Λεπον. Ειμαι ασφαλισμενος στο ΙΚΑ και κανω κλασσικη 8ωρη δουλεια γραφειου (προγραμματιστης). Θελω να δουλεψω το απογευμα ως διανομεας ενα τετραωρο για μερικα εχτρα φραγκα. Βρισκω μια αγγελια για θεση διανομεα σε φαγαδικο που ζητουσε ομως Βιβλιαριο υγειας. Παιρνω τηλεφωνο και πρωτη ερωτηση ειναι "εχεις βιβλιαριο υγειας?"
Εγω τωρα εχω βιβλιαριο υγειας ως ασφαλισμενος στο τεβε(Πλεον ειμαι στο ΙΚΑ, αλλα δεν εχω προλαβει να βγαλω ακομα του ΙΚΑ οποτε ειμαι με του ΤΕΒΕ), αλλα γιατι μου ζητησε βιβλιαριο υγειας? Κανοντας μια μικρη ερευνα ΜΑΛΛΟΝ χρειαζεται βιβλιαριο υγειας για να σε προσλαβουνε ως υπαλληλο που "χειριζεται" τροφιμα. (και καλα να μην εχεις καμια αρρωστια?)
Το προβλημα ειναι οτι εγω νομιζα οτι τα λευτα θα ειναι μαυρα και χωρις καμια προσληψη οπως γινεται στο 90% των διανομεων σε φαγαδικα. Βασικα, εχω καν τη δυνατοτητα να προσληφθω εφοσον εχω ηδη δουλεια? Και εφοσον προσληφθω, τα λευτα που θα παιρνω δεν θα φορολογουνται κανονικα? Και αν φορολογουνται κανονικα γιατι η αγγελια γραφει "Αμοιβη χ ευρω την ωρα.Πληρωμη αυθημερον". Εχω ραντεβου αυριο μαζι του το απογευμα, αλλα καλο ειναι να ξερω πως εχουν τα πραγματα.Δεν ξερω αν καποιος εχει βρεθει σε παρομοια θεση και μπορει να βοηθησει, ευχαριστω!
ΥΓ. Αποτι καταλαβα θα κυκλοφορω με μηχανακι του φαγαδικου, οχι το δικο μου