Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 34

Θέμα: Κάπως έτσι θα αρχίσει...;

Κάπως έτσι θα αρχίσει...;

από εφημερίδα Χανιώτικα Νέα

Κινητοποιήσεις για το νερό
    21.06.2010

Των ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ και ΕΛΕΝΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ
    Σε αποκλεισμό του δρόμου προς τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) προχώρησαν τη νύχτα της Παρασκευής προς τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου οι κάτοικοι του χωριού Μουζουράς Ακρωτηρίου, καθώς επί πέντε ημέρες -εν μέσω καύσωνα- ο Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης (ΟΑΔΥΚ) τους είχε αφήσει χωρίς νερό.
    Ετσι, τα απορριμματοφόρα γυρνούσαν πίσω ενώ οι κάτοικοι παρέμειναν τη νύχτα ζητώντας από τους αρμόδιους να ανοίξουν τις βάνες για να τρέξει το νερό.
    Τελικά, το πρωί του Σαββάτου η υδροδότηση αποκαταστάθηκε και οι κάτοικοι αποχώρησαν, ανοίγοντας τον δρόμο προς τον ΧΥΤΑ.
    Όπως ανέφερε στα "Χ.Ν." ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζουρά, Αχιλλέας Λιονάκης, χωρίς να μας ενημερώσουν, μας καταδικάσανε για 4-5 να μην έχουμε νερό για να πιούμε, επειδή όπως λένε δεν " έφτανε". Έτσι μείναμε χωρίς νερό από τον ΟΑΔΥΚ. Ακόμη και οι κήποι που είχαμε φυτέψει ξεράθηκαν. Γεωτρήσεις δεν μας αφήνουν να κάνουμε... Τώρα έχουν πρόβλημα και να στέλνουνε νερό, όμως μόνο στα δύο χωριά, στον Μουζουρά και στο Χωρδάκι, γιατί όλες οι υπόλοιπες περιοχές έχουν, όπως επίσης έχουν νερό η αμερικάνικη βάση και το αεροδρόμιο. Δεν μπορούνε να κάνουν διαχωρισμούς. Στον Μουζουρά ζούνε εκατό οικογένειες που όλες αυτές τις μέρες δεν είχανε νερό να πιούνε. Ο αποκλεισμός είχε ως αίτημα να έχουμε νερό στο χωριό μας διότι δεν αντέχουμε άλλο. Επίσης θέλουμε να μας υποσχεθούν ότι δεν θα ξανακόψουν το νερό. Θα μπορούσαν να έκαναν δίωρες διακοπές νερού, αυτό θα το καταλαβαίναμε, όχι όμως να μην έχουμε νερό για 4-5 ημέρες".
    Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μουζουρά Ζαχάρης Καζάκος τόνισε:
    "Έχουμε αγανακτήσει με αυτή την κατάσταση, γι΄ αυτό προχωρήσαμε σε αυτές τις κινητοποιήσεις και θα συνεχίσουμε αν δεν μας δώσουνε ίση κατανομή νερού με τις άλλες περιοχές. Όταν μας υποσχεθούν ότι θα μας δίνουνε νερό όπως δίνουνε στα Χωραφάκια, αλλά και στις πισίνες των ξενοδοχείων. Δεν έχουμε να πιούμε νερό, να ποτίσουμε τα ζώα μας, τους κήπους μας. Υπάρχει πρόβλημα και με το νερό της ύδρευσης και με το νερό του ΟΑΔΥΚ".

Nα συμπληρώσω ότι δεν υπάρχουν ούτε οι υποτυπώδεις υποδομές για παγίδευση των υδάτων από τα χιόνια και τη βροχόπτωση των Λευκών Ορέων όπως λιμνοδεξαμενές (καλυπτώμενες ή και απλές).
    Το μόνο εύκολο στο οποίο καταφεύγουν όλοι: άλλη μια γεώτρηση, (α, και άλλη μια άδεια από την τοπική πολεοδομία για οικία με νέα κολυβητική δεξαμενή, πισίνα στα Ελληνικά)

Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Τι εννοείς "καπως έτσι θα αρχίσει" ;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Τι εννοείς "καπως έτσι θα αρχίσει" ;
    Κατέω 'γω;
    Όντε δεν έχει ο κόσμος νερό να πιεί και η εδική σου πισίνα ή τεπόζιτο είναι γεμμάτα, ίντα θα κάμει;
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Κατέω 'γω;
    Όντε δεν έχει ο κόσμος νερό να πιεί και η εδική σου πισίνα ή τεπόζιτο είναι γεμμάτα, ίντα θα κάμει;
    Να μαζευτουν τα 4-5 γειτονικά χωριά να φτιάξουν εναν ταμιευτήρα ίσως;

υ.γ. γραφε ελληνικά
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Να μαζευτουν τα 4-5 γειτονικά χωριά να φτιάξουν εναν ταμιευτήρα ίσως;
    Άσου μια στιγμή καπετάνιο. Δεν υποτίθεται ότι υπάρχουν νόμιμα εκλεγμένοι άρχοντες που θα έπρεπε να θέσουν αυτό σαν προτεραιότητα, ή πάλες λάθος σκέφτομαι; Οι αθρώποι λένε "εγώ τση ψήφισα, αυτοί τον περδίκο οπότε θα κλείσω το δρόμο και θα χτυπήσω και μια γεώτρηση και ας βρω και θάλασσα"

υ.γ. γραφε ελληνικά
    Είναι πρωί για τσικουδιές, κουμπάρο. Όντε μεσημεριάσει και κατεβάσουμε έπαέ κάνα-δυο καραφάκια, θα σου τα πέψω γραμμένα και πρωτευουσιάνικα και με το λεξικό τση οξφόρδης ξανοιγμένο.

Είναι πρωί για τσικουδιές, κουμπάρο. Όντε μεσημεριάσει και κατεβάσουμε έπαέ κάνα-δυο καραφάκια, θα σου τα πέψω γραμμένα και πρωτευουσιάνικα και με το λεξικό τση οξφόρδης ξανοιγμένο.
    Φταίω εγω ν' αρχίσω τα βλάχικα (και σε λατινικο αλφάβητο ) να μπλέξουμε;

Τοπικοί αρχοντες υπάρχουν και στα χωριά. Αυτοι δε μπορούν να κανουν κατι πέραν του "κλεινουμε δρομο" ;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Τοπικοί αρχοντες υπάρχουν και στα χωριά. Αυτοι δε μπορούν να κανουν κατι πέραν του "κλεινουμε δρομο" ;
    Όχι.
    Σκέψου, νερό η αμερικάνικη βάση έχει. Χωρίς διακοπές υδροδότησης.
    Τα γύρω χωριά δεν έχουν.

Αλλά ναι, δεν κάνουνε και πράμα για καμιά λιμνοδεξαμενή, κάνα σκεπασμένο ταμιευτήρα. Περιμένουνε να τους τα σιάξει ο αι γιάννης ο ερημίτης του μοναστηριού παραπάνω. Να μαζωχτούνε καμιά 50αριά νοματαίοι να σιάξουνε υποδομές για πάρτη τους δεν το κάνουνε. Και ανε το κάνει κιανείς ιδιωτικά θα του το βγάουνε αυθαίρετο και θα τονε καταγγείλουνε και στην πολεοδομία.

Γιατί έκοψαν το νερό, μαθαμε;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Γιατί έκοψαν το νερό, μαθαμε;
    Τελευταία μας ξεφούρνισαν ότι τοπικά το νερό είναι λίγο, τόσο λίγο που μέσα Αυγούστου μπορεί να ξωμείνουμε...
    Οπότε διακοπές υδροδότησης και άρδευσης, οδηγίες για εξοικονόμιση υδάτων κτλ κτλ κτλ είναι στην καθημερινή ατζέντα των τοπικών "μέσων"...
    Αλλά είπα σου...αυτά τα ακούω βερεσέ! Υποδομές δεν φτιάχνουμε! Πιο εύκολο δεν είναι να αυξήσουμε το τιμολόγιο της ύδρευσης/άρδευσης και να διακόπτουμε περιοδικά την παροχή από το να σιάξουμε καμιά λιμνοδεξαμενή στα βουνά;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της bentouza
    Φταίω εγω ν' αρχίσω τα βλάχικα (και σε λατινικο αλφάβητο ) να μπλέξουμε;

ναι να παρουνε τις καραμπινες αλλα ειπαν για αρχη να φερθουν πολιτισμενα..

Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
    ... αλλα ειπαν για αρχη να φερθουν πολιτισμενα..
    πνίγοντας στα σκουπίδια καμιά 10αριά Δήμους αντί να τσοντάρουνε καθείς από 250€ να φτιάξουνε μια δεξαμενή. Καλή φάση...

Άσου μια στιγμή καπετάνιο. Δεν υποτίθεται ότι υπάρχουν νόμιμα εκλεγμένοι άρχοντες που θα έπρεπε να θέσουν αυτό σαν προτεραιότητα, ή πάλες λάθος σκέφτομαι; Οι αθρώποι λένε "εγώ τση ψήφισα, αυτοί τον περδίκο οπότε θα κλείσω το δρόμο και θα χτυπήσω και μια γεώτρηση και ας βρω και θάλασσα"...
    Και επειδή τους ψήφισες λοιπόν, κάθισες στο σπίτι σου και περιμένεις να κάνουν "αυτοί" τη δουλειά για σένα. Εμ φίλε μου, αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα με την "δημοκρατία" στην Ελλάδα. Παρόλο που εδώ την φτιάξαμε, οι σύγχρονοι έλληνες φαίνεται ότι ξεχάσαμε την συνταγή της. Όλοι νομίζουν ότι το "καθήκον" τελειώνει στην ψήφο τους. ΛΑΘΟΣ. Τεράστιο λάθος. Και αυτό ακριβώς το λάθος είναι που μας έφερε όλους στα σημερινά.

Διότι μπορεί να ψήφισες, αλλά όφειλες να τους ελέγχεις κιόλας, και όχι παθητικά από την τηλεόραση και τον καφενέ, αλλά καθημερινά συμμετέχοντας ενεργά στον τόπο σου, όπου φυσικά μπορείς, σε κάθε όργανο αυτοδιοίκησης σε κάθε σύλλογο σε κάθε ομάδα στην οποία έχεις πρόσβαση. Εθελοντικά και αφιλοκερδώς ο πολίτης έπρεπε να είναι συνεχώς και πανταχού παρών, διότι δεν είναι αγγαρεία ο έλεγχος της διοίκησης, ΚΑΘΗΚΟΝ είναι. Και όταν "αυτοί" ξέφευγαν όφειλες να είσαι σε εγρήγορση και να τους "κυνηγάς", κατεβαίνοντας στους δρόμους, κάνοντας καταλήψεις, απεργώντας, καταγγέλλοντας τους.

Αλλά τίποτα από αυτά φίλε μου προφανώς δεν έκαναν οι συντοπίτες σου. Το μόνο που είμαι βέβαιος ότι έκαναν, είναι χωρισμένοι σε πολιτικές "ομάδες" να κερνάνε τσικουδιές τον βουλευτή της ομάδας τους που κατέβαινε στις όποιες εκλογές, όπως άλλωστε και ο κάθε καλός ελληνάρας κάνει στον τόπο του. Το κέρασμα αλλάζει απλά. Η τσικουδιά γίνεται τσίπουρο ή ουζάκι κλπ.

Έτσι φίλε μου τώρα που φτάσατε στο σημείο της διαπίστωσης ότι οι μαλάκες που ψηφίσατε τίποτε δεν έκαναν, έρχεστε και λέτε: «Μα καλά εγώ τους ψήφισα, αυτοί τι έκαναν?» Και η απάντηση είναι ένα μεγάλο και άδειο ΤΙΠΟΤΑ φίλε μου, και θα συνεχίσει να είναι ΤΙΠΟΤΑ, όποιοι και να 'ρθουν αύριο στην εξουσία. Και θα είναι και πάντοτε και στους αιώνες των αιώνων αμήν, ΤΙΠΟΤΑ διότι κάθε άρχοντας εκλεγμένος ή μη, που ΔΕΝ ελέγχεται θα γίνει ΤΥΡΑΝΝΟΣ. (Πληροφοριακά εκτός από την Δημοκρατία οι αρχαίοι ημών πρόγονοι εφεύραν και τους νομοτελειακούς κανόνες που διέπουν αυτή.) Και τότε φίλε μου ο ΤΥΡΑΝΝΟΣ για να «πέσει» θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερο κόπο και θυσίες από αυτό που χρειαζόταν ο απλός έλεγχος του.

Η ιστορία σου μου θύμισε, του τσόγλανους τους δικούς μου συντοπίτες στην Αθήνα, που όταν καιγόταν πέρυσι το καλοκαίρι όλη η Αττική, αυτοί καθήμενοι στις καφετέριες τους είχαν για όλα γνώμη, και τα πώς θα έπρεπε να σβηστεί η φωτιά και τα πώς η πυροσβεστική καθυστέρησε και το τι θα έπρεπε να είχε γίνει και τα πάντα. Και φίλε μου όταν τους ρώταγες γιατί δεν κάνουν κάτι αυτοί οι ίδιοι, έλεγαν «Μα ψηφίζω, πληρώνω φόρους, οφείλει το κράτος να με προστατέψει».

Ξέρεις κάτι φίλε μου, οι δικοί μου πρόγονοι, όταν οι Φασίστες κατέλαβαν την Ελλάδα, δεν είπαν «μα οφείλει να με προστατεύσει το κράτος» αλλά συσπειρώθηκαν και αντέδρασαν. Και όταν χρειάστηκε έπεσαν σαν ΗΡΩΕΣ. Και ως τέτοιους, ΗΡΩΕΣ δηλαδή, μας ανέφεραν τα παγκόσμια ιστορικά κείμενα μέχρι πριν 20-30 χρόνια. Τώρα το πώς θα αναφέρουν την σύγχρονη γενιά της καφετέριας τα μελλοντικά ιστορικά κείμενα δεν ξέρω, ένα όμως σίγουρα ξέρω ότι αν δεν κάνουμε κάτι για τον τόπο μας, εμείς οι ίδιοι, ο καθένας μόνος και όλοι μαζί, αλλά περιμένουμε από τους άρχοντες μας, τότε σε λίγο δεν θα έχουμε τόπο

Αυτά λοιπόν φίλε μου ήταν η δική μου άποψη για το τι θα έπρεπε να κάνετε. Αλλά μάλλον οι ρακές έχουν πιο πολύ ενδιαφέρον...
    2€ η αμόλυβδη. Μάλιστα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από tzarot
    ...

in standby mode Το avatar του/της liakaros
    Ειμαστε τοσο μα τοσο μ@λ@κες εδω κατω, που ενω ειμαστε ο πρωτος σε βροχοπτωσεις νομος στην Κρητη,αρχες του καλοκαιριου και δεν εχουμε νερο να πιουμε...

Τοσα ποταμια και ολα πανε στη θαλασσα...τοσο μ@λ@κες γ@μω τα συμφεροντα τους.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Η ιστορία σου μου θύμισε, του τσόγλανους τους δικούς μου συντοπίτες στην Αθήνα, που όταν καιγόταν πέρυσι το καλοκαίρι όλη η Αττική, αυτοί καθήμενοι στις καφετέριες τους είχαν για όλα γνώμη, και τα πώς θα έπρεπε να σβηστεί η φωτιά και τα πώς η πυροσβεστική καθυστέρησε και το τι θα έπρεπε να είχε γίνει και τα πάντα. Και φίλε μου όταν τους ρώταγες γιατί δεν κάνουν κάτι αυτοί οι ίδιοι, έλεγαν «Μα ψηφίζω, πληρώνω φόρους, οφείλει το κράτος να με προστατέψει».
    Οι μισοί απο αυτούς έβγαιναν μετά στα κανάλια και έλεγαν πως κάηκε το σπίτι τους που ήταν χτισμένο παράνομα, μέσα σε πεύκα, με όλά τα μπάζα γύρω τους... και οτι οι πυροσβέστες καθόντουσαν και δεν έκαναν τίποτα.

άστο , γιατί όσο το θυμάμαι τόσο μου ανεβαίνουν τα αίματα στο κεφάλι... για να μην μιλήσω για φέτος που είμαστε πάλι 10 άτομα όλοι και όλοι για να κάνουμε βάρδιες πυροπροστασίας ώς εθελοντές.. Σε περιοχές σαν και αυτές που κάηκαν και αν μη τι άλλο, αρκετοί απο δαύτους , ζητάνε απόδοση φόρων που δεν δίνουν έτσι και αλλιώς.

Για την συλλογή νερού.... χωρίς δέντρο φίλε... και φράγμα να στήσεις χωρίς φυσικό φράγμα του δάσους , μόνο χείμαρος θα είναι και δεν θα λιμνάσει πουθενά.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Έτσι θα σώσουμε τον πλανήτη;
    από VanDiemen στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 04/09/2007, 11:16
  2. Απαντήσεις: 210
    Τελευταίο μήνυμα: 12/11/2006, 20:05
  3. Κάπως έτσι άρχισε η ναζιστική Γερμανία
    από vaskunito στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 25/08/2006, 17:10