Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 52

Θέμα: Xt Καίει λάδι

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    να πειτε στον μηχανικό να μαθει να βαζει την ταπα λαδιου για να μην εχουν θεματα οι πελατες του...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    και οτι το είχες χρόνια σε κάνει και αυθεντία ε;;;;... οκ ... σου χαλώ εγώ χατήρι;

Το έκαψε όλο και κόλησε... οκ ΄τώρα;

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
    μιλαμε για πριν 9 χρονια ετσι..?και πριν το 89 ειχαμε 550...
    αλλα πες εσυ.
    Πεστα μωρέ!
    A ρε το 550 ηταν και γαμω τα μηχανάκια, αν ειχε κι ενα φρένοοοοοοοοοοο!

Gandalf η κανονική οδήγηση έτσι ηταν τότε, όσο πήγαινε πηγαίναμε.

Τωρα ολοι εχουν πρόβλημα με τον αέρα, βάζουν ζελατίνες, θερμαινόμενα σκρίπ κι αλλα τέτοια φλωρικα.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

rolling fredo king Το avatar του/της DUKASII
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    και οτι το είχες χρόνια σε κάνει και αυθεντία ε;;;;... οκ ... σου χαλώ εγώ χατήρι;

Το έκαψε όλο και κόλησε... οκ ΄τώρα;

Gandalf
    δε ξερω τι με κανει παντως και τα 2 καιγαν γαμω το λαδι .
    εσυ αποψη απο που?

rolling fredo king Το avatar του/της DUKASII
    α και ξεχασα ναι..δε χαλανε..αν τους αλλαζω λαδια καθε σαββάτο..και αν δε τα σκιζω..δε ανοιγω αποτομα το γκαζι..
    και δε περναω ποτε μα ποτε τα 140 σε περιόδους ζεστης..

και γαμω τα αξιοπιστα.. :rotflmao:

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Να βάλω καμμιά φωτό 2 πιστονια SR500 που εχω?

Σιγά μη μου έφτανε το ένα. :o

Το να κολλήσει είναι εύκολο, αλλά το να μείνει χωρίς σταγονα όπως ειπώθηκε δεν παίζει.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing

Το να κολλήσει είναι εύκολο, αλλά το να μείνει χωρίς σταγονα όπως ειπώθηκε δεν παίζει.

mallon ηταν τροπος του λεγειν... ίσως να βγαλε κανα 300αρι ml και κουφαθηκε ο μαστορας

που θα μπορούσαμε να τον πούμε και μαστούρα, γιατί μηχανακι που φτιαχνεις και λες πως γνωρίζεις να καιει τοσο πολυ λαδι σε 2000 χλμ ξαφνικά δεν παίζει...

πιθανα σεναρια:
    ή μπερδεύτηκε κι εβαλε μια συσκευασια λαδι μεσα αντι 2 ή το μηχανακι εκαιγε απο πριν αλλα λιγότερο (λογω επιλογης αλλης εταιρειας και αλλου ιξωδους και αλλου τυπου) και την γλιτωνε στην τρίχα... οι ζημίες επιδεινώθηκαν , η ώρα του κολληματος έφθασε και τον αφυπνησε προσπαθωντας να τα φορτωσει αλλού...

σιγουρα μαστούρας μπορει να θεωρηθει και ο ιδιοκτήτης που δεν αντιληφθηκε εγκάιρως μια τοσο μεγαλη καταναλωση λιπαντικού. παρα κινουταν για 2000 χλμ διχως να ελεγξει μιση φορα τον δεικτη λαδιού.

μονοκύλινδρο 600αρι που ειχα παλιά πριν παω για αλλαγη ελατηριωπιστονιου και τσιμουχακια βαλβιδων εκαιγε 1200ml τα 1000χλμ περίπου

η αύξηση της καταναλωσης έγινε με γεωμετρικη προοδο μεσα σε 10ημερες...

αλλα ακομα και ασχετος μηχανολογικα να ηταν κανεις θα το καταλαβαινε.

θυμαμαι σταματουσα σε φαναρι και με προσπερνούσε ο λευκός καπνός που εβγαζα μαζι με την οσμή καμμενου λαδιού...

ΝΙΚΟ88 μετα απο συννενοηση με τον μηχανικο βρες ιδιο μηχανακι και βαλε το ιδιο λιπαντικο συρματασφαλησε ταπες , κανε τον ιδιο αριθμο χιλιομετρων , αδειασε καρτερ και μετρα τη καταναλωση.

Νέο μέλος
    Αξιότιμοι κύριοι, καταρχάς ευχαριστώ για της συμβουλές σας ο υπάλληλος μου έχει μια μηχανή ΧΤ αλλά είναι ποιο καινούργιο μοντέλο του 2007 πρέπει να βρω υποχρεωτικά ένα ΧΤ του 2005 για να κάνω την δοκιμή? Και αν θέλετε πείτε μου τι θέλετε να ρωτήσω τον εν λόγω μηχανικό να σας μεταφέρω την απάντηση και αν θέλετε και κάποιες φωτογραφίες πείτε μου τι θέλετε ακριβώς να βγάλω φωτογραφίας να την επισυνάψω

Με εκτίμηση

Νέο μέλος
    Αξιότιμοι κύριοι, τώρα μόλις πείρα τον μηχανικό τηλέφωνο και μου είπε ότι η μηχανή είναι 660 κυβικά του 2005 και δεν είχε ποτέ διαρροή και ούτε έκαιγε λιπαντικό ποτέ, τελικά του είπε ο πελάτης του ότι έκανε 4000 χιλιόμετρα και όχι 2000 χιλιόμετρα, άφησε μέσα η μηχανή 400 γραμμάρια λιπαντικού και παίρνει 2,8 λίτρα για να γεμίσει η μηχανή ακόμα να προσθέσω ότι μου είπε ο μηχανικός πως ο πελάτης του μένει σε ένα χωριό και κάνει πολλά χιλιόμετρα και ότι τρέχει με την μηχανή αλλά δεν έχει να κάνει ότι τρέχει, δεν φταίει η μηχανή. Φωτογραφίες μου είπε ότι μπορώ να τραβήξω μεθαύριο που θα έχει λύσει το μοτέρ. Πείτε μου σας παρακαλώ ποια σημεία θέλετε να τραβήξω φωτογραφία

Με εκτίμηση

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos88
    Πείτε μου σας παρακαλώ ποια σημεία θέλετε να τραβήξω φωτογραφία
    Με εκτίμηση
    Με εκτίμηση σας λέω κι εγω πως γραφετε σε ενα φορουμ, σε ενα δημοσιο διαδικτυακο τοπο συζητησεων περι μοτοσυκλετων

Οποιοδήποτε πόρισμα κι αν βγει μεταξυ μας δεν θα εχει καμμια ισχυ και αξία.

Σε περιπτωση που ο μηχανικος βαλθει νομικα εναντιον σας απευθυνθειτε στον δικηγορο σας και στο τεχνικο επιμελητηριο ελλαδας TEE . http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE_HOME

4000 χιλιόμετρα και όχι 2000 χιλιόμετρα, άφησε μέσα η μηχανή 400 γραμμάρια λιπαντικού και παίρνει 2,8 λίτρα
    2800-400=2400ml

0.6 Liter τα 1000 χλμ για φουλ συνθετικο λαδι φερειπειν δεν ακουγεται εξωπραγματικο για κινητηρα αρκετα δουλεμενο...

οπως και να'χει το λαθος βαραινει τον ιδιοκτητη και τον ελλειπή έλεγχο.

Δεν κατάλαβες, η μηχανή παίρνει 3 λίτρα ο μηχανικός έβαλε 3 λίτρα όχι ολόκληρη την κούτα άρα έκαψε σε 2000 χιλιόμετρα 3 ολόκληρα λίτρα ημισυνθετικού λιπαντικού.

Με εκτίμηση
    Artificial intelligence is no match for natural stupidity...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgis4
    Απο το 2005 μεχρι τωρα το ΧΤ ειναι ΕΝΑ (ακριβος ιδιο μοτερ)
    Αν ο υπαλληλος σου δεν εχει προβλημα με τα συγκεκριμενα λαδια Η ο μαστορας τοτε δεν ξερει την τυφλα του οπως και ο κατοχος της μοτοσυκλετας που δεν κανει εστω ενα οπτικο ελενχο να δει τη σταθμη λαδιων του κινητηρα του Η ο κατοχος της μοτοσυκλετας εχει κανει καποια μαλακια (με εκτιμηση )και το ριχνει στον μαστορα και αυτος με τη σειρα του στο λιπαντικο...
    Θα το στρωσω που θα παει..

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    λοιπόν... κάτοχος ΧΤ660Χ εδώ και 3 περίπου χρόνια..

Εμπειρικά το μηχανάκι δεν καίει πάνω απο 400ml ανά service (5-10.000km) τσεκαρισμένο κάθε φορά που αλλάζαμε λάδια. Δεν το πάω βέβαια συνέχεια τάπα... αλλά έχει τις στιγμές του.

Επιμένω πως είναι υπερβολικό αυτό με την κατανάλωση τόσου λιπαντικού.. θα πρέπει να έχει φάει τρελό ζόρι το μοτέρ και να είναι φοβερά κακοσυντηρημένο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ευθύνη είναι του ιδιοκτήτη όπως και να έχει καθώς ο έλεγχος στάθμης είναι καθαρά δική του δουλειά. Ακόμα και μετά απο το service , ειδικά αν έχει αλλάξει και φίλτρο , ξαναελέγχεις λιπαντικό και συμπληρώνεις.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Νέο μέλος
    Κύριοι δεν ψάχνω έφθινες για τίποτε απλά ήθελα μια γνώμη παραπάνω, και νομικά να πάει ο μηχανικός που δεν πάει όταν υπάρχουν στην κατοχή μου χαρτιά από το γενικό χημείο του κράτους και από το πανεπιστήμιο πετροχημικών που λένε ότι το λιπαντικό πλήρη την προδιαγραφές που ζητάει η Ευρώπη και παραπάνω από αυτές δεν μπορεί να σε ακουμπήσει κανείς.

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. λαδι καλαμιων xt 600
    από apsogos στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 38
    Τελευταίο μήνυμα: 13/10/2011, 20:54
  2. xt 500 ποσο καιει?
    από nikos_kriti στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 27/08/2011, 00:25
  3. καίει λάδι - Εγγύηση
    από Quantum στο forum Suzuki V-Strom series