Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 47

Θέμα: Προβληματίζομαι...

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator

Προβληματίζομαι...

Καλημέρα στο φόρουμ.

έχω το παιδάκι στο αβατάρ μου, είναι 9 ετών.
    του αγόρασε η μάνα του ενα BMX (είχε ένα απλό μικρό πριν) το οποίο δεν καλοκουμαντάρει ακόμα
    στις παραινέσεις μου να φοράει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το κράνος που του είχα πάρει πέρσι, δεν βρήκα ανταπόκριση ούτε από τον μικρό (λογικό) αλλά ούτε και από την μάνα του (παράλογο κατ'εμέ)
    με την δικαιολογία (άκουσον άκουσον) ότι οι άλλοι πατεράδες δεν το επιβάλλουν στα παιδιά τους και τα αφήνουν να κανουν ποδήλατο και ταρζανιες χωρίς έστω τα στοιχειώδη!

τι λέτε να κάνω; όσες προσπάθειες έκανα να της δώσω να καταλάβει ότι η ταχύτητα δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο αν χτυπήσει π.χ. σε κανά κράσπεδο με το κεφάλι του πέφτοντας.
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Παίρνεις ενα αυγό... το δείχνεις στην γυναίκα σου και της λές κοίτα τι θα κάνω τώρα.

Το πετάς στο έδαφος και φυσικά αυτό σπάει και γίνεται κομμάτια.

Γυρνάς την κοιτάς και της λές...

Το αυγό ήταν το κρανίο του παιδιού μας. Η πρόσκρουση του με το έδαφος είναι περίπου 5-10χλμ/ώρα. Υπόψη οτι τρέχουμε με τόση ταχύτητα... άρα το ποδήλατο πάει πιο γρήγορα.
    Νομίζω οτι θα πάρει μια ιδέα.

Εναλλακτικά για να μην την έχεις να σε βάζει να σφουγγαρίζεις μετά , μπορεις να την ρωτήσεις πόσο πονάει το κεφάλι της όταν κάποια στιγμή χτύπησε σε ανοιχτό ντουλάπι ή κάτι παρόμοιο. Υπόψη οτι εκεί η ταχύτητα είναι μεταξύ 2-5 χλμ την ώρα και με το ποδήλατο όπως είπαμε πάει απο 10+ χλμ.ώρα...

Μερικές φορές με εκπλήσσει η επιπολαιότητα κάποιων γονιών.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT

Re: Προβληματίζομαι...

Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitrisioak
    Καλημέρα στο φόρουμ.

έχω το παιδάκι στο αβατάρ μου, είναι 9 ετών.
    του αγόρασε η μάνα του ενα BMX (είχε ένα απλό μικρό πριν) το οποίο δεν καλοκουμαντάρει ακόμα
    στις παραινέσεις μου να φοράει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το κράνος που του είχα πάρει πέρσι, δεν βρήκα ανταπόκριση ούτε από τον μικρό (λογικό) αλλά ούτε και από την μάνα του (παράλογο κατ'εμέ)
    με την δικαιολογία (άκουσον άκουσον) ότι οι άλλοι πατεράδες δεν το επιβάλλουν στα παιδιά τους και τα αφήνουν να κανουν ποδήλατο και ταρζανιες χωρίς έστω τα στοιχειώδη!

τι λέτε να κάνω; όσες προσπάθειες έκανα να της δώσω να καταλάβει ότι η ταχύτητα δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο αν χτυπήσει π.χ. σε κανά κράσπεδο με το κεφάλι του πέφτοντας.
    Να σου ζήσει!!! Βάλε τη γυναίκα σου να πάρει λίίίίίγη φόρα και να κουτουλήσει τον τοίχο...Σοβαρά μιλάω...Μετά ας κάνει το ίδιο με ένα κράνος...

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ναι ρε παιδια καλα τα λετε...φιλε παρε του και μια ολοσωμη για ασφαλεια

Ψυχή βαθιά ... Καρδιακός Το avatar του/της Ασωτος
    Βήμα πρώτο :

Ήρεμη και με παραδείγματα συζήτηση με τον μικρό, για την προστασία και ασφάλεια του κράνους, τονίζοντας και το ότι θα ξεχωρίζει από τους φίλους του (που δεν φοράνε - αυτό αφορά τους δικούς τους γονείς).
    Προσπαθείς να τον κάνεις να το ζητάει και να το φοράει μόνος του ...

αν τελικά δεν πιάσει

Τότε

Βήμα δεύτερο :

ΟΧΙ ΚΡΑΝΟΣ ;

Ε λοιπόν

ΟΧΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ....

(Και χωρίς παρεξήγηση, η μαμά να μην ανακατευτεί στη συζήτηση και ότι ακολουθήσει)

Από συνάδελφο παθόντα
    Μια από τις σχέσεις που δεν ξέρεις, μου φώναξε ένα πρωινό, κάνεις εσύ αυτό που θέλεις, γι΄αυτό βαθιά και σε μισώ ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της jimmis5
    Mηπως λεω μηπως ειμαστε ολιγον τι υπερβολικοι?Κατσε να του μαθεις ποδηλατο πρωτα απο ολα,Ρε παιδες εμεις δεν ειχαμε ουτε τα στοιχειωδη στο ποδηλατο ,ουτε καν φρενα ,Φρεναραμε με το παπουτσι στον τροχο και ναι πεσαμε και τσακιστηκαμε καποιες φορες και ειχαμε και ιωδιο στα ποδια.Σιγουρα για να μαθει καποιος την ασφαλεια πρεπει να το κανει απο μικρος,αλλα αν ειναι στην θερμοκοιτιδα απλα θα ειναι πιο ευαισθητος να παθαινει περισοτερα.

υγ.Δεν εχω παιδια οποτε μπορει να ειμαι εγω υπερβολικος
    Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
    Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
    Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
    Mηπως λεω μηπως ειμαστε ολιγον τι υπερβολικοι?Κατσε να του μαθεις ποδηλατο πρωτα απο ολα,Ρε παιδες εμεις δεν ειχαμε ουτε τα στοιχειωδη στο ποδηλατο ,ουτε καν φρενα ,Φρεναραμε με το παπουτσι στον τροχο και ναι πεσαμε και τσακιστηκαμε καποιες φορες και ειχαμε και ιωδιο στα ποδια.Σιγουρα για να μαθει καποιος την ασφαλεια πρεπει να το κανει απο μικρος,αλλα αν ειναι στην θερμοκοιτιδα απλα θα ειναι πιο ευαισθητος να παθαινει περισοτερα.

υγ.Δεν εχω παιδια οποτε μπορει να ειμαι εγω υπερβολικος

φίλε μου, δεν ξέρω αν είσαι υπερβολικός αλλά όταν με το καλό κάνεις παιδί(α), θα καταλάβεις πιστεύω την αγωνία που περνάει ο κάθε (συνειδητοποιημένος) γονιός...

μην κοιτάς τι κάναμε εμείς πριν 20 και 30 χρόνια (πω πω γεράσαμε ) η αθήνα δεν είναι πιά όπως ήταν τότε, έχουμε πήξει στους ανεγκέφαλους με 2 (ναι, δυστυχώς έχουμε και τέτοιους) και 4 τροχούς που δεν βλέπουν που πηγαίνουν και τι κάνουν... επιπλέον, δεν είχαμε τότε τον εξοπλισμό και την πληροφόρηση περί ασφάλειας κ,λ.π που έχουμε τωρα.

άλλωστε ένα κράνος μονο του ζήτησα να βάλει. ας πέσει, να βάλει ιώδια κ.λ.π καλό θα του κάνουν και θα μάθει έτσι τι εστί ασφάλεια αλλά το κεφάλι είναι άλλη ιστορία όπως θα έχεις καταλάβει κι εσύ πιστεύω.

χωρίς καμιά διάθεση να σου την πω ή ότι άλλο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ασωτος
    ........

ΟΧΙ ΚΡΑΝΟΣ ;

Ε λοιπόν

ΟΧΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ....

(Και χωρίς παρεξήγηση, η μαμά να μην ανακατευτεί στη συζήτηση και ότι ακολουθήσει)

Από συνάδελφο παθόντα
    Mέγα tip, φίλε

Δεν είμαι γονιός, αλλά από αυτά που βλέπω και βιώνω,
    πρέπει να επικρατεί ΜΙΑ γνώμη!

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitrisioak
    φίλε μου, δεν ξέρω αν είσαι υπερβολικός αλλά όταν με το καλό κάνεις παιδί(α), θα καταλάβεις πιστεύω την αγωνία που περνάει ο κάθε (συνειδητοποιημένος) γονιός...

μην κοιτάς τι κάναμε εμείς πριν 20 και 30 χρόνια (πω πω γεράσαμε ) η αθήνα δεν είναι πιά όπως ήταν τότε, έχουμε πήξει στους ανεγκέφαλους με 2 (ναι, δυστυχώς έχουμε και τέτοιους) και 4 τροχούς που δεν βλέπουν που πηγαίνουν και τι κάνουν... επιπλέον, δεν είχαμε τότε τον εξοπλισμό και την πληροφόρηση περί ασφάλειας κ,λ.π που έχουμε τωρα.

άλλωστε ένα κράνος μονο του ζήτησα να βάλει. ας πέσει, να βάλει ιώδια κ.λ.π καλό θα του κάνουν και θα μάθει έτσι τι εστί ασφάλεια αλλά το κεφάλι είναι άλλη ιστορία όπως θα έχεις καταλάβει κι εσύ πιστεύω.

χωρίς καμιά διάθεση να σου την πω ή ότι άλλο.

to kalytero που εχεις να κανεις για την προστασια του παιδιου σου ειναι να μη το αφηνεις να οδηγει μεσα στην πολη...σε καμια εξοχη μονο, σε χωματοδρομους, αντε και σε κανα χωριο χωρις δρομους...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VALES
    Eπειδή εγώ το πρόβλημα το εντωπίζω στη γυναίκα σου και όχι στο παιδί σου (γιατί αν συμφωνούσατε οι γονείς, το παιδί δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς), κάνε αυτό που σου είπε ο Gandalf dr685sm, αλλά δείξτο στο παιδί σου και άσε την γυναίκα σου να ασχοληθεί με τις κατσαρόλες της.
    Εναλλακτικά ή και ταυτόχρονα μπορείς να κάνεις και ό,τι σου είπε ο AUFGEBRACHT.
    Με τη μοτοσικλέτα μπορεί να σκοτωθείς είναι αλήθεια, αλλά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ζήσεις το χρόνο που σου έχει παραχωρηθεί

Άντε γεια... Blog

Εκδικητικό μέλος Το avatar του/της John Steed
    Αυτό το ερώτημα με έχει απασχολήσει κι εμένα, κι ας μην έχω παιδιά ακόμη...:a24:

Το σημαντικότερο από όλα είναι οι γονείς να έχουν ΜΙΑ στάση (την ίδια και οι δύο) και ΠΑΝΤΑ να την τηρούν.

Πρώτο σου μέλημα είναι να το καταλάβει η μητέρα. Μετά θα ακολουθήσει και το παιδί, διότι δεν θα βρίσκει σύμμαχο.

Αν τώρα έχετε ιστορίες με τον υιό, τότε πείστε τον να το χρησιμοποιεί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μέχρι να μάθει.

Αυτά τα ολίγα από έμενα τον Α-τεκνο (προς το παρών.... )

"Qu ils mangent de la brioche"

Moderator
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
    [B]Eπειδή εγώ το πρόβλημα το εντωπίζω στη γυναίκα σου και όχι στο παιδί σου (γιατί αν συμφωνούσατε οι γονείς, το παιδί δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς)

μέσα 100% έπεσες φίλε μου...

Εκδικητικό μέλος Το avatar του/της John Steed
    Τότε + για Gandalf και AUFGEBRACHT.

Σκέψου έναν πρακτικό τρόπο να την κάνεις να δει τα πράγματα από την δική σου οπτική.

Ίσως να βοηθούσε αν έβρισκες κανένα βιντεάκι από youtube με σαβούρες και της το έδειχνες...
    "Qu ils mangent de la brioche"

φιλε μου χωρις να θελω με τίποτα να σε θιξώ πιστευω οτι το προβλημα δεν είναι με τον μικρό σου γιο αλλα με την γυναικά σου. ¨οσο θα υπαρχουν 2 αποψεις πανω σε ενα θεμα τοσο ο μικρός θα επιλέγει την πιο "ευκολη" για εκεινόν. Η σχεση γονιου - παιδιου δεν είναι εξ ορισμου ισότιμη (ειδικά όταν μιλάμε για ανήλικο) όπως σου ειπαν κι αλλοι δεν χρειάζεται να τον πείσεις για τιποτα. (γιατί εσυ εχεις την ευθύνη του)....εξηγησε του γιατι πρεπει να φορεσει το κρανος και το ποια θα είναι η κατάληξη αν δεν πάρει αυτή την αποφάση ( πχ θα κανει ποδηλατο μονο με σενα παρων η δεν θα κανει καθολου) παντα φιλικά
    πεντε μερες τρως αγγουρι, και το σαββατο εισαι μουρη

Παλαιό μέλος
    Για το κράνος στο ποδήλατο το θεωρώ υπερβολή όπως θεωρώ και υπερβολή 9 χρονος να οδηγεί ποδήλατο χύμα στους δρόμης μεγαλούπολης (επαρχία είναι αλλιώς τα πράγματα). Απαράδεκτο θεωρώ οι γονείς να μη τα βρίσκουν μπροστά στο παιδί..καθώς σύντομα θα καταλάβει ο 9χρονος οτι δε ξέρετε τι σας γίνεται άρα θα κάνει του κεφαλιού του 10 φορές περισσότερο.

Συμπέρασμα εσύ μην είσαι υπερβολικός με το κράνος (εξήγησε στο ίδιο το παιδί τι κάνει το κράνος) κι αν νιώθεις ανασφάλεια με τον μικρό και το ποδήλατο πήγαινέ τον σ ενα πάρκο και με την προσοχή σου ας κάνει κ ότι θέλει, όχι στο δρόμο, όχι μόνος του (ας χτυπήσει κ όλας, θα μάθει ρε αδερφέ). Για την γυναίκα ενώ την δικαιολογώ, μάθε της οτι ακόμα και λάθος να κάνεις μπροστά στο παιδί σε μια άποψη-γνώμη-κανόνα σου, να μη σε βγάζει "ψεύτη" στα μάτια του, εδώ ισχύει και το ανάποδο (κοινή γραμμή μπροστά στο παιδί, όσο κι αν διαφωνήτε μεταξύ σας, λύστε το μόνοι σας).
    To YAMAHA XP500 ABS καλό αλλά έγινε ένα μ ένα αγροτικό..

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Προβληματίζομαι, γενικά ο Δίας....
    από EVI στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 18/03/2009, 06:42
  2. Προβληματίζομαι
    από matmat στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 29/10/2005, 01:58

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα