Αρχικά δημιουργήθηκε από katath
hayabusa
![]()
ενα λαγοποδαρο θα χρειαστει στον εξοπλισμο.
επισης μια εικονα, αγαλματακι, κατι..... σε οτι πιστευεις........
Να προσεχεις![]()
hayabusa
![]()
ενα λαγοποδαρο θα χρειαστει στον εξοπλισμο.
επισης μια εικονα, αγαλματακι, κατι..... σε οτι πιστευεις........
Να προσεχεις![]()
επιτρεπεται να πεφτεις επιβαλεται να σηκωνεσαι
Μπορείτε να μου προτείνετε μία άνετη μοτοσυκλέτα για ταξίδια, η οποία να είναι κάπως κατάλληλη για έναν αρχάριο? Τα fazer είναι για ταξίδια?
Πάντοτε κράνος παιδιά. Από την στιγμή που ανεβαίνουμε στην μηχανή και πατάμε την μίζα, μέχρι την στιγμή που κατεβαίνουμε. ΠΑΝΤΑ
Θα επερνες busa για πρωτη δηλαδη ?Μπορείτε να μου προτείνετε μία άνετη μοτοσυκλέτα για ταξίδια, η οποία να είναι κάπως κατάλληλη για έναν αρχάριο? Τα fazer είναι για ταξίδια?![]()
δεν νομιζεις οτι το busa θα ηταν καπως για πρωτη μηχανη?
Πες μας τι εμπειρία εχεις απο μοτο και θα σου προτείνουμε μαζι με τον σωστό εξοπλισμό
![]()
Κατα τους αλλους..
Ευθειακιας, εποχιακος, coolatza, κρυφοκουτακιας!
Η εμπειρία μου είναι μόνο παπί και αυτό όχι δικό μου, αλλά αυτά τα 5 χρόνια του έχω κάνει και συνεχίζω να του κάνω πολλά χιλιόμετρα. Θα σου πω πως το σκεφτόμουν με την Busa. Ότι θα ήμουν "κύριος" εκτός αυτοκινητοδρόμου, ότι εννοείται πως δεν θα πηγαίνω στην διπλανή πόλη με αυτήν, γιατί δεν αντέχω την κίνηση και το ξεκίνα-σταμάτα (πηγαίνω με το ποδήλατο, 22 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα) και στα ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο θα έτρεχα αρκετά. Για να πάω για ποτό συνηθίζω να παίρνω το αυτοκίνητο μου και δεν νομίζω πως θα αλλάξει αυτή η συνήθεια. Τα ταξίδια με ενδιαφέρουν. Άνετα, δικάβαλα, με ένα πολύ στοιβαρό όχημα, το οποίο όμως να μου αρέσει και εξωτερικά. Και μόνο η busa με ελκύει από ταξιδιάρικες μοτοσυκλέτες. Αλλά ξέρω πως δεν ενδείκνυται για αρχάριο οδηγό με μηδαμινή πείρα στις μοτοσυκλέτες.Αρχικά δημιουργήθηκε από Dennis-
Θα επερνες busa για πρωτη δηλαδη ?![]()
δεν νομιζεις οτι το busa θα ηταν καπως για πρωτη μηχανη?
Πες μας τι εμπειρία εχεις απο μοτο και θα σου προτείνουμε μαζι με τον σωστό εξοπλισμό
![]()
Πάντοτε κράνος παιδιά. Από την στιγμή που ανεβαίνουμε στην μηχανή και πατάμε την μίζα, μέχρι την στιγμή που κατεβαίνουμε. ΠΑΝΤΑ
Αν οντως εχεις ψηθεί να παρεις κατι μεγαλο κατευθείαν τουλαχιστον πανε σε ον - οφφ η σχεση σου με το busa λυπαμαι που στο λεω δεν θα σου βγει σε καλο. κυριος δεν γινετε να εισαι με busa μαζευει χλμ απο το πουθεναπροτείνω v - strom στα 650 σε παει παντου η κοιτα κατι σε transalp η ΒΜW.
υγ. το busa δεν συγκαταλέγεται στις πρωτες επιλογες για ταξιδιαρικες μηχανες αν δεν κανω λαθος. αυτο ειναι και στον άνθρωπο βέβαια.. ουτε το Fazer. Aληθεια, τι ταξίδια εχεις στο μυαλο σου για να καταλαβουμε πανω κατω![]()
Κατα τους αλλους..
Ευθειακιας, εποχιακος, coolatza, κρυφοκουτακιας!
Κάτι τέτοια θεματάκια είναι που δεν ξέρεις από που να τα πιάσεις.Αρχικά δημιουργήθηκε από katath
Η εμπειρία μου είναι μόνο παπί και αυτό όχι δικό μου, αλλά αυτά τα 5 χρόνια του έχω κάνει και συνεχίζω να του κάνω πολλά χιλιόμετρα. Θα σου πω πως το σκεφτόμουν με την Busa. Ότι θα ήμουν "κύριος" εκτός αυτοκινητοδρόμου, ότι εννοείται πως δεν θα πηγαίνω στην διπλανή πόλη με αυτήν, γιατί δεν αντέχω την κίνηση και το ξεκίνα-σταμάτα (πηγαίνω με το ποδήλατο, 22 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα) και στα ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο θα έτρεχα αρκετά. Για να πάω για ποτό συνηθίζω να παίρνω το αυτοκίνητο μου και δεν νομίζω πως θα αλλάξει αυτή η συνήθεια. Τα ταξίδια με ενδιαφέρουν. Άνετα, δικάβαλα, με ένα πολύ στοιβαρό όχημα, το οποίο όμως να μου αρέσει και εξωτερικά. Και μόνο η busa με ελκύει από ταξιδιάρικες μοτοσυκλέτες. Αλλά ξέρω πως δεν ενδείκνυται για αρχάριο οδηγό με μηδαμινή πείρα στις μοτοσυκλέτες.![]()
Υγ. Θα επανέλθω όταν συνέλθω.![]()
![]()
Sent from me using a computer.
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Dennis-
Αν οντως εχεις ψηθεί να παρεις κατι μεγαλο κατευθείαν τουλαχιστον πανε σε ον - οφφ η σχεση σου με το busa λυπαμαι που στο λεω δεν θα σου βγει σε καλο. κυριος δεν γινετε να εισαι με busa μαζευει χλμ απο το πουθεναπροτείνω v - strom στα 650 σε παει παντου η κοιτα κατι σε transalp η ΒΜW.
υγ. το busa δεν συγκαταλέγεται στις πρωτες επιλογες για ταξιδιαρικες μηχανες αν δεν κανω λαθος. αυτο ειναι και στον άνθρωπο βέβαια.. ουτε το Fazer. Aληθεια, τι ταξίδια εχεις στο μυαλο σου για να καταλαβουμε πανω κατω[/QUOT
Ταξίδια εξωτερικού, γύρος Ευρώπης, Ευρωπαικές πρωτεύουσες, κτλ
στα χρήματα που λες (1500-1800 ευρώ) δεν τίθεται θέμα προβληματισμού ... φτάνουν και περισσεύουν για να πάρεις τα πάντα και σε κορυφαία ποιότητα, οπότε μη τρελαίνεσαιΑρχικά δημιουργήθηκε από katath
Έχοντας διαθέσιμο το ίδιο ποσό για προστατευτικό εξοπλισμό, τι θα παίρνατε από γάντια, μπότες, μπουφάν και κράνος? Αν μπορείτε να έχετε σημειωμένη και την τιμή δίπλα στο κάθε είδος, ακόμα καλύτερα.
1. Γύρω στα 500 ευρώ το κράνος - οκ, βλέπε σχόλιο μου πάνω. Σημασία έχει να το δοκιμάσεις το κράνος που σου αρέσει και να κάθεται/εφαρμόζει σωστά στο κεφάλι σου.
2. Έχω δει κάποιες μπότες SIDI VORTICE VERNICE και θέλω να μου πείτε αν στα χρήματα τους υπάρχουν πιο ασφαλής. Κοστίζουν 365 ευρώ. Άσε τις καλύτερα. Αυτές οι μπότες είναι αγωνιστικές. Κορυφαία προστασία μεν, μηδενική χρηστικότητα και άνεση δε... Ψάξε για μπότες κατηγορίας σπoρ-τούρινγκ οι οποίες παρέχουν επαρκή προστασία και άνεση για ταξίδι ή καθημερινή χρήση. Με 250 ευρώ βρίσκεις κορυφαία μπότα σπορ-τουρινγκ
3. Είδα κάτι γάντια της dainese που κοστίζουν 189 ευρώ. Να σας πω επίσης πως όλα τα είδη του εξοπλισμού που θέλω να αγοράσω θέλω εκτός από επαρκή ασφάλεια να είναι και πολύ ζεστά, κυρίως για χειμερινή χρήση. στα πολύ ζεστά γάντια θα κάνεις υποχώρηση στην αίσθηση που θα έχεις στα γκριπ/χειριστήρια.
4. Μπουφάν υπολογίζω γύρω στα 500 ευρώ. Έχω μία αδυναμία στα δερμάτινα και όχι στα υφασμάτινα, αλλά δεν ξέρω αν μπορούν να με κρατήσουν στεγνό σε ταξίδια υπό βροχή. Όπως επίσης θέλω να μπορώ να βάλω το κινητό μου στην τσέπη από το μπουφάν και να μην υπάρχει καμία περίπτωση να βραχεί σε ταξίδι με δυνατή βροχή. τα δερμάτινα ΔΕΝ είναι αδιάβροχα. Θα υπολογίσεις στα έξοδα σου αναγκαστικά και ένα σετ αδιάβροχα τα οποία θα φοράς απο πάνω απο τα υπόλοιπα όταν χρειαστεί. Υπάρχουν σετ που διπλωμένα πιάνουν πολύ λίγο χώρο μέσα σε μια τσάντα πλάτης.
5. Παντελόνι δεν θα πάρω ακόμη, θα το αφήσω για λίγο αργότερα.
Να αναφέρω επίσης πως επειδή η μηχανή δεν έχει ειδικό χώρο (hayabusa) για κινητό, πορτοφόλι και άλλα αντικείμενα όπως χαρτιά, άδεια, δίπλωμα, θέλω το μπουφάν να μπορεί να τα κρατήσει απολύτως στεγνά, χωρίς την παραμικρή σταγόνα βροχής.βλ σχόλιο για τα δερμάτινα
επίσης ρίξε μια ματιά για να μαθαίνεις :
εδώ για υλικά κατασκευής : http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=71632
εδώ για προδιαγραφές εξοπλισμού: http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=79043
2012: 150 ημέρες στη νότια Αμερική
2010: Βόρειο Ακρωτήρι, 2009: Πυρηναία, Χώρα Βάσκων, Άλπεις, 2008: Άλπεις
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την απάντηση σου! Μου έδωσες πολύτιμες πληροφορίες και μάλιστα αναφέρθηκες και στο κάθε είδος ξεχωριστά. Ευχαριστώ και πάλι.Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
στα χρήματα που λες (1500-1800 ευρώ) δεν τίθεται θέμα προβληματισμού ... φτάνουν και περισσεύουν για να πάρεις τα πάντα και σε κορυφαία ποιότητα, οπότε μη τρελαίνεσαι
εδώ για υλικά κατασκευής : http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=71632
εδώ για προδιαγραφές εξοπλισμού: http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=79043
μια καλη μοτο και για ταξιδια αλλα και γενικα γιατι τα κανει ολα καλα
ειναι καλο να πασ σε 1 κτμ adventure τωρα απλα με την κριση μπορεις να βρεις και τα 950 με 6000 σε αξιοπρεπεστατη καταστασηκαι με πολλα εχτρα!
οσο για εξοπλισμο αφου σε ενδιαφερουν τα ταξιδια και η καιρικες συνθηκες
παρε ενα καλο μπουφαν d-dry οτι λεει d-dry πανω σε ρουχο να ξερεις οτι σημαινει 100% αδιαβροχο οσο και να ριχνει καρεκλοποδαρα δεν περναει τιποτα υπολογισε οτι με καν 350-400αρι εχεις βρει ενα καλο dainese! και ειναι και πιο φθηνο και απο grx και απο δερματινο!
απο κρανος ενα shoei raid ασ πουμε ειναι πολυ καλη επιλογη400-εως 350 σε προσφορα κατι θα πετυχεις!
αν θες ισοθερμικα αποκλειστικα revit αυτα με την αδιαβροχη νεοπραιν μεμβρανη μπροστα αριστα ζεστα (αδιαβροχα) και δοκιμασμενα!110 ζευγος πανω κατω
μποτες dainese κοντα στα 250-260
γαντια με κανα 120 dainese d-dry dοuble carbon foul αδιαβροχα
ολα περιπου κανα kana 1200 καθαρισες και εισαι και κροκοδειλος και περισευουν και φραγκακια!
τι raid και κουραφεξαλα. σε καποιον που θα σκασει 1000++ ευρω του προτεινεις το raid;;;Αρχικά δημιουργήθηκε από vmx
απο κρανος ενα shoei raid ασ πουμε ειναι πολυ καλη επιλογη400-εως 350 σε προσφορα κατι θα πετυχεις!
και μαλιστα σε προσφορα 350-400 ευρω!!!
απορουμε μετα ποιος τα σκαει στου ελληνες εμπορους για να παρει τελικα οτι του πουλησουν..
προσοχη σε αυτα που αγοραζεται!! διπλο-τριπλο τσεκαρετε πριν αγορασετε...
και ξανα για να ακουστει: κοιταξτε στα ελληνικα μαγαζια που εχουν ονομα για καλες τιμες και οχι σε αυτα που δινουν φραγκα ωστε να εχουν καλο ονομα. κοιταξτε στο internet υπαρχουν απειρες πληροφοριες εδω μεσα για safe μαγαζια τσεκαρισμενα και οδηγιες για αρχαριους για ebay. επισης θα βρειτε οση βοηθεια θελετε. οχι παλιατζουρες οχι στο κωλοπιασημο (εξων και σας αρεσει...)!!!!!!!
εγω με την σειρα μου να ρωτησω κατι την μηχανη την πηρες η θα την παρεις??
και απο εξοπλισμο θα ελεγα πρωτα να κατασταλαξεις τη μηχανη θα παρεις και μετα να δεις για εξοπλισμο μιας και αναλογα με την μηχανη να παρεις και τον αναλογο εξοπλισμο!!!
«Δεν υπάρχει ευκολότερο πράγμα από το να ξεγελάει κανείς τον εαυτό του.
Γιατί ό,τι επιθυμούμε, πρόθυμα και το πιστεύουμε.
Η πραγματικότητα, όμως, πολλές φορές είναι διαφορετική.»
Δημοσθένης
cbrxx.darkbb.com
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
Nα 'σαι καλά παλικάρι μουΑρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
στα χρήματα που λες (1500-1800 ευρώ) δεν τίθεται θέμα προβληματισμού ... φτάνουν και περισσεύουν για να πάρεις τα πάντα και σε κορυφαία ποιότητα, οπότε μη τρελαίνεσαι
εδώ για προδιαγραφές εξοπλισμού: http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=79043![]()
Φίλε katath κράτα το μυαλό σου στο κεφάλι σου και σκέψου το πολύ κανα fazer 600, cbf 600 κλπ.
![]()
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
Έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά το cbf 600 με abs. Μου το συμβούλεψε ένας φίλος και πιστεύω πως και καλύπτει τις ταξιδιωτικές μου ανάγκες και θα είναι πολύ καλύτερο ως πρώτο μηχανάκι για μένα και σίγουρα θα είναι πολύ πιο οικονομικό όσον αφορά τα λάστιχα κυρίως. Κάποιες ακόμη απορίες μου. Αν θέλετε, απαντήστε μου.
1. Ένα δερμάτινο μπουφάν φαντάζομαι πως η προστασία που παρέχει είναι μόνο για την τριβή. Σωστά? Δηλαδή χρειάζομαι "κροκόδειλο" και θώρακα επιπλέον? Αυτά τα φοράμε μέσα από το δερμάτινο, ή θέλουν συγκεκριμένη ενδυμασία?
2. Η καμπούρα που έχουν τα μπουφάν στην πλάτη, προστατεύουν διαφορετικό σημείο από τον κροκόδειλο? Γίνεται σε μπουφάν που έχει καμπούρα, να έχεις ταυτόχρονα φορεμένο και "κροκόδειλο"?
3. Οι μπότες τις sidi που ανέφερα στο αρχικό μου μήνυμα υπάρχουν και σε αδιάβροχες (αν όχι οι ίδιες κάποιες παρόμοιες της ίδιας εταιρίας)?
4. Τα κολάρα προστασίας του αυχένα, τα οποία είναι πιο μεγάλα και προστατεύουν και τις κλείδες, φοριούνται μέσα από το μπουφάν, ή από πάνω?