Εδώ και 5 μήνες ούτε τζούρα
Εδώ και 5 μήνες 1000 περίπου ευρώ συγκεντρωμένα για το ταξιδάκι μου
Εδώ και 5 μήνες γεύση,όσφρηση και αντοχή αρχίζουν πάλι να λειτουργούν όπως πρέπει
Εδώ και 5 μήνες όταν αγκαλιάζω τις κόρες μου δεν παραπονιούνται πως μυρίζει η αναπνοή μου
Εδώ και 5 μήνες έχω ζήσει απο τουλάχιστον 1 φορά ΟΛΑ αυτά που είχα συνδιάσει μαζί του
Κάπνιζα απο τα 20 μου.Το τελευταίο διάστημα 2 πακέτα περίπου την ημέρα .Έχω επιχειρήσει να το ξανακόψω άλλες 2 φορές (6 μήνες & 2 χρόνια).Πλέον ανήκω στην κατηγορία "3η και φαρμακερή".
Για κάποιον που καπνίζει πολύ είναι δύσκολο να το κόψει.Το χω ζήσει και το ζω ακόμη και τώρα 5 μήνες απο το τελευταίο τσιγάρο που έκανα.Τα κατάφερα με κάποιες τσίχλες που κυκλοφορούν στο εμπόριο (δεν λέω όνομα να μην θεωρηθεί μαύρη διαφήμιση).Τσίχλες καπνίσματος για 4 μήνες.Μετά τους 4 μήνες συνέχισα με απλές τσίχλες και τώρα σκέφτομαι να κόψω και αυτές,Μασάω σα κατσίκα.
Συνέχισα να πίνω τον πρωινό μου καφέ και τις μπύρες μου.Πολλές οι στιγμές αδυναμίας.
Βάλτε στόχους (5ευρώ την ημέρα Χ 30 ημέρες Χ 12 μήνες = 1825 ευρώ τον χρόνο) είναι οι δόσεις σας για το καινούριο μοτόρι ή (όπως στην δική μου περίπτωση) τα χρήματα για ένα 10ήμερο στην Ευρώπη με την αγαπημένη σας.
Πάρτε ότι βοήθημα σας ταιριάζει (τσίχλα,pad,ψυχολογική βοήθεια) και πείτε στον εαυτό σας "ούτε μια τζούρα".Είναι η χειρότερη παγίδα το να δοκιμάζεις ή να πεις "θα κάνω ένα δεν πειράζει".
Προσωπικά το αγαπούσα το τσιγάρο.Το είχα συνδιάσει με σχεδόν ότι έκανα στην καθημερινότητά μου,και η απόφαση για να το κόψω δεν ήταν για την υγεία μου (μιάς και το κακό που σου κάνει δεν είναι ορατό άμεσα) αλλά για οικονομικούς λόγους (ούτε καν τα παράπονα των μικρών μου με αποθάρυναν).Στην πορεία όμως έδεσαν και τα υπόλοιπα και έτσι δυνάμωσαν τη θέλησή μου για να μην το ξαναβάλω στο στόμα μου.
Μπορείτε να συνεχίσετε το post καταθέτωντας ο καθένας την άποψή του.Υπάρχουν τόσα πολλά να σηζητήσουμε για αυτό το θέμα (και με την ευκαιρία εφαρμογής των αντικαπνιστικών μέτρων).