Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 24

Θέμα: Κουίζ

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm

Κουίζ

Οι περισσότεροι φαντάζομαι έχετε ακούσει την τροχαίο με τα πρόβατα και την απόφαση του Αρείου Πάγου (έχει "παίξει" και στον Λαζόπουλο).

Για όσους δεν την ξέρουν βάζω ένα (από τα πολλά) σχετικό δημοσίευμα:

"Συνυπαιτιότητα σε βοσκό για την πρόκληση ατυχήματος καθώς δεν είχε βάλει... φώτα πορείας στα πρόβατα του κοπαδιού του τη νύχτα, επέβαλε με απόφαση του ο Άρειος Πάγος.

Πρόκειται για περιστατικό που έγινε τον Μάιο του 2002, στην επαρχιακή οδό Σπάρτης – Γερακίου.

Οδηγός ο οποίος ήταν υπό την επίδραση αλκοόλ, οδηγούσε με 110 χλμ. στις 9:30 το βράδυ, είδε τα πρόβατα μπήκε στο αντίθετο ρεύμα τραυμάτισε τον βοσκό και σκότωσε 14 ζώα.

Αν και ο οδηγός ήταν πιωμένος, ο Άρειος Πάγος υποστηρίζει ότι έχει ευθύνη κατά 70% και το υπόλοιπο 30% ο βοσκός που κινούσε το κοπάδι του νύχτα σε επαρχιακή οδό που δεν είχε φωτισμό. Αυτό διότι δεν είχε τοποθετήσει ευδιάκριτα φώτα πορείας στο πρώτο και τελευταίο πρόβατο του κοπαδιού, όπως προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Η ευθύνη του οδηγού, σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο, έγκειται στο ότι είχε έλλειψη προσοχής και δεν μείωσε την υπερβολική ταχύτητα που έτρεχε.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=170335"

Το "κουίζ" τώρα:

Πώς σας φαίνεται η απόφαση;

Πιστεύετε ότι φταίει (στον όποιο βαθμό) ο βοσκός ή όχι;

Το τί πιστεύω εγώ θα σας το πω σε μεταγενέστερο post.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    100% φταίνε τα πρόβατα.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    Εφ όσον ήταν υπό την επίδραση αλκοόλ ο οδηγός αυτό δε μέτρησε κατά αυτού; Δεν υπάρχει καμία αναφορά στο κείμενο!
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

η κατσίκα φταίει :a47:
    "I feel like dining with hitchock every time that we fuck"

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Ingenius
    Εφ όσον ήταν υπό την επίδραση αλκοόλ ο οδηγός αυτό δε μέτρησε κατά αυτού; Δεν υπάρχει καμία αναφορά στο κείμενο!

Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    Αν και ο οδηγός ήταν πιωμένος, ο Άρειος Πάγος υποστηρίζει ότι έχει ευθύνη κατά 70% και το υπόλοιπο 30% ο βοσκός που κινούσε το κοπάδι του νύχτα σε επαρχιακή οδό που δεν είχε φωτισμό.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sober
    δηλ. αμα το τελευταιο προβατο με φως παει μπροστα διπλα στο πρωτο πώς 8α φαινεται πού τελειωνει το κοπαδι?? (παει και αντιστροφα και με διαφορες εκδοχες αναλογα της κινητικοτητας των προβατων)...τι γινεται τοτε??

Let's ride, ride how we ride ...

I never did mind about the little things...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dmf
    εγω ξερω οτι σε επαρχιακο δρομο χωρις φωτισμο αναβεις τα φωτα πορειας τα οποια φωτιζουν καπου 100μ μπροστα σου.
    Επισης ξερω οτι παντα κινεισαι με καταλληλη ταχυτητα ωστε να μπορεις να σταματησεις στην αποσταση που φωτιζει ο προβολεας σου.

Αληθεια στην περιπτωση αυτη ο βοσκος θεωρειται οδηγος και τα προβατα οχημα;;;

ήμουν 12 χρόνια σε επαρχία ,μπορείς να δεις τα ραδίκια ανάποδα από πρόβατα κ.α.,θυμάμαι πρόπερσι στην Ε.Ο Πάτρας-Πύργου είχαν κολλήσει τα αυτοκίνητα και είχε ουρά,ήμουν με το παπί και όταν έφτασα στο πρώτο αυτοκίνητο τι είδα ?ένα άλογο και πήγαινε μες τη μέση της εθνικής.Μια άλλη νύχτα γύρναγα με το παπί από τη δουλεία σε επαρχιακό δρόμο χωρίς φωταγώγηση,βλέπω στο βάθος μια σκιά σαν κάτι να κουνήθηκε,έκοψα αρκετά ταχύτητα και όταν έφτασα κοντά είδα ένα κατάμαυρο πρόβατο μέσα στο δρόμο.Πρέπει κάποια στιγμή κι αυτοί που έχουν τα κοπάδια να αναλάβουν κάποια ευθύνη.
    Η ζωή μου όλη

Αρχικά δημιουργήθηκε από pkpl
    ήμουν 12 χρόνια σε επαρχία ,μπορείς να δεις τα ραδίκια ανάποδα από πρόβατα κ.α.,θυμάμαι πρόπερσι στην Ε.Ο Πάτρας-Πύργου είχαν κολλήσει τα αυτοκίνητα και είχε ουρά,ήμουν με το παπί και όταν έφτασα στο πρώτο αυτοκίνητο τι είδα ?ένα άλογο και πήγαινε μες τη μέση της εθνικής.Μια άλλη νύχτα γύρναγα με το παπί από τη δουλεία σε επαρχιακό δρόμο χωρίς φωταγώγηση,βλέπω στο βάθος μια σκιά σαν κάτι να κουνήθηκε,έκοψα αρκετά ταχύτητα και όταν έφτασα κοντά είδα ένα κατάμαυρο πρόβατο μέσα στο δρόμο.Πρέπει κάποια στιγμή κι αυτοί που έχουν τα κοπάδια να αναλάβουν κάποια ευθύνη.
    Κατσε ρε φιλε, και αυτος που εχει προβατα καποια στιγμη πρεπει να τον περασει τον δρομο.

Εαν (ειτε με αυτοκινητο ειτε με μηχανη) τηρεις το οριο ταχυτητας δεν υπαρχει περιπτωση να κινδυνεψεις.

Ακινητα εμποδια παντα μπορει να ξεφυτρωσουν απο το πουθενα και πρεπει να το λαμβανουν υποψη οι οδηγοι.

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από pkpl
    Πρέπει κάποια στιγμή κι αυτοί που έχουν τα κοπάδια να αναλάβουν κάποια ευθύνη.
    Eγω αφου ξεπερασω το γελοιο του θεματος με προβατα πισωγλεντιδες με σφηνωμενα φαναρακια στα οπισθια....

Δεν καταλαβαινω τι σας φαινετε παραξενο...????

Γιατι πρεπει να μας φαινετε φυσιολογικο ο καθε βοσκος να αμολαει καμμια πενηνταρια προβατα βραδιατικα σε εναν σκοτεινο επαρχιακο δρομο...???

Γιατι δεν θα επρεπε να ηταν απλα... Απαγορευτικο.

Δικαια η αποφαση ( εφοσον και ο οδηγος ηταν υπο την επηρεια αλκοολ..)

Στην αντιθετη περιπτωση φανταζομαι οτι η συνυπαιτιότητα του βοσκου θα πρεπει να ηταν αρκετα μεγαλυτερη....

Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
    Κατσε ρε φιλε, και αυτος που εχει προβατα καποια στιγμη πρεπει να τον περασει τον δρομο.
    Ουδεμία αντίρρηση. Όμως τι συμβαίνει όταν ο βοσκός τα έχει τα έχνη κοντά στο δρόμο (πχ Ε.Ο. Χανίων-Ρεθύμνου στο ύψος του κόμβου των Απτέρων) και το σκουριασμένο παρέτι που τα κρατά κλεισμένα μπάζει από 15 μπάντες και αυτά βόσκουνε κυριολεκτικά πάνω στο δρόμο ταχεία κυκλοφορίας;
    Εγώ θα έλεγα υπαιτιότητα βοσκού 100% στην εν λόγω περίπτωση που αναφέρομαι. Λογικό δεν ακούγεται;
    Nαι καλά!
    Όμως όταν χτύπησε μια κατσίκα προ τριετίας ένας που ευτυχώς μου προπορευόταν πολύ και είδα το δύστυχο το ζωντανό να απογειώνεται και να σκάει σχεδόν πάνω στο παρπρίζ μου, ο άνθρωπος που το κυνήγησε νομικά πλέρωσε και κερατιάτικά! Το δικαστήιο απεφάνθη ότι έτρεχε πέραν του επιτρεπόμενου, του αμπώξανε πρόστιμο και ουδέποτε κυνήγησαν τον άθλιο που είχε αφήσει τις αίγες να βοσκούνε την άσφαλτο πάνω στην εθνική.
    Και όλοι γνωρίζουνε και ποιός είναι, και που μένει και όλα. Και ακόμα και σήμερα, περνώντας από το σημείο, θα δείτε τα ζώα να βόσκουνε μια σπιθαμή από το δρόμο.
    Σαφώς και οι βοσκοί έχουνε τα δίκια τους, οι δρόμοι έκοψαν στη μέση προ πολλά χρόνια τα μέρη που είχαν για βοσκοτόπια για πολλές δεκαετίες. Αλλά δεν αναθεώρησαν και τίποτε χάρην της ασφάλειας του κόσμου..."εγώ εκειά τα έβοσκα, εκειά θα τα βόσκω"
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
    Eγω αφου ξεπερασω το γελοιο του θεματος με προβατα πισωγλεντιδες με σφηνωμενα φαναρακια στα οπισθια
    Έκανα πουτ@να και το πληκτρολόγιο και τα τιμολόγια μπροστά μου με τους καφέδες που μου βγήκαν απ τη μύτη
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Έκανα πουτ@να και το πληκτρολόγιο και τα τιμολόγια μπροστά μου με τους καφέδες που μου βγήκαν απ τη μύτη
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    :a5: :a5: :a5: :a5: :a5: :a5:
    Η ζωή μου όλη

Γατάκιαααααα....... Το avatar του/της arxaios
    ΔΕΝ τα λες και πολύ καλά .........
    Να ξεκαθαρίσω ότι δεν μιλάω για το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά γενικότερα !!!

ΝΑΙ φίλε μου, να τα περάσει αλλά το σούρουπο !!! ΟΧΙ τη μαύρη νύχτα ........
    Να τα περάσει, αλλά να τα περάσει από μέρος με ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ και όχι επάνω σε εσάκια τυφλά σε δρόμο με όριο 90 .......... (Φόδελε και Σίσσες ......... για τους γνωρίζοντες)
    Και πέρα από αυτό ΟΦΕΙΛΕΙ να τα μαντρώνει τα ζωντανά και όχι να τα αφήνει ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ να περνούν την Ε.Ο. !!!

Εαν (ειτε με αυτοκινητο ειτε με μηχανη) τηρεις το οριο ταχυτητας δεν υπαρχει περιπτωση να κινδυνεψεις.
    Αν το δεις το κατσικι βγαίνοντας με 90 (μέσα στο όριο) στα 20 μέτρα .......... έλα να μου πεις ότι ΔΕΝ κινδύνευσες ...........

Ακινητα εμποδια παντα μπορει να ξεφυτρωσουν απο το πουθενα και πρεπει να το λαμβανουν υποψη οι οδηγοι.
    ΔΕΝ είναι ακίνητο το κατσίκι και το χειρότερο είναι ότι είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ !!!
    Θα πάει εμπρός ;;; Θα κάνει πίσω ;;; Θα τρέξει ;;; Θα σταματήσει ;;;

Πέρα από όλα τα άλλα οι βοσκοί έχουν ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΕΙ, ειδικά στην Κρήτη !!!
    Επιτέλους να τιμωρηθεί και ένας !!!

μια ερωτηση στην συγκεκριμενη περιοχη υπαρχει πινακιδα προΕΙδοποιησης για την υπαρξη ζωων;

Η μεσαια

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	ed145-example2avoid.jpg 
Προβολές:	214 
Μέγεθος:	55,1 KB 
ID:	202202

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Κουιζ..καυτα νεα!!
    από hornet στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 98
    Τελευταίο μήνυμα: 29/09/2006, 09:26
  2. Κουίζ
    από vangelis 64 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