Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 38

Θέμα: ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΣΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ

νομπελιστας χημειας!!! Το avatar του/της pilotos_xtreme
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    To πιο κουφό ειναι οτι δόθηκε και "απαντηση" στο αρχικο ποστ

για να μην ψαχνετε πρωινιατικα το εκανα !!!
    Θέλω να με πας εκεί που όλα είναι ωραία
    και να 'χω πάντοτε παρέα
    σου λέω θέλω να με πας
    Θεσσαλονίκη με φεγγάρι
    όλους τους πόνους μου να΄πάρει
    να ξημερώσεις στο Βαρδάρη
    εκεί για πάντα να με πας

νομπελιστας χημειας!!! Το avatar του/της pilotos_xtreme
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Giorgos19
    Μολις εκανα ενα διαλειμμα απο διαβασμα σχετικοτητας και βλεπω το ποστακι σου. Τυχαιο? Δεν νομιζω!
    Η αληθεια ειναι πως αυτη η κουβεντα θα ταιριαζε καλυτερα σε βραδυνες ωρες, παρεα με λιγο αλκοολ για να μπορει το μυαλο να την "δει" και λιγο αλλιως.
    Απο ο,τι μπορω να καταλαβω εχεις εναν προβληματισμο, παρομοιο με αυτον που ειχαν οι Πυθαγορειοι. Πιστευαν πως για να μπορεσουμε να κατανοησουμε τα μυστικα του συμπαντος, πρεπει να κατανοησουμε την φυση των αριθμων.
    Απο την αλλη, ο αριθμος και ο καθε αριθμος ειναι ενα αυθαιρετο ανθρωπινο δημιουργημα! Πουθενα στο συμπαν δεν υπαρχουν αριθμοι. Εμεις τους δημιουργησαμε για να μπορεσουμε να κατανοησουμε τα διαφορα φαινομενα που συμβαινουν. Επηρεαζουμε δηλαδη, σε καποιο βαθμο, την αντικειμενικοτητα των φαινομενων.
    Ειναι σαν την γνωστη ατακα "1+1 κανει 2"? "Οχι εξαρταται ποιο μετριτικο συστημα θα χρησιμοποιησεις"
    Ετσι λοιπον εκει που εσυ βλεπεις "2" μεσω του δεκαδικου, δεν συμβαινει το ιδιο μεσω του δυαδικου, του δεκαεξαδικου κλπ! Απο αυτη την λογικη λοιπον, εγω δεν μπορω να δω πως μπορει να κρυβεται καποιο μυστηριο απο πισω. Σιγουρα βεβαια υπαρχουν πολλες περιεργες ιδιοτητες καθως και πολλοι περιεργοι αριθμοι οπως ο π, το φ (χρυση τομη) κλπ.
    Απο την αλλη το συμπαν μας οντως βασιζεται στην αρχη δρασης αντιδρασης (οχι οπως την περιγραφει ο Νευτωνας) που συμπληρωνεται απο καποιες αλλες βασικες αρχες (αρχη ελαχιστης δρασης κλπ). Εδω ειναι και ενα προβλημα που δημιουργειται απο την θεωρια του μπιγκ μπανγκ. Τι υπηρχε πριν? Τι το προκαλεσε?
    Για το πρωτο κομματι της ερωτησης, στην σχετικοτητα μας μαθαινουν πως ειναι ατοπο να διερωτομαστε κατι τετοιο διοτι πολυ απλα τοτε δεν υπηρχε ο χωροχρονος! Αυτο δεν εχω καταφερει να το καταλαβω- ενστερνιστω ακομα. Για το 2ο κομματι, δεν ξερω αν θα μπορεσουμε ποτε να μαθουμε. Η "πληροφορια" ισως να εχει χαθει, ισως και να υπαρχει καπου και να μην μπορουμε να την δουμε με την τωρινη γνωση μας. Σε αυτη την περιπτωση ισως να καταφερουμε να την αποκτησουμε στο μελλον μεσω των βαρυτικων κυματων.

