Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 36

Θέμα: Διανομεας και βιβλιαριο υγειας.

Διανομεας και βιβλιαριο υγειας.

Λεπον. Ειμαι ασφαλισμενος στο ΙΚΑ και κανω κλασσικη 8ωρη δουλεια γραφειου (προγραμματιστης). Θελω να δουλεψω το απογευμα ως διανομεας ενα τετραωρο για μερικα εχτρα φραγκα. Βρισκω μια αγγελια για θεση διανομεα σε φαγαδικο που ζητουσε ομως Βιβλιαριο υγειας. Παιρνω τηλεφωνο και πρωτη ερωτηση ειναι "εχεις βιβλιαριο υγειας?"

Εγω τωρα εχω βιβλιαριο υγειας ως ασφαλισμενος στο τεβε(Πλεον ειμαι στο ΙΚΑ, αλλα δεν εχω προλαβει να βγαλω ακομα του ΙΚΑ οποτε ειμαι με του ΤΕΒΕ), αλλα γιατι μου ζητησε βιβλιαριο υγειας? Κανοντας μια μικρη ερευνα ΜΑΛΛΟΝ χρειαζεται βιβλιαριο υγειας για να σε προσλαβουνε ως υπαλληλο που "χειριζεται" τροφιμα. (και καλα να μην εχεις καμια αρρωστια?)

Το προβλημα ειναι οτι εγω νομιζα οτι τα λευτα θα ειναι μαυρα και χωρις καμια προσληψη οπως γινεται στο 90% των διανομεων σε φαγαδικα. Βασικα, εχω καν τη δυνατοτητα να προσληφθω εφοσον εχω ηδη δουλεια? Και εφοσον προσληφθω, τα λευτα που θα παιρνω δεν θα φορολογουνται κανονικα? Και αν φορολογουνται κανονικα γιατι η αγγελια γραφει "Αμοιβη χ ευρω την ωρα.Πληρωμη αυθημερον". Εχω ραντεβου αυριο μαζι του το απογευμα, αλλα καλο ειναι να ξερω πως εχουν τα πραγματα.Δεν ξερω αν καποιος εχει βρεθει σε παρομοια θεση και μπορει να βοηθησει, ευχαριστω!

ΥΓ. Αποτι καταλαβα θα κυκλοφορω με μηχανακι του φαγαδικου, οχι το δικο μου

Re: Διανομεας και βιβλιαριο υγειας.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Panos1313
    [...]Το προβλημα ειναι οτι εγω νομιζα οτι τα λευτα θα ειναι μαυρα και χωρις καμια προσληψη οπως γινεται στο 90% των διανομεων σε φαγαδικα. Βασικα, εχω καν τη δυνατοτητα να προσληφθω εφοσον εχω ηδη δουλεια? Και εφοσον προσληφθω, τα λευτα που θα παιρνω δεν θα φορολογουνται κανονικα? Και αν φορολογουνται κανονικα γιατι η αγγελια γραφει "Αμοιβη χ ευρω την ωρα.Πληρωμη αυθημερον". Εχω ραντεβου αυριο μαζι του το απογευμα, αλλα καλο ειναι να ξερω πως εχουν τα πραγματα.Δεν ξερω αν καποιος εχει βρεθει σε παρομοια θεση και μπορει να βοηθησει, ευχαριστω![...]
    Δεν ειναι καλύτερο να μην ειναι μαυρα τα λεφτα;

Μπορείς να κανεις όσες δουλειές θέλεις, αλλα η διπλη ασφάλιση δεν σημαινει διπλη σύνταξη (τα δευτερα ένσημα πανε λιγο χαμένα....). Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο η εταιρία στην οποία δουλεύεις το πρωί να εχει πολιτική τέτοια που να μην επιτρέπει δεύτερες δουλειές (τουλαχιστον χωρίς έγκριση).

Καλό ειναι να το ψαξεις κι εκει.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

non serviam Το avatar του/της kachius
    Μπορεί και να γράφω βλακείες (αλλά μπορεί κάποιος να καταλάβει τι εννοώ και να με διορθώσει)
    αλλά νομίζω ότι εσύ αναφέρεσαι στο "βιβλιάριο ασθενείας" (αυτό παίρνεις από τα ασφα-ληστικά ταμεία).
    Το "βιβλιάριο υγείας" είναι αυτό που έχουμε από μωρά και ουσιαστικά γράφει τα εμβόλια που έχουμε κάνει...
    Ξέρω από βέσπα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VALES
    Το βιβλιάριο υγείας θα το ζητήσει ή η αστυνομία ή η αγορανομία. Δεν έχει να κάνει με μαύρα λεφτά ή άσπρα.
    Και είναι μόνο και μόνο για να δουν αν δεν έχεις καμία αρρώστια. Θα ήθελες να σου σερβίρω φαγητό ενώ έχω... φυματίωση?
    Με τη μοτοσικλέτα μπορεί να σκοτωθείς είναι αλήθεια, αλλά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ζήσεις το χρόνο που σου έχει παραχωρηθεί

Άντε γεια... Blog

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    όντως... άλλο το βιβλιάριο ασθενείας και άλλο το υγείας. Όσον αφορά τα μαύρα χρήματα... καλύτερα να είναι με ένσημα και νόμιμα για να μην σε πιάσουν σε κανά δόκανο της εφορίας και τρέχεις και δεν φτάνεις μετά. Όσον αφορά το καθεστώς πληρωμής... υπάρχει και κατηγορία ωρωμίσθιων υπαλλήλων.

Γενικά σκέψου οτι αν είναι και νόμιμη δουλειά σε καλύπτει για εργατικό ατύχημα (μηχανάκι θα καβαλάς) που θα σε καλύπτει και στην πρώτη σου δουλειά.

Όσον αφορά το ασυμβίβαστο εργασίας με την πρωινή σου δεν θα έχεις πρόβλημα σίγουρα καθώς τα αντικείμενα εργασίας είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Συνήθως τα NDA (non disclosure agreements) που υπογράφεις κατά την πρόσληψη σου έχουν να κάνουν με το αντικείμενο εργασίας και τα προϊόντα του για να μην πάνε σε ανταγωνιστή. Αν τώρα σαν διανομέας μοιράζεις και κανά λογισμικό σε cd, ... ε τότε μάλλον θα έχεις πρόβλημα...

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Χμ, απλα παντα νομιζα οτι οποιος ειναι υπαλληλος δεν μπορει να κανει δευτερη υπαλληλικη δουλεια. Μαλλον εκανα λαθος Και οντως εχω υπογραψει κατι σαν αυτο που λες Gandalf.

Πηρα τηλεφωνο και τη μανα μου και οντως αλλο το βιβλιαριο υγειας αλλο το ασθενειας.Απ'οτι φαινεται εχω ενα χρωματος σιελ βιβλιαριο υγειας απο οταν ημουν πιτσιρικι που μεσα γραφει τα εμβολια κτλπ. Αλλα αυτο αμφιβαλλω αν ειναι εγκυρο πλεον ετσι? Θα χρειαζεται και καποια ανανεωση

Οσο για τα μαυρα, αν παιρνω τα λευτα που λεει η αγγελια για καθε ωρα, στο χερι, κανενα προβλημα και ας κολλαει οσα ενσημα θελει. Αν ειναι να χανω ενα 30% ή οσο είναι σε διπλες ασφαλειες/φορους/οτιδηποτε θα προτιμησω τα μαυρα γνωριζοντας (και) τις συνεπειες αυτης της αποφασης.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    [...]Όσον αφορά το ασυμβίβαστο εργασίας με την πρωινή σου δεν θα έχεις πρόβλημα σίγουρα καθώς τα αντικείμενα εργασίας είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Συνήθως τα NDA (non disclosure agreements) που υπογράφεις κατά την πρόσληψη σου έχουν να κάνουν με το αντικείμενο εργασίας και τα προϊόντα του για να μην πάνε σε ανταγωνιστή. Αν τώρα σαν διανομέας μοιράζεις και κανά λογισμικό σε cd, ... ε τότε μάλλον θα έχεις πρόβλημα...
    Gandalf
    Δεν ειναι απαραίτητο αυτό. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ο "πρωινος" εργοδότης μπορεί να έχει θέμα με τη δεύτερη δουλειά, ειδικά εαν αυτή εχει ρίσκο τραυματισμου (διανομέας κλπ). Πανο, θα προτεινα να ρωτήσεις την πολιτικη της εταιρίας σου σε αυτό το θέμα, περαν των NDA's που έχεις υπογράψει και που έχουν να κάνουν με το θεμα της δουλειάς...

[...]Οσο για τα μαυρα, αν παιρνω τα λευτα που λεει η αγγελια για καθε ωρα, στο χερι, κανενα προβλημα και ας κολλαει οσα ενσημα θελει. Αν ειναι να χανω ενα 30% ή οσο είναι σε διπλες ασφαλειες/φορους/οτιδηποτε θα προτιμησω τα μαυρα γνωριζοντας (και) τις συνεπειες αυτης της αποφασης.
    Εαν ειναι να προτιμούν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν ανασφάλιστοι, μετά μη λέτε οτι φταίνε τα αφεντικά...

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

non serviam Το avatar του/της kachius
    απο οταν ημουν πιτσιρικι που μεσα γραφει τα εμβολια κτλπ. Αλλα αυτο αμφιβαλλω αν ειναι εγκυρο πλεον ετσι? Θα χρειαζεται και καποια ανανεωση
    δε νομίζω, έγκυρο πρέπει να είναι
    Ξέρω από βέσπα!

Βελτιωμένος Ύπνος...... Το avatar του/της maintenance
    εφοσον ειναι υγειονομικου ενδιαφεροντος, θελει το περιφημο "βιβλιαριο υγειας" που εκδιδεται απο την Νομαρχια, και αφου εχεις κανει συγκεκριμενες εξετασεις σε ΔΗΜΟΣΙΟ νοσοκομειο και ΜΟΝΟ.

απο καντινα και καφετερια εως λατζα σε ξενοδοχειο.

ειναι λιγο βαβουρα ομολογω..
    η επιβίωση του Ηλιθίου!

www.icon-decoration.gr

.................... Το avatar του/της LogOutGoRide
    Αρχικά δημιουργήθηκε από maintenance
    εφοσον ειναι υγειονομικου ενδιαφεροντος, θελει το περιφημο "βιβλιαριο υγειας" που εκδιδεται απο την Νομαρχια, και αφου εχεις κανει συγκεκριμενες εξετασεις σε ΔΗΜΟΣΙΟ νοσοκομειο και ΜΟΝΟ.

απο καντινα και καφετερια εως λατζα σε ξενοδοχειο.

ειναι λιγο βαβουρα ομολογω..
    Kαι έχει διάρκεια 5 χρόνια

Χρειάζονται δύο πράγματα ,μια ακτινογραφία θώρακα και μια εξέταση απο αυτό που δεν λέμε στο τραπέζι όταν τρώμε

Έβγαλα πριν έναν χρόνο
    Τίποτα δεν είναι δύσκολο, όταν βάζεις άλλους να το κάνουν.
    Ministry Of Lost Souls

Αρχικά δημιουργήθηκε από honda kos
    Kαι έχει διάρκεια 5 χρόνια

Χρειάζονται δύο πράγματα ,μια ακτινογραφία θώρακα και μια εξέταση απο αυτό που δεν λέμε στο τραπέζι όταν τρώμε

Έβγαλα πριν έναν χρόνο
    και αιμα.... αυστραλιανο αντιγονο.
    η επιβίωση του Ηλιθίου!

www.icon-decoration.gr

και αιμα.... αυστραλιανο αντιγονο.
    Περίεργο δεν μου ζήτησε κανείς τέτοια εξέταση
    Ministry Of Lost Souls

Περίεργο δεν μου ζήτησε κανείς τέτοια εξέταση
    περιεργο οντως.... και εγω περισυ το εβγαλα και ηταν πακετο οι εξετασεις.

Και μαλιστα το εβγαλαν και καποιοι συναδελφοι μαζι με μενα και σε ολους πηραν το πανακριβο αιμα μας....
    η επιβίωση του Ηλιθίου!

www.icon-decoration.gr

...και ηταν πακετο οι εξετασεις.
    Τι εννοείς πακέτο;

Τελείωσα σε μισή ώρα με τις εξετάσεις και επειδήΣ είχα γνωστό στην νομαρχία ,πήρα το βιβλιάριο την ίδια μέρα
    Ministry Of Lost Souls

Τι εννοείς πακέτο;

Τελείωσα σε μισή ώρα με τις εξετάσεις και επειδήΣ είχα γνωστό στην νομαρχία ,πήρα το βιβλιάριο την ίδια μέρα
    πακετο εννοω οτι, λεγοντας τι θες, οι εξετασεις ειναι καθορισμενες...... αυθημερον το πηρα και εγω.....
    η επιβίωση του Ηλιθίου!

www.icon-decoration.gr

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Και κάτι ακόμα
    από bikersonly στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 15:41
  2. Kαλημέρα και ευλογημένα MotoGp...
    από BICILINDRICO στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 04/11/2003, 15:17
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2003, 22:42
  4. Γεια και χαρα
    από sonus στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 11:47
  5. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
    από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 08:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF