Εγώ αυτά τα 2 κείμενα τα βλέπω συμπληρωματικά κι όχι απαραίτητα τόσο αντίπαλα...
Στο κάτω κάτω και οι 2 τους είναι μέρος του προβλήματος, αλλά και της λύσης τους.
Εγώ αυτά τα 2 κείμενα τα βλέπω συμπληρωματικά κι όχι απαραίτητα τόσο αντίπαλα...
Στο κάτω κάτω και οι 2 τους είναι μέρος του προβλήματος, αλλά και της λύσης τους.
Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.
well...Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Μετά αναρωτιόμαστε πως μας βγήκε το όνομα ...![]()
![]()
"Is this all that's life of my life before me?
Straitjacket memories? Sedative highs?
No happy ending like they’ve always promised?
There’s got to be something left for me."
------------------------------------
Αρχικά δημιουργήθηκε από H.A.Balafoutre
Ο Ξανθουλης, ο Κωστοπουλος, η Ακριτα, ο Κλυνν (ο Γιοχαν , ο Πητερ κλπ.) κονομησαν γιατι, μπλεμπα γαρ, ειδαν την εξοδο νωρις και κονομησαν πουλωντας σπιρτοζικα την καθημερινοτητα τους.
Η κυρια που απαντα ειναι original σ'αυτο που εκφραζει και εκπροσωπει.
Η εποχη αυτη, δεν πιστευω οτι ειναι επανασταση, αλλα σιγουρα ειναι "το τελος της παιδικης ηλικιας" δανειζομενος απο τον Arthur C. Clarke και σιγουρα θα σπασει αυτα τα χαμογελαστα εκμαγια αποκαλυπτοντας τα απανταχου λαμογια και το σκυθρωπο τους προσωπο.
Να θυμαστε, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΡΙ ΣΕ ΣΑΣ!
Σας ψυχαγωγουν και σας υποδεικνυουν πως και τι χρονια τωρα...
"Is this all that's life of my life before me?
Straitjacket memories? Sedative highs?
No happy ending like they’ve always promised?
There’s got to be something left for me."
------------------------------------
και μενα μου φαίνεται ότι η κυρία είναι πιο αυθεντική.στο κάτω κάτω με τον ιδρώτα της απολαμβάνει τις ανέσεις που μπορεί να τις προσφέρει η οικονομική άνεση που έχει.δεν έκλεψε κανέναν...
Το κείμενο του αλλού πιο πολύ προπαγανδιστικό υπέρ των μέτρων και του αναχρονισμού που θα μας βάλουν ,μου φαίνεται...μπροστά προσπαθούμε να πάμε όχι πίσω...
ο Ξανθούλης ειναι κι εμένα αγαπημένος μου συγγραφέας αλλα θα διαφωνησω κάθετα με τον Σαολίν για το "ροζ που δεν ξέχασα"!!
Ειναι το μόνο βιβλίο που αρνήθηκα να διαβάσω μετα την 7η σελίδα!!
Οσον αφορα στον παρόν δημοσίευμα , εχω την αίσθηση οτι πρέπει να κοιτάξουμε πίσω απο τις λεξεις!
Δε νομίζω οτι ο Ξανθούλης εξαιρεί τον εαυτό του απο τον χαρακτηρισμό του Ελληνάρα.
Το γεγονός οτι κάποιος με την δουλεια του, είτε αυτή ειναι χειρονακτική είτε πνευματική, κατάφερε να ανεβεί κοινωνικό status, δεν το θεωρώ κατακριτέο......κάθε άλλο μάλιστα!
Η οπτική του Ξανθούλη προσπαθεί να αποδείξει οτι το να "πτωχεύσουμε" δεν ειναι απαραίτητα κακό!!
Παντα μέσα απο καθετι μαύρο και σκοτεινό, ξεπηδά κάτι ασπρο και φωτεινό!
Η οπτική της δευτερης συγγραφέας απο την άλλη , δειχνει σε μένα τουλάχιστον την άρνηση της να δεχθεί μια νομοτέλεια!!
