Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 61

Θέμα: ΑΛΗΤΕΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΚΥΒΙΚΩΝ!!!!

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    θεωρω οτι οποιος ανεβαινει σε μηχανη χωρις κρανος (αυτο ειναι υποθεση για την συγκεκριμενη περιπτωση) ειναι συνυπευθυνος για ο,τι συμβει στο ιδιο του το κεφαλι, ειτε αυτο οφειλεται στον οδηγο της μηχανης, ειτε σε αλλο οδηγο, ειτε σε λαδια στο δρομο.
    Αυτό είναι σωστό και συμφωνώ και εγώ.
    Εξού και το
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    Και το ότι δεν φορούσε (αν δεν φορούσε) κράνος το πολύ πολύ να μειώσει το ποσό που θα πληρώσει για ηθική βλάβη και το πολύ πολύ να μειώσει λίγο τους μήνες που θα φάει στο ποινικό.
    Όμως, την κύρια ευθύνη (και νομικά και ηθικά και ανθρώπινα και με όποιο άλλο επίθετο θες) την έχει ο οδηγός, ίδιως μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση που το θέμα δεν ήταν μόνο η σούζα, αλλά η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
    Αμα δεν μαθαινουμε απο αυτα που συμβαινουν και απο αυτα που μας συμβαινουν τοτε προφανως ειμαστε ζωα
    Εγω βαζω απο μονος μου τον εαυτο μου στα ζωα και φροντιζω να λειτουργει το στοιχειωδες η αυτοσυντηρησης.Νομιζω η απλη νοημοσυνη οτι δεν ανεβαινω στον ταλιμπαν που μπορει να ειναι και φιλος δεν χρειαζεται τιποτα παραπανω.Το οτι λυπομαστε για το γεγονος το επαναλαμβανω και ειναι και αυτονοητο κανεις δεν ειπε οτι "καλα επαθε"

+687000000000000
    1992-1994 HONDA C50 6V
    1994-1995 PIAGGIO SFERA 80
    1995-1998 PIAGGIO SKIPPER 150
    1998-2002 YAMAHA VIRAGO 250
    2004-2009 PIAGGIO BEVERLY 250
    2009-2100 KYMCO DOWNTOWN 300i

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αυτό είναι σωστό και συμφωνώ και εγώ.
    Εξού και το

Όμως, την κύρια ευθύνη (και νομικά και ηθικά και ανθρώπινα και με όποιο άλλο επίθετο θες) την έχει ο οδηγός, ίδιως μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση που το θέμα δεν ήταν μόνο η σούζα, αλλά η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ.

Σεργιε, δεν βρισκομαστε σε αντιπαραθεση για το ποιος φταιει πιο πολυ, ποσο μαλλον σε νομικο επιπεδο. Ειμαστε τυχαιοι που σχολιαζουμε ενα συμβαν που ακουσαμε, οχι δικαστες. Εγω μπηκα στη συζητηση γιατι δεν διαβασα καμια γνωμη σχετικα με την ευθυνη ενος ενηλικα ο οποιος αφηνει τη ζωη του στα χερια ενος τυχοντα.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Για το νομικο κομματι μην εισαι τοσο σιγουρος...

Ειναι μια ιστορια που θα κρατησει χρονια, και (λυπαμαι για αυτο) πιστευω δεν θα αποδειχτει ποτε οτι εφταιγε ο πιτσιρικας.

Ενας καλος δικηγορος θα ριξει το φταιξιμο στο "θυμα"

Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
    Για το νομικο κομματι μην εισαι τοσο σιγουρος...

Ειναι μια ιστορια που θα κρατησει χρονια, και (λυπαμαι για αυτο) πιστευω δεν θα αποδειχτει ποτε οτι εφταιγε ο πιτσιρικας.

Ενας καλος δικηγορος θα ριξει το φταιξιμο στο "θυμα"
    1ον: Είπα την ΚΥΡΙΑ ευθύνη (ενδεχομένως να αναγνωριστεί συνυπαιτιότητα και στην κοπελιά, αν και δεν είναι αυτονόητο)

2ον: Ακόμα και ο καλύτερος δικηγόρος του κόσμου ΔΕΝ είναι μάγος.

1ον: Είπα την ΚΥΡΙΑ ευθύνη (ενδεχομένως να αναγνωριστεί συνυπαιτιότητα και στην κοπελιά, αν και δεν είναι αυτονόητο)

2ον: Ακόμα και ο καλύτερος δικηγόρος του κόσμου ΔΕΝ είναι μάγος.
    Θα σου εξηγησω να καταλαβεις τι εννοω.

Ειμαστε συνεπιβατες σε μια μηχανη, εσυ οδηγος και εγω συνοδηγος, εγω ειμαι βλακας και πεφτω για καποιο λογο επειδη φοβηθηκα και ουτοκαθεξης, ειναι ατυχημα και δεν υπαρχει υπαιτιοτητα σε εσενα.

Το θεμα ειναι το τι θα πουν οι μαρτυρες, κατι ακομα... πως οριζεται η "καγκουρια" στο δικαστηριο ?
    Δεν μπορει να υποστηριξει πχ οτι εκανε κατα λαθος σουζα το μηχανακι ?
    (το ξερω οτι ακουγεται εντελως γελειο αλλα αν ακουσετε δικαιολογιες που επικαλουνται σε δικαστηρια θα φριξετε)

Αν υπαρχει δικηγορος στο φορουμ θα ηταν χρησιμη η γνωμη του καθως δεν ειμαι γνωστης.

Saiyan Το avatar του/της Sephiroth5
    Κούγια αν ακους σου βρηκαμε υποθεση!
    I find your lack of faith disturbing.

......Αν υπαρχει δικηγορος στο φορουμ θα ηταν χρησιμη η γνωμη του καθως δεν ειμαι γνωστης.

Ο sergiosm είναι δικηγόρος νομίζω..

Θα σου εξηγησω να καταλαβεις τι εννοω.

Ειμαστε συνεπιβατες σε μια μηχανη, εσυ οδηγος και εγω συνοδηγος, εγω ειμαι βλακας και πεφτω για καποιο λογο επειδη φοβηθηκα και ουτοκαθεξης, ειναι ατυχημα και δεν υπαρχει υπαιτιοτητα σε εσενα.

Το θεμα ειναι το τι θα πουν οι μαρτυρες, κατι ακομα... πως οριζεται η "καγκουρια" στο δικαστηριο ?
    Δεν μπορει να υποστηριξει πχ οτι εκανε κατα λαθος σουζα το μηχανακι ?
    (το ξερω οτι ακουγεται εντελως γελειο αλλα αν ακουσετε δικαιολογιες που επικαλουνται σε δικαστηρια θα φριξετε)

Αν υπαρχει δικηγορος στο φορουμ θα ηταν χρησιμη η γνωμη του καθως δεν ειμαι γνωστης.

ξέρεις ποια θα είναι η απάντηση του δικαστηρίου σε αυτό το ... σενάριο (αφού πρώτα γελάσει);;

Καλή προσπάθεια αλλά δεν ...

γιατί:
    1) Όφειλε ως οδηγός να καθοδηγήσει τον συνεπιβάτη για το πως θα έπρεπε να κάτσει
    2) Όφειλε να οδηγεί με τρόπο που ΔΕΝ θα τρομάξει τον συνεπιβάτη
    3) Όφειλε να οδηγεί με τρόπο ώστε η μηχανή να ΜΗΝ κάνει σούζα κατά λάθος
    4) Όφειλε να έχει συντηρήσει τη μηχανή ώστε να ΜΗΝ κάνει σούζα κατά λάθος
    και αρκετά ακόμα όφειλε.

και το κυριότερο.

ΔΕΝ πρόκειται να πείσει,
    το πολύ πολύ να εξοργήσει ακόμα περισσότερο και να την φάει ακόμα πιο πολύ ...

@DAN_DAN: καλά νομίζεις

Κρίμα για την κοπέλα. Μακάρι οι δικοί της να βρουν τη δύναμη να το ξεπεράσουν.

Σήμερα το πρωί στο troktiko διάβασα ότι τον συλλάβανε τον τύπο στην Καλαμαριά. Παραθέτω και το λινκ για όποιον θέλει να το διαβάσει

http://troktiko.blogspot.com/2010/06...post_3859.html

Ισχύει τελικά; Ξέρουμε μήπως τι ισχυρίστηκε στην Αστυνομία;

Το αρχικό ποστ έλεγε ότι η μηχανή ήταν SS και μάλλον 1000cc. Στο troktiko λένε ότι ήταν 19 χρονών. Εάν ισχύουν και τα δύο σημαίνει ότι ο τύπος δεν διέθετε το κατάλληλοο δίπλωμα οδήγησης, άρα στο δικστήριο θα τον

Πάντως στον συγκεκριμένο δρόμο έχει σκοτωθεί κόσμος και κοσμάκης και μυαλό δεν βάζουμε (γενικά μιλάω).

Έντιτ: στο αρχικό ποστ γράφει ότι ήταν μεγάλου κυβισμού, αλλά κάπου διάβασα ότι πρόκειται για 1000cc.
    I would rather make history than read about it.

Παλαιό μέλος
    ξέρεις ποια θα είναι η απάντηση του δικαστηρίου σε αυτό το ... σενάριο (αφού πρώτα γελάσει);; Καλή προσπάθεια αλλά δεν ... γιατί: 1) Όφειλε ως οδηγός να καθοδηγήσει τον συνεπιβάτη για το πως θα έπρεπε να κάτσει 2) Όφειλε να οδηγεί με τρόπο που ΔΕΝ θα τρομάξει τον συνεπιβάτη 3) Όφειλε να οδηγεί με τρόπο ώστε η μηχανή να ΜΗΝ κάνει σούζα κατά λάθος 4) Όφειλε να έχει συντηρήσει τη μηχανή ώστε να ΜΗΝ κάνει σούζα κατά λάθος και αρκετά ακόμα όφειλε. και το κυριότερο. ΔΕΝ πρόκειται να πείσει, το πολύ πολύ να εξοργήσει ακόμα περισσότερο και να την φάει ακόμα πιο πολύ ...
    Για να γινει ομως αυτο θα πρεπει να βρεθει το ελαχιστο ενας αξιοπιστος μαρτυρας που να πει οτι εκανε σουζα και ειδε την κοπελια να πευτει απο το μηχανακι.
    Σε καθε αλλη περιπτωση αθωωνεται.
    Βεβαιως μπορει να καταδικαστει απο τις τυψεις αλλα ελαχιστη σημασια εχει...
    Μυαλο στα πιτσιρικια να βαλουν οι γονεις.-

Δυστυχως υπαρχουν ακομα τετοιοι τυποι και παντα θα υπαρχουν!!!!!!!!!!!!!

Ειμαι μονο ενας,ομως ειμαι ενας.Δεν μπορω να κανω τα παντα,ομως μπορω να κανω κατι.Και επειδη δεν μπορω να κανω τα παντα δεν θα αρνηθω να κανω το κατι που μπορω

Αρχικά δημιουργήθηκε από kalogeros

Έντιτ: στο αρχικό ποστ γράφει ότι ήταν μεγάλου κυβισμού, αλλά κάπου διάβασα ότι πρόκειται για 1000cc.

Δηλαδη τα 1000cc θεωρουνται μικρος κυβισμος ?

Και τις τρεπεζες που ληστευουν με Xt μηχανες, μεγαλου κυβισμου τις αναφερουν.

Εχω μια απορια, οι πληροφοριες του αρχικου ποστ απο που πηγαζουν ?

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αλητεία...(τσαντακι για ζελατινα)
    από Meyaleleth στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 11/09/2007, 17:26
  2. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 14/05/2004, 18:26
  3. Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 30/03/2004, 12:04
  4. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 12/12/2003, 15:40