Η απορια μου εχει σχεση με αμορτισερ....
Εχω ενα CBF1000ABS και προσφατα παρελαβα το καινουριο μου Hyperpro πισω αμορτισερ.Στην αρχη οι καλοι φιλοι Ολλανδοι ειχαν κανει λαθος στο ελατηριο που μου εβαλαν με αποτελεσμα να μην ρυθμιζεται το δυναμικο sag...αλλα με την βοηθεια των παιδιων απο το K-Shok και τον αντιπροσωπο βρηκαμε το σωστο ελάτηριο,βαλαμε και το καταληλο πιο κοντο δυχαλο και τα sag ειναι πλεον ρυθμισμενα τελεια.....
Μαλλον ομως υπαρχει και αλο προβλημα στο αμορτισερ και αυτο δεν ξερω πως να το λυσω,δεν ξερω αν σε αυτο που φανταζομαι εχω δικιο και,γι'αυτο θελω και βοηθεια ειδικου αμεσα(να ξερω αν θα παω να μιλησω στον αντιπροσωπο την δευτερα και αν αυτα που πιστευω ειναι σωστα)...
Παροτι ολα ειναι ρυθμισμενα τελεια το αμορτισερ τερματιζει...
Η μηχανη εχει διαδρομη πισω αμορτισερ 120mm...αυτο αφορα απο οτι ξερω τη διαδρομη που μετρας εκει που μετρας το sag δηλαδη στους 12 ποντους τερματιζει το αμορτισερ κανονικα....
ακουστε τωρα τι παρατηρησα...μετρησα sag(τη διαδρομη δηλαδη)με τον αδερφο μου και τη γυναικα μου πανω 5cm...δηλαδη κατι λιγοτερο απο το μισο της διαδρομης κατασκευαστη,που ασπαζεται και το manual της hyperpro....
Μετα πηγα σε αυτη τη θεση το λαστιχακι που υπαρχει στο εμβολο του αμορτισερ(αυτο που βλεπεις ποσο μεσα πηγε)τερμα πανω(τερμα πανω με τα 5 cm των 2 επιβατων)...
Μετα τραβωντας εγω απο πισω τη μηχανη πανω για να μη βυθιστει αλlο τους σηκωσα και την εβαλα στο διπλο για να δω ποση απο τη διαδρομη του αμορτισερ ειχε χρησιμοποιηθει...ηταν λιγο κατω απο τη μεση....
Δηλαδη ενω η διαδρομη στο σημειο που μετραμε sag ηταν στο 40% ας πουμε η διαδρομη του αμορτισερ ειχε χρησιμοποιηθει 60%,με εναν προχειρο υπολογισμο τωρα με το μυαλο μου,απο 120mm το αμορτισερ αυτο δουλεβει μεχρι τα 90mm,ισως και λιγοτερο....ενω το μηκος του ειναι σωστο,αυτο που διαπιστωνω ειναι οτι μαλλον το πανω στελεχος του αμορτισερ(αυτο που μπαινει μεσα το εμβολο) ειναι πιο μακρυ απο οτι πρεπει....
Χρειαζομαι απαντηση αμεσα,την Τριτη φευγω Ευρωπη για το motogp του Brno και ειμαι στον αερα...
Ευχαριστω!!!!