονο για αυτή την χώρα. Γιατί όχι οι άλλοι και όχι εμείς; Γιατί οι άλλοι να έχουν δρόμους, παιδεία, σωστό σύστημα και όχι εμέις; Που είναι οι πίστες μας. Γιατί όλοι πρέπει να τα παίρνουν για να κάνουν κάτι; ξεφεύγουμε εντελώς απο το θέμα βεβαια.
Απο τον ξαδερφό μου που σπούδαζε γερμανία μου έλεγε για τους δρόμους τους, το πόσο σεβόντουσαν τους νόμους και τον χάζευα λες και ήταν απο άλλο πλανήτη. τρομερή εντύπωση μου έκανε το ότι ο συνεργειάς κρατούσε το χλμ για το servise και όποιος ξέφευγε πολύ απο την επόμενη αλλαγή(λαγιών, ελαστικών κλπ) έπεφτε πρόστημο. Εδω???? Γιατί όχι εδω?
Άσε που υπάρχουν δρόμοι χωρίς speed limit. πάει ο πορωμένος εκέι ή σε μια πιστα ξεδίνει και είναι χαλαρός μετά χωρίς να τρέχει με 150 στην κυψέλη...
Βέβαια οι άγγλοι απότι ξέρω (και μπράβο τους) χρησιμοποιούν πολύ τα μεσα μαζικής μεταφοράς. Εδώ τα περιμένεις 15-20 λεπτά(αν όχι παραπάνω) και κάνεις 1 ώρα να πάς κάπου επειδή ο κάθε ένας μπαίνει στην λωρίδα των λεωφορίων. Ζούγκλα![]()
![]()
![]()