ευτυχώς δεν το ξεχειλώσαμε πάλι![]()
![]()
Παρατηρησε απο την αρχη το thread.Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Λες; Δε νομίζω...![]()
Το προσπαθήσαμε φιλότιμα όμως !!!Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
ευτυχώς δεν το ξεχειλώσαμε πάλι![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Τελικά εγώ που δεν έχω βαφτιστεί, μεγάλωσα με ένα γονιό, και οδηγάω Γάλλο-Ισπανικό enduro, δεν την παλεύω με τη καμία? Η αλήθεια είναι ότι σκοτώνω, απαγάγω και παρκάρω μερικές φορές πάνω στο πεζοδρόμιο...
Ρε ξεκολάτε, η πνευματικότητα, η πίστη κλπ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την ύπαρξη η μη του θεού.
Ανάγκη καλύπτει. Είτε σήμερα λέγετε χριστιανισμός που σήμερα είναι μερικά δισ ενώ πριν 2000 χρόνια ήταν 3 και ο κούκος, είτε λέγετε Ισλαμ που πριν το 600μχ δεν υπήρχε καν, είτε λέγετε ινδουισμός, είτε λέγετε 12θεο που πριν 2000 χρόνια μαμούσε και έδερνε και σήμερα το δέχονται μόνο ορισμένοι γραφικοί, είτε είναι ο βασιλιάς ήλιος, η σελήνη, το ποτάμι κλπ. Και αύριο αν αποδείξω ότι δεν υπάρχει θεός θα βρεθεί νέα θρησκεία που θα πιστεύει στον άνθρωπο πχ και θα αποκτήσει εκατομμύρια πιστούς.
Ανάγκη καλύπτει η θρησκεία η πνευματικότητα η πίστη. Σήμερα ο θεός, πριν οι 12 θεοί, πιο πριν τα φυσικά φαινόμενα, αύριο οι εξωγήινοι...
Όπως εμείς σαν μειοψηφία είτε άθρησκων, είτε άθεων ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σέβονται οι άλλοι την επιλογή μας να νιώθουμε ελεύθεροι απο τέτοιες δεισιδαιμονίες, παραμύθια, κατασκευάσματα κλπ που ονομάζονται θρησκείες. Έτσι σαν πραγματικά ελεύθεροι ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να σεβόμαστε την ανάγκη του άλλου να πιστεύει κάπου, να ελπίζει. να να να να...
Σεβαστείτε, για να σας σέβονται. Δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις έχουν μόνο οι άθεοι φονταμενταλιστές κομμουνιστές κλπ...
υγ. Όποιος πιστεύει σε κάτι δυνατά και είναι σίγουρος για αυτό δεν έχει και δεν νιώθει καμία ανάγκη να αποδείξει οτιδήποτε σε κανέναν. Είτε αυτό είναι η ύπαρξη, είτε η μή ύπαρξη θεού. Όταν μπαίνεις σε τέτοιες διαδικασίες επιχειρηματολογίας μάλλον δεν είσαι και τόσο σίγουρος για την δύναμη της πίστης σου.
Και κυκλοφορείς ακόμα ελεύθερος? :rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από TarasOne
Τελικά εγώ που δεν έχω βαφτιστεί, μεγάλωσα με ένα γονιό, και οδηγάω Γάλλο-Ισπανικό enduro, δεν την παλεύω με τη καμία?
δηλαδή αν εγώ ισχυριστώ ότι υπάρχει μια πολύ μικρή τσαγιέρα σε τροχιά γύρω από τη Γη και εσύ ότι δεν υπάρχει, πρέπει και οι δύο να αποδείξουμε τους ισχυρισμούς μας ????Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
![]()
Το βάρος της απόδειξης το φέρει αυτός που ισχυρίζεται κάτι.
Κοινώς: αυτός που υποστηρίζει κάτι, αυτός πρέπει και να το αποδείξει.
Άρα:
όποιος υποστηρίζει ότι υπάρχει θεός, πρέπει να αποδείξει ότι υπάρχει θεός
όποιος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει θεός, πρέπει να αποδείξει ότι δεν υπάρχει θεός
![]()
![]()
Εστειλες τη μηχανη σε τροχια ρε Κωστα;Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
δηλαδή αν εγώ ισχυριστώ ότι υπάρχει μια πολύ μικρή τσαγιέρα σε τροχιά γύρω από τη Γη και εσύ ότι δεν υπάρχει, πρέπει και οι δύο να αποδείξουμε τους ισχυρισμούς μας ????![]()
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Εστειλες τη μηχανη σε τροχια ρε Κωστα;![]()
για αυτό είπα για μικρή τσαγιέρα Καπετάνιε![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από TarasOne
Τελικά εγώ που δεν έχω βαφτιστεί, μεγάλωσα με ένα γονιό, και οδηγάω Γάλλο-Ισπανικό enduro, δεν την παλεύω με τη καμία? Η αλήθεια είναι ότι σκοτώνω, απαγάγω και παρκάρω μερικές φορές πάνω στο πεζοδρόμιο...
Εμ, να γιατι οδηγεις Ισπανο γαλλικες αηδιες... Απο μικρος ησουν καταδικασμενος...:rotflmao:
Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
Marie Curie
:rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Εστειλες τη μηχανη σε τροχια ρε Κωστα;![]()
Να προσεχει μη συγκρουστει με κανενα VStrom
:rotflmao:
Μπαμπα μην πεφτεις !!!!
απαντηση απο George Carlin ετσι απλα...
http://www.youtube.com/watch?v=MeSSwKffj9o
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
:rotflmao: :rotflmao:
Να προσεχει μη συγκρουστει με κανενα VStrom
:rotflmao:
μπαα τα VStrom πρέπει να τα έχει σχεδιάσει ο μεγαλοδύναμος ....δεν παθαίνουν τίποτα!!!![]()
Από πότε η άποψη της μάζας καθορίζει το σωστό, αληθές? Ένα τεράστιο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού της γης είναι αγράμματοι, χαμηλού έως μέσου δείκτη ευφυίας και θα πίστευαν στον καναπέ του σαλονιού μου, αν τους οδηγούσα εκεί. Ο Hawking (και οποιοσδήποτε άλλος σκεπτόμενος άνθρωπος, που σέβεται τον εαυτό του) ουδέποτε παραδέχτηκε την ύπαρξη θεού, όπως τον περιγράφουν οι γραφές των χριστιανών. Το "υπάρχει κάτι ανώτερο, αλλά δεν έχω ιδέα τι, πως και γιατί" δε νομίζω ότι αποτελεί επιχείρημα και σίγουρα οι οργανωμένες θρησκείες δε δέχονται τέτοιες αοριστίες.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Αυτό δεν μπορείτε να κατανοήσετε και οι δύο...
ΕΙΣΤΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ... ελάχιστη μάλιστα.
Το 90% περίπου του πληθυσμού της γής πιστεύει σε μια μονοθεϊστική θρησκεία. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΣΕΙΣ. Σεβαστό μεν , αλλά οχι απαραίτητα αποδεκτά ώς σωστό. Η γενική αποδοχή είναι οτι ανώτερη οντότητα υπάρχει (μέχρι και ο φυσικός Hawkings το υποστηρίζει ώς ενα απο τα μεγαλύτερα μυαλά του αιώνα). Είτε ονομάζεται Θεός, είτε Αλλάχ , είτε οτιδήποτε.
Όταν λοιπόν αντιμετωπίζεις ενα συντριπτικό ποσοστό μάζας που κινείται σε ενα συγκεκριμένο ρεύμα με δύναμη και ταχύτητα για να το εκτρέψεις ώς μονάδα αντίθετη , είσαι εσύ που πρέπει να αλλάξεις τα δεδομένα. Αλλιώς κανείς δεν θα δώσει σημασία , θα σεβαστεί την διαφωνία σας και απλά θα συνεχίσει στο ίδιο ρέμα θεωρώντας ήσσονος σημασίας την μειοψηφία αυτήν.
Ποιος υποστήριξε ότι πρέπει να ενδιαφέρεται κάποιος για τους αθεϊστές? Κάποιος που ξέρει γιατί πιστεύει δε θα αλλάξει γνώμη. Εφόσον τον εξυπηρετεί, τον κάνει να νιώθει καλά. Κάποιος που δεν πιστεύει, επίσης. Δεν είναι θέμα συζήτησης η πίστη (ή μη). Θέμα συζήτησης συνήθως αποτελεί μεταξύ ατόμων που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα (αλλά φυσικά δεν το δέχονται) γιατί είναι χριστιανοί. Επειδή γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Επειδή τους βάφτισαν. Επειδή τους έκαναν πλύση εγκεφάλου από βρέφη μέχρι την ενηλικίωση. Επειδή όλοι είναι χριστιανοί. Επειδή αν δεν είσαι, δέχεσαι τις κυρώσεις. Εδώ βρέθηκε κάποιος (no offense) που υποστήριξε ότι μελέτησε και ασπάστηκε τον χριστιανισμό για να διαφέρει από τις μάζες...
Γιατί πιστεύεις ότι με ενδιαφέρει να αλλάξω τον κόσμο? Να γεμίσω το μυαλό τους? Είναι τελείως προσωπικό θέμα και κατέληξα κάπου μετά από πολλά χρόνια σκέψης και βιωμάτων. Δε θα το χαρίσω έτσι απλόχερα στον καθένα. Δε δίνω δεκάρα. Αρκεί να κρατούν το κήρυγμα για τον εαυτό τους.
Ότι είπε.Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Ρε ξεκολάτε, η πνευματικότητα, η πίστη κλπ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την ύπαρξη η μη του θεού.
Ανάγκη καλύπτει.
"Men will never be free until the last king is strangled with the entrails of the last priest"
Life begins at 45°.
Άλλα λέει γιατί άλλος είναιΑρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
@trickster... διάβασε και το Does God play Dice... θα δείς οτι λέει και άλλα εκεί.
![]()
Αυτό δεν είναι του hawking, είναι του Ian Stewart
![]()
Ξέρω από βέσπα!