Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 8 από 8

Θέμα: cb400 γραναζωμενο??

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan

cb400 γραναζωμενο??

Η ερωτηση ειναι απλη.

Ποσες σαλ εχετε στα 100 χλμ σε cb400 ?

Εχω την αισθηση οτι το μηχανακι μου εχει πολυ κοντη μεταδοση μιας και στα 100 ειχει καπου 7000σαλ . Πολυ δεν ειναι?

Υπαρχει περιπτωση το version-R να εχει μεγαλυτερο γραναζι πισω απ τη μανα του? Η μηπως το αλλαξε κανας προηγουμενος ιδιοκτητης?

Επισης ψιλοασχετο, αν βαλω μικροτερο γραναζι πισω, αρα και μακρυνω τη μεταδοση δε θα ειναι πιο οικονομικο? Η μηπως θα βαρυνει πολυ στο ξεκινημα και θα τρωω συμπλεκτες?

ΥΓ στο search δε βρηκα πολλα, αν ειναι ιδιο θρεντ αλλου ας κλεισει αυτο
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της SF
    6000 give or take... (με 6η ε)

Αν ψάξεις λίγο στα λινκ που έχω ποστάρει κατά καιρούς θα δεις και για το R. Με πολύ μικρή επιφύλαξη θα πω ότι και το R έχει τις ίδιες σχέσεις παντού.

---
    Προσέχουμε για να τρέχουμε

προφανως με 6η ειπαμε ειμαι νεος αλλα οχι τοσο

θα τραβηξω κανα βιντεακι την επομενη που θα ανεβω για να δουμε και καλυτερα
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

φριτέζα 600 Το avatar του/της akaposto
    αν θυμάμαι σωστά,στις 7000 είχα 120,με version R
    Κοίταζα τις στροφές και όχι τα χιλιόμετρα,γιατί πραγματικά το ταλαιπωρείς αν δουλεύει πιό χαμηλά.
    Και εγώ έχω την εντύπωση ότι οι σχέσεις δεν αλλάξανε.

Για το μικρότερο γρανάζι διαφωνώ.
    Για δεδοέμενο φορτίο,την καλύτερη κατανάλωση την έχεις στην μέγιστη ροπή.
    Με μακρύτερη σχέση,θα φτάνει δυσκολότερα εκεί,άρα θα καταλήξεις να καίς περισσότερο.
    Ηδη το γραναζωμα του είναι σχετικά μακρύ,μιας και το κοντέρ το κατεβάζει "εύκολα",
    τηρουμένων των αναλογιών.

Μην μου πεις ότι είσαι κάτω απο 15km/lt.
    και στο έχω πεί,αφού είσαι καλό παιδί ,γιατί λες μαλακίες;

Αρχικά δημιουργήθηκε από akaposto
    αν θυμάμαι σωστά,στις 7000 είχα 120,με version R
    Κοίταζα τις στροφές και όχι τα χιλιόμετρα,γιατί πραγματικά το ταλαιπωρείς αν δουλεύει πιό χαμηλά.
    Και εγώ έχω την εντύπωση ότι οι σχέσεις δεν αλλάξανε.

Για το μικρότερο γρανάζι διαφωνώ.
    Για δεδοέμενο φορτίο,την καλύτερη κατανάλωση την έχεις στην μέγιστη ροπή.
    Με μακρύτερη σχέση,θα φτάνει δυσκολότερα εκεί,άρα θα καταλήξεις να καίς περισσότερο.
    Ηδη το γραναζωμα του είναι σχετικά μακρύ,μιας και το κοντέρ το κατεβάζει "εύκολα",
    τηρουμένων των αναλογιών.

Μην μου πεις ότι είσαι κάτω απο 15km/lt.

κοιτα το μηχανακι κανει ελαχιστο χλμ διοτι ακομα μαθαινω και εχω συνηθισει στο αμαξι. Οποτε καταναλωση δε μπορω να σου πω. Παντως τωρα εχω κανει 120 χλμ απο γεματο ντεποζιτο και ο δεικτης δειχνει λιγο κατω απ τη μεση, αν οχι μεση. Προφανως δεν ειναι γραμμικος.... Στο επομενο γεμισμα θα σου πω με σιγουρια. Ο προηγουμενος παντως μου ειπε οτι βγαζει καπου 220 χλμ το ντεποζιτο.

Σημερα παντως στη βολτα που το κανα ειδα 6000 και 80 χλμ. Τωρα ποιο κλεβει πιο πολυ δεν ξερω, το στροφομετρο η το ταχυμετρο. Παντως ακομα και με 6η το τραβηγμα εκει εινια πολυ καλο.

αναλογικα αν το βαλεις μου βγαζει 9000 στα 120 το οποιο δεν εχω επιβεβαιωσει γτν δεν το σκεφτηκα να το κοιταξω. Παντως λιγακι που το πατησα τα 150 τα εφερε σχετικα ευκολα στην ευθεια στο υγεια ανεβαινοντας.. Στροφες δε θυμαμαι ουτε ταχυτητα. Τις αλλαζα με το αυτι

Επισης το ακουσα κι απο αλλους οτι το ταλαιπωρω αν το δουλευω χαμηλα. Γτι ρε παιδια?? Με το αμαξι κουμπωνω 5η στα 60 για οικονομια οταν βαριεμαι και δεν παθαινει τιποτα. Οταν ξεκιναω παω μεχρι 3000-4000 χαλαρα και μετα αν θελω να παω χαλαρα κουμπωνω οσο μεγαλυτερη σχεση μπορω αρκει να τραβαει.

φριτέζα 600 Το avatar του/της akaposto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dimzan
    [BΠροφανως δεν ειναι γραμμικος.... Στο επομενο γεμισμα θα σου πω με σιγουρια. Ο προηγουμενος παντως μου ειπε οτι βγαζει καπου 220 χλμ το ντεποζιτο.
    Ναι δεν είναι γραμμικός.Αναλόγως τα κιλά,και πόσο το ανοίγεις 220 είναι καλά.
    Απο τέρμα πάνω,μέχρι το κόκκινο του δείκτη,το δικό μου ήταν 11-12 λίτρα.
    Τώρα στην αρχή θα σου βγάλει πολύ περισσότερα(!)
    Μην το αφήσεις να στεγνώσει απο βενζίνη.Παρεξηγούνται εύκολα τα μπουζί.

Σημερα παντως στη βολτα που το κανα ειδα 6000 και 80 χλμ. Τωρα ποιο κλεβει πιο πολυ δεν ξερω, το στροφομετρο η το ταχυμετρο. Παντως ακομα και με 6η το τραβηγμα εκει εινια πολυ καλο.
    Εντάξη,μην τρελένεσαι.Μάθε το πρώτα,και μετά στις μετρήσεις. Καλύτερα κοίτα το απο τις 7000 και πάνω (στις 6500 καθαρίζει)
    *...και όταν το μάθεις...δευτέρα στα κόκκινα,ακριβώς 100.

Επισης το ακουσα κι απο αλλους οτι το ταλαιπωρω αν το δουλευω χαμηλα. Γτι ρε παιδια?? Με το αμαξι κουμπωνω 5η στα 60 για οικονομια οταν βαριεμαι και δεν παθαινει τιποτα. Οταν ξεκιναω παω μεχρι 3000-4000 χαλαρα και μετα αν θελω να παω χαλαρα κουμπωνω οσο μεγαλυτερη σχεση μπορω αρκει να τραβαει. [/B]
    Το αυτοκίνητο δεν στροφάρει στις 13500rpm.Που έχει την ροπή το ένα και που το άλλο.
    Αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα.
    Άκου,κάτω απο 4-4500rpm το "δυναμό" δεν φορτίζει την μπαταρία.Οπότε να το ξέρεις ότι στο ρελαντί τρώς μπαταρία.
    Επίσης,για να δουλέψει στα ψηλά,το μίγμα είναι "πλούσιο",άρα με λίγες στροφές καπνίζουν τα μπουζί.
    Και το βασικότερο.Αν είσαι στις ψόφιες στροφές,"με μία-δύο πάνω" λές αντίο στην ενεργητική ασφάλεια.Αν χρειαστεί γκάζι,δεν έχεις.
    Επειδή μάλλον είσαι φρέσκος στο μαγικό κόσμο των καταπληκτικών cb-αχχχχχχ-
    σκέψου το αυτοκίνητο να ξεκολήσει στην στροφή και να είσαι με πέμπτη και 2000 στροφές.
    και στο έχω πεί,αφού είσαι καλό παιδί ,γιατί λες μαλακίες;

Η πρωτη βγαζει 60 και η 2α 90 αντε βιαια 95. Αυτο σιγουρα γτι το χω πατησει κοφτη με 1η 2α. Αρα 99% γραναζωμενο.

Αυτο με το μιγμα δεν το πιανω. Αμα ειναι φτωχο μιγμα κανω οικονομια. Αμα ειναι πλουσιο οχι. Η ερωτηση λοιπον ειναι: εχει προβλημα να λειτουργει με φτωχα μιγματα η μηχανη? Αν ναι τοτε να το στροφαρω δεν εχω προβλημα.

Ενεργητικη ασφαλεια το θεχομαι. Αλλα ως οδηγος ξερω που θα μου χρειαστει και που οχι. Σε μια αδεια κιφισιας που βαριεμια να τρεχω δεν ειανι κακο να πηγαινω με 6η και 5000. Προφανως στις στροφες θελω να ροπιαζει περισσοτερο η οτι ειναι λιγο πιο κινητικος ο δρομος. To αμαξι κατεβαζει απο 5η 2α σε λιγοτερο απο 0,5 δευτερα. Στη μηχανη προφανως εχω πεσει εντος αυτου του χρονου. Το αμαξι το κατεχω, την μηχανη οχι. Μαλλον θα ακολουθησω τη συμβουλη σου

PS το αμαξι μου εχει υπερβολικα μακρυ κιβωτιο. 5η και 60 εχει 1500

Λοιπον 7000 σαλ και 100 χλμ εχω.

160χλμ και πλησιαζω στη ρεζερβα. Για να δουμε!

Παρόμοια θέματα

1. CB400 - Χρώματα 2005
    από SF στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 30/07/2005, 14:14
  2. Ψαχνω Cb400 μαύρο!!!
    από monstermind στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 13/12/2004, 12:44
  3. cb400 SuperFour
    από sloumos στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket