Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 88

Θέμα: Αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Τελικά αυτός ο λαός με τιποτα δεν ευχαριστιέται...
    Πάλι τα ίδια θα λέμε.. οτι και να γίνει ο έλληνας θα το αντιμετωπίσει αντιδραστικά... γι αυτό είμαστε μια κατάντια...

Τι κάπνισμα, τι πεζοδρομήσεις ,τι χυτα ,σε ολα κόντρα και αντίδραση και οξωωωω απο δωω...

Εμ ειναι μαλάκες στο εξωτερικο που πάνε με τα ποδηλατα και τα λεωφορεία... εκει δε βρωμάνε οι μασχάλες...

Αυτός που θα μείνει στην ιστορία οσον αφορά την ανάπλαση της Αθήνας θα εχει γκρεμίσει παρά θα έχει φτίαξει....

Somewhere in my soul
    there’s always Rock ‘n’ Roll.
    Yeahhh..

Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    [....]
    Θείο, εσύ κατσε πέρα απ' το ποτάμι, εδώ μιλάμε για Αθηνα
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Δίτροχος Κένταυρος Το avatar του/της Gi_4ce
    Βασικά στον άκτορα θα παει και αυτη η δουλεια...

Αντε γιατι αρκετους ανεργους βγαλαμε απο τη σχολή μου...

::Τάσος::
    παπιοανταλλακτικά, ζάντα πίσω για άφρικα και ανταλλακτικά απο ΑΧ-1 σε καλές τιμές λέμε...

μαγκες απο την στιγμή που δεν φτιάχνεις ΜΜΜ να τραβήξουν τον κόσμο, ('οπως πχ μετρο) προκοπή δεν γίνετε με πεζοδρομήσεις λιμνούλες τσιρκολάνους και άλλες παπαρδέλες.
    Ολες η μελέτες που κάνουν χωρίς να εχουν διώξει τον κόσμο απο το ΙΧ, έναν και μόνο έναν σκοπό έχουν.
    την δικαιολόγηση της αρπαχτής

Θείο, εσύ κατσε πέρα απ' το ποτάμι, εδώ μιλάμε για Αθηνα
    όταν πίναμε τον εσπρέσο μας στον Μ.Αλέξανδρο, εσείς κύριε δεν ξέρατε οτι η ομόνοια ειχε συντριβάνι.
    Άιντε ολοι οι φλώροι προαστίων γίνανε πρωτευουσιάνοι

μαγκες απο την στιγμή που δεν φτιάχνεις ΜΜΜ να τραβήξουν τον κόσμο, ('οπως πχ μετρο) προκοπή δεν γίνετε με πεζοδρομήσεις λιμνούλες τσιρκολάνους και άλλες παπαρδέλες.
    Ολες η μελέτες που κάνουν χωρίς να εχουν διώξει τον κόσμο απο το ΙΧ, έναν και μόνο έναν σκοπό έχουν.
    Μια χαρά ΜΜΜ έχουμε .... δλδ τι άλλο να φτιάξουνε ? Μετρο Τραμ Ηλεκτρικος Λεοφωρεια Τρολει τι αλλο εχει μεινει?

Το πρόβλημα δεν ειναι εκεί!!! Το πρόβλημα είναι οτι ολοι θέλουν να πηγαίνουν με το αμάξι στο κέντρο...

Ας μπλοκάρουν το κέντρο για όλους όπως γίνεται και στο εξωτερικό ... θα μπορεί μονο με δικυκλο κάποιος να πάει ή εφόσον είναι μόνιμος κάτοικος περιοχής του κέντρου οποτε με κάρτα θα έχει το δικαιωμα...

Το σενάριο αυτό μια χαρά θα αποσυμφορίσει το κέντρο και τα ΜΜΕ θα κινούνται χωρις προβλήματα....

Αυτο παίζει εδω και πολλά χρόνια σε αρκετές μεγ'αλες πολεις της ευρώπης... ρωμη πχ..

Somewhere in my soul
    Yeahhh..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
    Πάλι τα ίδια θα λέμε.. οτι και να γίνει ο έλληνας θα το αντιμετωπίσει αντιδραστικά... γι αυτό είμαστε μια κατάντια...

Τι κάπνισμα, τι πεζοδρομήσεις ,τι χυτα ,σε ολα κόντρα και αντίδραση και οξωωωω απο δωω...

Εμ ειναι μαλάκες στο εξωτερικο που πάνε με τα ποδηλατα και τα λεωφορεία... εκει δε βρωμάνε οι μασχάλες...

Αυτός που θα μείνει στην ιστορία οσον αφορά την ανάπλαση της Αθήνας θα εχει γκρεμίσει παρά θα έχει φτίαξει....

Γιατι δεν καταλαβαινετε κατι απλο;
    Δεν ειναι αντιδραστικος, ουτε χωριατης οποιος βλεπει το χρημα να τρεχει στο αυλακι... Στην πολη μου εγινε ολοκληρη μελετη για μονοδρομησεις και αφαιρεση σηματοδοτων απο τους δρομους. Μπηκε σε εφαρμογη και μετα απο 4-5 μολις χρονια ανακαλυπτουν οτι ειναι χαλια και διακριτικα γινεται επανατοποθετηση σηματοδοτων στα ιδια ακριβως σημεια. Αρα; Τσαμπα λεφτα. Ο προβληματισμος και για τους πεζοδρομους ισχυει για ολους. Εξω τα παντα απο το πεζοδρομο, χωρις καμια εξαιρεση. Ακομα και τα στρουμφακια να κυκλοφορουν με ποδηλατα ή με αλογα, ακομα και με τα ποδια.
    Πρεπει να ειμαι χωριατης για να βλεπω κατι τοσο απλο; Απλως καποτε πρεπει να γινει κατι σωστα και χωρις εξαιρεσεις για κανενα.
    Οχι τσιγαρο π.χ; Οχι παντου. Αρκετα με τις ντεμι-μαλακιες. (ειμαι και καπνιστης γαμωτο... )

Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
    Marie Curie

Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
    Μια χαρά ΜΜΜ έχουμε ....

Αυτο παίζει εδω και πολλά χρόνια σε αρκετές μεγ'αλες πολεις της ευρώπης... ρωμη πχ..
    Εδω δεν εχεις ακρίβεια στον χρόνο αναμονής,
    Περιμενεις 15" στην σταση της ώρες αιχμής (όταν δλδ το θες γρήγορα)
    και κάνεις κοντά 40" για μια απόσταση (προάστιο κέντρο) 10χλμ
    συνολο 1 ωρα για να πας στο κεντρο!!

Στην Ρώμη φίλε μου μπορείς να πας απο το ενα σημείο στο άλλο, περιμένοντας το πολύ 5 λεπτά στην στάση και καλύπτοντας σε 10" 10χλμ
    ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι η βελτιωση των ΜΜΜ που λεω

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio
    "Γκρινιάζω" που λέτε γιατί βλέπω ότι τα πράγματα γίνονται λάθος. Είμαι της άποψης ότι άπαξ και κάποιος απλώνει το χέρι του για να κάνει μια δουλειά πρέπει να την κάνει σωστά, ώστε να μην τρέχει μετά άλλος από πίσω να διορθώνει, πχ αυτό που λέει ο Shaolin Monk με τα φανάρια.

Είναι δυνατόν ποτέ να δέχομαι να μου λένε ότι: δεν μας βγαίνει στους υπολογισμούς αλλά ανατρέπονται τα δεδομένα. Και μετά λέμε γιατί δεν πάει μπροστά αυτή η χώρα; Είναι αυτή απάντηση που μπορεί να τη δεχτεί λογικός άνθρωπος;

Φίλε Zid πιστεύω κάνεις πλάκα για τα ΜΜΜ έτσι; Για να βάλουμε λίγο τα πράγματα σε μια βάση: το μετρό στο Παρίσι. Ναι, το σπαγγέτι που βλέπεις είναι το μετρό. Θες να βάλω και της Αθήνας για να δούμε τη σύγκριση; Θυμάμαι να είμαι στο πρώτο βαγόνι, η πόρτα με το χώρο του οδηγού είχε τζάμι και έβλεπα μπροστά. Ε, από τη μια στάση έβλεπα στο βάθος τα φώτα της άλλης. Τόσο κοντά ήταν.
    Άλλο παράδειγμα: σε μια πόλη της Φινλανδίας, Turku, δυτικά του Ελσίνκι είναι. Δεν είχε μετρό. Σε κάθε στάση λεωφορείου είχε την ώρα που θα περάσει ακριβώς. Δύο εβδομάδες που ήμουνα δεν έχασε λεπτό. Ήξερες ότι το λεωφορείο θα περάσει από την τάδε στάση στις 11:35. Αυτό σημαίνει ΜΜΜ.
    Τα ποδήλατα ανέλυσα παραπάνω γιατί είναι αστείο για την Αθήνα.

@ Cpt. Haddock: δεν είμαι από χωριό ρε συ. Από εδώ είμαι. Αλλά έχει καταντήσει σκατά η πόλη. Η ποιότητα ζωής είναι χάλια, τα νεύρα είναι συνέχεια στην τσίτα. Πάω στο εξοχικό στη Λούτσα και καταλαβαίνω τι θα πει ησυχία. Όταν το 50% του πληθυσμού έχει μαζευτεί στην Αθήνα δεν είναι προφανές ότι κάτι πάει λάθος;

edit: έχετε φτάσει σε μια ηλικία και ακόμα πιστεύεται ότι οι πολιτικοί θέλουν να κάνουν κάτι καλό για αυτόν τον τόπο; Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα για να μην τους εμπιστεύεσται και κανένα για να τους εμπιστευθείτε...

Χρηστο, σορυ που στο λέω, αλλα είσαι αλλού γι' αλλου. Εχεις ιδέα πόσο κοστίζει εινα χιλιομετρο μετρό;

Το μαθατε όλοι και μου γουστάρετε γυαλισμένο δαπεδο και κυριλα. Το μετρο Χρήστο ΔΕΝ λυνει το βασικο προβλημα: Να μειωθει η χρηση των ΙΧ. Ειδες εσυ να άδειασε η Μεσογείων; Τριχες.

Πρέπει να ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ χωρο απο τα ΙΧ, οχι να δωσουμε, ειναι άλλα τα δεδομένα απο το '60 που έγινε η μελετη Σμιθ πανω στην οποία χτίστηκε το σημερινό μετρό (και γι' αυτό εχει τη λαθος χαραξη προς τη Μεσογείων και οχι προς την Κηφισίας όπως ειναι τωρα η υπο μελέτη γραμμή 4 - είτε σχηματος U είτε κυκλικη)

Έχετε κατσει όλοι και γκρινιάζετε για τις μελέτες, "παλι καποιοι θα φάνε" κλπ. Γκρινια και γκρινια. Δηλαδή τζαμπα θα γινουν όλα; δηλαδή στα μελετητικά γραφεία δε δουλεύει κόσμος; Δε θα πληρωθεί; Οι εργολαβοι δε θα παρουν κοσμο να δουλεψει; Δε θα κινηθεί το χρημα; Αυτό δε θέλουμε; Μη κοιτάτε τα πραγματα όπως ήταν πριν 20 χρονια, στα συγκοινωνιακά/πολεοδομικά δεδομένα. Χρειάζεται σοκ αυτη η πολη για να γινει ανθρωπινη. Ειπαμε: Η λογικη των μεγάλων οδικών αρτηριών εντός πολεοδομικού ιστού έχει πεθανει.

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Στην Ρώμη φίλε μου μπορείς να πας απο το ενα σημείο στο άλλο, περιμένοντας το πολύ 5 λεπτά στην στάση και καλύπτοντας σε 10" 10χλμ
    ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι η βελτιωση των ΜΜΜ που λεω
    Ασε ρε Θειο πηγες μια Ρωμη και έχεις και αποψη
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
    "Γκρινιάζω" που λέτε γιατί βλέπω ότι τα πράγματα γίνονται λάθος.

Φίλε Zid πιστεύω κάνεις πλάκα για τα ΜΜΜ έτσι; Για να βάλουμε λίγο τα πράγματα σε μια βάση: [URL=http://www.ecocompactcity.org/Metropolis/Paris-Metro-Map.gif]τ
    Δεν κάνω καμία πλάκα μια χαρά είναι... το πρόβλημα είναι οτι καθυστερούν ....

Θυμάσαι πότε ξεκίνησε το ΜΕΤΡΟ? τι μου συγκρίνεις με το Παρισι?

Ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές....

Οπως έγραψα και πάνω ας κόψουν τα αυτοκίνητα απο το κέντρο να φτιάξουνε επιτέλους κλειστές λεωφοριολωρίδες ώστε να μην καθυστερούν στη κίνηση τα λεωφορεία και ολα θα ειναι μια χαρά...

Εγω πάντως απο το ΜΕΤΡΟ και τον Ηλεκτρικο είμαι 100% ευχαριστημένος

Somewhere in my soul
    Yeahhh..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Και πες οκ γίνονται οι πεζοδρομήσεις και ζήτω τα ΜΜΕ

ποιά ΜΜΕ ρε πστη μου? αυτά κάθε λίγο και λιγάκι απεργούν γαμώ το δημοσιουπαλληλίκι τους γαμώ!!

...
    Παππού οι δύο τόνοι δεξιά του αριθμού συμβολίζουν τα δευτερόλεπτα
    και ο ένας τόνος το λεπτό...

χεχεχε είμαι ξερόλας

Ασε ρε Θειο πηγες μια Ρωμη και έχεις και αποψη
    ειναι σαν το γ@μησι μια φορά και εμαθες
    Χρηστο, σορυ που στο λέω, αλλα είσαι αλλού γι' αλλου. Εχεις ιδέα πόσο κοστίζει εινα χιλιόμετρο μετρό;
    δεν λεω να γεμίσουμε με γραμμές, το μετρό το έφερα σαν παράδειγμα για το πως ενα μέσο που δουλεύει σωστά "τραβάει" κόσμο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας

χεχεχε είμαι ξερόλας

Μόνιμα Τσαντισμένο Μέλος Το avatar του/της Nikker
    Στο παρελθόν σε μειρκές πόλεις οι άνθρωποι όταν τις χτίσανε, είχανε την διορατικότητα να προβλέψουν ότι η αύξηση του πληθυσμού θα ωθήσει τον έναν να στιβάζεται επάνω στον άλλον (μόνο 10 αιώνες μας απασχολούσε αυτό το προβληματάκι άλλωστε) και φτιάξανε πόλεις με υποδομές.
    Με 10 λωρίδες κυκλοφορίες ανα κατευθυνση και πεζοδρόμια που παρκάρουν μηχανάκια, ποδήλατα κόβουν βόλτες άνετα και ο χώρος περισσεύει για να παίξεις ποδόσφαιρο.

Η Αθήνα, δεν είναι μία απο αυτές τις πόλεις.
    Επιστημονική έρευνα απέδειξε πως άμα τα Γιατονπουτσονέζικα φορούσανε κανά marzocchi, τα ατυχήματα θα μειωνόντουσαν κατά 98%!!!

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    ΟΚ, διοδια για το κεντρο, 2 ευρω η διελευση, σας κανει; και 2 ευρω το λιτρο η βενζινη οσονουπω...να σας δω να πηγαινετε κεντρο με το ατομικο μεταφορικο σας μεσο (γιατι καλομαθε ο κολος σας και δεν μπορειτε αλλιως βλεπεις) και να χρειαζεστε μισο μηνιατικο...πολυ θα γουσταρω!

Ελεος με τους αφορισμους, τις γενικολογιες και την μιρλα...μια χαρα ειναι τα μετρα αυτα, μακαρι να εφαρμοστουν / πραγματωθουν!

Υπαρχουν τα ποδηλατα και τα ποδια μας, μην ειμαστε καφοι οπαδοι του καβαλα παω στην εκκλησια - καβαλα προσκυναω...

Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 201
    Τελευταίο μήνυμα: 26/04/2010, 15:03
  2. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 20/06/2009, 09:42
  3. Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας...
    από vas_sia στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 127
    Τελευταίο μήνυμα: 06/02/2008, 13:47
  4. Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 12/01/2006, 12:28