Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 77

Θέμα: Ψαροντουφεκο- ελευθερη καταδυση!

ΤρεΛαμέΛος Το avatar του/της nihristo
    Αρχικά δημιουργήθηκε από fdTolis
    Εχουμε ιδιο οπλο 90 AMI I το αλλο που εχω ειναι 75 AMI I

Οσο για συναντιση δειτε αυτο: http://www.moto.gr/forums/showthread...hreadid=105274

Για την μασκα: την βαζουμε σε ζεστο νερο πασαλιβοντας την με οδοντοπαστα για κανα 30λεπτο και την σαλιωνουμε πριν βουτιξουμε....
    είστε ξεπερασμένοι AMI II 90
    πριν τον αγώνα ελέγχουμε ΟΛΕΣ τις βίδες...

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Κράτα κοντή ψαροβελόνα τότε....
    Εκτός απ΄το νότιο μη προσβάσιμο χωρίς βαρκα, το μεγαλύτερο κομμάτι του νησιού έχει αμμουδιές. Στο πουθενά κάπου στους Κήπους είχα βρει ένα μικρό κομμάτι και πήγαινα για σαργούς και μελανούρια.

Στην ελεύθερη το ζευγάρι που είναι ΑΠΟ ΠΑΝΩ !!! είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Εχοντας την δυσάρεστη εμπειρία να βγάλω το χτυπημένο από υποξία ζευγάρι μου ευτυχώς ζωντανό, είναι μια εμπειρία που δεν θα ήθελα ποτέ να ξαναζήσω και εύχομαι να μην τη ζήσει κανένας. Σε ένα ποσοστό 60-70% ήταν και ο λόγος που σταμάτησα το ελεύθερο και το ψάρεμα.

Μην είσαστε ποτέ ήσυχοι. Ούτε υπεραερισμός χρειάζεται να έχει προηγηθεί, ούτε τραβηγμένο καρτέρι ούτε κούραση. Μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή μιας και η υποξία είναι ύπουλη.

Καλύτερα στο 70-80% των μέτρων μας με ασφάλεια, παρά βουτιές στο χάος για οποιοδήποτε κωλόψαρο.

byr0n μαζί σου. Ο καλύτερος ψαροντουφεκάς είναι αυτός που γυρίζει σπίτι του.

Έχω δει άνθρωπο να μιλάει σαμπανέζικα και να κουνάει το κεφάλι του σαν τα σκυλάκια στο παπρίζ των αυτοκινήτων. Ούτε που κατάλαβε τι έπαθε.
    Sent from me using a computer.

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Τι νόημα να κάνεις δηλαδή?
    Στην σχολη μας μαθανε (και το εχετε δει σε dvd με ψαρεμα) οτι οταν βουταει καποιος βαθια στο ανεβασμα το ζευγαρι καλου κακου πρεπει να κατεβενει 6-10m (στο περιπου και ειναι σχετικο αναλογος με την περισταση) και να συνοδευει αυτον που ανεβενει μεχρι την επιφανια και αν υπαρχη αναγκη να τον βοηθησει να φτασει οσο πιο γρηγορα γινετε επανω!

Αυτο πρεπει να γινετε κανονικα!!!!

Οσο για το νοημα, μπορει να δειξει κουναντας το χερι αριστερα-δεξια καθετα στον λεμο που σημαινει οτι σου τελειωνει το οξυγονο, αυτο γινετε σπανια στην ελευθερη, το χρησιμοποιουν στην αυτονομη

Moderator
    Η μάσκα θολώνει γιατί ο φακός έχει σιλικόνη. Αρκετή ώρα σε ζεστό νερό μέχρι να δεις στην επιφάνεια του νερού κάτι σαν λάδι. Αν και αυτό δεν είναι αρκετό την καις εσωτερικά με αναπτήρα. Μη φοβάσαι η σιλικόνη αντέχει την θερμοκρασία και η μάσκα σου είναι αρκετά καλή.

Πριν την βουτιά σαλιώνεις τρίβεις και δεν ξεπλένεις. Αν την βγάλεις για οποιοδήποτε λόγο (αν πάρει αέρα) κάνεις την ίδια διαδικασία απ' την αρχή. Η πατάτα που είπε ο Vales πρέπει να δουλεύει γιατί το έχω ακούσει και για το κράνος αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.