Επισης, ειναι αληθεια πως μεχρι τωρα μεσα απο τα ανθρωπινα ματια, βλεπουμε πως διεπεται απο καποιες συμμετριες! Και αυτο ειναι που χρησιμοποιουν οι ερευνητες στις μερες μας για να μπορεσουν να "φωτισουν" καποια σημεια που εχουν μεινει ακομα στο σκοταδι. Να διευκρινισω οτι λεγοντας συμμετριες, δεν εννοω τις θεωριες της υπερσυμμετριας, των χορδων κλπ αλλα κατι σαν την κατασκευη του περιοδικου πινακα!

Συνοψιζοντας, απο την στιγμη που βασιζομαστε σε ενα συμπαν δρασης-αντιδρασης, ειναι λογικο να μην μπορει να υπαρξει κατι μονο του. Σιγουρα κατι το προκαλεσε, και σιγουρα και αυτο κατι θα προκαλεσει με την σειρα του!

ειναι αυτο που λεμε οτι τα μεγαλα πνευματα συναντιουνται
    περα απο τη πλακα ομως , τετοια θεματα δεν εχουν απαντηση. απλα οπως ειπες η επιστημη στηριζετε στη παρακολουθηση ενος γεγονοτος , στην αναλυση, και στο αποτελεσμα.
    κοινος στη λογικη
    αλλα τη λογικη την εχει φτιαξει ο ανθρωπος
    και αμα εχει κανει λαθος?
    αμα καποιο πραμα μη λογικο,μη συμφωνο με τους κανονες τις φυσικης/μαθηματικων/χημειας ισχυει ?
    αυτο που λεω ειναι οτι υπαρχουν πολλα ακομα να ανακαλυψουμε ,για αυτο κ παω να διαβασω καμια οργανικη μπας κ ανακαλυψω τπτ
    Θέλω να με πας εκεί που όλα είναι ωραία
    και να 'χω πάντοτε παρέα
    σου λέω θέλω να με πας
    Θεσσαλονίκη με φεγγάρι
    όλους τους πόνους μου να΄πάρει
    να ξημερώσεις στο Βαρδάρη
    εκεί για πάντα να με πας

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX

Re: ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΣΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ

Αρχικά δημιουργήθηκε από pilotos_xtreme

για να μη το κουραζω πολυ, εβλεπα κατι σημερα στο ιντερνετ και σκεφτηκα το εξης.

ο κοσμος ολος ειναι ενας κυκλος. και ο κυκλος ειναι ο αριθμος 2

σκεφτειτε

0 (μηδέν) κυκλος...ουροβορος οφις

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig

Re: ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΣΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ

1)αναρωτηθηκε ποτε κανεις ,αμα θα μπορουσε με καποιον αριθμο να περιγραψει το κοσμο ολο?

2)αναρωτηθηκε κανεις αμα υπαρχει μια μαθηματικη εννοια ,αλληλουχια στα οσα γινονται κ υπαρχουν γυρω μας?

Η ενασχοληση με τους αριθμους λεγεται αριθμολογια και εχει με τα μαθηματικα οτι σχεση εχει και η αστρολογια με την αστρονομια. Οι αριθμοι δεν εχουν νοημα η ουσια απο μονοι τους, αυτο που τους δινει 'βαρος' ειναι οι σχεσεις τους μεταξυ τους. Οπως ακριβως και τα γραμματα στο λογο. Στα μαθηματικα παντως, υπαρχουν καποιοι αριθμοι που 'εξεχουν' και οι οποιοι λεγονται 'πρωτοι'. Σε οποιο αριθμητικο συστημα και να τους δεις, παλι πρωτοι ειναι και εξεχουν.

1)Τωρα στο προκειμενο. Το προβλημα που θετεις ειναι ταυτοσημο με τις πλεον ποταπες ανθρωπινες αδυναμιες (μη το παρεις προσωπικα, ολοι το κανουμε) που θελουμε στο πολυ συντομο της ζωης μας να εχουμε την αισθηση του 'κατασταλλαξα' σε πολυ θεμελιωδη ερωτηματα. Το ιδιο για παραδειγμα το κανουν με τον χειροτερο τροπο οι μονοθειστικες θρησκειες. Οποτε αν ποτε αισθανθεις οτι περιορισες το συμπαν σε ενα αριθμο (η θεο), να εισαι σιγουρος οτι απομακρυνθηκες ακομα περισσοτερο απο το σκοπο σου (αν αυτος ειναι να κατανοησεις το συμπαν).

2)Οπου και να κοιταξουμε βλεπουμε μια νομοτελεια. Οποτε ειναι λογικο να υποθετουμε οτι καθε ειδους ροη στο συμπαν ειναι μαθηματικη. Αλλα το μεγαλο προβλημα εδω ειναι το οτι αυτη η σκεψη προυποθετει οτι εμεις που την κανουμε θεωρουμε τους εαυτους μας ως οντοτητες που παρατηρουν, δηλαδη ο εγκεφαλος μας ειναι ενα οργανο που σκεφτεται χωρις να συμμετεχει, πραγμα που δεν ισχυει. Με αλλα λογια ειναι αδυνατον να μπορουμε να διαχωρισουμε το εξω απο το μεσα' το συμπαν ειναι ενα εργο που παιζεται στον εγκεφαλο μας. Οποτε, αυτη η μαθηματικη αλληλουχια, δεν ξερουμε αν ειναι του συμπαντος, του εγκεφαλου μας, η και των δυο.

Προτεινω να ριξεις μια ματια στο youtube στο 'what the bleep do we know?', στην θεωρια του David Bohm 'implicit order' οπως και την Ολογραφικη (Holographic/holonomic) θεωρια του Pribram.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

ειναι αυτο που λεμε οτι τα μεγαλα πνευματα συναντιουνται
    περα απο τη πλακα ομως , τετοια θεματα δεν εχουν απαντηση. απλα οπως ειπες η επιστημη στηριζετε στη παρακολουθηση ενος γεγονοτος , στην αναλυση, και στο αποτελεσμα.
    κοινος στη λογικη
    αλλα τη λογικη την εχει φτιαξει ο ανθρωπος
    και αμα εχει κανει λαθος?
    αμα καποιο πραμα μη λογικο,μη συμφωνο με τους κανονες τις φυσικης/μαθηματικων/χημειας ισχυει ?
    αυτο που λεω ειναι οτι υπαρχουν πολλα ακομα να ανακαλυψουμε ,για αυτο κ παω να διαβασω καμια οργανικη μπας κ ανακαλυψω τπτ

Ουκ ολιγες φορες η επιστημη εχει φτασει σε παραλογα συμπερασματα τοσο απο επιστημονικης αποψεως οσο και εμπειρικης (βλεπε κβαντομηχανικη πχ). Επισης ξανα πολλες φορες οι υποθεσεις εργασιας που οδηγησαν σε μεγαλες ανακαλυψεις φαινοντουσαν τρομερα παραλογες με βαση τη γνωση που υπηρχε εκεινη τη περιοδο.
    Το οτι κατι ειναι παραλογο με την γνωση του σημερα δεν σημαινει πως θα συνεχισει να ειναι με την γνωση του αυριο! Η λογικη στην επιστημη ειναι κατα τη γνωμη μου, κατι δυναμικο. Συνεχως αναδιαμορφωνεται.
    Μπαινω στο merge...
    "Γιαννη αφησε τον δικο μου"
    εχει λιακαδα μα εδω θυμιζει μπορα,
    μου αρκει που 3 λεπτα οι ουρανοι ειναι δικοι μου
    κ εσυ εχθρε εισαι KILL ΑΠΟ ΩΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    ---------------------------------------------
    Professor Einstein, does New York stop by this train?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DeusEx
    Ειτε δυαδικο ειτε δεκαεξαδικο ειτε οτιδηποτε αλλο τροπο χρησιμοποιησεις, τα παντα καταληγουν στο 0 και στο 1

(κομπιουτερακιας speaking)

Ολες οι πολυπλοκες πραξεις και φαινομενα γυρω μας μπορουν να περιγραφουν με εναν μεγαλο αριθμο που αποτελειται απο 0 και 1

Θα συμφωνησω με τον δημιουργο του ποστ οτι το 2 ειναι μαγικος αριθμος!

Ειτε θα εχει ηλεκτρικο φορτιο ειτε δεν θα εχει - 0 ή 1

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    θα συμφωνησω με τον ντοκτορα μπιγκ

το μυαλο μας ειναι πολυ μικρο για να κατανοησει ολα αυτα που συμβαινουν γυρω μας, στο επιπεδο που συμβαινουν

στις διαστασεις που συμβαινουν..

οπως λοιπον ενας ηλιθιος/ασχετος που δεν καταλαβαινει μια ψαγμενη συζητηση θα απλοποιησει και ισως μηδενισει τα παντα για να το "φερει στα μετρα του"

καπως ετσι και ο ανθρωπος περιοριζετε σε αυτα που "βλεπει" μπροστα του με σκοπο να τα κατανοησει και να παει παραπερα..

αυτο ειναι και αυτο που λεει ο γιατρος οτι βλεπουμε παντου νομοτελεια

ειναι ο τροπος που οι ανθρωποι μπορουμε να κατανοησουμε το περιβαλλον
    γιατι λειτουργουμε με την λογικη, με υποθεσεις, και αποδειξεις
    ολη η επιστημη ειναι βασισμενη σε αυτο

δεν ειναι κακο αυτο
    ειναι το μονο εργαλειο που εχουμε και νομιζω το χρησιμοποιουμε πολυ καλα..

χρησιμοποιησαμε τα ματια τα αυτια το μυαλο
    για να κατανοησουμε στην αρχη τι γινετε στον πλανητη γη,
    μετα στο φεγγαρι, και σιγα σιγα ολο και παραπερα..

οσων αφορα τους αριθμους και το τι πρεσβευουν
    σχεδον ολες οι θρησκειες εχουν ασχοληθει μαζι τους(ισως και ολες)
    υπαρχουν παντου ως αναφορες και συνηθως καποια νουμερα χρησιμοποιουντε πολλες φορες
    κανοντας μας να υποψιαζομαστε γιατι να γινετε αυτο?

αριθμοι οπως οι πρωτοι συναντουντε πολυ συχνα
    οι αριθμοι αυτοι εχουν απασχολησει τους ανθρωπους απο αρχαιων χρονων
    λογω των περιεργων ιδιοτητων τους
    για παραδειγμα εχει αποδειχτει οτι ολοι οι ακεραιοι αριθμοι 1, 2, 3, 4 κλπ κλπ, που ειναι απειροι αναλυοντε σε γινομενο πρωτων αριθμων(που επισης ειναι απειροι)

για καποιον που ασχολειται με τους αριθμους ειναι οντως κατι αξιοθαυμαστο σαν αποτελεσμα
    αλλα αυτο τι σημαινει? μπορει τα παντα μπορει και τιποτα
    ισως δεν υπαρχει κατι παραπανω να καταλαβουμε πισω απο αυτο
    ισως και να υπαρχει αλλα δεν ειμαστε ετοιμοι να το δουμε

οπως και να εχει
    η "προδιαθεση" του ανθρωπου να τα αναγαγει ολα σε ενα επιπεδο μυστικισμου,ανεξηγητου και μυστηριου οδηγει σε αστεια για μενα αποτελεσματα και εξηγουμε:
    ολοι οι ασχετοι με το θεμα κανουν θεωριες και μυστηριες υποθεσεις για ολα αυτα
    και οι σχετικοι, που εχουν αφιερωση ολη την ζωη τους σε αυτο, (στην συγκεκριμενη περιπτωση μαθηματικοι που ασχολουντε με την θεωρια αριθμων) να ασχολουντε μονο με τους αριθμους και οχι με τις ηλιθιες(φαινομενικα ως τωρα) θεωριες

