Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 89

Θέμα: Φέτος έχει παραγίνει με τα κράνη...

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    όχι ότι έχει καμια σημασία τι λέμε εδώ μέσα "περι σοβαρών θεμάτων" αλλά δε βαριέσαι ...

Ελπίζω η κατοχή μιας Triumph μοτοσυκλέτας μετα απο πολυ καιρό να μην με κάνει να λέω και εγώ τέτοια πράγματα.

Πότε μα πότε .... μα ποτέ δεν κινδύνεψα στα 20 χρόνια της μοτοσυκλετιστικής μου εμπειρίας αλλά ουτε τα αδερφια μου άλλα τόσα, αλλά ουτε και οι φίλοι μου που έχουν άλλα τόσα και βάλε από κάποιον που δε φόραγε κράνος.

Πότε μα πότε σε τόσες χιλιάδες συζητήσεις δεν έχω ακούσει μια περίπτωση με ένα ρημάδι έντομο που να προξένησε πτώση μοτοσικλετιστή. Μια φορά έτσι για το γαμώτο. Οχι οτι θα άλλαζε τίποτα

Απεναντίας οι κίνδυνοι που έχω περάσει καθημερινά και εγώ και όλοι οι προαναφερθέντες απο αντίστοιχους αμέτρητους λόγους (ανούσιο να τους απαριθμήσω) είναι καθημερινοί.

Τώρα θα μου πείς ... "και τι έγινε ρε φιλε" ας έχουμε χίλιους 2 λόγους και έναν παραπάνω για τον οποίο όμως κάτι πρέπει να κάνουμε επειγόντως.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Φοράω ανελλιπώς το κράνος μου ΠΑΝΤΑ παρεμπιπτόντως και συμβουλεύω όλους να κάνουν το ίδιο.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν ξεκινάνε οι συζητήσεις με βάσει τα επιχείρημα των πιθανοτήτων και της στατιστικής τότε "τα πάντα όλα" να πούμε.

Οτι να ναι και όπως να ναι στο βωμό της Αρετής της Ηθικής της Κανονικότητας αρκεί να μπορεί να θεσμοθετηθούν σε μια συζήτηση 2 πράγματα:

1. Η στατιστική πιθανότητα
    2. Ο Θάνατος

Οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες της Αμερικής στα τέλη της δεκαετίας του 90 όταν πια υπολόγισαν ότι πλέον η πίτα για τα καινούργια συμβόλαιά συρρικνώνεται... συνειδητοποίησαν οτι κερδίζουν λιγότερα απο καινούργια συμβόλαια συγκριτικά με το πόσα μπορούν να κερδίσουν απο το να αναιρέσουν τους ίδιους τους όρους στα συμβόλαια που είχαν.

Το πρόβλημα με τις ασφαλιστικές στα δικαστήρια και τα εφετεία ήταν πάντα η έννοια της προσωπικής ελευθερίας και κυριότητας επί του σώματος μας. Πάνω σε αυτή την ασήμαντη και καταστροφική επιχειρηματολογία περι ελευθερίας οι ασφαλιστικές δεν μπορούσαν να κανουν και πολλά. Κάποια στιγμή όμως ξεκίνησαν να βάζουν (επιτέλους για αυτές) τις αναλογιστικές μελέτες στην επιχειρηματολογίας εναντίον της έννοιας της Ελευθερίας στη βάση του κόστους που έχει (είτε χρηματικού είτε σωματικού) με βάση τις πιθανότητες.

Και άμα έρθει το πετραδάκι στο χέρι σου την ώρα που οδηγάς με την μηχανή και σε κάνει να χάσεις τον έλεγχο και προξενήσει ζημιά στον απέναντι?

Και άμα δέν έχεις βάλει κολλύριο αρκετό το πρωί και την ώρα που έρθει η σκόνη στο μάτι σου ο αμφιβληστροειδής δέν είναι αρκετά υγρός να το καθαρίσει?

Και μην μου πεί κανένας οτι αυτά δε γίνονται ρε φιλε. Γιατί δε γίνονται? ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ σε αυτά?

Όταν στο μέλλον τα παιδιά σας δεν θα μπορέσουν να καβαλήσουν οτιδήποτε όχημα στο οποίο τον χειρισμό τους θα απαγορεύεται να το χειρίζονται ανθρώπινα χέρια αλά στη θέση του θα είναι αυτοματοποιημένες συσκευές μετακίνησης να τους πείτε οτι έφταιξα και εγώ γιαυτο.

Όταν στο μέλλον τα εγγόνια σας δεν θα νιώσουν ποτε την εμπειρία αυτή που ζούμε εμείς τώρα να ξέρετε οτι φταίμε και εμείς γιαυτό. Και μη μου πείς κανείς ότι αν φόραγαν το κράνος τότε δε θα λέγαμε τίποτα και θα το βουλώναμε.... γιατί γελιέστε. Ο αγώνας απόδειξης της μοναδικότητας και διαφορετικότητας και ανωτερότητας παίρνει πολλές μορφές. Αυριο μεθαύριο θα έρθουν και σειρά τους οι μοτοσυκλέτες οι ίδιες.

ΝΑ ξέρετε οτι τότε στο απώτερο μέλλον ο λόγος που θα απαγορευτεί τελείως η αυτόβουλη ελεύθερη κίνηση θα γίνει με βάσει τις πιθανότητες κινδύνου θανάτου του συνανθρώπου.

Με βάση αυτό θα κλειστούμε μέσα και θα κάνουμε τις απολύτως απαραίτητες ελεγχόμενα κινήσεις μήπως και αποφύγουμε όσο μπορούμε την πιθανότητα ζημιάς στον συνάνθρωπο.

Παίζει ούτε έρωτα να κάνουμε γιατί μπορεί η προς στιγμήν υπερένταση και αυξημένη λειτουργία της καρδιάς του εραστή μας να του προξενήσει ζημιά. Και τότε? τότε τι θα κάνουμε τότε οέο? Τι θα κάνουν και οι Ασφαλιστικές εταιρίες τότε? Να στείλουμε μια επιστολή λέω εγώ σε κάποιους τότε.

Να ξέρετε όμως ότι δικιά μας επιλογή θα είναι, να είμαστε ευνουχισμένοι στο μέλλον.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της antsoar
    Αποκτά ενδιαφέρων

Travel, Grow, Share

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    ρε παιδιά αν είναι δυνατόν ...

Ποιο μέλλον και παρελθόν μου λέτε .
    Το ζήτημα είναι τι γίνεται τώρα .αυτή τι στιγμή που πεθαίνουν άνθρωποι στους δρόμους επειδή δεν φορούσαν κράνος.τα στατιστικά στοιχεία είναι αληθινα και μιλούν από μόνα τους...

Γιατί δηλαδή οι περισσότεροι κολλήσατε στην κουβέντα του παιδιού για το έντομο;
    δηλαδή το γεγονός ότι πάνω από τα 50-60 χλμ αρχίζουν και δακρύζουν τα μάτια και δυσκολεύεται η όραση το παραβλέπουμε σαν παράδειγμα;και όχι μόνο αυτό ,πολλά παραδείγματα υπέρ της χρήσης του κράνους μπορούν να παρατεθουν...

Μην φιλοσόφουμε για το τίποτα.το ζήτημα είναι καθαρά ρεαλιστικό και πρακτικό και δεν χωράει συζήτηση...

Αρχικά δημιουργήθηκε από spyro

Να ξέρετε όμως ότι δικιά μας επιλογή θα είναι, να είμαστε ευνουχισμένοι στο μέλλον.
    γιαυτο παντρευτηκες ρε???:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

αλλαξομηχανακιας....
    οταν ο μοτ/στης δεν φερει κρανος προβλεπεται η ακινητοποιηση του οχηματος συμφωνα με τον ΚΟΚ

πριν κανα 2μηνο στα λιμανακια που πελεκησαν στο γραψιμο και καποιους απο εδω μεσα καια ς μην το μαρτηρανε ακομα οι πιο πολλες μηχανες που τις πηρε ο γερανος ηταν διοτι ο οδηγος δεν εφερε κρανος....
    ειμαι απο χωριο......

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από billanti
    Παιδιά θάθελα να προτείνω κάτι.
    Εδώ και ένα μήνα περίπου έχω καθιερώσει μία κίνηση όταν βλέπω ξεκράνωτο
    αναβάτη.Χτυπώ ελαφρά την κορυφή του κράνους μου με την παλάμη μου
    κοιτώντας τον.Σας πληροφορώ ότι οι περισσότεροι κουνούν το κεφάλι
    συγκαταβατικά ενώ πολύ λίγοι κάνουν πως δεν με βλέπουν.Κανένας όμως
    δεν με αγριοκοίταξε ή μου γύρισε λόγο κλπ.Ήδη οι φίλοι μου έχουν αρχίσει
    να το κάνουν κι αυτοί.
    Τι λέτε;Θα βοηθήσετε να τους σώσουμε;
    Και εγώ το κάνω που που. Την πρώτη φορά μου βγήκε αυθόρμητα όταν είδα μια μπάρμπι. Πάντως συνήθως η αντίδραση είναι αυτή που είπες.
    Sent from me using a computer.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Έτσι για να βοηθήσω στην εξέλιξη της κουβέντας (μιας και σηκώθηκα νωρίς και δεν έχω τίποτα καλύτερο να κάνω) παραθέτω 2 φωτο συμφορουμίτη που την πάτησε από Α.Τ.Ε. (Αγνώστου Ταυτότητος Έντομο) κι ας φορούσε κράνος.
    Θαυμάστε

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	nio1.jpg 
Προβολές:	221 
Μέγεθος:	43,7 KB 
ID:	204322
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    τα χάλια του

:rotflmao: :rotflmao:
    :rotflmao: :rotflmao:

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	nio2.jpg 
Προβολές:	221 
Μέγεθος:	40,1 KB 
ID:	204323
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Εγω προτείνω να γράψουμε γράμματα πρός την ΑΟ και για τα εξής θέματα

1. Οχήματα και ειδικότερα μοτο που υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας. Ειδικότερα μια Τραιουμφ Ταίγκερ που κάνει την διαδρομή Περ. Υμηττού - τέρμα ΑΟ δίς εβδομαδιαίως είμαι σίγουρος πως δεν τηρεί τα όρια και μπορεί να γίνει επικίνδυνη για τους άλλους χρήστες του δρόμου

2. Τύπους που πηγαίνουν με 60 στη μεσαία λουρίδα

3. Τύπους που οδηγούν με το αριστερό χέρι κρεμασμένο εξω από το παράθυρο χαιδεύοντας την πόρτα

4. Αυτούς που δεν ανάβουν τα φώτα στα τούνελ

5. Τους άλλους που προσπερνούν τους τύπους που πηγαίνουν με 60 στη μεσαία από δεξιά.

6. Το θέμα με το κράνος να επεκταθεί σε όλη την ενδυση η οποία πρέπει να είναι η αρμόζουσα και εγκεκριμένη. Χαλίκι στην γάμπα σας έχει έρθει από προπορευόμενο όχημα? Εκεί να δείτε πόνος και πιθανότητα απώλειας ελέγχου και πρόκλησης ατυχήματος

7. Αυτους που βάζουν χέρι στην ξανθιά δίπλα τους καθώς οδηγούν

8. Στους αναβάτες μηχανών που προσπερνούν αντικανονικά 'splitting lanes'

9. Στούς έχοντες αντικανονικά φώτα αναμμένα, είτε είναι τύποι με προβολείς ομίχλης ή με αντικανονικά φώτα ξένον.

ειναι και πολλά άλλα αλλά βαριέμαι

rolling fredo king Το avatar του/της DUKASII
    Αρχικά δημιουργήθηκε από NikosR
    Εγω προτείνω να γράψουμε γράμματα πρός την ΑΟ και για τα εξής θέματα

1. Οχήματα και ειδικότερα μοτο που υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας. Ειδικότερα μια Τραιουμφ Ταίγκερ που κάνει την διαδρομή Περ. Υμηττού - τέρμα ΑΟ δίς εβδομαδιαίως είμαι σίγουρος πως δεν τηρεί τα όρια και μπορεί να γίνει επικίνδυνη για τους άλλους χρήστες του δρόμου

2. Τύπους που πηγαίνουν με 60 στη μεσαία λουρίδα

3. Τύπους που οδηγούν με το αριστερό χέρι κρεμασμένο εξω από το παράθυρο χαιδεύοντας την πόρτα

4. Αυτούς που δεν ανάβουν τα φώτα στα τούνελ

5. Τους άλλους που προσπερνούν τους τύπους που πηγαίνουν με 60 στη μεσαία από δεξιά.

6. Το θέμα με το κράνος να επεκταθεί σε όλη την ενδυση η οποία πρέπει να είναι η αρμόζουσα και εγκεκριμένη. Χαλίκι στην γάμπα σας έχει έρθει από προπορευόμενο όχημα? Εκεί να δείτε πόνος και πιθανότητα απώλειας ελέγχου και πρόκλησης ατυχήματος

7. Αυτους που βάζουν χέρι στην ξανθιά δίπλα τους καθώς οδηγούν

8. Στους αναβάτες μηχανών που προσπερνούν αντικανονικά 'splitting lanes'

9. Στούς έχοντες αντικανονικά φώτα αναμμένα, είτε είναι τύποι με προβολείς ομίχλης ή με αντικανονικά φώτα ξένον.

ειναι και πολλά άλλα αλλά βαριέμαι
    +1..
    όποιος είναι σωστός είναι σωστός σε όλα όχι στο να διαμαρτύρεται!!! γραπτώς !! για τη μη χρήση κράνους των αλλων.. :rotflmao: και να πηγαίνει με όσα μπορεί στην οδό που κατηγορεί κάποιους ότι τη κάνουν επικίνδυνη επειδή δε φοράν κράνος!!!

γελοίο θέμα τελείως και καλά...και τάχα μου.

το πιο γελοίο είναι τα μπράβο που δέχτηκες καπτεν.
    μπράβο και ζήτω και ουαο τι σωστός μηχανόβιος και άνθρωπος.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Πάντως η ΑΟ δεν έχει καμιά αρμοδιότητα για την τήρηση του ΚΟΚ και είναι μάταιο να απευθύνεστε εκεί.
    Έχει υιοθετήσει βέβαια ένα αστυνομικό τμήμα, το οποίο όμως ενεργεί αυτοβούλως.
    Το καλύτερο που θα κάνατε στην περίπτωση που ενδιαφέρεστε σοβαρά για την σωματική σας ακεραιότητα θα ήταν να μην χρησιμοποιείτε την ΑΟ με μοτοσυκλέτα.
    Οι ταχύτητες των ασχέτων αυτοκινητιστών είναι μεγάλες σε αντίθεση με την αντίληψή τους,
    στην περίπτωση πτώσης θα πέσετε σε τοίχο ή θα σας πατήσουν, απαιτεί σχετικά μεγάλες ταχύτητες για ασφαλή κίνηση με μοτοσυκλέτα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Πάντως η ΑΟ δεν έχει καμιά αρμοδιότητα για την τήρηση του ΚΟΚ και είναι μάταιο να απευθύνεστε εκεί.
    Έχει υιοθετήσει βέβαια ένα αστυνομικό τμήμα, το οποίο όμως ενεργεί αυτοβούλως.
    Το καλύτερο που θα κάνατε στην περίπτωση που ενδιαφέρεστε σοβαρά για την σωματική σας ακεραιότητα θα ήταν να μην χρησιμοποιείτε την ΑΟ με μοτοσυκλέτα.
    Οι ταχύτητες των ασχέτων αυτοκινητιστών είναι μεγάλες σε αντίθεση με την αντίληψή τους,
    στην περίπτωση πτώσης θα πέσετε σε τοίχο ή θα σας πατήσουν, απαιτεί σχετικά μεγάλες ταχύτητες για ασφαλή κίνηση με μοτοσυκλέτα.

Αυτό ξαναπέστο. Στην ΑΟ χρειάζεται να κινήσαι με παράνομες ταχύτητες για να είσαι σχετικά ασφαλής (κυρίως στα σημεία που έχει όριο τα 100 ή και λιγότερο). Εξήγα το όμως στους μπάτσους που με εγραψαν με 124...

Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
    Marie Curie

rolling fredo king Το avatar του/της DUKASII
    σιγά ρε σεις..υπάρχει και η δεξιά λωρίδα παιδιά την έχετε δει ποτε?καλα εσύ στεφανε με το χρ και το sh μόνο αυτή έχεις δει..
    αλλά λέμε τώρα.
    τώρα την είπατε τη λύση και θα μπει ο κάθε πικραμένος και θα πει..ΝΑ για αυτό τρέχω με όσα μπορώ κτλ κτλ...για την ασφάλεια μου κυρ αστυνόμε έτρεχα... :rotflmao:

λοιπόν ..έχω κάνει ππππππππππππππππππππαρα μα πάρα πολλά χιλ στην περ.υμ. και στην αττική οδό..

και το μόνο που δε με χει φέρει σε επικίνδυνη κατάσταση είναι η μη χρήση κράνους από κάποιον.

κοινώς όποιος θέλει να στείλει μειλ και δε ξέρω εγώ τι άλλο ας στείλει για τον κύριο λόγο ατυχημάτων σε ΟΛΕΣ τις οδούς ..και όχι μόνο σε όποια του χαλά το μάτι όταν πάει για μπάνιο η τσάρκα..
    και ο κύριος λόγος είναι η παραβίαση των ορίων ταχύτητας από όλα τα οχήματα.

γιατί το κουλαδι που πηρέ ένα μηχανάκι και πάει με 180 αμαααα του σκάσει το λάστιχο δε θα πέσει πάνω μου?
    άμα οδηγά bmw Η κτμ και σπάσει κάνα μοτέρ και χυθούν λάδια δε θα πέσει πάνω μου?
    παρακαλώ πολύ και για την απαγόρευση των ευρωπαϊκών κατασκευών λοιπόν στις οδούς που κινούμαι εγώ ο καθόλα νόμιμος λεμε..

Γυρίστε όλοι στην επαρχία Το avatar του/της glargkatzis
    μόλις πέρασα ευχάριστα ένα 10λεπτο να διαβάσω όλες τις σελίδες....από τα κράνη περάσαμε στην ανώτατη εκπαίδευση (εγώ που τιλίωσα ΤΕΙ μπορώ να γράψω θείο ???) και στις σαγιονάρες....

αυτή είναι η απόλυτη ελευθερία έκφρασης...που να έστελνε και επιστολή στα διόδια αφιδνών.....

σσ. να βάλω και γω ένα http://www.youtube.com/watch?v=-cWXv...eature=related
    Vstrom 650
    PieceLand,Larissa

Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Η παπια εχει προβλημα με τα ηλεκτρικα...
    από Panos1313 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 06/08/2011, 15:34
  2. Τί εγινε με τα κρανη (sharp);;;
    από bentouza στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 131
    Τελευταίο μήνυμα: 02/12/2009, 11:58
  3. Τελικά τι παίζει με τα μεγέθη στα κράνη?
    από schumacher_ στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 26/09/2006, 11:01
  4. Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 29/12/2003, 10:25

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