Κύριοι,
Χρησιμοποιώ για χρόνια την Αττική Οδό, απο την αρχή της λειτουργίας της. Όπως οι περισσότεροι χρήστες, ειμαι πολύ ικανοποιημένος απο το επιπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλα και απο τι γενικότερη κατάσταση του δρόμου. Ειδικα ως μοτοσυκλεττιστής, το τελευταίο το θεωρώ πολύ σημαντικό.
Τον τελευταίο καιρό ομως και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, παρατηρώ ενα ανησυχητικό φαινόμενο. Κάθε Σαββατοκύριακο κατεβαίνω προς τα νότια μέσω Περιφεριακής Υμηττού. Πάντα θα πετύχω είτε στα διόδια, είτε στη διαδρομή, μοτοσυκλεττιστές χωρίς κράνος σε μεγάλες ή και μικρές μηχανές.
Το καλοκαίρι δε, η έλλειψη κράνους συνοδεύεται απο την ανάλογη "θερινή" ένδυση. Δεν έχω δει ούτε μία φορά να γίνεται καποιας μορφής νουθεσία, ή κάποια άλλη ενέργεια στα διόδια ή στη διαδρομή, ωστε οι συγκεκριμένοι αναβάτες ή να φοράνε κράνος ή να μην χρησιμοποιούν καθόλου το δρόμο. Θα γνωρίσετε οτι ένας αναβάτης χωρίς κράνος δεν κινδυνεύει μόνο ο ίδιος αλλα μπορεί, χάνοντας τον έλεγχο της μηχανής, να αποτελέσει κίνδυνο για τους άλλους.
Ειδικά φέτος το ζήτημα έχει εκτραχυνθεί σε βαθμό προκλητικής αδιαφορίας, ανεξήγητης απο μια εταιρία που συνεχώς κόπτεται για την οδική ασφάλεια, έχοντας αφιερώσει τμήμα της ιστοσελίδας για αυτό, όπου αναφέρονται δράσεις, καμπάνιες κλπ. Μια ματιά στις κάμερες ασφαλείας σε ενα οποιοδήποτε σαββατοκύριακο του καλοκαιριού θα σας πείσει.
Θα ήθελα να ξέρω εαν προτίθεστε να κάνετε κάτι για αυτό το ζήτημα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων