τυχαιο? δε νομιζω!
τυχαιο? δε νομιζω!
Ουτε το ενα ουτε το αλλο το max 140 δεν σημαινει κλειδωμενο γκαζι εκει και περναμε απο παντου,Ακριβως αυτο που γραφεις πιο κατω,Προσαρμοζεις την ταχυτητα στον δρομο και οχι το αναποδο,Το μηχανακι που εχω δεν ενδεικνιται για να κανω επιδειξη ταχυτητας σε καμια περιπτωση.Ουτε θα σε προτρεψω να πας ο καθενας διαλεγει τις διαδρομες που τον βολευουν και τις απολαυμβανει καλυτερα ή τις γνωριζεις καλυτερα.Αλλα πραγματικα σου φανηκε υπερβολικη σε καποια σημεια στην παλαια εθνικη οδο τα 140Αρχικά δημιουργήθηκε από mparmpanik
διαβασα πιο πανω οτι καποιος επιλεγει την παλια εθνικη και με μαχ140 την χαρακτιριζει πιο ασφαλη και πιο γρηγορη.
ή ειχε μια σκωπτικη διαθεση οταν το ελεγε ή δεν εχει συναισθηση του τι ακριβως κανει..
ο δρομος σηκωνει συγκεκριμενες ταχυτητες κι οταν κινουμαστε με τις διπλασιες οι μονοι υπευθυνοι για τα ατυχηματα ειμαστε εμεις οι οδηγοι.Ελπιζω καποια στιγμη να κανουμε μια βολτα παρεα μιας και εχουμε ιδιου τυπου μοτοσυκλετες
![]()
Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!
ουτε κι εγω παω με τα ορια (εκτος αν μυριστω κανενα μπλοκο της τροχαιας)Αρχικά δημιουργήθηκε από DeusEx
σκεψου τα αυτα που μολις εγραψες στην επομενη σου βολτα στην αθηνα που το οριο ειναι 50 χλμ
οταν το ξεπερασεις το οριο κ πας ας πουμε με 80 χλμ και σου πεταχτει καμμια καρ#%:α απο το στοπ κ σπασει τα μισα σου κοκκαλα, να ριξεις τις ευθυνες στην υπερβολικη σου ταχυτητα ...
Ρε εσεις, δεν μιλαμε σοβαρα τωρα κ εχω αρχισει κ εγκαταλειπω την προσπαθεια να εξηγησω τα αυτονοητα ...
![]()
αλλα αμα κατσει η στραβη δεν θα ριχνω τις ευθυνες απο δω κι απο κει.
ο δρομος αυτος ειναι κι οσο κι αν τον συχτιρισουμε αυτος τετοιος θα συνεχιζει να ειναι.
επικυνδινος κι απαραδεχτος.
το παραλογο σε ολη την υποθεση ειναι το οτι ενω το γνωριζουμε, παμε με την ταυτοτητα στο στομα.
φιλε deusex στην γειτονια μου εχει ενα στοπ που το παραβιαζουν ολοι οσοι το περνουν.
το ξερω. το βιωνω καθημερινα.
και θα ημουν παραλογος αν δεν το λαμβανα υποψη μου και το περνουσα αερα πατερα.
αυτο που θελω να πω δεν ειναι οτι ο δρομος ειναι ενα θαυμα τεχνολογιας και ασφαλειας,
αλλα οτι εμεις σαν ενλογα οντα πρεπει να προσαρμοζομαστε στις συνθηκες για να φτανουμε
στον προορισμο μας ορθιοι.
Και εγώ όταν ήμουν 20χρονο και πήγαινα Πάτρα και έβλεπα την οδήγηση σαν videogame μου φαινόταν μια χαρά διαδρομή...
Ειδικά με το αμάξι, όλοι οι φίλοι μετρούσαμε ποιος θα φάει τις λιγότερες προσπεράσεις και λέγαμε με πέρασαν 6 αυτοκίνητα, αλλά η μία ήταν PORSCHE άρα δεν πιάνει...
Αυτά όταν ήμασταν 20-22 οπότε λογικό είναι να ακούμε και τώρα τέτοιες απόψεις απο 22χρονα.
Στα 32 όμως και με δικάβαλο, αρχίζεις και καταλαβαίνεις ότι η οδήγηση δεν είναι videogame, δεν θα δεις insert coin μόλις αγκαλιάσεις τον απέναντι που προσπέρασε την κλούβα την ώρα που αποφάσισε να προσπεράσει την νταλίκα.... Ειδικά για τον συνοδηγό έχεις ΜΟΝΟ ΕΝΑ coin... και αυτό δεν είναι καν δικό σου...
Τέσπα, περί ευθύνης των οδηγών. Για πες μου ρε παλικάρι, στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι άλλοι οδηγοί? Οι ίδιοι στην Πατρών δεν συνεχίζουν έως Αθήνα? Δεν πάνε Γιάννενα? δεν κατεβαίνουν Πύργο??? Γιατί εκεί δεν έχει τα ίδια ποσοστά?
Λοιπόν ξεκολάτε απο το παραμύθι της αποκλειστικής ευθύνης των οδηγών. Οι ίδιοι είναι σε όλη την Ελλάδα, και αν συνολικά είναι κάτω του μετρίου σε βαθμολογία αυτό είναι ΣΤΑΘΕΡΑ... Δεν αλλάζει, είτε είναι στην Πατρών, είτε στην Εγνατία, είτε στα Τέμπη, είτε στην Τριπόλεως...
Οφείλει ο κάθε κατασκευαστής να έχει σαν δεδομένη την παραπάνω σταθερά , να υπολογίσει και την κίνηση του δρόμου, την μέση ωριαία κλπ και να του παρέχει τις ανάλογες δικλείδες ασφαλείας (στηθαίο, νησίδες, διαχωριστικά, σήμανση, ποιότητα ασφάλτου κλπ κλπ)
Ο συγκεκριμένος δρόμος φτιάχτηκε με προδιαγραφές του 1970 χωρίς καμία πρόβλεψη και χωρίς περιθώρια βελτίωσης.
Τώρα αν ένας δρόμος που φτιάχτηκε 40 χρόνια πριν για να εξυπηρετεί το 1/3 της σημερινής κίνησης, με οχήματα που πήγαιναν με 80 χλμ/ώρα, με φορτηγά και νταλίκες πολλαπλάσιες σήμερα. Σας φαίνεται μια χαρά...
τι να πω... i rest my case
Τη 'αποψή μου την είπα πιο πάνω... αλλά
Οσο μια χαρά είναι ο δρόμος άλλο τόσο μια χαρά είναι και οι οδηγικές ικανότητες του έλληνα.....
ο δρόμος δεν σκέπτεται... εσύ όμως μπορείς να το κάνεις..... τον δρόμο δεν τον κλαίει κανείς...
Οι μόνοι πιο ΗΛΙΘΙΟΙ από τους πολιτικούς, είναι οι ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.
οκ.. εχεις δικιο..Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
Ουτε το ενα ουτε το αλλο το max 140 δεν σημαινει κλειδωμενο γκαζι εκει και περναμε απο παντου,Ακριβως αυτο που γραφεις πιο κατω,Προσαρμοζεις την ταχυτητα στον δρομο και οχι το αναποδο,Το μηχανακι που εχω δεν ενδεικνιται για να κανω επιδειξη ταχυτητας σε καμια περιπτωση.Ουτε θα σε προτρεψω να πας ο καθενας διαλεγει τις διαδρομες που τον βολευουν και τις απολαυμβανει καλυτερα ή τις γνωριζεις καλυτερα.Αλλα πραγματικα σου φανηκε υπερβολικη σε καποια σημεια στην παλαια εθνικη οδο τα 140Ελπιζω καποια στιγμη να κανουμε μια βολτα παρεα μιας και εχουμε ιδιου τυπου μοτοσυκλετες
![]()
το ξαναδιαβασα..
πολλες φορες την εχω επιλεξει κι εγω αυτη την διαδρομη , αλλα την εκανα παντα χαλαρα και μπορω να πω χελωνισια..
και ναι, σε καποια σημεια δεν ειναι υπερβολικα τα 140.
Σωστό, αλλα ενας δρομος δεν αλλάζει απο τη μια μερα στην άλλη. Όταν φτιαχτηκε, με τη λογική που φτιάχτηκε, καλός ήταν.Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
[....]Ο συγκεκριμένος δρόμος φτιάχτηκε με προδιαγραφές του 1970 χωρίς καμία πρόβλεψη και χωρίς περιθώρια βελτίωσης.
Τώρα αν ένας δρόμος που φτιάχτηκε 40 χρόνια πριν για να εξυπηρετεί το 1/3 της σημερινής κίνησης, με οχήματα που πήγαιναν με 80 χλμ/ώρα, με φορτηγά και νταλίκες πολλαπλάσιες σήμερα. Σας φαίνεται μια χαρά...
τι να πω... i rest my case
Όσο τα δεδομένα αλλαζουν και οσο ο δρομος ειναι ίδιος, ΕΜΕΙΣ πρέπει να προσαρμοστούμε αναλόγως, μεχρι να φτιαχτεί.
Οκ, καλό ειναι να λέμε "που ειναι το στηθαίο και η διαχωριστική", αλλα απο τη στιγμή που δεν ειναι εκεί, ας οδηγήσουμε αναλόγως, απο μονο του δεν θα εμφανιστεί.
Πραγματικά όμως δεν έχει νοημα να μιλάμε πλέον για το συγκεριμένο δρόμο, φτιάχνεται όλος, οπότε ότι αναθεμα ριξαμε, ριξαμε.
Τώρα υπομονη να τελειώσουν τα έργα
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
my point is...
ο δρόμος ΔΕΝ είναι μια χαρά. Οπότε οδηγήστε ανάλογα...
My point exactlyΑρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
my point is...
ο δρόμος ΔΕΝ είναι μια χαρά. Οπότε οδηγήστε ανάλογα...![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
my point is...
ο δρόμος ΔΕΝ είναι μια χαρά. Οπότε οδηγήστε ανάλογα...
4 σελιδες για να καταληξουμε σε αυτο που λεω απο την αρχη...
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
![]()
![]()
... είμαστε πολυάσχολοι γι'αυτό.....!
Οι μόνοι πιο ΗΛΙΘΙΟΙ από τους πολιτικούς, είναι οι ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.
Ναι ... στο ιδιο καταληξαμε ...Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
![]()
Με ενα "ΔΕΝ" διαφορα ...
Πως ειναι το + και το -
Πως ειναι η νυχτα κ η μερα
Πως ειναι το ασπρο με το μαυρο
Πως ειναι το μακρυ κ το κοντο
Πως ειμαι εγω και εσυ ...
Ενα κ το αυτο ... το ιδιο ακριβως συμπερασμα ...
Και 100 σελιδες να γραψουμε ,τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου ...
Τα λεμε φιλαρακι ... καλους δρομους και παντα ορθιος, παντα με εξοπλισμο και προσοχη ...
Αρχικά δημιουργήθηκε από DeusEx
Με ενα "ΔΕΝ" διαφορα ...
![]()
επειδη κοιτας μονο μεχρι τη μυτη σου...
πρεπει να εξοικιωθεις με την οδηγηση σε αυτο το κομματι
με μια ταχυτητα +20χαω πανω απο το οριο...
οχι προσπερασεις πανω σε στροφες
το 80% προσπερνανε, βγαινοντας στο αντιθετο ρευμα, ενω υπαρχει διαθεσημος χωρος για να περασουν 2 αυτοκινητα οριακα, χωρις να βγουν στο αντιθετο...και καπως ετσι γινονται οι μετωπικες που κατα καιρους ακουγονται
ολοι οι δρομοι καλοι ειναι...οι οδηγοι φταινε
Αρχικά δημιουργήθηκε από guzzistas
ο δρόμος δεν σκέπτεται... εσύ όμως μπορείς να το κάνεις...Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ο κατασκευαστής σου θέτει τα όρια ασφαλείας αυτού του δρόμου. Το οτι εμεις δεν τα τηρούμε ποτέ (ουτε εγω) μας δινει ενα ποσοστό ευθύνης.
Αρχικά δημιουργήθηκε από mparmpanik
οταν υπερεκτιμαμε τις ικανοτητες μας αλλα και τις δυνατοτητες του οχηματος που οδηγαμε, δεν φταιει ο δρομος οταν τρωμε τα μουτρα μας.
![]()
Διακριτά μαθηματικά μου θυμίζει ο διάλογος...
Εμείς λέμε, κάνει κρύο, ντύσου ζεστά.
Εσύ λες Αν ντυθείς ζεστά δεν κρυώνεις.
Μόνο που το γεγονός είναι η θερμοκρασία, είτε ντυθείς, είτε όχι, δεν παύει να κάνει κρύο...
Tι σοβαρότερο θά'θελες να ακούσεις, αγορίνα..?Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
οσο για τον παππου που θελει να του δειξουμε τα αμπελια του, καλο θα ειναι να μπει να γραψει και τιποτα σοβαρο...
Σου ζήτησα να μου κάνεις την χάρη. Εγώ γιατί στην κάνω διαρκώς...?