Σελίδα 13 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 3891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 181 έως 195 από 209

Θέμα: Η Μητρόπολη Έδεσσας ακύρωσε βάπτιση στο «παρά 5»

Παλαιό μέλος Το avatar του/της madox
    Αρχικά δημιουργήθηκε από paramedic
    H θρησκεία μας αν δεν κάνω λάθος μιας και πάντα λέγαμε το πόσο τεράστιοι ήταν οι αρχαίοι Έλληνες είναι το Δωδεκάθεο(απλά αναφορά κάνω ούτε την ασπάζομαι όυτε ξέρω κατι παραπάνω).
    Ο Χριστιανισμός είναι καθαρά ξενόφερτη θρησκεία και απορώ πώς πέσαμε στην λούμπα και τον ασπαστήκαμε. Ισως ό κόσμος τότε που ήρθε εδώ να έιχε ανάγκη απο έναν σωτήρα και μια διαφορετική άποψη Θεού.
    Οπότε δεν έιναι ΜΑΣ είναι άλλων όπως καλά αναφέρεις φίλε μου.

Ο χριστιανισμος επιβληθηκε με αιμα στους ελληνες-κατοικους της ανατολικης ρωμαικης αυτοκρατοριας(βυζαντιο).

Εκκλησιαστικό ανέκδοτο: Ο «Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός»

Ο όρος αυτός (Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός) δεν σημαίνει τίποτε, και δεν υπάρχει στα λεξικά. Και δεν σημαίνει τίποτα, γιατί Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός δεν υπήρξε ποτέ. Στα 1.000 και περισσότερα χρόνια του βυζαντινορθοδόξου κράτους ο Ελληνισμός εξωβελίσθη, εχλευάσθη και κατεστράφη με λύσσα από τον ορθόδοξο κλήρο και τις κρατικές αρχές του Βυζαντίου.

Ο όρος είναι μάλλον χαλκευμένο σύνθημα ορισμένων ορθοδόξων κύκλων και ρητόρων και εμφανίζεται μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος*, άρχισε δε τελευταίως να καταχωρείται δειλά μεν άλλα επίμονα και στα σχολικά βιβλία. Σε όλη την διάρκεια της βυζαντινής εποχής, αλλά και της τουρκοκρατίας, δηλαδή επί 1500 περίπου χρόνια, δεν ανεφέρθη ποτέ τέτοια λέξη. Χρησιμοποιείται όμως τώρα τελευταία και με την επανάληψη αρχίζει σιγά-σιγά να πιάνει. Μαζί μ’ αυτόν ακούγονται δειλά -δειλά και άλλοι οροί όπως Έλληνας ορθόδοξος, Ελληνισμός και Ορθοδοξία, κ.λπ. πού και αυτοί, για τους ιδίους λόγους, είναι κενοί περιεχομένου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.pare-dose.net/?p=3253#ixzz0xWlR2Sse

Παλαιό μέλος Το avatar του/της madox
    Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
    Ήθελα να το γράψω από το πρώτο σου ποστ στο θέμα. Συγκρατήθηκα, επειδή δε θέλω να λαμβάνω μέρος σε τέτοιες συζητήσεις. Αλλά κάθε νέα σου απάντηση απλά με βασανίζει.

Παντρέψου με. Με πολιτικό, αν προτιμάς.

αρκει να μη μαλωσουμε στο θεμα του κουμπαρου:rotflmao:

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    hidefnick.......................

Γαμω.. το avatar σου λεμε....!!!!!!!!

Παλαιό μέλος
    Μιας και δεν το ξεκαθαρίζεις αν μιλάς για μονογονεϊκές κατ' ανάγκη(θάνατος, αγνώστου πατρός κλπ) ή κατ' επιλογή(διαζύγιο). Να σου πω απο την πλευρά μου, επειδή μεγάλωσα έτσι και γνώρισα και αρκετούς στην πορεία. Κανένα πρόβλημα... Σαφώς και όλοι θα θέλαμε ένα ιδανικό περιβάλλον, αλλά εκ του αποτελέσματος, κανένα πρόβλημα
    Κατ'αναγκη η επιλογη εχει μια μικρη διαφορα αλλα οχι τοσο σημαντικη αλλα δημιουργουνται σιγουρ κενα χαρακτηρα.
    Οπως π.χ. ΙΣΩΣ αυτοπεποιθεσης η διστακτικοτητας αν δεν υπαρχει πατερας η αλλα χαρακτηριστηκα αν δεν υπαρχει μητερα.
    Βεβαια δε λεω οτι τα παιδια θα εχουν σοβαρο προβλημα αλλα θα εχουν σιγουρα προβλημα το οποιο εξαρταται απο την ηλικια και πολλα αλλα και δεν θα ειναι απαραιτητα εμφανες αλλα θα υπαρχει.

Αυτο που γραφεις στηριζεται σε καποια μελετη?Αν η θεωρια σου ειναι σωστη τοτε παιδια που χανουν καποιο γονιο ή ακομα και ορφανα πρεπει να κλεινονται σε ψυχιατρεια και ιδρυματα. Μονο κατα την διαρκεια της ναζιστικης κατοχης αν αναλογιστουμε ποσα παιδια μεγαλωσαν(σε αθλιες συνθηκες) με τον ενα γονεα ή και καθολου γονεις και στη συνεχεια εγιναν οι στυλοβατες της Ελλαδας,τοτε μαλλον το επιχειρημα σου δεν στεκει.Μηπως εχουμε γινει υπερπροστατευτικοι χωρις λογο?
    Οχι σιγα μη τα ριχνουμε κι απο το γκρεμο....
    Ειπα θα εχουν ελλειματικο χαρακτηρα οχι ψυχολογικα....
    Μελετη σιγουρα υπαρχει και λεει αυτο ακριβως αλλα αν θες να ψαξεις ψαξε.

βουρ για το βουνο Το avatar του/της dond4le
    Αρχικά δημιουργήθηκε από madox
    Τα λινκ που παραθετεις ειναι απ ευθειας συνδεση με τα κατηχητικα της εκκλησιας.Ειναι τοσο αξιοπιστα οσο και η μελετη του state department για τα πυρηνικα του Ιρακ.Ευχαριστουμε για την δωρεαν εγκεφαλικη πλυση,τουλαχιστον εγω δεν θα παρω.
    Μην παιρνετε δεν εχω κανενα προβλημα...................το να χλευαζεις παντος κατι που δεν το γνωριζεις δεν διχνει πολιτισμο.

Και αφου αρκετοι δηλωνετε αθεοι δεν ειναι απαραιτητο να εχετε και Ορθοδοξα ονοματα........γιατι αυτο πραγματικα με ενοχλει.

Επισεις μην κανεται θρησκευτικο γαμο ουτε να βαπτηζεται τα παιδια σας αλλα ουτε και να θαβεστε μετα τον θανατο σας αν δεν σας αρεσει.

Δεν εχετε ομως το δικαιομα να ΚΡΙΝΕΤΕ την καθε θρησκεια ειτε αυτο λεγετε ορθοδοξια ειτε ινδουισμος ειτε μουσουλμανισμος.

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dond4le
    Δεν εχετε ομως το δικαιομα να ΚΡΙΝΕΤΕ την καθε θρησκεια ειτε αυτο λεγετε ορθοδοξια ειτε ινδουισμος ειτε μουσουλμανισμος.

να κρίνουμε έχουμε κάθε δικαίωμα να μην σεβόμαστε ΔΕΝ έχουμε δικαίωμα.

όμως αυτό πρέπει να είναι αμοιβαίο

Οι θρησκευτικοί ηγέτες και οι πιστοί τους πρέπει να σέβονται αυτούς που δεν τους πιστεύουν και όχι να τους αντιμετωπίζουν ως παρακατιανούς.

Ειλικρινά δεν νομίζω να ξεχάσω ποτέ (έχουν ήδη περάσει 20 χρόνια και το θυμάμαι σαν χθες) το ... βλέμμα που έριξε μία "θεούσα" (το λέω για να καταλάβεις σε τί άτομο αναφέρομαι) γύρω στα 50 σε ένα παιδί που ήταν δεν ήταν 18-20 το οποίο είχε μακρύ μαλλί και φορούσε σκουλαρίκι και περνούσε εκείνη τη στιγμή δίπλα της.

Μιλάμε ούτε να έβλεπε τον χειρότερο εγκληματία.

Για να είμαι όμως σωστός πρέπει να πω ότι μαζί της ήταν ένας παπάς ο οποίος αντίθετα φέρθηκε απολύτως φυσιολογικά. ΔΕΝ έκανε απολύτως τίποτα.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Και αφου αρκετοι δηλωνετε αθεοι δεν ειναι απαραιτητο να εχετε και Ορθοδοξα ονοματα........γιατι αυτο πραγματικα με ενοχλει.
    Εμένα να δεις πως με ενοχλεί που μου έδωσαν εβραϊκό όνομα με το ζόρι. Ευτυχώς οι περισσότεροι φίλοι μου με φωνάζουν με το nick μου :P

Επισεις μην κανεται θρησκευτικο γαμο ουτε να βαπτηζεται τα παιδια σας αλλα ουτε και να θαβεστε μετα τον θανατο σας αν δεν σας αρεσει.
    Μακάρι.

