Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 19

Θέμα: Πνευμα μοτοσυκλετιστη

Παλαιό μέλος Το avatar του/της jimmis5

Πνευμα μοτοσυκλετιστη

Ολοι μιλαμε για ταξιδια για δυσκολους ή πιο ευκολους προορισμους αλλα και για τον εξοπλισμο μια καλη μεγαλη μοτοσυκλετα που να φορτωνεις τουρατεκ μπαγκαζια να μην σε χτυπα ο αερας να αντεχει την ζεστη να μην σπαει να ειναι andventure,χμ τελικα μαλλον ολα αυτα δεν ειναι απαραιτητα τυχαια επεσα σε αυτον τον τυπο οπου κανει ταξιδια σε προορισμους δυσκολους αλλα και με ενα πολυ δυστροπο μοτορι 1955 Royal Enfield Bullet περασε την ευρωπη μπηκε στην μεση ανατολη εεε και κατηφορισε προς αφρικη. Στο λινκ τα υπολοιπα..

http://www.horizonsunlimited.com/tst...nfieldtravels/

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	sandplow.jpg 
Προβολές:	1498 
Μέγεθος:	56,3 KB 
ID:	202186
    Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
    Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
    Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!

Όνομα:	stuck.jpg 
Προβολές:	1490 
Μέγεθος:	31,9 KB 
ID:	202187

Εχει και εδω καποιες φωτογραφιες μαλιστα μερικες σκρολαρουν στο ADV Riders
    http://members.fotki.com/enfieldtravels/about/

Όνομα:	falloff.jpg 
Προβολές:	1492 
Μέγεθος:	37,5 KB 
ID:	202188

Έτσι είναι! Δεν είναι λίγοι αυτοί που ταξιδεύουν τον κόσμο με Enfield. Κι αυτό γίνεται εδώ και πολλές δεκαετίες.

Παρόλ' αυτά, είναι η τελευταία μοτοσικλέτα που θα διάλεγα για ταξίδι. Πιο αναξιόπιστο μηχάνημα δεν έχω δει! Φτάνει στα όρια του κωμικοτραγικού Τουλάχιστον είναι απλούστατη κατασκευή και επισκευάζεται εύκολα.

Γ@μω τις ανεσεις μου γ@μω!Θα παρω το bmx μου και θα διασχισω τη σαχαρα..νυχτα..με σουζα!
    I've got Heavy Metal music in my blood
    And I'd like to give it to you if I could

