Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Παρατήρησα και εγώ το ίδιο πρόβλημα στο δικό μου μετά από αλλαγή σε αλυσίδα και γρανάζια, ρουλεμάν λαιμού, γρασάρισμα στο μοχλικό και στο ψαλίδι.
Στα 140 το τιμόνι έπιανε ρυθμό. Σε λιγότερα χλμ τίποτα.
Το περίεργο ήταν πως εμφανιζόταν στα 140, νωρίτερα καμία ένδειξη κουνήματος εκτός και αν το προκαλούσα εγώ, οπότε η μηχανή συμπεριφερόταν σαν να έχει κόψει πλαίσιο. Όλοι μου έλεγαν πως φταίνε τα τακουνάτα tck80. Η Ζυγοστάθμιση στον μπροστινό τροχό δεν βελτίωσε τίποτα. Ούτε έφταιγαν αυτά που πειράχτηκαν.
Ο υπεύθυνος? Στραβό πίσω ελαστικό. Έστησα τη μηχανή στο διπλό έβαλα ταχύτητα και... ω λαλά..
Από πίσω, στα πολλά χλμ το μετέφερε εμπρός. Το κούνημα ήταν όχι πάνω κάτω αλλά αριστερά δεξιά. Όχι η ζάντα αλλά το ελαστικό.
Είπες πως έκανες ζυγοστάθμιση. Και στους δύο τροχούς? Αφού σε μικρότερες ταχύτητες δεν έχεις τίποτα το πιθανότερο είναι να προέρχεται από πίσω. Αν το πρόβλημα ήταν από μπροστά μάλλον θα σου κούναγε και πριν τα 140-150, έστω και λιγότερο. Τα λάστιχα πόσα χλμ έχουν? Εκτός απ' το ρουλεμάν τροχού πίσω δεν υπάρχει άλλο ένα ρουλεμάν στο γρανάζι? Λίγο δύσκολο βέβαια να φταίει αυτό αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Κοιτα να δεις τι γινεται:
Αυτο που συμβαινει στη μηχανη δεν ειναι καποιο τρεμουλο στο τιμονι αλλα κουνημα ολης της μηχανης δεξια αριστερα, το οποιο ξεκιναει απο τα 140 και μετα, φαινομενο που αυξανεται οταν ανεβαινει η ταχυτυτα.
Τα λαστιχα ειναι οπως εχω πει πιο πανω battlewings, και εχουν περιπου 10.000 χλμ.
Μετα απο ολα οσα εχω ψαξει νομιζω πλεον οτι καπου απο πισω ερχεται.Θα δουμε...
![]()