και καλά ο Κορκονέας να φάει 15 φορές ισόβια... και ο άλλος θα έχει την ίδια ποινή; απλή απορία ε, μην αρχίσετε τα μπινελίκια![]()
και καλά ο Κορκονέας να φάει 15 φορές ισόβια... και ο άλλος θα έχει την ίδια ποινή; απλή απορία ε, μην αρχίσετε τα μπινελίκια![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από SnakeMJK
όχι φίλε μου. Ο άλλος κατηγορείται για απλή συνέργεια σαφώς δεν είναι το ίδιο.
Και όχι δεν μπινελικώνουμε![]()
![]()
Τέρμα οι χαρές τα κεφάλια μέσα!
Κι εσύ το ίδιο!!Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity
εσεις οι 2 απο πάνω που γελάτε με τα λεγόμενα μου, αμιεστε![]()
φυσικά, αυτο αποτελει εξαίρεση για την χρήστη sober που αποτελει παράδειγμα αδαμάντινου χαρακτήρα και κοσμεί το φορουμ τούτο.![]()
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από SnakeMJK
ο αλλος ειδε ενα πιτσιρικά να πεφτει κατω απο σφαίρα... γυρισε την πλάτη κι εφυγε.
κάποιος μαλάκας μου σβήνει τα ποστ.
"με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο "
Αν και είμαι άσχετος με νομικα...μήπως τελικά κριθούν αθώοι για αυτό ακριβώς;
Δε θα είναι "πιο εύκολο" για τους δικηγόρους τους να αποδείξουν ότι δεν υπήρχε
πρόθεση/δόλος και έτσι τη βγάλουν καθαρή (συγκριτικά πάντα)
![]()
Ξέρω από βέσπα!
Σε κάθε περίπτωση θα είναι εκ προθέσεως....
Δηλαδή δεν θα πάψει να είναι βαριά η καμπάνα...απλά εξετάζεται το πόσο...
Νομίζω ότι όταν μιλάμε για δόλο, πάει και για ισόβια (αν αποφασιστεί ότι τελικά ήταν με δόλο).
Ουσιαστικά αυτό θα διερευνήσει το δικαστήριο. Το αν είχαν δόλο ή όχι και όχι αν είναι εκ προθέσεως.
VGER και kachius απαντάω και στους δυο σας σύμφωνα με τα όσα ξέρω και χωρίς να έιμαι νομικός.
Λοιπόν... καταρχάς φίλε kachius όπως σε κάθε νομικό σύστημα έτσι και στο δικό μας υπάρχουν διαβαθμίσεις. Η ανάγκη του νομοθέτη να διαχωρίσει το έγκλημα που έγινε εν βρασμώ ψυχής από εκείνο που έγινε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και στο οποίο ο δράστης ήθελε να σκοτώσει δημιούργησε το ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και το εξ αμελείας.
Η ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο δείχνει ότι ο δράστης δεν είχε σκοπό να εκφοβίσει τον άλλον αλλά να του αφαιρέσει τη ζωή. Είναι σαφέστατη η κατηγορία και βαρύτατη. Επίσης του αναιρεί κάθε ισχυρισμό της τέλεσης του αδικήματος σε μη ήρεμη ψυχική κατάσταση από τη στιγμή που του προδίδει δόλο.
Και να ξέρεις και κάτι φίλε μου. Η ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σημαίνει αυτομάτως ανθρωποκτόνο βούληση!!!! Ο δράστης δηλαδή είχε προαποφασίσει να σκοτώσει αυτό σημαίνει επί της ουσίας.
Όπως πολύ σωστά λέει ο VGER αυτό βέβαια είναι στην κρίση του δικαστηρίου αλλά παίζει ρόλο στην ποινή φίλε. Δηλαδή αν τελικά δεν είναι ισόβια αλά πάμε σε ποινή κάτω των 30 ετών αυτό σημαίνει αυτομάτως 15 έξω το πόσο έμεινε προφυλακισμένος άρα 13 και στην έφεση πέφτει στα 10 οπότε στα 3 είναι έξω.
Τέρμα οι χαρές τα κεφάλια μέσα!
μηπως ξεφευγουμε απο τα μαθηματικα ..Όπως πολύ σωστά λέει ο VGER αυτό βέβαια είναι στην κρίση του δικαστηρίου αλλά παίζει ρόλο στην ποινή φίλε. Δηλαδή αν τελικά δεν είναι ισόβια αλά πάμε σε ποινή κάτω των 30 ετών αυτό σημαίνει αυτομάτως 15 έξω το πόσο έμεινε προφυλακισμένος άρα 13 και στην έφεση πέφτει στα 10 οπότε στα 3 είναι έξω.![]()
![]()
ΚΑΘΩΣ ΛΗΓΕΙ ΤΟ 18ΜΗΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ
«Ελεύθεροι» μόνο στην Αμφισσα
Βούλευμα για περιοριστικούς όρους σε Κορκονέα και Σαραλιώτη
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΡΟΥΣΑΛΗ | Τετάρτη 26 Μαΐου 2010
Βούλευμα με το οποίο η προσωρινή κράτηση των Επ. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη θα αντικαθίσταται με περιοριστικούς όρους στους οποίους πιθανότατα θα περιλαμβάνεται και η απαγόρευση απομάκρυνσης των δύο ειδικών φρουρών από την πόλη της Αμφισσας είναι ενδεχόμενο να εκδώσει τις αμέσως προσεχείς ημέρες το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας.
Αυτό εκτιμούν νομικοί κύκλοι καθώς μέσα στην επόμενη εβδομάδα λήγει το 18μηνο, που είναι το ανώτατο όριο για την προσωρινή κράτηση (προφυλάκιση) των δύο ειδικών φρουρών και θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι. Μάλιστα για τον Επ. Κορκονέα το ανώτατο όριο προφυλάκισης λήγει στις 6 Ιουνίου του 2010 και η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αμφισσας, που εκδικάζει την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, δεν αναμένεται να έχει εκδοθεί ως τότε.
Γι΄ αυτό οι ίδιοι νομικοί κύκλοι τονίζουν ότι το δικαστικό συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να επιληφθεί του θέματος, διότι σε διαφορετική περίπτωση οι ειδικοί φρουροί θα αφεθούν ελεύθεροι χωρίς να έχει τεθεί κάποιος περιοριστικός όρος που θα διασφαλίζει την παρουσία τους ενώπιον του δικαστηρίου. Στην υπόθεση συνεκτιμάται και η αντίδραση που θα υπάρξει σε περίπτωση που αποφυλακιστούν λόγω παρέλευσης του 18μήνου. Ετσι εξετάζεται να τεθεί ο όρος απαγόρευσης απομάκρυνσής τους από την πόλη όπου διεξάγεται η δίκη, την Αμφισσα, όχι μόνο για να διασφαλιστεί η παρουσία τους στο δικαστήριο αλλά και για λόγους της δικής τους προσωπικής ασφάλειας.
Χθες, στο δικαστήριο της Αμφισσας προβλήθηκε το βίντεο με τους πυροβολισμούς που είχε τραβήξει η αυτόπτης μάρτυρας κυρία Λητώ Βαλλιάτζα, και το οποίο απεικόνιζε τους δύο ειδικούς φρουρούς την ώρα που πυροβολούσαν προς την πλευρά της οδού Μεσολογγίου. Προηγήθηκε αντιπαράθεση μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής. Ο κ. Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι είναι «παραποιημένο», τονίζοντας ότι ο θόρυβος έχει προστεθεί και πως κάποιοι «θέλουν να δημιουργήσουν έναν ήρωα που εκτελέστηκε από την αστυνομία». «Ενάμιση χρόνο και δεν το προσέβαλε ποτέ» αντέτεινε ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής.
Επίσης προβλήθηκαν σκηνές που είχαν καταγράψει τα τηλεοπτικά κανάλια κατά τη διάρκεια της διενέργειας αυτοψίας, προκειμένου να «απεικονιστεί» στα πλάνα η μαρτυρία του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του θύματος κ. Γιώργου Ραφτογιάννη, ο οποίος υποστήριξε ότι δράστης και θύμα βρίσκονταν απέναντι ο ένας στον άλλον όταν ο πρώτος πυροβόλησε.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid...#ixzz0p16ZYtja
καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός
δεν μπορουμε να ασχοληθουμε τωρα!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
...............
πτωχευουμε!!!!
![]()
υ.γ.αλλα περα απο αυτο θα σου πω κατι που με ''ενοχλει'' ρε φιλε και χωρις παρεξηγηση ε...μπαινεις σε φορουμ μοτοσυκλετας και μιλας ΜΟΝΟ πολιτικα.οποτε δεν εχεις να πεις κατι πολιτικο δεν μπαινεις καν.οχι οτι τρεχει τπτ.απλα ηθελα να σου το πω.
![]()
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
και ομως
πρωτα βλεπω στα σεμπε!
αλλα φιλε μου κατα τη γνωμη μου ΟΛΑ ειναι πολιτικη. ακομα και ο τροπος που αντιλαμβανεται καποιος εαν πρεπει να αλλαξει εξατμιση.
(ηθος ειναι η αισθητικη ελεγε καποιος!)
ολα τα αλλα ειναι "the best second thing" poy lene oi aggloi
gia alloys i mpalla, gia alloys i moto klp
ασε που με απασχολει και η αεκ!
αλλα πραγματικα με αυτα που συμβαινουν γυρω κανω προσπαθεια να μη χασω το χιουμορ και τη καλη μου διαθεση
ζουμε ιστορικες εποχες εδω και 4-5 χρονια...
και με απασχολει παρα πολυ οχι για μενα (εμεις οι 35-40+ καποια ακρη την/εχουμε βρει. για τα παιδια μας ανησυχω. πολυ.
(ασε που δεν μου αρεσει να γραφω για βολτες διοτι τοτε οι διαδρομες που μου αρεσουν θα γεμισουν μανιακους με μηχανακια!!!!:rotflmao: )
καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός
ακομα και αν συμφωνησω μαζι σου,εδω μεσα, θα προτιμουσα να μου μιλας για πολιτικη ΚΑΙ μεσα απο την αλλαγη μιας εξατμισης η μεσα απο χαβαλε η μεσα απο βολτες η μεσα απο προσωπικες σου στιγμες με τη μοτοσυκλετα σου εννοω.Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
και ομως
πρωτα βλεπω στα σεμπε!
αλλα φιλε μου κατα τη γνωμη μου ΟΛΑ ειναι πολιτικη. ακομα και ο τροπος που αντιλαμβανεται καποιος εαν πρεπει να αλλαξει εξατμιση.
(ηθος ειναι η αισθητικη ελεγε καποιος!)
ολα τα αλλα ειναι "the best second thing" poy lene oi aggloi
gia alloys i mpalla, gia alloys i moto klp
ασε που με απασχολει και η αεκ!
αλλα πραγματικα με αυτα που συμβαινουν γυρω κανω προσπαθεια να μη χασω το χιουμορ και τη καλη μου διαθεση
ζουμε ιστορικες εποχες εδω και 4-5 χρονια...
και με απασχολει παρα πολυ οχι για μενα (εμεις οι 35-40+ καποια ακρη την/εχουμε βρει. για τα παιδια μας ανησυχω. πολυ.
(ασε που δεν μου αρεσει να γραφω για βολτες διοτι τοτε οι διαδρομες που μου αρεσουν θα γεμισουν μανιακους με μηχανακια!!!!:rotflmao: )
απλα στα δικα μου ματια (ισως και να ειμαι λαθος) φανταζεις ως μια περσονα που λογκαρει για να μιλησει μονο για κοινονικοπολιτικα θεματα και απλα σου εξεφρασα μια τελειως προσωπικη αισθηση που εχω χωρις να θελω να δημιουργησω σε καμια περιπτωση αντιπαραθεση.
αυτα και τελος απο μενα καπου εδω.τα υπολοιπα ισως καπου,καποτε στον δρομο,στη πιστα,σε κανα καφενε με μπυρα αγκαλια.γουατεβερ..
![]()
τι ρομαντικο παιδι.....λιγο κρασι λιγο θαλασσα και το αγορι του....Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
τα υπολοιπα ισως καπου,καποτε στον δρομο,στη πιστα,σε κανα καφενε με μπυρα αγκαλια.γουατεβερ..
![]()
![]()
![]()
ζηλευεις βαζελακο αλλα οπως και να το κανουμε στα χανουμια βαζουμε και συναισθημαΑρχικά δημιουργήθηκε από kalgeorge
τι ρομαντικο παιδι.....λιγο κρασι λιγο θαλασσα και το αγορι του....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Αυτο ελειπε.Μια χαρα σας τον φορεσαν στο τηγανι.Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
ζηλευεις βαζελακο αλλα οπως και να το κανουμε στα χανουμια βαζουμε και συναισθημα![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»
Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)
http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related