Από την μια σε πιάνει μια θλίψη και στεναχώρια για τον άτυχο θάνατο της κοπέλας και από την άλλη οργή για τους μαλ@κες και τους ανεύθυνους που κυκλοφορούν στο δρόμο![]()
![]()
![]()
Από την μια σε πιάνει μια θλίψη και στεναχώρια για τον άτυχο θάνατο της κοπέλας και από την άλλη οργή για τους μαλ@κες και τους ανεύθυνους που κυκλοφορούν στο δρόμο![]()
![]()
![]()
Βοηθός Ταμία (το 23% που λεγαμε)
Αυτονομία SV (εγγύηση λεμε)
Δεν ξερω τιποτε για την ιστορια, αλλα διερωτωμαι 'αν' η κοπελιτσα ανεβηκε χωρις κρανος στη μηχανη καποιου που δεν γνωριζε αρκετα. Γιατι κατι μου λεει ο,τι ενω εχετε παρει αμπαριζα μονο τον τυπο, οι φταιχτες τελικα ειναι δυο.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Δεν με παραξενεύει...
Είναι πάρα πολλοί που έχουν άγνοια του τι σημαίνει μηχανή και ασφάλεια σε αυτήν. Απο ατάκα κοντινού προσώπου που μου είπε πως είναι πιο ωραία στην μηχανή χωρίς κράνος , γιατί είναι επικίνδυνο μαζί με ελεύθερο...
Μέχρι που της έδειξα το κλασσικό παράδειγμα με το αυγό και το έδαφος πετώντας το κάτω και εξηγώντας περί ταχύτητας πρόσκρουσης κτλ... και κάπου εκεί χλώμιασε και άλλαξε συζήτηση.
Βλέπεις το οπτικό θέμα είναι πάντα το ισχυρότερο μήνυμα.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
+1 νομιζω ακομα και ο κοκ που σε γενικες γραμμες τον κραζουμε το λεει ξεκαθαρα οτι και ο επιβατης φερει ευθυνη.Λυπαμαι για τον χαμο ενος νεου ανθρωπου αλλα ειχε συμμετοχη στο ατυχημα.Ειδικα τωρα που καλοκαιριασε το τι βρακι και οχι μονο εχω δει σε δικαβαλο ανω τον 800cc δεν περιγραφεται.Το πιο αστειο σημερα στην παραλιακη του ριου 3 Ζηταδες (η οπως λεγονται τωρα )πηγαινοντας τσαρκα 3 μοτοσυκλετες τους κορναρω και τους προσπερνω και ενω ειναι ετοιμη να μου ζητησουν τον λογο βλεποντας με πληρως εξοπλισμενο(γαντια κρανος καλοκαιρινο μπουφαν) με 38 βαθμους ενω εκεινοι ηταν με φανελακι κανα το παπι μια χαρα ΓΕΛΟΙΟΙΑρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Δεν ξερω τιποτε για την ιστορια, αλλα διερωτωμαι 'αν' η κοπελιτσα ανεβηκε χωρις κρανος στη μηχανη καποιου που δεν γνωριζε αρκετα. Γιατι κατι μου λεει ο,τι ενω εχετε παρει αμπαριζα μονο τον τυπο, οι φταιχτες τελικα ειναι δυο.![]()
Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Δεν ξερω τιποτε για την ιστορια, αλλα διερωτωμαι 'αν' η κοπελιτσα ανεβηκε χωρις κρανος στη μηχανη καποιου που δεν γνωριζε αρκετα. Γιατι κατι μου λεει ο,τι ενω εχετε παρει αμπαριζα μονο τον τυπο, οι φταιχτες τελικα ειναι δυο.Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
+1 νομιζω ακομα και ο κοκ που σε γενικες γραμμες τον κραζουμε το λεει ξεκαθαρα οτι και ο επιβατης φερει ευθυνη.Λυπαμαι για τον χαμο ενος νεου ανθρωπου αλλα ειχε συμμετοχη στο ατυχημα.
Ρε παιδιά θα τρελαθούμε;;;
"φταίει η κοπέλα" ο ένας
"είχε συμμετοχή στο ατύχημα" ο άλλος.
Αν φορούσε (που δεν ξέρουμε ότι δεν φορούσε) κράνος μπορεί και να μη σκοτωνόταν (μπορεί βέβαια και να σκοτωνόταν).
Το ατύχημα όμως το ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ο οδηγός.
Και κυρίως αυτός την ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ.
Και το ότι δεν φορούσε (αν δεν φορούσε) κράνος το πολύ πολύ να μειώσει το ποσό που θα πληρώσει για ηθική βλάβη και το πολύ πολύ να μειώσει λίγο τους μήνες που θα φάει στο ποινικό.
Και ναι ο ΚΟΚ λέει ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για την κεφάλα του.
Λέει όμως επίσης ότι ΚΑΙ ο οδηγός είναι υπεύθυνος για τους επιβάτες του και οφείλει να φροντίζει να φορούν κράνος (και ζώνη στα αυτοκίνητα).
Γι αυτό άλλωστε προβλέπει πρόστικο ΚΑΙ στον οδηγό (αν θυμάμαι καλά 80 ευρώ).
Μακάρι να αναπαυθεί το κορίτσι...Τέτοιες σκηνές είχα στο μυαλό μου μετά από το χθεσινό ταξίδι στην χαλκιδική...8/10 μηχανάκια που με προσπέρασαν δεν είχαν ίχνος εξοπλισμού...Σαγιονάρα, μαγιώ, κοντομάνικο και ....150 km/h. Δικαιολογώ τον καγκουρίσκο των 17 αλλά όχι τον ηλίθιο των 25-30. Η Ευθύνη είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ!! . -
Δεν κοιτάμε τον νομοθέτη. Είσαι οδηγός μοτοσυκλέτας, οφείλεις να ξέρεις τους κινδύνους και να προστατεύσεις τον συνεπιβάτη...Έχω ακούσει πολλές φορές διάλογο ζευγαριού, όπου ο "γνώστης" άντρας βεβαιώνει το άνιωθο κορίτσι πως "δεν χρειάζεσαι μπουφάν, έχει ζέστη, εγώ δεν πέφτω ποτέ, τι να το κάνεις το κράνος έχω abs..."
πριν τον αγώνα ελέγχουμε ΟΛΕΣ τις βίδες...
στης ειδήσεις άκουσα πως παραδόθηκε στην αστυνομία αργά το απόγευμα δεν ξέρω αν είναι αλήθεια.
Πάντως ο νόμος θα έπρεπε να είναι διαφορετικός και με άλλες ποινές
Αφαίρεση διπλώματος- πρόστιμο υπέρογκο (πουλάμε σπίτια μηχανές τον κ@λο του κλπ κλπ) Φυλακή πλέον της 10ετίας και άλλα πολλά
Γιατι μαγκιά δεν είναι να κάνει σουζα αλλά είναι αν κάνεις Μ@λ@κία να έχεις τα Π@π@ρια να πεις την έκανα και πληρώνω τα σπασμένα μου.
Οι πρωτοι ειναι ή οι τελευταίοι?
κ οι 2 φταινε.
Καλα δεν το συζητω ποσο φταιει αυτος αλλα δηλαδη που πανε ξεβρακωτες πανο σε ενα οπλο?
Εμενα η δικια μου μου ελεγε μην τρεχεις κ μην παιρνεις κλισεις με την μηχανη κ φορουσε κ κρανος με μπουφαν.
Αφου εχουν τοσο μυαλο να ανεβαινουν πρωτη φορα (και γενικοτερα) σε μηχανη κ οχι κανα Transalp αλλα SS (χωρις εστω ενα κρανος) λογικο ειναι οτι ειναι θεμα χρονου να σκοτωθει.
Καλα εκεινο το "δεν καταλαβε οτι επεσε" ουτε ο Παπακαλιατης δεν θα το εβαζε για ρεαλιστικο σεναριο.
Ειναι κριμα γιατι μερικες φορες (αν δεν υπαρχει ενημερωση) θα παθεις για να μαθεις αλλα τι να το κανεις αν ειναι πλεον αργα...
I find your lack of faith disturbing.
Μιλας σα δικηγορος (που εισαι οπως καταλαβαινω).Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Ρε παιδιά θα τρελαθούμε;;;
"φταίει η κοπέλα" ο ένας
"είχε συμμετοχή στο ατύχημα" ο άλλος.
Αν φορούσε (που δεν ξέρουμε ότι δεν φορούσε) κράνος μπορεί και να μη σκοτωνόταν (μπορεί βέβαια και να σκοτωνόταν).
Το ατύχημα όμως το ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ο οδηγός.
Και κυρίως αυτός την ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ.
Και το ότι δεν φορούσε (αν δεν φορούσε) κράνος το πολύ πολύ να μειώσει το ποσό που θα πληρώσει για ηθική βλάβη και το πολύ πολύ να μειώσει λίγο τους μήνες που θα φάει στο ποινικό.
Και ναι ο ΚΟΚ λέει ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για την κεφάλα του.
Λέει όμως επίσης ότι ΚΑΙ ο οδηγός είναι υπεύθυνος για τους επιβάτες του και οφείλει να φροντίζει να φορούν κράνος (και ζώνη στα αυτοκίνητα).
Γι αυτό άλλωστε προβλέπει πρόστικο ΚΑΙ στον οδηγό (αν θυμάμαι καλά 80 ευρώ).
Με απλα λογια, αυτο που ειπα και στο οποιο συμφωνησε ο Jimmis5 ειναι το οτι καμια φορα σε αυτη τη ζωη καλουμαστε να πληρωσουμε τις συνεπειες των πραξεων μας. Ενας ανθρωπος 25 χρονων οφειλει να καταλαβαινει καποια πραγματα ακομα κι αν δεν εχει μηχανη ο ιδιος. Δεν θελει και πολυ φαντασια. Εγω που δεν ειμαι δικηγορος (αλλα κανω αυτον του διαβολου) θεωρω οτι οποιος ανεβαινει σε μηχανη χωρις κρανος (αυτο ειναι υποθεση για την συγκεκριμενη περιπτωση) ειναι συνυπευθυνος για ο,τι συμβει στο ιδιο του το κεφαλι, ειτε αυτο οφειλεται στον οδηγο της μηχανης, ειτε σε αλλο οδηγο, ειτε σε λαδια στο δρομο.
Και στο κατω κατω δεν βρισκω καθολου παραγωγικο να ανοιγουμε ενα θρεντ για ενα τετοιο συμβαν και να περιοριζομαστε στο να στελνουμε συλληπητηρια στην οικογενεια του θυματος, να καταριομαστε τα ουμπαλα του καγκουρα και να μη λεμε κουβεντα για την αισθηση ευθυνης που πρεπει να εχει ο καθενας για τον ιδιο του τον εαυτο.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Εχω δει και μεγαλυτερες αδικιες, μην συγκρινετε εναν παιδεραστη ή φονια ψυχοπαθη με καποιον ανοητο που θα ποναει και θα του μεινουν τυψεις και ψυχολογικα προβληματα για ολη του τη ζωη.Αρχικά δημιουργήθηκε από granazi
το ελπιζω. πολλες φορες ο κωδικας ηθικης της "μεγαλης σχολης" λειτουργει πιο καλα απο τον υποτιθεμενο δικο μας (βλεπε ΔΟΥΡΗΣ)
Μη ξεχναμε οτι αυτος ο "ανοητος" θα μπορουσε να ειναι καποιος φιλος, αδερφος, ξαδερφος μας, οπως επισης και η ανοητη*, ενηλικη κοπελα που επελεξε να ανεβει στο μηχανακι καποιου που ηξερε, (χωρις κρανος).
*ναι, στον κοσμο μου και οι νεκροι δεχονται κριτικη
Υγ. δεν δικαιολογω το χαζο παλικαρι
Κριμα.........λυπαμαι που για μια ακομη φορα φανηκε η παιδεια που εχουμε οι περισσοτεροι ελληναρες.......ποτε επιτελους θα μαθετε τι σημαινει η λεξη ΣΕΒΑΣΜΟΣ ρε ζωα..........δεν χρειαζεται να πουμε πολλα απλα δυναμη στην οικογενεια και τους φιλους της κοπελας και στο κ@λ@παιδο να το βρει μπροστα του αυτο που εκανε!!!!
![]()
![]()
![]()
1992-1994 HONDA C50 6V
1994-1995 PIAGGIO SFERA 80
1995-1998 PIAGGIO SKIPPER 150
1998-2002 YAMAHA VIRAGO 250
2004-2009 PIAGGIO BEVERLY 250
2009-2100 KYMCO DOWNTOWN 300i
+599Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
καμια φορα σε αυτη τη ζωη καλουμαστε να πληρωσουμε τις συνεπειες των πραξεων μας. Ενας ανθρωπος 25 χρονων οφειλει να καταλαβαινει καποια πραγματα ακομα κι αν δεν εχει μηχανη ο ιδιος. Δεν θελει και πολυ φαντασια. οποιος ανεβαινει σε μηχανη χωρις κρανος (αυτο ειναι υποθεση για την συγκεκριμενη περιπτωση) ειναι συνυπευθυνος για ο,τι συμβει στο ιδιο του το κεφαλι, ειτε αυτο οφειλεται στον οδηγο της μηχανης, ειτε σε αλλο οδηγο, ειτε σε λαδια στο δρομο.
Και στο κατω κατω δεν βρισκω καθολου παραγωγικο να ανοιγουμε ενα θρεντ για ενα τετοιο συμβαν και να περιοριζομαστε στο να στελνουμε συλληπητηρια στην οικογενεια του θυματος, να καταριομαστε τα ουμπαλα του καγκουρα και να μη λεμε κουβεντα για την αισθηση ευθυνης που πρεπει να εχει ο καθενας για τον ιδιο του τον εαυτο.
Η ευθυνη του πιτσιρικα ειναι αυτονοητη φυσικα, απο κει και περα συζηταμε...
η κοπελα χαθηκε..δεν γυριζει πισω..ο θεος να αναπαυσει την ψηχη της και να δωσει κουργιο στους δικους της ανθρωπους.
ο οδηγος θα τραβιετε μια ζωη..
το συμβαν ομως αφορα ολους μας.αν θελουμε να αρχισουν καποια στιγμη να εξαλιφονται τετοια γεγονοτα θα πρεπει να μαθουμε στα "παιδια μας" το σωστο.δηλαδη να σεβονται την ζωη.τοσο τη δικη τους οσο και των συνανθρωπων τους.και να προσπαθουμε ακομα και στους συνομιλικους μας να δινουμε το σωστο παραδειγμα.ολοι εχουμε μεριδιο ευθηνης..
Καμία ιδέα δεν ευθύνεται για τους μαλάκες που την ενστερνίζονται..-Κωστάκης Ανάν-
http://www.tokoulouri.com/
Αρχικά δημιουργήθηκε από ilias integra R
Κριμα.........λυπαμαι που για μια ακομη φορα φανηκε η παιδεια που εχουμε οι περισσοτεροι ελληναρες.......ποτε επιτελους θα μαθετε τι σημαινει η λεξη ΣΕΒΑΣΜΟΣ ρε ζωα..........δεν χρειαζεται να πουμε πολλα απλα δυναμη στην οικογενεια και τους φιλους της κοπελας και στο κ@λ@παιδο να το βρει μπροστα του αυτο που εκανε!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
Αμα δεν μαθαινουμε απο αυτα που συμβαινουν και απο αυτα που μας συμβαινουν τοτε προφανως ειμαστε ζωα
Εγω βαζω απο μονος μου τον εαυτο μου στα ζωα και φροντιζω να λειτουργει το στοιχειωδες η αυτοσυντηρησης.Νομιζω η απλη νοημοσυνη οτι δεν ανεβαινω στον ταλιμπαν που μπορει να ειναι και φιλος δεν χρειαζεται τιποτα παραπανω.Το οτι λυπομαστε για το γεγονος το επαναλαμβανω και ειναι και αυτονοητο κανεις δεν ειπε οτι "καλα επαθε"![]()
Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!