@ SVX
Μακράν το καλύτερο τηλεοπτικό σποτ για την ασφάλεια που μας προσφέρει το κράνος (η Ελληνική έκδοση)
@ the prince
+1
@ billanti
ακριβώς αυτό κάνω κι εγώ και η αντιμετώπιση των ξεσκούφωτων είναι ακριβώς αυτή που περιέγραψες....
@καπ10
Λόγω το ότι καβαλάω από τα 16 μου και είμαι 43, έχω βιώσει όλες τις φάσεις της μοτοζωής εν Ελλάδι, από ξεκράνωτος και καγκουριές έως συνετός κι ένστολος που διδάσκω οδηγική παιδεία στα κορίτσια μου. Τα τελευταία χρόνια ο εξοπλισμός είναι μια μόδα που κυκλοφορεί στους μοτοκύλους (χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό). Εγώ που έχω κάνει πάμπολα χλμ χωρίς κράνος έφτασα να αισθάνομαι ότι κάτι μου λείπει όταν κάνω τον γύρο του τετραγώνου χωρίς κράνος απλά για ν' ακούσω το μοτέρ και την αλυσίδα (το κάνω προληπτικά 1-2 φορές το μήνα). Τελικά δεν ήταν οι κλήσεις που με συνέτισαν ούτε καμία διαφημιστική καμπάνια. Κατάλαβα από τις παράπλευρες απώλειες (αρκετοί από την παλιά παρέα δεν είναι πιά κοντά μας) και αφού "έπηξε" το μυαλό μου. Είμαι λοιπόν κατά του να προσπαθείς να επιβάλεις το κράνος ως απαραίτητο αλλά είμαι σίγουρα υπέρ του να συζητήσεις με κάποιον για τα πλεονεκτήματα του κράνους.
Στην Πάτρα μέχρι λίγο πρίν το Πάσχα έβλεπα συνέχεια γύρω μου κρανιοφόρυς κι έλεγα μέσα "μπράβο στα παιδιά", μέχρι όμως την Μ. Εβδομάδα όπου και χαλαρώνουν παραδοσιακά οι τροχαίοι λόγο εορταστικού κλίματος, που γέμισε η πόλη μου ξεσκούφωτους. Τότε λοιπόν συνειδητοποίησα ότι τελικά όλα είναι θέμα παιδείας.,
Το να στέλνεις λοιπόν email στην Αττική οδό ή όπου αλλού με σκοπό να νουθετήσεις κάποιους μου θυμίζει την περίπτωση που γράφουν κάποιον για παράνομη στάθμευση κι αυτός λέει "μα καλά κοίτα πόσοι είναι παράνομα σταθμευμένοι, μόνο εμένα γράφεις?"
![]()