Οτι ανεβαίνει ....κατεβαίνει και τουμπαλιν!!
Μακάρι όλα στη ζωή μας να εμφάνιζαν γεωμετρική πρόοδο, αλλα μονο οι εναλλαγες του πανω κάτω, σε κάνουν να αναγνωρίζεις την ομορφιά απο την ασχήμια.
Οταν κάτι παει διαρκώς προς τα πάνω...........καποια στιγμή το αντιλαμβάνεσαι ως ευθύα!!
Και δυστυχώς εμείς οι Ελληνες, τις καλές μέρες που βιώσαμε δεν τις αντιληφθήκαμε ως δώρο αλλα ως κεκτημμενο και πάγιο δικαίωμα μας ..............και η ζωη τραβά την ανηφόρα!!
Ισως πρεπει να γυρίσουμε λίγο προς τα πίσω.........για να εκτιμήσουμε καλύτερα την έννοια του....μπροστά!!
αν δεν κοιτάς , εκεί που θες να πας.......θα πας , εκεί που κοιτάς....
Αρχικά δημιουργήθηκε από sarimarina
ο Ξανθούλης ειναι κι εμένα αγαπημένος μου συγγραφέας αλλα θα διαφωνησω κάθετα με τον Σαολίν για το "ροζ που δεν ξέχασα"!!
Ειναι το μόνο βιβλίο που αρνήθηκα να διαβάσω μετα την 7η σελίδα!!
Οσον αφορα στον παρόν δημοσίευμα , εχω την αίσθηση οτι πρέπει να κοιτάξουμε πίσω απο τις λεξεις!
Δε νομίζω οτι ο Ξανθούλης εξαιρεί τον εαυτό του απο τον χαρακτηρισμό του Ελληνάρα.
Το γεγονός οτι κάποιος με την δουλεια του, είτε αυτή ειναι χειρονακτική είτε πνευματική, κατάφερε να ανεβεί κοινωνικό status, δεν το θεωρώ κατακριτέο......κάθε άλλο μάλιστα!
Η οπτική του Ξανθούλη προσπαθεί να αποδείξει οτι το να "πτωχεύσουμε" δεν ειναι απαραίτητα κακό!!
Παντα μέσα απο καθετι μαύρο και σκοτεινό, ξεπηδά κάτι ασπρο και φωτεινό!
Η οπτική της δευτερης συγγραφέας απο την άλλη , δειχνει σε μένα τουλάχιστον την άρνηση της να δεχθεί μια νομοτέλεια!!
Οτι ανεβαίνει ....κατεβαίνει και τουμπαλιν!!
Μακάρι όλα στη ζωή μας να εμφάνιζαν γεωμετρική πρόοδο, αλλα μονο οι εναλλαγες του πανω κάτω, σε κάνουν να αναγνωρίζεις την ομορφιά απο την ασχήμια.
Οταν κάτι παει διαρκώς προς τα πάνω...........καποια στιγμή το αντιλαμβάνεσαι ως ευθύα!!
Και δυστυχώς εμείς οι Ελληνες, τις καλές μέρες που βιώσαμε δεν τις αντιληφθήκαμε ως δώρο αλλα ως κεκτημμενο και πάγιο δικαίωμα μας ..............και η ζωη τραβά την ανηφόρα!!
Ισως πρεπει να γυρίσουμε λίγο προς τα πίσω.........για να εκτιμήσουμε καλύτερα την έννοια του....μπροστά!!
Εδω δεν μιλαμε για το αν η κυρια φοραει τα Μανολο της και γουσταρει, ουτε για το αν αναζητει το χαμενο του ρομαντισμο ο Ξανθουλης, αλλα γιατι ενας ανθρωπος νεος πρεπει να κταστραφει, γιατι τα ονειρα ενος ανθρωπου που δουλευει μια ζωη για να τα καταφερει, πρεπει να πεσουν θυσια στο βωμο της λαμογιας και του κερδους. Ο κ. Ξανθουλης και ο καθε κ. Ξανθουλης, μπορει, αν νοσταλγει το παρελθον, να χαρισει τα δικαιωματα των Αρλεκιν που γραφει τα τελευταια χρονια και να γυρισει στο χωριο του και να ζησει αλλη μια "εποχη των καφεδων".
Αλλα δεν εχει κανενα μα κανενα ρομαντισμο η καθημερινοτητα ενος νεου παιδιου ή οικογενειαρχη που με 700 - 800 εβρα πρεπει να τη βγαλει καθαρη μεχρι το τελος του μηνα και μαλιστα γνωριζοντας οτι αυριο ακομα και αυτα μπορει να μην υπαρχουν.
Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
Marie Curie
Νικόλα μου, θα επιμείνω.....δεν νομιζω οτι ο Ξανθουλης λειτουργεί ως νοσταλγός του παρελθοντος.Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk
Εδω δεν μιλαμε για το αν η κυρια φοραει τα Μανολο της και γουσταρει, ουτε για το αν αναζητει το χαμενο του ρομαντισμο ο Ξανθουλης, αλλα γιατι ενας ανθρωπος νεος πρεπει να κταστραφει, γιατι τα ονειρα ενος ανθρωπου που δουλευει μια ζωη για να τα καταφερει, πρεπει να πεσουν θυσια στο βωμο της λαμογιας και του κερδους. Ο κ. Ξανθουλης και ο καθε κ. Ξανθουλης, μπορει, αν νοσταλγει το παρελθον, να χαρισει τα δικαιωματα των Αρλεκιν που γραφει τα τελευταια χρονια και να γυρισει στο χωριο του και να ζησει αλλη μια "εποχη των καφεδων".
Αλλα δεν εχει κανενα μα κανενα ρομαντισμο η καθημερινοτητα ενος νεου παιδιου ή οικογενειαρχη που με 700 - 800 εβρα πρεπει να τη βγαλει καθαρη μεχρι το τελος του μηνα και μαλιστα γνωριζοντας οτι αυριο ακομα και αυτα μπορει να μην υπαρχουν.
Θεωρώ οτι προσπαθεί να δείξει οτι η ιδέα της πτώχευσης ή το να ζεις φτωχικά, δεν συνεπάγεται απαραιτήτως ασχήμια!
Πιστεψε με , εξαιτίας της επαγγελματικής μου ιδιότητας, βρίσκομαι πιο κοντά απο πολλούς στην συνειδητοποίηση της κατάστασης μας!!
Δεν θα ισχυριστώ οτι καποιος με 700-800 ευρώ μπορεί να ζήσει άνετα........θα ισχυριστώ οτι τελικά με κάποιο μαγικό τρόπο θα επιβιώσει και είναι χρέος του καθενός μας να σκεφτεί με αισιοδοξία (οση τελοσπάντων μπορεί να βρεί) και να παλέψει για την επόμενη μέρα του!!
Εχω ενα αρκετούς πελάτες , όλων των οικονομικών μεγεθών.
Απο τον άνεργο έως τον μασόνα μεγαλογιατρό!!
Τελικά ξέρεις πιο ζεί καλύτερα???
Ο αισιόδοξος!!!
Και πίστεψε με ....δεν ειναι ο γιατρός!!
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από sarimarina
[
Δεν θα ισχυριστώ οτι καποιος με 700-800 ευρώ μπορεί να ζήσει άνετα........θα ισχυριστώ οτι τελικά με κάποιο μαγικό τρόπο θα επιβιώσει και είναι χρέος του καθενός μας να σκεφτεί με αισιοδοξία (οση τελοσπάντων μπορεί να βρεί) και να παλέψει για την επόμενη μέρα του!!
Το αλλο με τον Τοτο το ξερεις?Οση αισιοδοξια κι αν εχουμε καποια στιγμη στερευει.Δεν ξερεις τι ειναι να εισαι κοντα στα 50 με δυο παιδια και ανεργος μαλλον.Αισιοδοξια δεν θα παρω,αν προκειται για καμμια δουλεια πολυ ευχαριστως.
«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»
Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)
http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
οκ λοιπον!!Αρχικά δημιουργήθηκε από sarimarina
[
Το αλλο με τον Τοτο το ξερεις?Οση αισιοδοξια κι αν εχουμε καποια στιγμη στερευει.Δεν ξερεις τι ειναι να εισαι κοντα στα 50 με δυο παιδια και ανεργος μαλλον.Αισιοδοξια δεν θα παρω,αν προκειται για καμμια δουλεια πολυ ευχαριστως.
κανω ενα υποθετικό ερώτημα!!!
ας υποθέσουμε λοιπον οτι συμβαίνει το κακό και πτωχεύουμε ως χώρα ή κάποιοι απο εμας χάνουμε την δουλειά μας!!
εχουμε τις εξης επιλογες
να παλεψουμε ή να παραιτηθούμε!!
ξερω οτι δεν ειναι εύκολη η πάλη......ουδόλως μάλιστα!!
όμως τι επιλέγουμε τελικα??
Αρχικά δημιουργήθηκε από sarimarina
οκ λοιπον!!
ας υποθέσουμε λοιπον οτι συμβαίνει το κακό και πτωχεύουμε ως χώρα ή κάποιοι απο εμας χάνουμε την δουλειά μας!!
εχουμε τις εξης επιλογες
Επιλεγω να ειμαι αυτος που θα χασει τα Μανολο και οχι αυτος που θα χασει τα παντα...![]()
Στην καταρευση καποιοι θα χασουν κατι, καποιοι αλλοι τα παντα. Ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβεις ρε Μαρινακι;
Marie Curie
Οταν φας το σκ@το με το φτυαρι ψαχνοντας για δουλεια,οταν καταλαβαινεις τον αλλον να πνιγει το γελακι του μολις ακουει την ηλικια σου,οταν ακους οτι εγω δινω 750 ευρω χωρις ενσημα για να οδηγας δεκα ωρες τη βδομαδα επι 6 μερες κι αλλα τοσα τοτε να δω την αισιοδοξια σου.Αρχικά δημιουργήθηκε από sarimarina
οκ λοιπον!!
εχουμε τις εξης επιλογες
Α ναι καλη η αισιοδοξια και η παλη αλλα δεν μπορω να ταισω τα παιδια μ αυτες.![]()
«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»
Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)
http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk
Επειδή δεν κατανοώ το μετρικό σύστημα με τα +
Τσάκω μπύρες![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Γιαυτό το λόγο έγραψα την προηγούμενη απάντησή μου....
Δεν θέλω ηλίθιες μετρικές και άμμετρες λογοτεχνικές αρλούμπες![]()
Γράψε κάτι για να εμπνεύσεις, κάτι για να καυτηριάσεις, κάτι για να αναπτερώσεις το ηθικό των ανθρώπων που είναι πραγματικά σε απόγνωση, αλλά εν μέσω τέτοιων καιρών, κράτα την -εκ του ασφαλούς- ψευτονοσταλγία σου, για τον εαυτό σου.........
"Qu ils mangent de la brioche"
οκ λοιπον!! κανω ενα υποθετικό ερώτημα!!! ας υποθέσουμε λοιπον οτι συμβαίνει το κακό και πτωχεύουμε ως χώρα ή κάποιοι απο εμας χάνουμε την δουλειά μας!! εχουμε τις εξης επιλογες να παλεψουμε ή να παραιτηθούμε!! ξερω οτι δεν ειναι εύκολη η πάλη......ουδόλως μάλιστα!! όμως τι επιλέγουμε τελικα??
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΙΣΩΣ??????
Δεν θέλω ηλίθιες μετρικές και άμμετρες λογοτεχνικές αρλούμπες Γράψε κάτι για να εμπνεύσεις, κάτι για να καυτηριάσεις, κάτι για να αναπτερώσεις το ηθικό των ανθρώπων που είναι πραγματικά σε απόγνωση, αλλά εν μέσω τέτοιων καιρών, κράτα την -εκ του ασφαλούς- ψευτονοσταλγία σου, για τον εαυτό σου........![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
κράτα την -ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ- ψευτονοσταλγία σου, για τον εαυτό σου.........
+1 (με μετρικο...)
Marie Curie