Σελίδα 30 από 34 ΠρώτοΠρώτο ... 2025262728293031323334 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 436 έως 450 από 508

Θέμα: Τυνησία, Αλγερία. Good for the eyes!

Fun times! :) Το avatar του/της QSpec
    Παναγιώτη, Βασίλη, Μπάμπη σας ευχαριστώ γι αυτό το ταξιδιωτικό.

Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas
    Το έχω σιχαθεί το γραφείο…
    Θέλω να βγω έξω με τα παιδιά να έχω προκλήσεις, δυσκολίες και σταυροδρόμια…
    Γι’ αυτό αγαπάω τόσο πολύ τα ταξίδια…
    Γιατί πρέπει να σκέφτεσαι….
    + πεσμένο 8.
    Διάβασα το τέλος του ταξιδιού σε ένα διάλλειμα από την δουλειά. Στο ένα παράθυρο έχω εσάς και το ταξίδι σας και στο άλλο χιλιάδες γραμμές κώδικα. Σκατά...

Όπως γράφτηκε και στο La battaglia di Algeri, μου πέρασες και εμένα την αίσθηση του ταξιδιού με απόλυτη επιτυχία. Αυτό βέβαια είχε ως αποτέλεσμα να ξενερώσω λίγο με την Αλγερία, αλλά θα το αναλύσω παρακάτω. Ενισχύθηκε η άποψη μου για τα ταξίδια και τους ανθρώπους που συναντάς σε αυτά με μερικές προτάσεις σου.

Η απομόνωση του κράνους και του δρόμου που αναφέρεις έρχεται σε αντίθεση με αυτήν την έμψυχη διάθεση για φιλοξενία και βοήθεια που προσφέρουν οι άνθρωποι στους ταξιδιώτες. Η αντίθεση αυτή μαζί με τις δυσκολίες που για εμένα είναι, ηλιθιοδώς ίσως, καλοδεχούμενες είναι πιστεύω αυτά που γεμίζουν, εμένα, σε ένα ταξίδι. Τα κάνει όλα να φαίνονται πιο αληθινά. Ξέφυγα και λέω μαλακίες πάλι...

Πάμε στην Αλγερία λοιπόν. Εγώ απογητεύτηκα. Δεν είδα κάτι που δεν θα μπορούσα να βρω σε γειτονική χώρα, όσο μπορώ βέβαια να το πω αυτό από την ματιά του παρατηρητή. Αναμφίβολα έχει την αίσθηση του δύσκολου, του επικύνδινου και του απαγορευμένου, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι αρκετό αυτό για εμένα. Δεν έχω καμία πρόθεση να μειώσω ούτε στο ελάχιστο αυτό που κάνατε αλλά δεν νομίζω οτι αξίζει η όλη ταλαιπωρία με την γραφειοκρατεία, το μεγάλο κόστος και γενικά η όλη βαβούρα και το άγχος απλά για να έχω αυτήν την αίσθηση και να μπορώ να πω στον εαυτό μου οτι πέρασα από εκεί. Με χάλασε απίστευτα το σημείο που σας είπε πως ο δρόμος δεν είναι για τουρίστες. Δεν ξέρω, θέλω να σκέφτομαι τον εαυτό μου διαφορετικά όταν ταξιδεύω με τον τρόπο αυτό. Γενικά αυτός ο περιορισμός με είχε ξενίσει από τότε που έμαθα οτι θες υποχρεωτικά οδηγό. Με ενδιαφέρει να μάθω πως το κρίνετε εσείς, αφού το ζήσατε. Πέρα από τα όποια συναισθήματα σας προκάλεσε η Αλγερία λόγω του "άβατου" θεωρήτε οτι άξιζε;

Αν θέλετε κάντε και μια αναφορά στο κόστος. Μερικές τιμές που ανέφερες πάντως δεν μου άρεσαν καθόλου.

Τέλος να ευχηθώ να κάνετε όλα τα ταξίδια που ονειρεύεστε, και να δεθείτε ακόμα περισσότερο.

Αλήθεια, για Ασία μεριά έχετε βλέψεις;
    Bigger Bikers Bounce Better
    Fun times!

:a19: :a19: :a19:
    ......''Only a Biker knows why a dog sticks his head out of a car window.'' ............
    "μοτοσυκλετα"..
    η μαγεια του μεγαλου ρισκου για ενα ονειρο που μονο εσυ βλεπεις......

Εμπειρίες.. εμπειρίες.. γίνατε όλοι σοφότεροι-ωριμότεροι-πιο ζωντανοί. Κι εμείς λίιιιγο που διαβάζουμε αυτά που μοιράστηκες. Ευχαριστούμε.
    safety doesn't happen by accident

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Πολύ καλό παίδες...!

Καραμελος Το avatar του/της kalesin
    το μονο που μπορω να πω.. το ειπες ηδη εσυ

''Ούτε λέξη δεν βγαίνει. Έχω ανοιχτό το γοαρντ, και απλά το κοιτάω. Δεν είναι ότι δεν έχω τι να πω. Απλά δεν βγαίνει…''

δε ξερω τι να πω
    να ειστε παντα καλα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της BUSA MAKIS
    Ωραίο ταξιδιωτικό. RESPECT.

Μάκης

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VALES
    Αυτά που εσείς ονομάσατε ''αναποδιές'', εγώ προσωπικά το θεώρισα τύχη.
    Τύχη... γιατί θα μπορούσε να ήταν χειρότερα. Τύχη... γιατί θα ήταν άλλο ένα ταξιδιωτικό που θα μπορούσες να προβλέψεις το επόμενο ποστ. Ενώ τώρα... !!!!!

Πάντα τέτοια και ακόμη καλύτερα.
    Με τη μοτοσικλέτα μπορεί να σκοτωθείς είναι αλήθεια, αλλά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ζήσεις το χρόνο που σου έχει παραχωρηθεί

Άντε γεια... Blog

Πριν λίγο το τελείωσα όλο.Καταπληκτικό ταξιδιωτικό,όμορφες φωτογραφίες (εντάξει,οι περισσότερες τελοσπάντων :rotflmao: ) και πολύ συναίσθημα όπως κατάλαβα.Όσο για τις αναποδιές που σας τύχανε,μην ξενερώνεις,ακούγεται κλισέ,αλλά σίγουρα μετά από χρόνια με αυτά θα γελάτε ακόμα
    Fortis Fortuna Adiuvat

οταν τα χρονια περασουν κ μεγαλωσει ο ανθρωπος τρεφεται διαβαζοντας αναμνησεις απο την ζωη του,
    εσεις εχετε πλεον μια ολοκληρη βιβλιοθηκη απο αυτες κ ειναι αποκλειστικα δικες σας!
    σας ευχαριστουμε που μοιραστηκατε μαζι μας μερικες απο αυτες.
    ''Εμείς τις βόλτες τις κάνουμε ταξίδια..!!

επειδη απλα δε βρισκω τα λογια θα ακρεστω σ ενα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που το μοιραστηκες και σε online μπυρες

να ειστε παντα καλα και παντα ορθιοι!

06.00πμ...δεν θυμαμε απο τι ωρα ξεκινησα να διαβαζω...ποση ωρα κολλησα σε καποιες φωτο...

ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ...ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ....

σψι φι ρθλεσ ;-) Το avatar του/της danaos75
    μπραβο σε ολους σας, μας ταξιδεψατε σε μερη που το οι περισοτεροι δεν θα δουμε ποτε απο κοντα,

:a19: :a19: :a19: :a19:

Αταααααντ μαλακα αταααντ

η ατακα του καλοκαιριου μιλαμε

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    The MEDIATOR between the HEAD and the HANDS MUST be the heart.

Άλλος κόσμος και μας ταξιδέψατε μαζί σας, ευχαριστούμε!

όχι παλιός... Το avatar του/της PanVas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
    Παναγιώτη, ....

......

Τέλος να ευχηθώ να κάνετε όλα τα ταξίδια που ονειρεύεστε, και να δεθείτε ακόμα περισσότερο.

Αλήθεια, για Ασία μεριά έχετε βλέψεις;
    Ευχαριστούμε για τις ευχές.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι όλοι μας έχουμε μόνο όμορφες αναμνήσεις από αυτό το ταξίδι.

Αν κατάλαβα καλά, μας λες ότι εσύ θα απολάμβανες την φιλοξενία του κυρ Νίκου και αυτό ουσιαστικά θα ήταν ένα από τα πράγματα που θα έψαχνες σε ένα ταξίδι, αντίθετα με το πως το είδαμε εμείς.
    Τι είναι πιο σωστό και λάθος, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Την φιλοξενία αυτών των ανθρώπων την δεχθήκαμε. Μέχρι εκεί που είχε νόημα, γι' αυτούς και για εμάς. Επαφή μαζί τους κρατάμε. Το καλοκαίρι που θα επισκεφτούν τους συγγενείς τους στην Αθήνα, θα κάνουν στάση στην Πάτρα για καφέ. Ο κάθε άνθρωπος επικοινωνεί διαφορετικά και μόνο αν είσαι παρόν μπορείς να ξέρεις αν είναι σωστό ή όχι να δεχθείς κάτι που σου προσφέρει ο άλλος.

Στην ερώτηση αν άξιζε ή όχι το πέρασμα στην Αλγερία, θα σου απαντήσω ότι και βέβαια άξιζε!
    Σίγουρα με τα ίδια χρήματα μπορείς να κάνεις άλλα ταξίδια με μεγαλύτερη ασφάλεια, και λιγότερο κόστος / χιλιόμετρο...
    Δεν θα πω γραφικότητες του στιλ, διαφορετικά να έχεις πίσω σου αμμόλοφους των 30 και 40 μέτρων ύψους που δεσπόζουν σαν κτήρια του Βωβού… Αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι διαφορετικά. Το γεγονός ότι δεν μπορείς να βρεις μια καταραμένη μπύρα ας πούμε, ή ότι το τσάι των Τουαρέγκ είναι ένα τρελό πετιμέζι που θες τουλάχιστον 10 κούπες για να το συνηθίσεις, είναι κάτι που θα το νιώσεις μόνο εκεί.

Σίγουρα, όπως ειπώθηκε και σε εσωτερική κουβέντα με τα παιδιά, θα μπορούσαμε να είχαμε πάει μία καθημερινή του χειμώνα στην Καλογριά, ή στον Καϊάφα και να κάψουμε τις μηχανές μας στους αμμόλοφους... Δεν χρειαζόταν να το κάνουμε στην Τυνησία...

Η απάντηση θα ήταν ότι ίσως το έχουμε κάνει ήδη. Ίσως πιθανοί πιο φθηνοί και αξιόλογοι προορισμοί έχουν κατακτηθεί, ή είναι προγραμματισμένοι για το μέλλον.
    Όχι όλοι. Αλλά αρκετοί.

Η Αλγερία επιλέχθηκε γιατί τώρα μπορούσαμε. Δε πρόκειται να πηγαίναμε με παιδιά και οικογένεια... Όταν ήμασταν φοιτητές δεν μπορούσαμε να το σηκώσουμε οικονομικά...
    Είναι λίγα τα χρόνια που έχουμε μπροστά μας που θα μπορούμε να κάνουμε τέτοια ταξίδια...

Για την ελευθερία κινήσεων μέσα στην χώρα, νομίζω ότι το ξεκαθάρισα από την αρχή ότι και σε μας δεν μας άρεσε. Αλλά τώρα ξέρουμε από προσωπική εμπειρία.
    Αν με ρώταγες αν θα ξαναπήγαινα, θα σου απαντούσα μα και βέβαια...

Απλά τώρα θα ήξερα. Με την παρέα του Νεμπίλ, χωρίς ξεναγό την βόρεια Αλγερία, με διαδρομές που όμοιές τους δεν υπάρχουν στον κόσμο, πάνω στην ακτογραμμή της Μεσογείου. Άλλη περίπτωση από νότια Τυνησία, με οργανωμένο οδηγό για τα βάθη της ερήμου… Τώρα ξέρω.

Το κόστος ούτε που θέλουμε να το σκεφτόμαστε γιατί μας πονάει…
    Υπερβολικά υψηλό…
    Δεν ήταν μόνο τα καθημερινά που για υποβαθμισμένος προορισμός δεν το περιμένει κανείς αλλά και όλα τα πριν και τα μετά…
    Μόνο σε ρόαμινγκ…Άστο.

Να σε ευχαριστήσω και πάλι για τις ευχές.

Η Ασία μας χαμογελά, η Μογγολία μας έχει στοιχειώσει τον ύπνο μας…
    Τα Βαλκάνια μας πάνε όσο τίποτα άλλο. Τα καράβια πάλι καθόλου.

Θα συμφωνήσω και θα τονίσω (αν αυτό θέλεις να πεις) ότι δεν έχει σημασία ο προορισμός. 15 μέρες Κρήτη θα είχε το ¼ σε κόστος και ίσως να ήταν πολύ πιο όμορφα. Συμφωνώ απόλυτα! Δεν θα έπρεπε να πάει κανένας ταξίδια Τυνησίες, Ιορδανίες ή όπου αλλού αν δεν έχει κάνει ένα τουρ στην Κρήτη πρώτα. Εμείς το έχουμε κάνει. Και ξέρουμε ότι θα το ξανακάνουμε κάποια στιγμή με οικογένεια, παιδιά και σκυλιά..
    Η Ελλάδα μας προσφέρει πολύ περισσότερα από όσο νομίζουμε.

Η επιλογή των προορισμών μας πλέον είναι πιο δύσκολο και από όλα τα υπόλοιπα κομμάτια του ταξιδιού (σχεδιασμός, εκτέλεση, ταξιδιωτικό…).
    Τα ζυγίζουμε και αποφασίζουμε. Με παράθυρο 15 ημερών, δεν μας δίνονται πολλές επιλογές…
    Ιράν για παράδειγμα επέλεξα να πάω με τον φίλο μου τον Αλί την πρωτοχρονιά που μας πέρασε με αεροπλάνο μιας και με μηχανή δεν έχει νόημα αν δεν έχεις τουλάχιστον έναν μήνα…
    Ανάλογα και με τα άτομα που συναντάς στην ζωή σου, παίρνεις και αποφάσεις.

Θα δούμε…
    Προς το παρόν να πάρουμε αποφάσεις για την μηχανή…

όχι παλιός... Το avatar του/της PanVas
    Παιδιά ευχαριστούμε για τα καλά τα λόγια.

Χαιρόμαστε να ακούμε ότι σας αναστατώσαμε.
    Ότι σας βάλαμε στην μπρίζα.

Κάθε ποστ που έγραφα περιέχει πάντα κάτι περισσότερο σε πληροφορίες από το προφανές.
    Ελπίζω όλοι να τις εκμεταλλευτούν όπως κάνω και γω με ταξιδιωτικά άλλων.

Ένα πράγμα μόνο θέλω.
    Όλοι σας να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας επίσης όπως έκανα και γω.
    Ο καθένας με τον τρόπο του.

Πάντα όρθιοι και καλά χιλιόμετρα!!!

Παρόμοια θέματα

1. ONE for the money,TWO for the show,THREE for the girl
    από ntamigio στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 22/12/2003, 08:48

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας