Μερικά ΔΣ (ανοιχτές συναντήσεις Παρασκευής) πριν, συζήταγα με τον bikerted για τον γύρο της Ελλάδας που έκανε και μου έλεγε τα διάφορα που συνάντησε στον δρόμο. Οσο συζητάγαμε θυμήθηκα και μερικές δικές μου εικόνες. Εικόνες οι οποίες για κάποιον άλλον μπορεί να ήταν αδιάφορες αλλά για εμένα την συγκεκριμένη στιγμή πολύ δυνατές.
Όλοι μας πιστεύω έχουμε κάτι παρόμοιο. Για πείτε λοιπόν, μπορεί να το δούμε κι εμείς από τα δικά σας μάτια. Κάνω την αρχή με 2 στιγμές από το 1ο μου, και μοναδικό μέχρι στιγμής, ταξίδι στο εξωτερικό.
Η πρώτη είναι στην Βουλγαρία. Επαρχιακός δρόμος με σφιχτό στροφιλίκι. Όχι πολύ μακριά από τα σύνορα αν και είχα χάσει λίγο την αίσθηση του χρόνου και της απόστασης. Όση ώρα οδηγούσα παντού γύρω μου δέντρα και λίμνες (περιοχή Dospat). Βγαίνω από μια αριστερή κατηφορική στροφή και έχω στα δεξιά μου μια λίμνη.
Στο εσωτερικό της δεξιάς που ακολουθούσε υπήρχε ένας μεγάλος τσιμεντένιος αγωγός, επάνω του ένας πιτσιρικάς να κάθεται και να ψαρεύει. Το νερό από κάτω δεν θα ήταν πάνω από 5 πόντους. Τριγύρω μόνο δέντρα. Δεν ξέρω γιατί μου φάνηκε τόσο δυνατή αυτή η εικόνα. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν η ελπίδα. Η πιθανότητα να πιάσει κάτι εκεί κανείς ήταν ανύπαρκτη, αλλά αυτός ήταν εκεί, μόνος του, στο πουθενά, να προσπαθεί.
Φωτό -> http://www.moto.gr/forums/showthread...59#post1577172
Η δεύτερη ήταν στην εθνική προς Βιέννη έχοντας μόλις βγει από την Σλοβακία. Στα σύνορα αποχαιρέτησα τον Μένιο που με είχε ξεναγήσει στην χώρα την μισή μέρα που μπόρεσα να περάσω εκεί. Παράθεση από το ταξιδιωτικό:
Στο μικρό κομμάτι της εθνικής που οδηγεί στην Βιέννη, κοιτάω τον δρόμο μπροστά μου και σε κάθε λωρίδα , πάνω στην άσφαλτο, γράφει μια μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη. Bratislava, Wien, Brno και από πάνω τους βελάκια για το ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσεις.
Εκεί, έχοντας μπροστά μου αυτές τις επιλογές, πάνω στην μηχανή μου, έχοντας αφήσει πίσω έναν συνάδελφο μοτοσικλετιστή ταξιδιώτη, με την δροσιά της νύχτας να έχει αντικαταστήσει την αφόρητη ζέστη, ένοιωσα μια μεγάλη αίσθηση ελευθερίας. Τέτοιες μικρές στιγμές ήταν που μου θύμιζαν γιατί κάνω αυτό το ταξίδι. Κάποια στιγμή συνηθίζεις την αίσθηση του ταξιδιού και του αγνώστου και βασίζεσαι σε τέτοιες μικρές συνειδητοποιήσεις για να «γυρίσουν» κάτι στο κεφάλι σου και να σε γεμίσουν πάλι με αυτήν την ακατανόητη, απροσδιόριστη αίσθηση χαράς που έχεις όταν ταξιδεύεις με την μηχανή σου.
Αυτά για τώρα από εμένα. Για να διαβάσω και τα δικά σας. Θοδωρή βάλε την φάση με το γεράκι οπωσδήποτε!