Έχεις κάθε δικαίωμα να κρίνεις οτιδήποτε προβάλλεται. Κράτα την πίστη σου για τον εαυτό σου και δε θα σου πει κανείς τίποτα. Τη στιγμή που ανοίγεις το στόμα σου, δίνεις κάθε δικαίωμα να κριθείς. Όχι εσύ προσωπικά ε.

Κατά τ'άλλα σέβομαι κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη να πιστέψει. Δε σέβομαι την επιβολή με το έτσι θέλω. Και σίγουρα δε σέβομαι μια θρησκεία που το έχει δόγμα.
    Life begins at 45°.

Δικαιωμα κρισης εχει ο καθενας, ανεξαρτητα αν πιστευει ή οχι. Ειδικα αν καποιος εχει ασχοληθει με ιστορια των θρησκειων και η γνωση του δεν ειναι η στειρα εκκλησιαστικη. Δικαιωμα ομως χλευασμου δεν εχει κανεις, οποιος και να ειναι αυτος.

Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
    Marie Curie

Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
    Κατ'αναγκη η επιλογη εχει μια μικρη διαφορα αλλα οχι τοσο σημαντικη αλλα δημιουργουνται σιγουρ κενα χαρακτηρα.
    Οπως π.χ. ΙΣΩΣ αυτοπεποιθεσης η διστακτικοτητας αν δεν υπαρχει πατερας η αλλα χαρακτηριστηκα αν δεν υπαρχει μητερα.
    Βεβαια δε λεω οτι τα παιδια θα εχουν σοβαρο προβλημα αλλα θα εχουν σιγουρα προβλημα το οποιο εξαρταται απο την ηλικια και πολλα αλλα και δεν θα ειναι απαραιτητα εμφανες αλλα θα υπαρχει.

Οχι σιγα μη τα ριχνουμε κι απο το γκρεμο....
    Ειπα θα εχουν ελλειματικο χαρακτηρα οχι ψυχολογικα....
    Μελετη σιγουρα υπαρχει και λεει αυτο ακριβως αλλα αν θες να ψαξεις ψαξε.

Σίγουρα θα έχουν ελλειμματικά χαρακτηριστικά???

Λες να πάω σε κανένα ψυχολόγο?

Κανείς άλλος ορφανός ρε παιδιά να πάμε μαζί να μας κάνει καλή τιμή??? ( η τσιγκουνιά μετράει στα ελλειμματικά χαρακτηριστικά? :rotflmao: :rotflmao: )

Ο Bane Bane Το avatar του/της jasper

Αδερφέ με βάφτισαν 11 μηνών, δεν είχα μυαλό τότε να διαλέξω όνομα αρχαιοελληνικό. Άργησα να ωριμάσω.

Έχω δώσει εντολές για αποτέφρωση και μεταφορά της τέφρας στον κοντινότερο κάδο απορριμάτων αφού ενδιαφέρεσαι να μάθεις πως το αντιμετωπίζει ένας άθεος.

Φίλε μου δεν έχω κανένα σκοπό να φάω τα νιάτα μου διαβάζοντας θρησκείες για να τις απορρίψω πλήρης γνώσεων και αποδείξεων. Φαντάζομαι ότι και συ δεν έχει ξεκοκκαλίσει όλους τους άθεους φιλοσόφους, επιστήμονες, μελετητές για να είσαι σίγουρος ότι βρίσκεσαι στον ορθό δρόμο.

Κάνω όμως το εξής πολύ απλό. Διαβάζω ιστορία και κοιτάζω την εξέλιξη των γραμμάτων, των τεχνών, της επιστήμης, της τεχνολογίας κλπ. Είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσεις ότι από τότε που κυριαρχησαν οι τρεις μονοθειστικές θρησκείες και για χίλια περίπου χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτε στο δυτικό κόσμο. Δε νομίζω να είμαστε στο σωστό φόρουμ για να επεκταθούμε άλλο...
    There Ain't No Such Thing As A Free Launch

lipon akouste me prosektika
    den xriazete pleon na vaftizete ta pedia sas den exoun kamia kirosi pou8ena to kanete entelos gia dikous sas logous
    to kratos anagnorizi tin dilosi tou pediou apla sto dimarxio ke opos ksana ipa den exi epiptosis pou8ena oute sxolia oute alou

an vaftisete mono to pedi ke den to dilosete sto dimarxio den iparxi os politis den to ka8orizoun i eklisies afto

ke iparxi aftos o nomos edo ke kamposa xronia logou ton metanaston alo8riskon pou den mporis na tous ipoxreosis se xristianiki vaptisi

opos iparxi ke to gegonos oti i pisti se opion dipote 8eo ine prosopiki ipo8esi pleon den afora ton nomo ke to kratos

ke efoson i eklisies ine ke ipoxreomenes na dexonte opion dipote
    akoma ke egklimaties

to na dexete enan politi me diaforetikes prosopikes epiloges ine pleon ipoxreosi mias ke o politis aniki sto kratos ke kanis den mpori na ton diapompefsi gia tin diaforetikotita tou

poso malon afton ton distixo pou malon den antexe to ikonomiko eksodo tou gamou ke protimise ton politiko pou kostizi molis 15 euro anti gia ola afta ta eksoda sto onoma tou 8eou ke tis 8riskias

otan den exis tin ikonomiki politelia na ise fanatikos xristianos to girizis se kati pio xalaro

ke as afisis ton 8eo gia tous fragkatous

ama 8eli o 8eos gia na pantrefto ston nao tou ena skasmo lefta
    as to klisi to magazi ke aftos ti na tou kanoume...:rotflmao: :rotflmao:
    afrotwin
    egkegramenos apo 9/12/2003

Πικραμένο μέλος Το avatar του/της guzzistas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jasper

Κάνω όμως το εξής πολύ απλό. Διαβάζω ιστορία και κοιτάζω την εξέλιξη των γραμμάτων, των τεχνών, της επιστήμης, της τεχνολογίας κλπ. Είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσεις ότι από τότε που κυριαρχησαν οι τρεις μονοθειστικές θρησκείες και για χίλια περίπου χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτε στο δυτικό κόσμο. Δε νομίζω να είμαστε στο σωστό φόρουμ για να επεκταθούμε άλλο...
    Συμφωνώ.......
    Οι μόνοι πιο ΗΛΙΘΙΟΙ από τους πολιτικούς, είναι οι ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.

Και κυκλοφορείς ακόμα ελεύθερος?
    Εμ, να γιατι οδηγεις Ισπανο γαλλικες αηδιες... Απο μικρος ησουν καταδικασμενος...

Ρε... Πάτε καλά ρε? Εμένα ειρωνεύεστε και κοροϊδεύετε ? Ξέρετε ποιος είμαι εγώ ρε? Δεν διαβάσατε τα post πιο πάνω που σας εξηγούν ότι εφόσον είμαι παιδί διαλυμένης οικογένειας είμαι ψυχάκιας?
    Είμαι σάπια βίδα σε ένα σύστημα σωστό εγώ ρε, είμαι χαλασμένο γρανάζι της κοινωνίας ρε... άμα ήμουνα μηχανάκι θα ήμουνα ΚΤΜ ρε... Δε με φωνάζουν για το τίποτα Μπάμπης ο δισκόφρενος...

Άκου εκεί αηδία το μηχανάκι μου... Άμα έβγαλα τα αυτοκόλλητα δεν είναι για να μην αναγνωρίζουν την μάρκα και μου πετάνε πέτρες στα φανάρια... είναι επειδή... χμ... δηλαδή... α ναι νάτο...είναι για λόγους κέρδος βάρους... Άντε μπράβο... Δεν ξέρετε εσείς...

Αρχικά δημιουργήθηκε από jasper

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	any-questions-religion-science-history-knowledge-christianit-demotivational-poster-1253813662.png 
Προβολές:	119 
Μέγεθος:	81,4 KB 
ID:	207591

Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
    :hypnotize

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	timeline.png 
Προβολές:	113 
Μέγεθος:	43,5 KB 
ID:	207592
    joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.

Σελίδα 13 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 3891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Στο «παρά-ένα»
    από tai στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 15/07/2008, 17:11
  2. Παιδες ερωτηση για κάγκελα στο transalp
    από petridist στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 11/10/2005, 09:20
  3. 7 Χρονια Στο Θιβετ!!!
    από Adventure-R στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2003, 10:26
  4. Χαμος στο wild thing!!!!!!!!!!!!!!!!!
    από BIKENEST στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 27/11/2003, 13:09
  5. Παρα Πολυ Καλο
    από stefanos στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2003, 21:09

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας