Παντως εγω με λευκο valoline και το bel ray, μπορει αν εχω λευκή αλυσίδα αλλα εχω και αλυσιδα για 40000 χλμ +
Και της πινω και το αιμα...
![]()
Το οτι φαινεται στεγμη δεν σημαινει οτι ΕΙΝΑΙ και στεγνη.
Η αλυσίδα δεν ειναι squirting πορνοσταρ...
Παντως εγω με λευκο valoline και το bel ray, μπορει αν εχω λευκή αλυσίδα αλλα εχω και αλυσιδα για 40000 χλμ +
Και της πινω και το αιμα...
![]()
Το οτι φαινεται στεγμη δεν σημαινει οτι ΕΙΝΑΙ και στεγνη.
Η αλυσίδα δεν ειναι squirting πορνοσταρ...
::Τάσος::
παπιοανταλλακτικά, ζάντα πίσω για άφρικα και ανταλλακτικά απο ΑΧ-1 σε καλές τιμές λέμε...
Ποτέ δεν μας διαφεύγει απ΄το μυαλό ότι αστειεύσαι ρε φίλε.Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Περίμενα κι εγώ από ευρωπαϊκά μυαλά να καταλάβουν ότι αστειεύομαι.. TILT ρε, TILT!:rotflmao:
Είναι δυνατόν να παίρνουμε στα σοβαρά έναν άνθρωπο που από Transalp πήγε σε CBF600 και μετά πάλι σε Transalp ??![]()
Για να καταλάβω![]()
Το πρόβλημα ειναι οι ζάντες της ιταλικής μπουρούχας του Ζευκα, ή - για άλλη μια φορά - πώς και με τί καθαρίζουμε/λιπαίνουμε την αλυσίδα της μηχανής;
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Απ ότι κατάλαβα το μόνο πρόβλημα της ζάντας είναι η βρώμα από την αλυσίδα και μάλλον εννοείται ότι δεν υπάρχει πρόθεση για αντικατάσταση της τελικής μετάδοσης με άλλη π.χ. άξονα ή ιμάντα.Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Για να καταλάβω![]()
Το πρόβλημα ειναι οι ζάντες της ιταλικής μπουρούχας του Ζευκα, ή - για άλλη μια φορά - πώς και με τί καθαρίζουμε/λιπαίνουμε την αλυσίδα της μηχανής;
Δηλαδή σε αυτό το ποστ προσπαθούμε να προσδιορίσουμε κάποιο προϊόν - μέθοδο λίπανσης καθαρισμού αλυσίδας από την σκοπιά της γυναίκας-νοικοκυράς που κρύβει κάθε άνδρας μέσα του.
Γι αυτό καλό είναι να αποφεύγονται ορισμοί και προδιαγραφές δυσνόητες SAE DIN κλπ.
Ναι, μονο που η συζήτηση ειναι ατέρμονη (και επαναλαμβανόμενη)Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Απ ότι κατάλαβα το μόνο πρόβλημα της ζάντας είναι η βρώμα από την αλυσίδα και μάλλον εννοείται ότι δεν υπάρχει πρόθεση για αντικατάσταση της τελικής μετάδοσης με άλλη π.χ. άξονα ή ιμάντα.
Δηλαδή σε αυτό το ποστ προσπαθούμε να προσδιορίσουμε κάποιο προϊόν - μέθοδο λίπανσης καθαρισμού αλυσίδας από την σκοπιά της γυναίκας-νοικοκυράς που κρύβει κάθε άνδρας μέσα του.
Γι αυτό καλό είναι να αποφεύγονται ορισμοί και προδιαγραφές δυσνόητες SAE DIN κλπ.
Εαν βαζεις κατι που λιπαίνει καλα, πετάει
Εαν βαζεις κατι που δεν πετάει, μαζεύει βρώμα
Το ζητούμενο - για μένα - πρέπει να ειναι η σωστή λιπανση της αλυσίδας, όλα τα άλλα έπονται.
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ναι, μονο που η συζήτηση ειναι ατέρμονη (και επαναλαμβανόμενη)
Το ζητούμενο - για μένα - πρέπει να ειναι η σωστή λιπανση της αλυσίδας, όλα τα άλλα έπονται.
Πάω στοίχημα ότι κατουράς και το καπάκι της τουαλέτας.![]()
Το ανεβάζωΑρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Πάω στοίχημα ότι κατουράς και το καπάκι της τουαλέτας.![]()
![]()
(μονιμη πηγη καυγά)
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
κατι που δεν ξερω αν εχει αναφερθει...εκτος απο τις ζαντες που πεταγεται το γρασσο
πεταγεται ΚΑΙ στο πλαΪνο του ελαστικου....![]()
το εχω παρατηρησει καποια στιγμη που εβαζα rock oil...παρ'οτι στην αρχη δεν πιτσιλαγε,στην πορεια(δεν ξερω πως....ισως επειδη εχει μαζευτει μουργα γενικα στον χωρο αλυσιδας-γραναζιων?)
γεμιζε ζαντες κ κυριοτερο το πλαΪνο του ελαστικου...
ενα καλο γρασσο ρεεεεεεεεε.....![]()
Σοβαρά τώρα συμφωνώ αλλά,Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ναι, μονο που η συζήτηση ειναι ατέρμονη (και επαναλαμβανόμενη)
α) αν το κόστος των μωρομάντηλων που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό της ζάντας στην διάρκεια της ζωής της αλυσίδας ξεπερνάει την αξία της,
β)εάν έχουν δίκιο οι κατασκευαστές των αλυσίδων ότι η λίπανση στην ουσία γίνεται από το εσωτερικά περικλεισμένο γράσο,
τότε πιθανόν να έχουμε άδικο και η εικόνα της καλολαδωμένης αλυσίδας που επιδιώκουμε να είναι απλό ιδεολόγημα, και την καλύτερη δουλειά να την κάνουν τα κεριά και οι "μαστίχες" που συμβάλουν απλά στην διατήρηση των oring.
ούτε ο ίδιος ο εχθρός δεν θέλει αυτές τις ζάντες βρώμικεςΑρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
O Σοϊχίρο που κολλάει ρε μαν ?![]()
![]()
Μάκη μου αγόρι μου τι λες? να αντικαταστήσω ζάντες των 2500 ευρώ?Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Εναλλακτικά μπορεί ν'αντικαταστήσει τις ΟΖ με κάποιες άλλες..:rotflmao:
![]()
το πρόβλημα είναι οι ζάντες του Ζεύκα πως θα παραμένουν καθαρές.Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Για να καταλάβω![]()
πως θα καθαρίζονται καλύτερα και ποιό σπρέυ αλ. δεν πετάει λιπαντικό![]()
Να τις καθαρίζεις συχνα παλιοκοπρίτηΑρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
το πρόβλημα είναι οι ζάντες του Ζεύκα πως θα παραμένουν καθαρές.
![]()
Σπρέυ που δεν πετάει, τραβαει μουργα στην αλυσίδα.![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Αρχικά δημιουργήθηκε από kyko
κατι που δεν ξερω αν εχει αναφερθει...εκτος απο τις ζαντες που πεταγεται το γρασσο
πεταγεται ΚΑΙ στο πλαΪνο του ελαστικου....![]()
το εχω παρατηρησει καποια στιγμη που εβαζα rock oil...παρ'οτι στην αρχη δεν πιτσιλαγε,στην πορεια(δεν ξερω πως....ισως επειδη εχει μαζευτει μουργα γενικα στον χωρο αλυσιδας-γραναζιων?)
γεμιζε ζαντες κ κυριοτερο το πλαΪνο του ελαστικου...
ενα καλο γρασσο ρεεεεεεεεε.....![]()
Για να μην συμβαινουν ολα αυτα δεν ριχνουμε spray γυρνωντας την αλυσιδα αλλα λιπαινουμε ενα-ενα o-ring ξεχωριστα...
Το θεμα ειναι να μεινουν ζωντανα τα o-ring για να δουλευει σωστα η αλυσιδα εσωτερικα...
Εξωτερικα ριχνουμε παλι λιγο spray στα σημεια που ερχονται σε επαφη αλυσιδα-γραναζια
Εγω αυτο που κανω για να μην εχω και ψιλοσκουριες εδω και εκει ειναι να περναω ενα λεπτο φιλμ απο το motorex που χρησιμοποιω στο υπολοιπο της αλυσιδας με οδοντοβουρτσα....
Ρουχα ζαντες λαστιχο πλαστικα.....ειναι καθαρα....
Σημαντικο ειναι και το πλυσιμο βεβαια....δεν γινεται να λιπαινεις συνεχεια...
Θυμαμαι σε ενα απο τα πρωτα ταξιδια με δικο μου μηχανακι ενα ενα κομματι κομποστα που επεσε απο το μπροστα γραναζι οταν σταματησα σε βενζιναδικο.....ηταν συμπυκνωμενο motorex...αφου μονο εβαζα χωρις να την πλενω...![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
το πρόβλημα είναι οι ζάντες του Ζεύκα πως θα παραμένουν καθαρές.
eipame re torco einai mia xara, mia xara ladwnei και δε πεταει και τιποτα...
οι οι ζαντες λερωνονται ετσι κι αλλιως απο τα τακακια και τις βρωμες του δρομου οποτε παρε ενα κεντρικο σταντ να τις καθαριζεις μεσα σε ενα λεπτο
![]()
ναι αλλα για να το κανεις αυτο προυποθετει να εχεις φαει ισοβια(δις τουλαχιστον)Αρχικά δημιουργήθηκε από Pardalotzatziki
Για να μην συμβαινουν ολα αυτα δεν ριχνουμε spray γυρνωντας την αλυσιδα αλλα λιπαινουμε ενα-ενα o-ring ξεχωριστα...
![]()
είσαι τρελός;Αρχικά δημιουργήθηκε από Pardalotzatziki
[...]![]()
:rotflmao:
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais