Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 51

Θέμα: Καινούριος, νέος και άσχετος

Άσχετο Μέλος

Question Καινούριος, νέος και άσχετος

Παίδες καλησπέρα,καλημέρα και όλα τα γνωστά. Μπήκα και εγω στο τρυπάκι αν και λίγο αργά να πάρω την πρώτη μου μηχανή. Το γυροφέρνα εδώ και κανα δύο χρονάκια το θέμα και τελικά το πήρα απόφαση.
    Έχω ερωτευτεί όπως και κάποιοι από εσάς το hornet 600. τώρα αν είναι του 07 του 08 του 09......άλλο αυτό. Έχω βρεί μία του 08 με 9500 χλμ και τιμή στα 5700 εούρος.

Η απορία μου είναι άλλη. Επειδή είμαι αυτό που λέει ο τίτλος με τις μηχανές....(οδηγούσα προ Χριστού κάτι 50ράκια)..
    1) μήπως είναι υπερβολή για πρώτη μηχανή;
    2) ΑΝ είναι σε καλή κατάσταση αξίζει τα λεφτά της?

Α! και καλος σας βρήκα μιας και είμαι και νεοεισερχόμενο μέλος του forum.

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια.
    κοίτα εκεί που θες να πας, αλιώς θα πας εκεί που κοιτάς

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Καλώς ήρθες φίλε.

Δυστυχώς δεν ξέρω αν η τιμή που την βρήκες είναι καλή αλλά σαν μηχανή, αν είναι και καλοδιατηρημένη αξίζει.

Για πρώτη μηχανή τώρα δεν ξέρω αν είναι ότι καλύτερο παρόλο που βλέπω πως δεν είσαι πιτσιρικάς. Τα άλογα βρίσκονται στο δεξί σου χέρι το οποίο το ορίζει το μυαλό σου, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Εμπειρία του τι γίνεται στο δρόμο έχεις? (αυτοκίνητο οδηγείς?) Εμπειρία με ανάλογες μηχανές έχεις καθόλου? Δλδ μηχανές 200 και άνω κιλών με συμπλέκτη κτλ έχεις οδηγήσει ποτέ? Έχεις σταματήσει ποτέ οποιοδήποτε δίτροχο, με οποιαδήποτε ταχύτητα, στη Θηβών μετά από καλοκαιρινή βροχούλα επιτυχώς? Θέλω να πω πως αν πριν την πάρεις ρωτήσεις πως μπαίνει η δευτέρα και που είναι η νεκρά δεν νομίζω πως είναι για σένα.

Επιπλέον δεν μας είπες που είναι η ονειρούπολη (στο κέντρο της Αθήνας ή κάποια επαρχιακή κωμόπολη) και για τι χρήση προορίζεται η μηχανή.

Α! Περιττό να σου πω πως αν δεν έχεις σκοπό να βάλεις κράνος στο κεφάλι σου επειδή έχει ζέστη, τότε δεν είσαι έτοιμος για κανένα δίτροχο. :smilea:

Καλώς ήρθες και πάλι
    Sent from me using a computer.

Άσχετο Μέλος
    Φίλε daz ευχαριστώ για τις συμβουλές, ναι πιτσιρικάς δεν είμαι όπως λες, 29 είμαι. Μου έχουν πει πολλοί να πάρω μικρότερη μηχανή (250 cc για παράδειγμα) αλλά μου είπαν επίσης ότι αυτό δεν έχει να κανει με την επικινδυνότητα και κυρίως με την ταχύτητα. Οπότε σκεφτηκα αυτό ακριβώς που λες. το δεξί χέρι το μυαλό κλπ. Τη μηχανή δεν την θέλω γιατι μου αρέσει να τρέχω αλλά για να κάνω τις βόλτες μου χαλαρός και να απολαμβάνω αυτό που λέγεται μηχανή. Τώρα για εμπειρία έχω μόνο με μικρές μηχανές (μηχανάκια) αλλά ξέρω καλά τι γίνεται στους δρόμους μιας και έχω αρκετά φιλαράκια που ασχολούνται.

Η χρήση της κυρίως για βόλτες και χαλαρά ταξιδάκια (μιας και ΟΛΟΚΛΗΡΟ το νησι να γυρίσω είναι σαν Αθήνα - Πάτρα, από Κύπρο έιμαι.)

Όσο για την δευτέρα και τη νεκρά....την είχαμε και στον πλανήτη από τον οποίο κατέβηκα.

Και για κράνος κλπ μου το έχουν βιδώσει καλά στο κεφάλι μου ότι χωρίς αυτό δεν παίρνει μπρος η μηχανή. :rotflmao:

Ευχαριστώ για το χρόνο σου,

α! και η ονειρούπολη φίλε βρίσκεται στο κάθε ανύσηχο κεφάλι.

Παλαιό μέλος
    καλησπέρα παιδί!!
    εγω αποφάσισα σε μεγαλύτερη ηλικία απο την δική σου να αποκτήσω μηχανή (οδεύω για τα 35)!
    αμα το χεις κάψα....δε σε κωλώνει η ηλικία!
    όπως κι εσύ, η πρότερη μου εμπειρία περιοριζόταν σε σκουτερ και παπιά, και τελικά πριν απο 15 μερες απέκτησα μια CB1 (400cc).
    το χρηματικό ποσό που διαθέτεις, κρίνω οτι ειναι αρκετά υψηλό και δεν ειμαι σίγουρη αν εξαιτίας της απειρίας σου, ειναι δόκιμο να το πράξεις.
    θα πρεπει επισης να συνυπολογίσεις και ενα σεβαστό ποσό για εξοπλισμό , που για πλάκα θα ειναι πάνω απο χιλιάρικο.
    εγω αγόρασα (αν και δεν τον εχω παραλάβει όλο ακόμα) ενα πληρες σετ εξοπλισμού αρκετά αξιόπιστου, και για την μηχανή διέθεσα ενα μικρότερο ποσό, ώστε να την "αποτελειώσω" χωρίς να κλαψω ιδιαίτερα πάνω απο τα συντρίμμια της.
    Τα 400cc ειναι υπέρ του δέοντος αρκετά και οι δυνατότητες της συγκεκριμμένης μηχανής ειναι αρκετές.(κατα κάποιους ειναι το καλύτερο σχολείο)
    Φιλοδοξία μου ειναι κάποια στιγμή να αποκτήσω μεγαλύτερο και καλύτερο εργαλείο, αλλα προς το παρόν τα σχεδόν 200 τελική........μου φτάνουν και μου περισσεύουν!!

Τα 600cc ισως ειναι πολλά για αρχή και σίγουρα τα 5700 + τα έξοδα εξοπλισμου ειναι ενα πολύ μεγάλο ποσό για τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε!!
    αν δεν κοιτάς , εκεί που θες να πας.......θα πας , εκεί που κοιτάς....

Άσχετο Μέλος
    Παιδί!
    Μαρίνα ευχαριστώ για τις συμβουλές σου....η αλήθεια είναι το σκέφτομαι ακόμη να δώσω κοντά 6 χιλιάρικα μόνο για τη μηχανη (με την λογική ότι είναι η πρώτη μου). Αν και ως άπειρος (η ευγενική version του άσχετος) δεν με απασχολεί (τώρα) οι τελικές και οι ημιτελικές όσο να μου αρέσει αυτό που καβαλάω και να μη το βλέπω κάθε πρωί και να ξίνίζω τα μούτρα μου.

Αλλά θα το ξανασκεφτώ, είναι γεγονός ότι ακούγεται λίγο επιπόλαιο.

Και όσο για τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, ο πατέρας μου μου έλεγε " η φτώχεια θέλει καλοπέραση"

Για τα 600 που είναι πολλά δεν με φοβίζουν (με τη καλή έννοια) γιατί όπως είπα ο daz "το δεξι χέρι"
    Υπόσχομαι να μην σπάω πολύ τον καρπό :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Υ.Γ. Από τι βλέπω έχουμε και κάτι κοινο. Κοιτάμε εκεί που θέλουμε να πάμε?

παναρχαιο μελος Το avatar του/της Dennis-
    φιλε η καινουργια η hornet ειναι λιγο βαρια να ξερεις στην περιπτωση που εισαι μπακαλιαρος οτι μπορει να σε ζορίσει.

Τη μηχανή δεν την θέλω γιατι μου αρέσει να τρέχω αλλά για να κάνω τις βόλτες μου χαλαρός και να απολαμβάνω αυτό που λέγεται μηχανή. Τώρα
    λαθος μηχανη κοιτας.. δεν προκειτε να μεινεις ηρεμος με χορνετ. κοιταξε σε ον - οφφ η ΧΤ600Χ - R,
    απριλια strada, ΒMW 650 πιστευω ειναι καλυτερα για ξεκινημα στον χώρο τον 2 τροχών.

Κατα τους αλλους..

Ευθειακιας, εποχιακος, coolatza, κρυφοκουτακιας!

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από los santos

Υ.Γ. Από τι βλέπω έχουμε και κάτι κοινο. Κοιτάμε εκεί που θέλουμε να πάμε?
    [/B]

Τωρα παρατήρησα οτι έχουμε το ίδιο μότο!!
    Προφανώς είσαι άνθρωπος με επίπεδο ,γι αυτο θα παραβλέψω το γεγονός οτι εισαι Αιγόκερως!!

Οταν μπήκα εδω μέσα (φορουμ) επιλογή μου ηταν μια BMW650 F (Funduro) κι αυτή παλιο μοντέλο για τους ιδιους λόγους (περιορισμός κλάματος σε περιπτωση ολικης καταστροφής)
    Ενα μέλος λοιπον του φόρουμ (και τον ευχαριστώ γι αυτό) μου πρότεινε να παρω την CB1.
    Μου έστειλε φωτό της και νομίζω οτι δεν εχω μισήσει τιποτε περισσότερο όπως εκείνον και την μηχανή που μου έδειχνε!
    Ηταν δυνατόν να συγκρίναμε την κουκλάρα (bmw) με το σκατόπραμα που μου έδειχνε??
    Ο ίδιος παραδέχθηκε οτι την μηχανή μας πρέπει σίγουρα να την βλέπουμε και να κ@υλώνουμε, αλλα κυρίως να την καβαλάμε και να γουστάρουμε που την οδηγούμε.
    Μια μηχανή που η δύναμη της, ο όγκος της, το βάρος της θα σε αγχώνει ειναι βεβαιο οτι τελικά θα σε χαλάσει.
    Ως νέα οδηγός μοτοσυκλέτας (αν και σήμερα έκανα πάλι μπιπ......άρχισα να μπαίνω σε στροφιλίκια πλαγιάζοντας και μαλλον νωρίς ειναι) είναι αρκετα τα πράγματα που ακόμα , αν και θα έπρεπε να κάνω ασυναίσθητα, τα κάνω κατόπιν σκέψης.
    Τα κιλά της μηχανής δεν ορίζονται με τον τρόπο που οριζόντουσαν στα σκουτερ μου!
    Το φρενάρισμα πρεπει να έχει πολυ σωστή αναλογία μπροστινού και πίσω , κάτι που στα σκουτερ δεν ισχύει καθώς φρεναρουμε σχεδον μονο με το πίσω.
    Οι ταχύτητες ενω στο παπί πάνε μονο κάτω , στην μηχανή ειναι διαφορετικά και δεν ήταν λίγες οι φορές που αντί να σηκώσω ταχύτητα , κατέβασα μια ...με αποτέλεσμα να μου σκορτσάρει το μοτόρι.
    Γι αυτους και για αλλους 1500 λόγους, η επιλογή που έκανα τελικά ηταν σωστή.
    Κι ας μη την βλέπω και παθαίνω απανωτούς οργασμούς!!
    Το μέταλλο της μηχανής μου ειναι συνηθισμένο........η αίσθηση ομως που μου προσφέρει......μοναδική!!

ΥΓ. Ζητώ συγγνώμη απο τους παλιους για την απλοική μεταφορά όσων βιώνω, αλλα δεν γνωρίζω τους τεχνικούς όρους!

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από los santos
    .....................

Για τα 600 που είναι πολλά δεν με φοβίζουν (με τη καλή έννοια) γιατί όπως είπα ο daz "το δεξι χέρι"
    Υπόσχομαι να μην σπάω πολύ τον καρπό :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

................
    [/B]
    Θέλω να σου πω επίσης οτι τα 600 ειναι στο "δεξί χέρι" οπως όμως και η μ@λ@κί@ ειναι στο κεφάλι!!

Τι θέλω να πω μ αυτο?
    Ουσα 6 χρονάκια μεγαλύτερη σου, θεωρητικά πάντα θα έπρεπε να ειμαι εγκρατής , μαζεμένη, λογική κλπ.
    Σε διαβεβαιώ οτι πιθανότατα απο την χαρά μου, έχω ανοίξει το κουτάκι με τις μπιπ, και δεν λέω να σταματήσω!!!
    Την έχω δει Ροσσι η τρελή και με βλέπω σύντομα και μένα εκτός πίστας για 9 μήνες!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Σε γαργαλάει παιδάκι μου το δεξί χέρι και θα το δείς!!
    Γαργαλάει πολύ ....το άτιμο!!

το cb ειναι πιο ωραιο απο το funduro

επρεπε να το πω..

Κατα τους αλλους..

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Dennis-
    το cb ειναι πιο ωραιο απο το funduro

επρεπε να το πω..

ε τώρα μη λέμε κι οτι θέμε!!

ειναι ομως πολυ μανιτζέβελο και....το χω, που λένε!!

μανιτζέβελο
    κες κε σε

Κατα τους αλλους..

Παλαιό μέλος
    κες κε σε
    το επίπεδο ειναι πολύ χαμηλο!!
    μανιτζέβελο πουλάκι μου......μεταφορα στην δημοτική της λέξης μαϊτζέβελος που παει να πει ευκολόχρηστος!!
    Αλλα της ....ο Μπαμπινιώτης???

Moderator
    Ωραία τώρα που επιβεβαιώθηκε πως είμαστε από τον ίδιο πλανήτη..

Εγώ δεν θα σου πω να πάρεις μικρότερη. Οπωσδήποτε μια μικρότερου κυβισμού μοτοσυκλέτα θα σε βοηθούσε πολύ περισσότερο στην αρχή αλλά η εν λόγο μηχανή δεν είναι ακραία ούτε από πλευράς ιπποδύναμης, ούτε γεωμετρίας όπως πχ ένα ss. Είναι αρκετά φιλική και θα σε κάνει πολύ γρήγορα να αισθανθείς άνετα σε ρυθμούς βόλτας. Μέχρι εκεί όμως για αρχή. Είναι πολύ εύκολο να την πατήσεις όταν αισθανθείς πως της έχεις πάρει τον αέρα. Τα 70 και 80 άλογα δεν είναι για αρχάριους και θα χρειαστείς περισσότερο χρόνο για να τα διαχειριστείς σωστά. Πολύ περισσότερο απ’ ότι θα χρειαζόσουν αν είχες περάσει από ένα μικρότερο. Και μη νομίζεις πως είναι εύκολο να κρατήσεις το γκάζι. Τώρα το πιστεύεις, όταν όμως ανακαλύψεις τι μπορεί να σου προσφέρει ένας 600άρης κινητήρας θα θέλεις όλο και περισσότερο. Και κάποια στιγμή στο τέλος της ευθείας ίσως ανακαλύψεις πως έχεις λίγο περισσότερα χλμ απ’ ότι υπολόγισες (πράγμα που δεν θα συνέβαινε με ένα μικρότερο). Λίγο περισσότερα απ’ ότι είσαι ικανός να στρίψεις ή να σταματήσεις.

Με λίγα λόγια δεν πιστεύω πως μια τέτοια μηχανή είναι απαγορευτική για αρχάριο αλλά και από την άλλη δυσκολεύομαι να πιστέψω πως μετά από λίγο καιρό θα μπορείς να κρατήσεις το γκάζι μέχρι εκεί που μπορείς να διαχειριστείς το οτιδήποτε. Και επειδή το ένα αναιρεί το άλλο, αφήνω σε σένα την απόφαση να αλλάξεις, αν μπορείς, το ένα από τα δύο. Ή παίρνεις μικρότερη για αρχή ή παίρνεις αυτή που γουστάρεις και οδηγείς σαν κουλάτζα ακόμα και όταν πάψεις να αισθάνεσαι κουλάτζα.

Καλές βόλτες ότι και αν αποφασίσεις.

Υγ. 1. Φυσικά σκέψου πάλι αυτά που σου είπε το Μαρινάκι, το οποίο πιο πολύ δυσκολεύεται να αποφασίσει για μπότες παρά όταν ήταν να πάρει μηχανή.

Moderator

λαθος μηχανη κοιτας.. δεν προκειτε να μεινεις ηρεμος με χορνετ.

Γιατί το λες αυτό? Εσύ μια χαρά τα καταφέρνεις!!! :rotflmao: :rotflmao:

το επίπεδο ειναι πολύ χαμηλο!! μανιτζέβελο πουλάκι μου......μεταφορα στην δημοτική της λέξης μαϊτζέβελος που παει να πει ευκολόχρηστος!! Αλλα της ....ο Μπαμπινιώτης???
    το επιπεδο ειναι απλα πολυ βορειο.. εγω ξερω απλα πραγματα καζαν ντιπι, ντεμεκ, γιαλαντζι, κτλ.

Φυσικά σκέψου πάλι αυτά που σου είπε το Μαρινάκι
    πολλες οικιοτητες βλεπω.. μηπως εισαι αιγόκερως ? γιατι εχει προβλημα

Κατα τους αλλους..

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. helppppp νεος και μπερδεμένος
    από reftel στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 43
    Τελευταίο μήνυμα: 01/06/2010, 11:54
  2. Νεος και ψαρωμενος!!!
    από amixanos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 11/04/2009, 00:47
  3. Νέος και Εγώ
    από lazaroz στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 15/07/2008, 01:13
  4. Νέος και αγορά
    από Nommos στο forum Suzuki V-Strom series