Αν πάρεις σπρέι με ειδικό υγρό από μαγαζί με είδη για ψαροντούφεκο το βάζεις πριν την βουτιά το αφήνεις λίγο, ξεπλένεις και φοράς αμέσως. Πριν φορέσουμε την μάσκα ρίχνουμε νερό στο πρόσωπο μας.

Το να φυσάς αέρα μέσα στην μάσκα δεν παίζει κανένα ρόλο αφού είναι κάτι που έτσι και αλλιώς κάνεις όταν το βάθος αυξάνεται για να μην σου πεταχτούν τα μάτια έξω απ' την πίεση. Εξισώνεις την πίεση στην μάσκα.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
    Η μάσκα θολώνει γιατί ο φακός έχει σιλικόνη. Αρκετή ώρα σε ζεστό νερό μέχρι να δεις στην επιφάνεια του νερού κάτι σαν λάδι. Αν και αυτό δεν είναι αρκετό την καις εσωτερικά με αναπτήρα. Μη φοβάσαι η σιλικόνη αντέχει την θερμοκρασία και η μάσκα σου είναι αρκετά καλή.

Πριν την βουτιά σαλιώνεις τρίβεις και δεν ξεπλένεις. Αν την βγάλεις για οποιοδήποτε λόγο (αν πάρει αέρα) κάνεις την ίδια διαδικασία απ' την αρχή. Η πατάτα που είπε ο Vales πρέπει να δουλεύει γιατί το έχω ακούσει και για το κράνος αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.

Αν πάρεις σπρέι με ειδικό υγρό από μαγαζί με είδη για ψαροντούφεκο το βάζεις πριν την βουτιά το αφήνεις λίγο, ξεπλένεις και φοράς αμέσως. Πριν φορέσουμε την μάσκα ρίχνουμε νερό στο πρόσωπο μας.

Το να φυσάς αέρα μέσα στην μάσκα δεν παίζει κανένα ρόλο αφού είναι κάτι που έτσι και αλλιώς κάνεις όταν το βάθος αυξάνεται για να μην σου πεταχτούν τα μάτια έξω απ' την πίεση. Εξισώνεις την πίεση στην μάσκα.
    Να'σαι καλά μαν!

Τα έχω κάνει πάνω κάτω όλα αυτά. Μόνο αυτό με την πατάτα δεν έχω κάνει και τον εξορκισμό που πρότεινε ο φίλος!

Θα δούμε πως θα πάει η δουλειά και φέτος.

Καλά ψαρέματα να έχουμε και πάντα να γυρνάμε σπίτι κι ας φάμε και σουβλάκια! :rotflmao:

Moderator
    Την έκαψες? Βάλε φωτιά με τον αναπτήρα στον φακό εσωτερικά μην την φοβάσαι. Μέχρι να μαυρίσει, δεν παθαίνει τίποτα. Δεν μπορείς να κουβαλάς πατάτα στην παραλία.

Το ίδιο μου έλεγε και ένας φίλος μέχρι που του την περιποιήθηκα εγώ. Υπάρχει και ένα βότανο στην θάλασσα που μπορεί να κάνει την δουλειά της πατάτας αλλά δεν θυμάμαι πως το λένε.

Την έκαψες? Βάλε φωτιά με τον αναπτήρα στον φακό εσωτερικά μην την φοβάσαι. Μέχρι να μαυρίσει, δεν παθαίνει τίποτα. Δεν μπορείς να κουβαλάς πατάτα στην παραλία.

Το ίδιο μου έλεγε και ένας φίλος μέχρι που του την περιποιήθηκα εγώ. Υπάρχει και ένα βότανο στην θάλασσα που μπορεί να κάνει την δουλειά της πατάτας αλλά δεν θυμάμαι πως το λένε.
    Ναι την έκαψα αδερφέ.

Το ανέφερα και σε ποστ πιο πριν. Και μάλιστα το πρώτο κάψιμο το έκανε ο μαγαζάτορας για να μου δείξει πως γίνεται. Βελτιώθηκε αρκετά αλλά και πάλι υπάρχει θέμα...

Θα της ρίξω μια γερή περιποίηση και φέτος και βλέπουμε.

Και στην ανάγκη πετάω και δυο πατάτες στο σάκο και θα τις δέσω στη σημαδούρα με την ψαροβελόνα!:rotflmao:

ΤρεΛαμέΛος Το avatar του/της nihristo
    στην χειρότερη μια τηγανιά πατάτες
    πριν τον αγώνα ελέγχουμε ΟΛΕΣ τις βίδες...

