Τα οικογενειακά σας δε με απασχολούν, είναι εν πολλοίς γνωστά και ο καθείς έχει και τη γνώμη του.Αρχικά δημιουργήθηκε από Terens
ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ...........
ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ..............ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΑΛΛΑ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ........!!!
Σε ότι αφορά όμως στο θέμα Βυζαντίου και Ελληνισμού μην ξεχνάς ότι στήν περίφημη αυτή αυτοκρατορία το να λέγεσαι Έλληνας ήταν συνώνυμο του ειδωλολάτρη. Ποτέ Έλλην αλλά Ρωμιός!
Επίσης η αυτοκρατορία που όλοι μας θέλουμε τόσο πολύ να θεωρούμε ελληνική είναι αυτή που κατέστρεψε καθετί αρχαιοελληνικό (ναούς, αγάλματα, μνημεία, θέατρα, πόλεις, γραπτά κείμενα, ολόκληρες βιβλιοθήκες, Ολυμπιακούς Αγώνες και ανεκτίμητη γνώση και ιδεώδη). Φταίει η Εκκλησία κι όχι η αυτοκρατορία ή το αντίθετο δεν ξέρω, αλλά τα γεγονότα λένε ότι ο συνδυασμός ήταν καταστροφικός!
Να μην αναφέρω για την περίφημη άλωση όπου την Πόλη υπερασπίζονταν με το ζόρι 10.000 άντρες εκ των οποίων η πλειοψηφία ήταν ξένοι εθελοντές, καθώς στα μοναστήρια γύρω από την Πόλη συνωστίζονταν χιλιάδες "καλόγεροι" που προσπαθούσαν να γλυτώσουν το κωλαράκι τους. Ή γνωστά αποφθέγματα του τύπου "καλύτερα τούρκικο σαρίκι παρά παπική τιάρα" που είπε ο μετέπειτα Πατριάρχης!
Το πώς μας μάθανε στο σχολείο την ιστορία είναι διαφορετικό από το τί πραγματικά γινόταν. Μπορεί λοιπόν η ΑΕΚ να είναι ιδέα και να εκπροσωπεί αυτοκρατορίες και χαμένες πατρίδες, το θέμα είναι όμως αυτές οι αυτοκρατορίες τί ακριβώς εκπροσωπούν. Πάντως σίγουρα όχι τον Ελληνισμό με την ευρεία του έννοια.