Κρανη scorpion.Η γνωμη σας? θα αγοραζατε ενα?
Κρανη scorpion.Η γνωμη σας? θα αγοραζατε ενα?
εγώ την έψαξα πολύ τον προηγούμενο μήνα για κράνος και όπου υπήρχε scorpion έπεφτε πολύ ψήσιμο για να πάρω από τους εμπόρους.. δε θυμάμαι πιο μοντέλο δοκίμαζα αλλά ήταν γύρω στα 300e.
τελικά προτίμησα να δώσω λίγα παραπάνω και να πάρω shoei
Eχει παρει ενας φιλος αυτο με την τρομπα που φουσκωνει τα εσωτερικα.
Τωρα δεν θυμαμαι μοντελο!
Απο αυτα που μου εχει πει και το εχω δει, το μονο ελαττωμα ειναι το βαρος του,που φαινεται ακομα και οταν το συγκρινεις με αλλο (hjs) με τα χερια.
Κατ'αλλα ειναι ευχαριστημενος!
Άμα ποθάνω βάλτε μου τη μηχανή στο μνήμα.
Μα να τη στέσετε καλά να μη χυθεί η βενζίνα.
:a015:
εχω to exo 1000 bug και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Ποιοτικοτατο με πολυ καλη ζελατινα, αθορυβο και με καλο εξαερισμο. Οσο αφορα την τρομπα θα σε βοηθησει στα πολλα καθως κανει την εφαρμογη αριστη. Το μονο μειον του οπως και ειπωθηκε ειναι το βαρος του το οποιο ομως ειναι καλα ζυγισμενο και προσωπικα δεν με κουρασε στον αυχενα. Το θεωρω απολυτο value for money και στο συνιστω![]()
...next thing you know, they'll take my thoughts away...
KTM RC8
Moto Guzzi V85TT
SYM Symphony ST 125
εχω εδω και 2 χρονια το exo-700
απο εξω το εφερα 200ε και ειμαι ικανοποιημενος απο την αγορα.
Το μονο προβλημα ειναι οτι το πιο χαμηλο "κλειδωμα" της ζελατινας πριν κλεισει τελειως ειναι λιγο πιο ανοιχτο απο οτι θα επρεπε.
εγω εχω το exo-1000 με την τρομπα...μεγαλη εμπειρια δεν εχω απο κρανη αλλα ειμαι πολυ ικανοποιημενος.αθορηβο (για μενα),πολυ καλη ζελατινα(δεν θαμπωνει σχεδον με τπτ),οσο για το βαρος εκτος απο το πρωτο ταξιδι μετα το συνηθησα και δεν νιωθω πιασμενος σε αυχενα κλπ και ειναι πιο ελαφρυ απο αλλα που εχω δοκιμασει (nolan,agv),νομιζω εχει πολυ καλη αεροδυναμικη και το ειχα παρει 300 γιουργια.η τρομπα δεν χρειαστηκε ποτε γιατι το κρανος καθεται αψογα στην κεφαλα μου.για την ιστορια ειχα δοκιμασει οταν ηταν να το παρω και ενα shoei δεν θυμαμαι ποιο (ιδια χρηματα περιπου) και το scorpion κουμπωνε καλυτερα στο κεφαλι μου και γιαυτο το προτιμησα.
![]()
nio1981
πολυ ζουζουνι ο καμπος....:a37: :a37:
εχω το exo-700 θεωρο οτι εχει πολυ θορυβο και η ζελατινα ανοιγει (κανει ενα μικρο σκασιμο )στα πολλα χιλιομετρα .ειχα ενα shoei x11 και ειναι πολυ ησυχο σε σχεση με το exo-700.επειτα απο ερευνα πηρα το χ12,δεν θα συνηστουσα το scorpion exo-700 θεωρο με λιγη καλυτερη οικονομια και υπομονη μπορεις να παρεις κατι καλυτερο,στο εβαυ το shoei xr 1000 παιζει στα 250 ευρω και 350 το χ11 .
![]()
![]()
:a44: Yamaha r6 2008 :a44:
Το κράνος δε το ξέρω, απλά ακουστά...
Μπήκα όμως να διαβάσω για το κράνος αλλά δε με ικανοποίησε κάτι ούτε καν το επίσημο site, διότι δε μου έδινε της info που θέλω. Υποθέτω ότι για να έχει έρθει Ελλάδα έχει τις προδιαγραφές ECE2205, επίσης σε τι βάρος παίζουν?
Ένα κράνος για μένα πρέπει να κάνει σωστή επαφή από την αρχή, να εφαρμόζει στο κεφάλι μου τέλεια χωρίς να χρειάζομαι επιπλέον φούσκωμα(ντόπα). Αυτή η τρόμπα που έχει μου κάνει σαν κάτι σουτιέν που φουσκώνεις ώστε αναλόγως τη περίσταση να φαίνεται πλούσιο το ντεκολτέ, αλλά μόλις το βγάλεις βλέπεις την πραγματικότητα(δεν υπάρχει ντιπ ντεκολτέ)
Για να πάρεις ένα καλό κράνος αυτής της εταιρείας πρέπει να δώσεις τουλάχιστον 300?, με λίγα παραπάνω ή αν κατέχω το ιντερνιακό σόπινγκ θέραπυ βρίσκω πχ shoei ή κάποιο arai ( δε μιλάω για το rx-7)ή γενικά κάποια άλλη εταιρεία όπου και θα το προτιμήσω φυσικά.
Όπως κι αν έχει καλά ψώνια![]()
Τρελοκοτσιδού..!!!!
Εγώ έχω το ΕΧΟ-900 το ανοιγώμενο. Λεπόν, υπάρχει ένα θέμα με το βάρος του > 1850 gr, είναι ολίγον θορυβώδες (όπως όλα τα ανοιγώμενα) αλλά σε σχέση με άλλα ακούς περισότερο τους θορύβους (κόρνες, ήχο κινητήρα κ.α.). Έχει αντιθαμπωτική ζελατίνα αλλά μόνο η εξωτερική, η μικρή για τον ήλιο είναι κανονική (όπως και σε όλα τα άλλα φαντάζομαι). Για το θέμα βάρους τώρα ο καθένας είναι και πως το αισθάνεται στο κεφάλι του. Εγώ δεν μπορώ να πω ότι με κουράζει. Σαν κατασκευή είναι στιβαρό. Βέβαια από εκεί που το πήρα μου λέγανε ότι έχει προδιαγραφές για fullΑπό εξαερισμό θα έλεγα ότι είναι αρκετά καλό. Η τιμή του είναι περίπου στα 280 ?. Κάτι ακόμη, αν θές βγάζει το υποσιάγωνο και τοποθετείς γείσο και το μετατρέπεις σε jet. Είναι μαζί στην συσκευασία. Έχει επίσης και το φούσκωμα (το οποίο το είδα και σε νέα κράνη μεγάλης άλλης εταιρίας δεν θυμάμαι ποια όμως ακριβώς), και αφαιρούνται τα πάντα. Αυτά από μένα.
![]()
Όλα τα ανοιγόμενα είναι βαριά λόγω του μηχανισμού...παίζουν από τα 1500 και πάνω αν θυμάμαι σωστά.Αρχικά δημιουργήθηκε από ΜΟΡΦΕΑΣ
Εγώ έχω το ΕΧΟ-900 το ανοιγώμενο. Λεπόν, υπάρχει ένα θέμα με το βάρος του > 1850 gr...
Τρελοκοτσιδού..!!!!
Το EXO-700 δεν το λες ελαφρυ.
Απο ποιοτητα παντως ειναι αντιστοιχο με πολυ ακριβοτερα μοντελα πρωτα απο ολα γιατι δεν πληρωνεις μαρκα και δευτερον γιατι (ιντερνετικα) παιζουν παντα προσφορες.
Στην κλιμακα τιμων (μιλαω παντα ιντερνετικα αφου δεν εχω ιδεα ποσο το πουλαει ο εμπορας εδω και ουτε με ενδιαφερει) ειναι πολυ καλο κρανος.
Αστοχιες υλικου εγω δεν ειχα. Οταν η ζελατινα κλεινει, κλεινει και τελος. Σταθερο επισης ειναι μεχρι τα 220 που το δοκιμασα.
Απο θορυβο ειναι πανω απο το μεσο ορο. Ειδικα αν εχεις ζελατινα και δεχεσαι το ρευμα αερα στα μουτρα μπορεις να το πεις και θορυβωδες.
Οταν το πηρα εγω ειχε μονο αμερικανικες πιστοποιησεις αφου δεν κυκλοφορουσε επισημα στην Ευρωπη.
Παντως θα συμφωνησω με τον προλαλησαντα οτι αν δεν σου καθεται καλα απο μονο του λυσεις τυπου τρομπας τις θεωρω χαζες.
Στην τελικη αν με ρωτουσες αν ειμαι ευχαριστημενος θα σου ελεγα ναι
Αν με ρωτουσες αν θα το ξαναγοραζα θα σου ελεγα οχι. Θα εψαχνα κατι απο shoei.
Θυμα του μαρκετινγκ και εγω![]()
κοιτα σιγουρα υπαρχουν καλυτερα κρανη.εγω απο το 1000αρι δεν εχω παραπονα.ουτε βαρυ μου φαινεται ουτε ο θορυβος του με ενοχλει(ασε που σε βολτες παιζει μπ3 στο ενα αυτι)...αν δωσεις απο την αλλη 500 και 600 ευρω παιρνεις σιγουρα καλυτερης ποιοτητας.αστοχιες υλικων ουτε εγω ειχα.μια χαρα κλεινει μια χαρα εφαρμοζει.συμφωνω με την αποψη οτι η τρομπα ειναι μονο για λαστιχα και μπαλονια.εγω δεν την εχω χρησημοποιησει ποτε.δεν χρειαστηκε κ ολας.δεν ξερω αν θα το ξαναεπαιρνα.ισως δοκιμαζα κατι πιο ακριβο/καλυτερο αν επαιρνα παλι αλλα απο αυτο ειμαι ικανοποιημενος.
![]()
nio1981
Με 200-250 ευρουλάκια μπορείς να πάρεις αξιόπιστο κρανάκι... όχι απαραίτητα shoei/arai κι από internet αν δεν θες ή δεν μπορείς!!
![]()
Τρελοκοτσιδού..!!!!
Με 200-250 ευρουλάκια μπορείς να πάρεις αξιόπιστο κρανάκι... κι όχι απαραίτητα shoei/arai κι από internet αν δεν θες ή δεν μπορείς!!
![]()
nio1981