Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 68

Θέμα: Πολύ λάδι βρε παιδί μου

Re: Πολύ λάδι βρε παιδί μου

Αρχικά δημιουργήθηκε από aardvark
    Εχωντας σώας τας φρένας και πλήρη επίγνωση των πράξεων μου μπαίνω στα ποτισμένα με λάδια και υγρά φρένων χωράφια των τεχνικών θεμάτων να πώ και εγώ τον πόνο μου και να ακούσω τις φωτισμένες απαντήσεις σας.( μετά από τέτοια εισαγωγή αν μπορείται μην μου απαντάτε)
    H ερώτηση είναι η εξής σε vstrom 650 του 08 που πήρα μεταχειρισμένο είναι η δεύτερη φορά που όταν το παίρνω από το συνεργείο μετά από αλλαγή λαδιών βλέπω την στάθμη του λαδιού να είναι πάρα πολύ ψηλά δλδ οταν η μηχανή είναι όρθια ή στο διπλό το γυαλάκι φαίνεται γεμάτο λάδι και πρέπει να γείρω την μηχανή πααρα πολυ στο πλάι για να δω το λάδι να κατεβαίνει και να μπαίνει εντός ορίων F-L. Την πρώτη φορά με μεγάλη συριγγα έβγαλα γύρω στα 250ml (μπορεί και παραπάνω)ήρθε στα ίσα του και συνέχισα την ζωή μου θεωρώντας απλά οτι του μαστορα του περίσσευε λαδάκι και είπε να βάλει λίγο παραπάνω ακριβώς όμως το ίδιο συνέβει και την δεύτερη φορά σε άλλο συνεργείο (αντιπροσωπεία συγκεριμένα) ο οποίος όταν τον ρώτησα γιατί φαίνεται να έχει περισσότερο λάδι από το κανονικο μου είπε ότι έβαλε ακριβως την ποσότητα που ορίζει ο κατασκευαστης να μην το βγάλω και σιγά σιγά θα έρθει στα ίσα του????
    Μετά από 500χλμ δεν έχει έρθει, να το βγάλω ή να μην ασχοληθώ? και γιατί το γυαλάκι να δείχνει λάθος ένδειξη και είναι κακό ο κινητήρας να έχει παραπάνω λάδι αν εχει ? επίσης υπάρχει θεός και μετά θάνατον ζωή πότε θα καταστραφεί ο κόσμος κ.α.
    Κάθε απάντηση δεκτή εκτός από κακεντρεχή σχόλια για το απόλυτο μηχάνημα οδήγησης και υπερτατο δώρο του τσακ νορρις στην ανθρωποτητα (λέγε με strom, v strom)

Υπάρχει η στιγμή που πρέπει να κάνουμε τα πράγματα να συμβούν,και η στιγμή που πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα να συμβούν

στην διαδικασια αλλαγης λαδιων κι ελεγχου τους,το μονο που κανουμε με βαση τον κατασκευαστη ,ειναι ο ελεγχος της σταθμης τους...ΔΕΝ βαζουμε την ποσοτητα που λεει...βαζουμε αυτη που χρειαζεται σε καθε περιπτωση...

ο λογος ειναι απλος κι εχει να κανει με την ποσοτητα που μενει καθε φορα μεσα στο καρτερ,η οποια ΔΕΝ ειναι ποτε ακριβως η ιδια...

ενημερωστε και τους μαστορες σας ετσι ωστε καποια στιγμη να σταματησουν να τον παιζουν πανω στα μηχανακια σας...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    στην διαδικασια αλλαγης λαδιων κι ελεγχου τους,το μονο που κανουμε με βαση τον κατασκευαστη ,ειναι ο ελεγχος της σταθμης τους...ΔΕΝ βαζουμε την ποσοτητα που λεει...βαζουμε αυτη που χρειαζεται σε καθε περιπτωση...

ο λογος ειναι απλος κι εχει να κανει με την ποσοτητα που μενει καθε φορα μεσα στο καρτερ,η οποια ΔΕΝ ειναι ποτε ακριβως η ιδια...

ενημερωστε και τους μαστορες σας ετσι ωστε καποια στιγμη να σταματησουν να τον παιζουν πανω στα μηχανακια σας...
    αν και ετοιμάσου για την επόμενη ερώτηση που θα σου ζητάει το σχετικό λογάριθμο υπολογισμού ποσότητας που φυσικά θα πρέπει να βασίζεται σε επαρκές στατιστικό παράδειγμα, να καλύπτει μέχρι και τα URAL και τέλος να λαμβάνει υπόψιν του τις κλιματικές συνθέκες (σε εύρος τουλάχιστον 16 μηνών γιατί νωρίτερα δεν...) σε συνδυασμό φυσικά με τους βιόρρυθμους του ιδιοκτήτη....

You BETA believe...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της vassilis79
    Για να τσεκαρεις σωστα τα λαδια θα πρεπει να δουλεψει το μηχανακι μεχρι η ενδειξη της θερμοκρασιας να ''πιασει'' τις τρεις μπαρες .
    Σβηνουμε το μηχανακι για τρια - τεσσερα λεπτα και στην συνεχεια ελεγχουμε την σταθμη να ειναι στα ορια του H-L .
    Το μηχανακι να βρησκεται σε ορθια θεση !

ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος

Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    αν και ετοιμάσου για την επόμενη ερώτηση που θα σου ζητάει το σχετικό λογάριθμο υπολογισμού ποσότητας που φυσικά θα πρέπει να βασίζεται σε επαρκές στατιστικό παράδειγμα, να καλύπτει μέχρι και τα URAL και τέλος να λαμβάνει υπόψιν του τις κλιματικές συνθέκες (σε εύρος τουλάχιστον 16 μηνών γιατί νωρίτερα δεν...) σε συνδυασμό φυσικά με τους βιόρρυθμους του ιδιοκτήτη....
    κι εγω που νομιζα οτι θα ηταν δυσκολη...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Εκνευριστικο μελος Το avatar του/της Band(age)it
    Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister

Μη βαρεσεις αλλα.....
    Γιατι δεν ειναι η ιδια?Δεν το αφηνουμε να στραγγισει πριν βαλουμε τα νεα ελαιολαδα?
    - Omnia mea mecum porto -

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Band(age)it
    Μη βαρεσεις αλλα.....
    Γιατι δεν ειναι η ιδια?Δεν το αφηνουμε να στραγγισει πριν βαλουμε τα νεα ελαιολαδα?
    H θερμοκρασία των λαδιών παίζει εξ ίσου σημαντικό ρόλο η και σημαντικότερο με τον χρόνο αναμονής και το αν εχει βγεί η οχι η τάπα πλήρωσης.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Kaνονίστε τώρα να γράψουμε(τε) καμιά 40ριά σελίδες μόνο για το ΠΟΣΟ λάδι πρέπει να αλλάζουμε ...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Kaνονίστε τώρα να γράψουμε(τε) καμιά 40ριά σελίδες μόνο για το ΠΟΣΟ λάδι πρέπει να αλλάζουμε ...

γιατι αλλαζουμε και λαδια?? εγω νομιζα οτι μονο συμπληρωνουμε...

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Band(age)it
    Μη βαρεσεις αλλα.....
    εμπλαστράκι φίλε μου, εννοεί ότι σε κάθε περίπτωση -έιτε το αφήσεις είτε όχι να στραγγίξει, ακόμη και στο διπλό και με αλφάδι στην σέλα- ποσότητα ορισμένων ml λαδιού είναι πάντα λογικό να κατακρατηθεί στην ελαιολεκάνη.

Το θέμα είναι πόσο -συνήθως- κατακρατά το δικό σου. (Το οποίο ειναι σχετικά εύκολο να το βρείς έστω στο περίπου).
    Είναι σαφές ότι εκτός από την ποσότητα που μένει μέσα πρέπει να ξέρεις και ΠΟΣΟ ΚΑΙΕΙ. :rotflmao:

Καλά πότε θα μάθεις...???

Στα βστρόμ/εσβε/μπεμβε αρτζιες δεν αλλάζουμε. Απλά γεμίζουμε όταν χρειάζεται.

@jimmy5:
    τζιμέτο, επειδή δεν θέλουμε ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΛΑΔΙ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ, το γΕμάμε εμείς από πρίν.

Στο Vstrom δεν αλλαζουμε λαδια. Αντικαθιστούμε τα dilithium krystals του warp drive
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της samoure
    Ερωτηση για να μην ανοιγω νεο θεμα μιας και ειμαστε στα τεχνικα και μιλαμε για λαδια...

Ξερω οτι η βιδα που εχει το καρτερ για να φευγει το λαδι, κοβεται στο δεσιμο αν βαλεις πολυ δυναμη, γι'αυτο το λογο εγω την βιδωσα σφιχτα μεχρι ενα σημειο και μετα απο μια βολτα ειδα οτι υπαρχει μια ψιλοδιαρροη απο εκεινο το σημειο...

Η ερωτηση ειναι αυτη η βιδα καλο ειναι να σφιχτει με:

α)κρυο μοτερ

β)ζεστο μοτερ

γ)δεν εχει σημασια

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από samoure
    Την ροδέλα που έχει για στεγάνωση ..
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από samoure

α)κρυο μοτερ

β)ζεστο μοτερ

γ)δεν εχει σημασια
    δ) με καινούργια ροδέλα...

:o :o

και προς θεού μην πιάσεις τίποτα θερμοπίστολα, τίποτα φλόγιστρα να ζεστάνεις το κάρτερ που θα'χει παγώσει μέχρι να αλλάξεις λάδια και γίνεις σαν τη λωρίδα της Γάζας.....

:hypnotize :hypnotize

You BETA believe...

Την ροδέλα που έχει για στεγάνωση ..

edit: η 'στεγάνωση' είναι το αντίθετο της εκκένωσης?

You BETA believe...

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πολυ custom ρε παιδι μου...
    από devil's animal στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 45
    Τελευταίο μήνυμα: 16/11/2012, 22:03
  2. Αυτοί οι ξένοι είναι πολύ αναλαφροι βρε παιδί μου
    από island στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 10/03/2008, 09:40
  3. Παιδι μου, Παιδι μου, Παιδι μου