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Η μηχανή γενικά αλλά και το ταξίδι ειδικότερα με μηχανή είναι άποψη και στάση ζωής... ο καθένας κάνει τις επιλογές του με απότερο σκοπό την ευχαρίστιση και την ψυχαγωγία του...
    Σέβομαι και εκτιμώ όλους όσους τολμούν και επιλέγουν να βρίσκονται συνεχώς απέναντι σε μια πρόκληση και σε μία κόντρα με τις ίδιες τους τις δυνάμεις και αντοχές, σωματικές και ψυχικές...
    Το πόσο "προκλητικός", ριψοκίνδυνος, εναλλακτικός, θα γίνει ο καθένας δεν με απασχολεί ιδιαίτερα αρκεί να γίνεται συνηδειτά και όχι προς χάρη εντυπωσιασμού τρίτων...
    Προσωπικά δεν θα επέλεγα να κάνω ένα τέτοιο ταξίδι με αυτή την μηχανή ούτε και με τον εξοπλισμό που διακρίνω... αντίθετα ένα ταξίδι όπως αυτό που οργάνωσε και υλοποιήσε ο Ηλίας θα μου ταίριαζε απόλυτα σαν άποψη, ανέξάρτητα αν άλλοι λόγοι δεν μου επιτρέπουν να πραγματοποιήσω κάτι αντίστοιχο.
    Γενικά δεν θεωρώ ότι όσο ποιο πολύ ταλαιπωρηθούμε τόσο ποιο περιπετιώδες και ιντριγκαδώρικο θα είναι το ταξίδι...Η ασφάλεια, η άνεση, και η αξιοπιστία που προσφέρει ένας σωστός εξοπλισμός-μηχανή ανεβάζει το επίπεδο την ευχαρίστησης του ταξιδιού και συμβάλει στην ολοκληρωσή του χωρίς παρατράγουδα.
    Σέβομαι και θαυμάζω απεριόριστα τον συνάδελφο μοτοσυκλετιστή απλά διαφωνώ με τις επιλογές του. Αν πάλι αυτές ήταν μονόδρομος τον θαυμάζω περισσότερο ακόμα που το τόλμησε και δεν κόλωσε...
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
    Η μηχανή γενικά αλλά και το ταξίδι ειδικότερα με μηχανή είναι άποψη και στάση ζωής... ο καθένας κάνει τις επιλογές του με απότερο σκοπό την ευχαρίστιση και την ψυχαγωγία του...
    Σέβομαι και εκτιμώ όλους όσους τολμούν και επιλέγουν να βρίσκονται συνεχώς απέναντι σε μια πρόκληση και σε μία κόντρα με τις ίδιες τους τις δυνάμεις και αντοχές, σωματικές και ψυχικές...
    Το πόσο "προκλητικός", ριψοκίνδυνος, εναλλακτικός, θα γίνει ο καθένας δεν με απασχολεί ιδιαίτερα αρκεί να γίνεται συνηδειτά και όχι προς χάρη εντυπωσιασμού τρίτων...
    Προσωπικά δεν θα επέλεγα να κάνω ένα τέτοιο ταξίδι με αυτή την μηχανή ούτε και με τον εξοπλισμό που διακρίνω... αντίθετα ένα ταξίδι όπως αυτό που οργάνωσε και υλοποιήσε ο Ηλίας θα μου ταίριαζε απόλυτα σαν άποψη, ανέξάρτητα αν άλλοι λόγοι δεν μου επιτρέπουν να πραγματοποιήσω κάτι αντίστοιχο.
    Γενικά δεν θεωρώ ότι όσο ποιο πολύ ταλαιπωρηθούμε τόσο ποιο περιπετιώδες και ιντριγκαδώρικο θα είναι το ταξίδι...Η ασφάλεια, η άνεση, και η αξιοπιστία που προσφέρει ένας σωστός εξοπλισμός-μηχανή ανεβάζει το επίπεδο την ευχαρίστησης του ταξιδιού και συμβάλει στην ολοκληρωσή του χωρίς παρατράγουδα.
    Σέβομαι και θαυμάζω απεριόριστα τον συνάδελφο μοτοσυκλετιστή απλά διαφωνώ με τις επιλογές του. Αν πάλι αυτές ήταν μονόδρομος τον θαυμάζω περισσότερο ακόμα που το τόλμησε και δεν κόλωσε...
    + 1

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    + 1

το +1 αυτουνου κι αλλο 1 απο μένα στον Λουκι
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK

Δεν νομιζω οτι κανεις ξεκινα ενα τετοιο ταξιδι με τετοια μοτοσυκλετα απλα για να πουλησει μουρη οταν γυρισει πισω.Αντιθετα πολλοι με ιδιαιτερα καλο εξοπλισμο και μοτοσυκλετες σιγουρα εχουν να πουλησουν το προφιλ του adventure rider μονο με τα brand name που διαθετουν.

Νομιζω οτι και ο Ηλιας δεν ειχε την ιδανικη μοτοσυκλετα ως αναφορα την ανεσει και ισως και την ασφαλεια σιγουρα αυτος γνωριζει καλυτερα αλλα διαβαζοντας και το ταξιδιωτικο του θα υπηρχαν ανθρωποι που του ειπαν που πας με αυτο το μηχανακι.Αλλα ο Ηλιας μπορει να μας πει ισως καλυτερα απο μενα αν ισχυει αυτο που λεω.

Νομιζω ομως οτι ετσι και αλλιως το αισθημα τις οχι και τοσο μεγαλης ασφαλειας ειναι αυτο που σε ιντριγκαρι στην μοτοσυκλετα,αλλωστε και εμεις οι ιδιοι δεν εχουμε γραψει για ταξιδια με εξοπλιμενα τζιπ ακομα και αν εχουν γυρισει ολο τον κοσμο.Οποτε κατα την γνωμη μου μας ιντριγκαρι το γεγονος τις περιπετειας - ταλαιπωριας που σου προσφερει ενα ταξιδι με μοτοσυκλετα σε τετοια μερη.

Στο τελευταιο συμφωνω απολυτα ουτε και εγω δεν θα το εκανα με αυτην την μοτοσυκλετα και μονος μου αλλα ποσοι εχουν κολωσει να κανουν ταξιδια ακομα και κοντινα γιατι δεν ειχαν την 'ιδανικη μοτοσυκλετα' για να γινουν ταξιδευτες

Η αλήθεια είναι ότι για έναν περίεργο λόγο, τα περισσότερα και τα μεγαλύτερα ταξίδια μου (πάντα εντός Ελλάδος) τα έχω κάνει με τα πλέον δύσκολα μηχανάκια (DR650RS & KTM640 Enduro) παρά με κάποια άλλα, πιο "ταξιδιάρικα" (GSF1200, TransΠίνδ650, CBR600, SprintST κλπ) που είχα.
    Και, όσο πιο μεγάλο το ταξίδι, τόσο πιο μεγάλη και η ευχαρίστυση.

Παλαιό μέλος
    Πλάκα πλάκα αυτό δεν είναι περιπέτεια
    Αυτό είναι σπάσιμο νεύρων
    θα χαλάσει δεν θα χαλάσει
    που θα χαλάσει τι θα χαλάσει

Δημήτρη αν διαβάσεις ξανά αυτό που έγραψα μαζί με την πρώτη παράγραφο θα καταλάβεις ότι συμφωνούμε...
    Για τον συγκεκριμένο δήλωσα respect... το ίδιο όμως δηλώνω και για όσους πάνε οργανωμένοι καλύτερα και με καλύτερη μηχανή... το πνεύμα του μοτοσυκλετισμού είναι που μετράει...
    Το τι κάνουν ή τι δεν κάνουν πολλοί δεν με απασχολεί ιδαίτερα... όλοι ονειρεύονται ένα μακρινό ταξίδι με μηχανή και το ζηλεύουν... πολλοί κάνουν ένα και τέλος... άλλοι παραπάνω αλλά τελικά απογοήτευονται... υπάρχουν τέλος και κάποιοι που κολλάμε άσχημα και το μυαλό μας, η σκέψη μας, η προσπάθεια μας όλη είναι στο επόμενο... μικρό, μεγάλο δεν έχει σημασία... η φυγή και ο δρόμος είναι το ζητούμενο...πνεύμα μοτοσυκλετιστή θα το έλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη...
    Σχετικά με την περιπέτεια και την ταλαιπωρία νομίζω ότι η πάλη με τα στοιχεία της φύσης, τους απανταχού κάφρους οδηγούς, την έλληψη ανέσεων και χώρων πάνω στην μηχανή, τις κάνουν αναπόφευκτα στοιχεία του ταξιδιού και δεν χρειάζεται να υπάρχει και το ρίσκο μιας παλιας κακοσυντηρημένης, αναξιόπιστης μηχανής με αντοίστοιχο εξοπλισμό για έξτρα συγκινήσεις... και φαντάσου ότι τα λέω εγώ αυτά που οδηγάω ΚΤΜ... :rotflmao:

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider
    Οι Αγγλοι εχουν ενα "θεμα" με τα ταξιδια ειτε με μηχανες,αεροστατα βαρκες κλπ...
    Το οτι οδηγει μια Enfield του '58 δεν μου κανει καμια εντυπωση,αν σκεφτεις οτι πριν λιγες μερες στις ειδησεις αλλος "ταξιδευτης Αγγλαρας" διεσχισε τον Αμαζονιο με τα ποδια σε 2 χρονια!δεν υπαρχει αλλος που να το εχει κανει καθοτι δεν εχει εξερευνηθει ολος ο Αμαζονιος.

Παντως για να κανεις κατι τετοια ταξιδια χρειαζεται πρωτα απ'ολα @@ και ενα απλο μηχανημα επισκευασιμο επι τοπου...οτι εχει πολλα ηλεκτρονικα κλπ ειναι καταδικασμενο
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    το +1 αυτουνου κι αλλο 1 απο μένα στον Λουκι

καντε τα 3 ρε παλικαρια.
    Λουκι...

Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
    καντε τα 3 ρε παλικαρια.
    Λουκι...

Τελικά πήρα τα τρία τους...:smilea: ....:rotflmao: :rotflmao:

Όσο για το, "Παντως για να κανεις κατι τετοια ταξιδια χρειαζεται πρωτα απ'ολα @@ και ενα απλο μηχανημα επισκευασιμο επι τοπου...οτι εχει πολλα ηλεκτρονικα κλπ ειναι καταδικασμενο", θα συμφωνήσω... Για αυτό άλλωστε και ο άλλος Αγγλάρας πήγε με το πόδι στον Αμαζόνιο...

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 21/10/2005, 07:46
  2. Θανατος ταξιτζη απο ξυλοδαρμο με μοτοσυκλετιστη
    από DrIoannis στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 59
    Τελευταίο μήνυμα: 11/10/2005, 20:26
  3. Στο πνευμα των ημερων
    από kapeos στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 6