ίσως το πλέον ιστορικό γεφύρι της χώρας μας μετά εκείνο της Άρτας. Ήταν το "σύνορο" ανάμεσα στις δυνάμεις του ΕΔΕΣ και του Ζέρβα οι οποίες κυριαρχούσαν στην περιοχή της Άρτας και στα πέριξ έχοντας έδρα το Βουλγαρέλι και αργότερα τους Μελισσουργούς και τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ οι οποίες κυριαρχούσαν από την άλλη πλευρά.
Στη μέση ο Άραχθος. Τελικά το 1944 υπογράφηκε η περιβόητη συνθήκη-ανακωχή της Πλάκας.
Την υπέγραψαν οι Πυρομάγλου Κομνηνός από τον ΕΔΕΣ ο Σαράφης από τον ΕΛΑΣ οι Καρτάλης Ψαρρός από την ΕΚΚΑ παρουσία των Βρετανών και των Βελουχιώτη Ζέρβα.
Υπογράφηκε σε αυτό το σπιτάκι το οποίο κρατείται αναπαλαιωμένο
![]()
Τέρμα οι χαρές τα κεφάλια μέσα!
μετά βγήκα Άρτα από εκεί συνέχισα μέχρι Αμφιλοχία για να βγω Αίγιοκαι τέλος
![]()
αυτό ήταν το υπέροχο μοναχικό μου ταξίδι.
Έκανα συνολικά 1.200 χλμ χωρίς να έχω φτάσει όμως τον ύψιστο στόχο μου το τελευταίο χωριό με άσφαλτο στο Σμόλικα. Άτιμα χρήματα
Το δρομολόγιο θα το ποστάρω αύριο καλό βράδυ![]()
Μπραβο υπεροχη βολτα υπεροχα τοπια νομιζω ειναι απο τα πιο ομορφα στην Ελλαδα ειδικα οι βρυσες που συναντας εκει πανω στο μικρο χωριο πραγματικα δροσερες οσο για τα ελατα σαν σε πινακα απιστευτα.Να σε καλα και στα επομενα![]()
υγ.Πρεπει να γεμιζει βενζινα οπου βρισκεις γιατι εκει πανω δεν εχει βενζιν-αδικα![]()
Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!
Μπραβο Στελιο,παντα τετοια που θα΄λεγε και μια ψυχηΑρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
Έκανα συνολικά 1.200 χλμ χωρίς να έχω φτάσει όμως τον ύψιστο στόχο μου το τελευταίο χωριό με άσφαλτο στο Σμόλικα. Άτιμα χρήματα
![]()
Ο υψιστος στοχος πλεον δεν ειναι κατι...δυσκολο μιας και ολα τα χωρια του Σμολικα(ειτε απο την μερια της Κονιτσας ειτε απο την πλευρα της Σαμαρινας) εχουν πλεον ασφαλτοστρωθει.Μονο κατι κτηνοτροφικοι εποχικοι οικισμοι στα ψηλα δεν εχουν ασφαλτο
Χαιρομαι τουλαχιστον που καταλαβες-ενδομυχα-οτι οι ασφαλτινοι δρομοι απλα μας δινουν μια μικρη ιδεα της ομορφιας που κρυβεται αμα χωθεις εκει στους χωματοδρομους!
Αντε και στην επομενη με ενα(κανονικο,οχι ντεμεκ!) on-off!![]()
![]()
Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai
Μπραβο ρε Στέλιο και δεν πειραζει που "αφησες" κατι
παντα εκει ειναι και περιμενουν
Αντε στα επόμενα![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
"Αν είναι να φύγω ας φύγω πρωί
στη σωστή εποχή σε λάθος στροφή"
Θάνος Ανεστόπουλος / Διάφανα Κρίνα
http://smutradio.listen2myradio.com/
σας ευχαριστώ παιδιά να είστε καλά φυσικά και στα επόμενα![]()
μερικές λεπτομέρεις χρήσιμες πιστεύω σε κάθε ταξιδευτή.
- Το συνολικο μου δρομολόγιο ήταν 1.200 χλμ
- Η διαδρομή η τελική είναι η εξής:
Αθήνα - Αίγιο - Ρίο - Ναύπακτο
Ορεινή Ναυπακτία
Σίμος - Πλάτανος - Αράχοβα (όχι η γνωστή)
Ευρυτανία
Δομνίστα - Κρίκελο - Άγιος Νικόλαος - Φουρνά (στην Ευρυτανία έγιναν ιαδρομές και εντός όπω στο μικρό χωριό Κλαυσί Προυσσός)
Καρδίτσα
Ρεντίνα - Λουτρά Σμοκόβου - Κέδρος - Καλλιφώνι - Καλλίθηρο - Καρδίτσα
Τρίκαλα
Αγναντερό - Τρίκαλα - Καλαμπάκα - Καστράκι
Εγνατία οδός μέχρι τα Γιάννενα
Ιωάννινα
Κατσικάς - Άγναντα - Καταρράκτης - Βουλγαρέλι - κι από εκεί Άρτα λόγω καιρού τα έχασα δεν θυμάμαι πως ακριβώς έφτασα.
Άρτα - Μενίδι - Αμφιλοχία - και πίσω
- Με εξαίρεση την Εγνατία όλα τα άλλα χιλιόμετρα έγιναν σε επαρχιακούς δρόμους. Α και τα χλμ από την Αμφιλοχία και ένθεν![]()
- Ο τελικός μου στόχος το Πάληρο Σμόλικα το τελευταίο χωριό με άσφαλτο από την πλευρά που ανέβαινα δεν επιτεύχθηκε λόγω έλλειψης χρημάτων![]()
και μερικές... ιδιαίτερες επισημάνσεις.
- Υπέροχη και άρτια προσεγμένη η Ευρυτανία. Μου έκανε τρομερή εντύπωση.
- Καταπληκτικά τα χωριά της τρομερά γλυκά κουταλιού
- Πανηγύρι στη Δομνίστα το απόλαυσα ιδιαιτέρως με 8 καραφάκια τσίπουρο![]()
- Υπέροχης ομορφιάς η πόλη των Ιωαννίνων. Ζωντανό μουσείο μνημείο και απίστευτη φυσική ομορφιά.
- ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ στο "καφενεδάκι" Κυρά Φροσύνη στην λίμνη! Άλλο εκμοντερνισμός άλλο ισοπέδωση.
- Θλίψη στον νομό Ιωαννίνων. Χωριά δίνουν εικόνα εγκατάλειψης. Εικόνες που σε κάνουν να στενοχωριέσαι.
- Στην ΑΕΤΟΡΑΧΗ Ιωαννίνων υποτίθεται πως υπάρχει μνημείο για τους πεσόντες των Βαλκανικών. Δεν το βρήκα ταμπέλα υπήρχε έξω από το χωριό όχι μέσα.![]()
ντροπή! Στην Αετοράχη έγιναν από τις φονικότερες μάχες και έπαιξε μεγάλο ρόλο στην νίκη μας το 12-14.
- Στο δρόμο μου βρήκα ταμπέλα που έλεγε προς οχυρά Μπιζανίου. Δεν πήγα ποτέ. Ο δρόμος που εγώ αντίκρυσα θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο μόνο με τρακτέρ περνούσες. Απαράδεκτο. Πας στις ξένες χώρες και την κάθε παπαρίτσα την έχουν κάνει έμβλημα.
Δεν γνωρίζω μόνο εάν υπάρχει άλλος δρόμος αλλά και αυτό δεν λέει τίποτα.
- Πολύ δύσκολο το ορεινό οδικό δίκτυο της Άρτας (Βουλγαρέλι κλπ). Ειδικά με καταιγίδα
Από τις μεγάλες πόλεις:
Καρπενήσι (πέρασα απέξω) αίσχος! απλώς αίσχος!
Καρδίτσα. Το ίδιο! άσχημη πόλη
Τρίκαλα. Πανέμορφη
Ιωάννινα μαγική
Αίγιο καταπληκτικό (ελέω καταγωγής κιόλας χιχι)
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
Καρπενήσι (πέρασα απέξω) αίσχος! απλώς αίσχος!
Καρδίτσα. Το ίδιο! άσχημη πόλη
Τρίκαλα. Πανέμορφη
Ιωάννινα μαγική
Αίγιο καταπληκτικό (ελέω καταγωγής κιόλας χιχι)
Στελιο με ολη μου την καλή καρδιά
προσπάθησε να εισαι ανοικτός , ανεκτικός και να μην μεροληπτείς
και κυριως μήν βγαζεις συμπέρασμα απο κάτι που "φευγαλέα" είδες
το περασα απ εξω και δεν μου αρεσε δεν λέει κάτι , δειχνει βιασμένη κρίση ,
για επόμενη φορά ... ασε τους "στόχους" καταμέρος και απόλαυσε οτι σου δίνει
η φύση και ελευθερία της !
Καλά να είσαι πάντα , το μπραβο ισχύει (που δεν χαθηκες )![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
"Αν είναι να φύγω ας φύγω πρωί
στη σωστή εποχή σε λάθος στροφή"
Θάνος Ανεστόπουλος / Διάφανα Κρίνα
http://smutradio.listen2myradio.com/