Moderator

Όλα τα περιστατικά υποξίας και black out γίνονται στα τελευταία μέτρα και στην επιφάνεια όταν πάρεις την πρώτη ανάσα και πεις την πρώτη κουβέντα. Όπως και να έχει αν ξεκινάς ανάδυση πριν ξεκινήσουν οι διαφραγματικοί δεν έχεις πρόβλημα. Τεσπα. Η κουβέντα είναι μεγάλη. Και στα 3 μέτρα να βουτάς καλό είναι να ξέρεις 2 πραγματάκια για την φυσιολογία του οργανισμού σε καταστάσεις άπνοιας.

Επιγραμματικά μιας και είναι καλοκαίρι και οι περιστασιακοί είναι πολλοί να πούμε πως ανάμεσα στις βουτιές (έστω και για χταπόδια) πρέπει να μεσολαβεί σεβαστός χρόνος επιφανείας για να προλαβαίνει ο οργανισμός να αποβάλει το διοξ. του άνθρακα. Ξεκινάμε ανάδυση πριν ξεκινήσουν οι διαφραγματικοί. Αν για οποιοδήποτε λόγο παραμείναμε στον βυθό παραπάνω απ' ότι μπορούσαμε δεν ανεβαίνουμε γ@μ10ντ@$ αλλά όσο πιο χαλαρωμένοι γίνεται και δεν κοιτάμε ποτέ προς τα επάνω.
    Αυτά ΚΑΙ για όσους βουτάνε στα 2 και 3 μέτρα έτσι?

Α! Και ότι έχουμε επάνω μας πρέπει να μπορεί να αφαιρεθεί, με μία κίνηση με το ένα χέρι με συνοπτικές διαδιασίες. Τα πάντα εκτός απ' την στολή. Ζώνη, μαχαίρια, φακοί (απαγορεύτηκαν), ψαροβελόνες κτλ. Και ο αναπνευστήρας περασμένος μέσα απ' το λουράκι της μάσκας και όχι πιασμένος με κλιπ πάνω σε αυτή.

Και νερό. Πολύ νερό. Βοηθάει από την εξίσωση μέχρι τις υποξίες. Για όσους έχουν ακράτεια υπάρχουν συστηματάκια διούρησης. Αν διψάσετε μέσα στο νερό, έχετε αφυδατωθεί και η υποξία παραμονεύει.

Καλές αναδύσεις και...

Σκατά στις βέργες μας ρε!

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από pipe_smoker
    Ναι την έκαψα αδερφέ.

Το ανέφερα και σε ποστ πιο πριν. Και μάλιστα το πρώτο κάψιμο το έκανε ο μαγαζάτορας για να μου δείξει πως γίνεται. Βελτιώθηκε αρκετά αλλά και πάλι υπάρχει θέμα...

Θα της ρίξω μια γερή περιποίηση και φέτος και βλέπουμε.

Και στην ανάγκη πετάω και δυο πατάτες στο σάκο και θα τις δέσω στη σημαδούρα με την ψαροβελόνα!:rotflmao:
    Βάλτη σε ζεστό νερό και βγάλτη όταν θα γυρίσεις απ' τον καφέ. Στην επιφάνεια του νερού έχει κάτι σαν λάδι?

Βρέχεις το πρόσωπό σου πριν την φορέσεις?

Φτύνουμε τρίβουμε και δεν ξεπλένουμε.

Σου βάζει νερό η μάσκα?

Συνήθως δεν χρειάζεται τίποτε άλλο. Δλδ δεν υπάρχει και τίποτε άλλο που να μπορείς να κάνεις. (Νομίζω)

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    καλα ρε δε ξερετε πως να μη θαμπωνει η μασκα και ψαχνετε για 2ο ασχετο απο το φορουμ ?

οπως ειπε και ο μπαιρον, η υποξια καραδοκει...αλλα δεν ειναι και τοσο υπουλη...προειδοποιει πριν ερθει...
    και οταν την παθεις, οφειλεται καθαρα και μονο σε προσωπικη σου :a31:
    και η αληθεια ειναι οτι θελει αυτοσυγκρατιση καμια φορα για να μην κανεις μαλακια...κατι που ενας απειρος δεν εχει...εδω και κοσμος με εμπειρια την παταει(απο τη μ@λ@κια φυσικα)

γι'αυτο οσοι πατε, με προσοχη, βαλτε τα ΔΙΚΑ σας ορια, και μη τα ξεπερασετε...γιατι κανεις δε θα μπορει να σας μαζεψει μετα και να σας επαναφερει...

τεσπα, το ζουμι ειναι το οτι πρεπει να βουτας μονο με ατομα που ξερεις το επιπεδο τους και τον τροπο ψαρεματος...ουτε εναν ασχετο θες που να φοβασαι αμα θα πρεπει να τον τραβας μετα, ουτε καναν ατσαλο φασαριοζη που τρομαζει οτι υπαρχει στο βυθο...οσες φορες εχω βγει με κοσμο που δεν ξερω, μια απο τις 2 περιπτωσεις ηταν...

γι'αυτο παντα βουταω, με ΠΟΛΥ συγκεκριμενα ατομα, και μονο...

ααα και κατι ακομα...οποιαδηποτε κακοδιαθεσια, πονοκεφαλος, κρυωμα, ΦΑΓΩΜΑ το προηγουμενοο βραδυ, ξενυχτι(μιας και πρωινες ειανι συνηθως οι βουτιες μετα απο καλοκαιρινες νυχτες), μεθυσι, αυπνια κλπ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ τη βουτια...

Βορειολυβικός Το avatar του/της fasma
    Σχετικά με την μάσκα προσωπικά πιστεύω ότι το παν είναι στο ξέπλυμα και στέγνωμα μετά την βουτιά.Μόλις βγω από την θάλασσα και πάω στο σπίτι πάντα ξεπλένω καλά τα πράγματα και την μάσκα πάντα την έχω προς τα κάτω ώστε να μην μένει νερό μέσα,και πριν την βουτιά πάντα ένα καλό φτύσιμο, τρίψιμο, ξέβγαλμα, βρέξιμο του προσώπου και φύγαμε.

afrikanos paliouras Το avatar του/της miscelano
    κι εγω στο αθλημα απο μικρος με τον πατερα μ στη κρητη καθε μερα καναμε ψαροντουφεκο....ειχα ενα 90αρι δεν θυμαμαι μαρκα....μετα πηγα σικελια για σπουδες και εκει πραγματικα εβγαλα πολυ ψαρι...απο τοτε που γυρισα ελλαδα ομως ρε παιδια εχω απογοητευτει...1-2 βουτιες στη χαλκιδικη,1-2 στο πηλιο και αρκετες στη κρητη και δεν εχω βγαλει ουτε κεφαλο....που πηγαν τα ψαρια οεο????????
    τα βυζια της Παολα δεν εχουν σιλικονη....ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
    οπως ειπε και ο μπαιρον, η υποξια καραδοκει...αλλα δεν ειναι και τοσο υπουλη...προειδοποιει πριν ερθει...
    και οταν την παθεις, οφειλεται καθαρα και μονο σε προσωπικη σου :a31:
    και η αληθεια ειναι οτι θελει αυτοσυγκρατιση καμια φορα για να μην κανεις μαλακια...κατι που ενας απειρος δεν εχει...εδω και κοσμος με εμπειρια την παταει(απο τη μ@λ@κια φυσικα)
    θα το ξαναπω, και + & -.
    Η υποξία δεν προειδοποιεί. Δεν είναι σάμπα που προηγείται της υποξίας, ούτε διαφραγματικοί σπασμοί υπάρχουν, ούτε κάψιμο στα πόδια, ούτε τίποτα. Ρωτήστε κάποιον που έχει βγει ζωντανός από υποξία και θα σας το επιβεβαιώσει.
    Σαν να κλείνει ξαφνικά ο διακόπτης σε off.
    Και ακόμα χειρότερα, κινδυνεύουν και οι πολύ έμπειροι μιας και η εμπειρία μας ωθεί πιο συχνά σε τραβηγμένες βουτιές.
    Την 10ετία του 90, είχα γνωρίσει έναν καταπληκτικό άνθρωπο (γράφαμε και οι δύο άρθρα στον Υποβρύχιο Κόσμο), λάτρη της ελεύθερης και βαθύτη και εξαιρετικό επιστήμονα. Το όνομα του ήταν Δημήτρης Βασιλάκης και εκτός από ιατρός πνευμονολόγος στο Νοσοκομείο Ηρακλείου ήταν και εκπαιδευτής της AIDA...
    Πνίγηκε λόγω υποξίας το 2007 σε κάποιο βυθό της Κρήτης. Το ζευγάρι του ψάρευε λίγο παρακάτω μιας και το βάθος των 25 μέτρων ήταν αστείο για τις δυνατότητες τους.

Αν μπορεί να πάθει υποξία ένας τέτοιος άνθρωπος, φαντάσου πόσο εύκολα μπορούν να πάνε τα πράγματα κατά διαόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από fdTolis
    Στην σχολη μας μαθανε (και το εχετε δει σε dvd με ψαρεμα) οτι οταν βουταει καποιος βαθια στο ανεβασμα το ζευγαρι καλου κακου πρεπει να κατεβενει 6-10m (στο περιπου και ειναι σχετικο αναλογος με την περισταση) και να συνοδευει αυτον που ανεβενει μεχρι την επιφανια και αν υπαρχη αναγκη να τον βοηθησει να φτασει οσο πιο γρηγορα γινετε επανω!

Αυτο πρεπει να γινετε κανονικα!!!!

Οσο για το νοημα, μπορει να δειξει κουναντας το χερι αριστερα-δεξια καθετα στον λεμο που σημαινει οτι σου τελειωνει το οξυγονο, αυτο γινετε σπανια στην ελευθερη, το χρησιμοποιουν στην αυτονομη
    Καταρχήν μην μπλέκουμε την αυτόνομη με την ελεύθερη. Καμμία σχέση.

Οι σχολές καλά τα λένε στα μέτρα ασφαλείας. Αρκεί να έχουμε τα μάτια μας συνεχώς στο ζευγάρι όταν του πάρουμε το όπλο ή το ψάρι. Η υποξία συμβαίνει στην άνοδο απ΄τα 10 μέτρα ως την επιφάνεια (στο σημείο δηλαδή που ο πνεύμονας ανακτά το αρχικό του μέγεθος) και δεν χρειάζεται να βγεί στην επιφάνεια για να συμβεί.
    Κάπως έτσι την πατήσαμε και εμείς. Πήρα το ψάρι και μέχρι να τον βρώ, ήταν ήδη στα 8-10-12 μέτρα και βούλιαζε. Το ότι ζήσαμε και οι 2 το αποδίδω μόνο στο ότι κάποιος μας τη χάρισε.....

Πέραν των υπολοίπων μέτρων ασφαλείας που ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω, να προσθέσω ότι ποτέ δεν έχουμε αναπνευστήρα στο στόμα κατά την διάρκεια της βουτιάς.

Καλές βουτιές
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Βάλτη σε ζεστό νερό και βγάλτη όταν θα γυρίσεις απ' τον καφέ. Στην επιφάνεια του νερού έχει κάτι σαν λάδι?

Βρέχεις το πρόσωπό σου πριν την φορέσεις?

Φτύνουμε τρίβουμε και δεν ξεπλένουμε.

Σου βάζει νερό η μάσκα?

Συνήθως δεν χρειάζεται τίποτε άλλο. Δλδ δεν υπάρχει και τίποτε άλλο που να μπορείς να κάνεις. (Νομίζω)
    Καλημέρες!!

Ναι τη βρέχω τη φάτσα μου! Γενικά έχω αρκετά λιπαρό δέρμα και ίσως φταίει και αυτό. Μια φορά στη ζωή μου που πήγα για paintball μία που έβαζα τη μάσκα και μία που δεν έβλεπα τη μύτη μου. Αποδεκάτιζα την ομάδα μου αρχής εξ'αρχής λέμε!:rotflmao:

Νεράκια βάζει αλλά ευτυχώς όχι σε μεγάλο βαθμό. Ίσως φταίνε τα μούσια κατα πως λένε πολλοί.

Μου είπαν να δοκιμάσω βαζελίνη εκεί που εφάπτεται η μάσκα με το μουστάκι. Θα το τσεκάρω φέτος.

ΥΓ Κύριε Byron με τρομοκρατήσατε! Τόσο στα καλά καθούμενα προκύπτει αυτή η υποξία ρε γαμώτο?

Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ελευθερη πτωση....
    από motomamounas στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 02/10/2012, 08:11
  2. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 10/08/2007, 13:05
  3. 2ημερο με ελεύθερη κατασκήνωση
    από hristos3 στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 02/07/2007, 11:38