κλεινοντας

δεν πιστευω οτι υπαρχει ενας αριθμος που σου ξεκλειδωνει τα μυστικα

το μυστηριο της ζωης, του συμπαντος, του θεου
    ειναι κατι πολυ ποιο πολυπλοκο..αλλιως θα το χαμε βρει
    η επιστημη εχει προχωρησει πολυ παραπερα απο το να πιστευει οτι ενας αριθμος
    κανει τα παντα ολα..
    αυτα τα πιστευανε πριν χιλιαδες χρονια..
    ειναι σαν να πιστευεις ακομα
    στο δωδεκαθεο
    στο αλαθητο του παππα
    και στην ανασταση του Ιησου
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Αρχικά δημιουργήθηκε από DeusEx
    Ειτε δυαδικο ειτε δεκαεξαδικο ειτε οτιδηποτε αλλο τροπο χρησιμοποιησεις, τα παντα καταληγουν στο 0 και στο 1

(κομπιουτερακιας speaking)

Ολες οι πολυπλοκες πραξεις και φαινομενα γυρω μας μπορουν να περιγραφουν με εναν μεγαλο αριθμο που αποτελειται απο 0 και 1

Θα συμφωνησω με τον δημιουργο του ποστ οτι το 2 ειναι μαγικος αριθμος!

Ειτε θα εχει ηλεκτρικο φορτιο ειτε δεν θα εχει - 0 ή 1

Χωρις να εχω καποιες γνωσεις πανω σε πισια, πιστευω οτι αυτο γινεται διοτι το δυαδικο ειναι το πιο απλο αριθμητικο συστημα που υπαρχει. Λαθος??
    Μπαινω στο merge...

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
    ....δεν πιστευω οτι υπαρχει ενας αριθμος που σου ξεκλειδωνει τα μυστικα.....
    .....το μυστηριο της ζωης, του συμπαντος, του θεου....
    για να δούμε τι λέει ο Αργυρόπουλος και οι αριθμοί...:

http://www.youtube.com/watch?v=0h2WQ...eature=related

Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
    για να δούμε τι λέει ο Αργυρόπουλος και οι αριθμοί...:

http://www.youtube.com/watch?v=0h2WQ...eature=related
    Πω πω πω παναιαμ!!!!!!!!! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

στον Χαρδαβελα αναφερομαι!
    Μπαινω στο merge...

Το οτι κατι ειναι παραλογο με την γνωση του σημερα δεν σημαινει πως θα συνεχισει να ειναι με την γνωση του αυριο! Η λογικη στην επιστημη ειναι κατα τη γνωμη μου, κατι δυναμικο. Συνεχως αναδιαμορφωνεται.

Παρ'ολο που συμφωνω, νομιζω οτι για την 'κατανοηση της φυσης' χρειαζεται και κατι αλλο περα απο τη λογικη, το οποιο η δυτικη επιστημη οχι μονο αγνοει αλλα υπονομευει κιολας.

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Παρ'ολο που συμφωνω, νομιζω οτι για την 'κατανοηση της φυσης' χρειαζεται και κατι αλλο περα απο τη λογικη, το οποιο η δυτικη επιστημη οχι μονο αγνοει αλλα υπονομευει κιολας.

Ενα πραγμα που μου ερχεται στο μυαλο ειναι η φαντασια. Αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Τι ειναι?
    Μπαινω στο merge...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dmf
    Αυτα τα θεωρειτε καμμενες συζητησεις??? Πρεπει τοτε καποιο βραδυ να κρατησω ηχητικο. Ειπαμε, ειμαστε σαν το Big Bang theory.
    εσυ δεν εχεις ενα λευκο street triple 675 με καρινα και φιμε ζελατινα; Ωραια μηχανη

Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
    εσυ δεν εχεις ενα λευκο street triple 675 με καρινα και φιμε ζελατινα; Ωραια μηχανη

Ωπ ωπ, και αλλος συναδελφοοος?????????
    Μπαινω στο merge...

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Παιδες ερωτηση για κάγκελα στο transalp
    από petridist στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 11/10/2005, 09:20
  2. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ στο YARD..(24/12/2003)
    από ireneepi στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 11/01/2004, 15:50
  3. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 23/12/2003, 10:53
  4. 7 Χρονια Στο Θιβετ!!!
    από Adventure-R στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2003, 10:26
  5. Χαμος στο wild thing!!!!!!!!!!!!!!!!!
    από BIKENEST στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 27/11/2003, 13:09

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF