Ας έρθουν στο Εργων Υποδομής χωρις γνωσεις να τους δω...
Απο το εξάμηνό μου, μόνο κομματόσκυλα εχουν περάσει (δια της γνωστης οδού)
Οι άλλοι οι μλκες, ακομα παιδευομαστε.
Καλά να πάθω.
Ας έρθουν στο Εργων Υποδομής χωρις γνωσεις να τους δω...
Απο το εξάμηνό μου, μόνο κομματόσκυλα εχουν περάσει (δια της γνωστης οδού)
Οι άλλοι οι μλκες, ακομα παιδευομαστε.
Καλά να πάθω.
::Τάσος::
παπιοανταλλακτικά, ζάντα πίσω για άφρικα και ανταλλακτικά απο ΑΧ-1 σε καλές τιμές λέμε...
Να γιατι πεσαν οι βασεις?
:rotflmao:
Πλακα-πλακα μας το ανακοινωσαν στης εξετασεις οτι απο του χρονου μπορεις να βγαλεις μεσο ορο 5 και να περασεις σε ανωτερα σχολη,επισης πλεον στο νυχτερινο θα πηγαινεις μονο με το εκεθαριστηκο σου και αν ειναι υψηλο δεν θα σε δεχοντε ,οπως επισης ανα 3 μηνες χαρτι απο τον εργοδοτη σου οτι δουλευεις και καποια αλλα που θα τα μαθω στης 11 σεμπτεμβριου.
![]()
back to school?Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
...και καποια αλλα που θα τα μαθω στης 11 σεμπτεμβριου.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Πάντως ρε παιδιά δεν καταλαβαίνω την λογική στο επιχείρημα των 4.000 ελεύθερων θέσεων...
Και γιατί πρέπει να πέφτουν οι βάσεις σε μικρά ΤΕΙ επειδή υπάρχουν κενές θέσεις??? Να έχουν επίπτωση όλα συνολικά.
Τι εννοώ? Γιατί να κάνει ένα ΑΕΙ ή ένα καλό ΤΕΙ εκπτώσεις στο επίπεδο των εισερχόμενων φοιτητών για να γεμίσει τις θέσεις που προσφέρει??? (πέρα του προφανούς, της χρηματοδότησης λόγο του συνολικού αριθμού των φοιτητών)
Όριο πέρα της βάσης για την εισαγωγή σε κάθε ΑΕΙ/ΤΕΙ. Πάρε τους 10 καλύτερους που δήλωσαν την σχολή, βγάλε ένα ΜΟ (πχ 18), αφαίρεσε 2 μονάδες (16) και πες τους ότι μέχρι εκεί θα δεχτούμε. Ας μην γεμίσουμε τις 100 θέσεις, ας δώσουμε μόνο 80 αλλά να κρατήσουμε ένα επίπεδο. Το ίδιο για κάθε ΤΕΙ. Έτσι θα υπάρχει καλύτερη κατανομή και δεν θα γίνονται εκπτώσεις. Βέβαια αυτό απαιτεί πρυτανείες υπεύθυνες και σοβαρές που ενδιαφέρονται για το κύρος της σχολής και δεν θα μπλέκονται σε σε κομματικά παιχνίδια κλπ κλπ κλπ
εγω εχω την απορια...πως στο καλο δημιουργηθηκαν 300 κενες θεσεις για την καθε σχολη?
παλιοτερα γιατι ηταν πιο λιγες οι θεσεις και υπαρχαν καποιοι που δεν εμπαιναν?
τωρα ετσι οπως το παμε, θα εχουμε 60000 αποφοιτους λυκειου π.χ. και θα εισαγονται 60000. (το νουμερο ειναι τυχαιο, αλλα θα ηθελα να δω τα ακριβη νουμερα αυτων που αποφοιτησαν και αυτων που περασαν στο συνολο τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ)
Το θέμα βρομάει και δε λύνεται σε 3 σελίδες forum!!!
![]()
![]()
![]()
2 young 2 die,
2 old 2 rock n' roll
Δημόσια παιδεία στην Ελλάδα. Τα αρχίδια μας κουνιούνται δεξιά και αριστερά. Δεν υφίσταται τέτοια έννοια ούτε κατ ελάχιστον.
Ένα θέατρο του παραλόγου είναι, μία φενάκη που εξυπηρετεί όπως και οτιδήποτε άλλο στην χώρα μας, βραχυπρόθεσμα ή ακόμα καλύτερα, κοντόφθαλμα συμφέροντα.
Η κατάσταση δεν ήταν ποτέ καλή βέβαια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τώρα πλέον είναι απλά γελοία.
Στάχτη στα μάτια του κοσμάκη. Πρόσκαιρη χαρά στους γονείς , των οποίων τα παιδιά θα σπουδάσουν για 4 χρόνια σε ένα ΤΕΙ της πούτσας και θα πάρουν ένα πτυχίο της πούτσας επίσης. Και για να μπουν εκεί βέβαια έχουν περάσει μεσα από ένα σύστημα της πουτσας.
Προσωπικά έχοντας αποφοιτήσει από Ελληνικό ΑΕΙ το 2000, που τοτε τα πράγματα ήταν κάπως καλυτερα, έχω πάρει την απόφαση το παιδί μου ή τα παιδιά μου να σπουδάσουν εφόσον το θέλουν, μόνο σε χώρα του εξωτερικού.
Νομίζω ότι ένα παιδί στην ηλικία από 16 μέχρι 22 και λίγο παραπάνω έχει πολυ καλύτερα πράγματα να ζήσει , να μάθει να δημιουργήσει, από το να αποστηθίζει σαν παπαγάλος και να πνίγεται στο άγχος.
Πάντως για την Ελλάδα που έχουμε δημιουργήσει για τα παιδιά μας αυτό το σύστημα είναι μια χαρά. Θα δημιουργήσει μια γενιά άχρηστων με υποτυπώδεις γνώσεις και δεξιότητες. Μια χαρά υλικό δηλαδή για να κουμαντάρεις.
....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
εγω εχω την απορια...πως στο καλο δημιουργηθηκαν 300 κενες θεσεις για την καθε σχολη?
παλιοτερα γιατι ηταν πιο λιγες οι θεσεις και υπαρχαν καποιοι που δεν εμπαιναν?
τωρα ετσι οπως το παμε, θα εχουμε 60000 αποφοιτους λυκειου π.χ. και θα εισαγονται 60000. (το νουμερο ειναι τυχαιο, αλλα θα ηθελα να δω τα ακριβη νουμερα αυτων που αποφοιτησαν και αυτων που περασαν στο συνολο τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ)Από εδώ...........
O συνολικός αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο φέτος ανήλθε σε 106.189 (82.096 με το 90%, 8.308 με το 10%, 722 με την κατηγορία των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και Εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), 13.723 από τα ημερήσια ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄), 358 από τα εσπερινά ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄), 855 από τα Ημερήσια ΤΕΕ Β΄ κύκλου και 127 από τα Εσπερινά ΤΕΕ Β΄ Κύκλου), ενώ πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων ήταν 92.426.
Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού 84.368, ενώ το 2009 εισήχθησαν 68.794.
Εφέτος έμειναν 4.108 κενές θέσεις. Το 2009 είχαν μείνει 20.390 κενές θέσεις.
I would rather make history than read about it.
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Δημόσια παιδεία στην Ελλάδα. Τα αρχίδια μας κουνιούνται δεξιά και αριστερά. Δεν υφίσταται τέτοια έννοια ούτε κατ ελάχιστον.
Ένα θέατρο του παραλόγου είναι, μία φενάκη που εξυπηρετεί όπως και οτιδήποτε άλλο στην χώρα μας, βραχυπρόθεσμα ή ακόμα καλύτερα, κοντόφθαλμα συμφέροντα.
Η κατάσταση δεν ήταν ποτέ καλή βέβαια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τώρα πλέον είναι απλά γελοία.
Στάχτη στα μάτια του κοσμάκη. Πρόσκαιρη χαρά στους γονείς , των οποίων τα παιδιά θα σπουδάσουν για 4 χρόνια σε ένα ΤΕΙ της πούτσας και θα πάρουν ένα πτυχίο της πούτσας επίσης. Και για να μπουν εκεί βέβαια έχουν περάσει μεσα από ένα σύστημα της πουτσας.
Προσωπικά έχοντας αποφοιτήσει από Ελληνικό ΑΕΙ το 2000, που τοτε τα πράγματα ήταν κάπως καλυτερα, έχω πάρει την απόφαση το παιδί μου ή τα παιδιά μου να σπουδάσουν εφόσον το θέλουν, μόνο σε χώρα του εξωτερικού.
Νομίζω ότι ένα παιδί στην ηλικία από 16 μέχρι 22 και λίγο παραπάνω έχει πολυ καλύτερα πράγματα να ζήσει , να μάθει να δημιουργήσει, από το να αποστηθίζει σαν παπαγάλος και να πνίγεται στο άγχος.
Πάντως για την Ελλάδα που έχουμε δημιουργήσει για τα παιδιά μας αυτό το σύστημα είναι μια χαρά. Θα δημιουργήσει μια γενιά άχρηστων με υποτυπώδεις γνώσεις και δεξιότητες. Μια χαρά υλικό δηλαδή για να κουμαντάρεις.
+1
Μονο με μια ενσταση..
Ειναι μπουρδ@λο τα Ελληνικα παν. γιατι σε βαζουν στο "νοημα" της Ελληνικης πραγματικοτητας που θα βρεις μολις βγεις.
Δηλ. ΚΝΕ,ΔΑΠ,ΠΣΚΕ κλπ....για σημειωσεις,σπρωξιμο κλπ...για να τελειωσεις.
Μετα αν δεν υπηρχαν οι εισαγωγικες με ποια κοροιδα θα δουλευαν τα ΙΕΚ???
η μεγαλυτερη νομιμη απατη!
Το καλυτερο κατα την γνωμη μου θα ηταν να ειναι εντελως ελευθερη η προσβαση στα παν. να μπορει να μπει οποιος θελει αλλα οταν μπεις να σε σκιζουν σε εργασιες,πρακτικες,κλπ...οποιος δεν αντεχει απλα φευγει.
Λογω του οτι σπουδασα στο εξωτερικο,στο πρωτο ετος ηταν 300 ατομα (ειχαν μπει με εξετασεις),στο 2ο ετος 200,στο 3ο ουτε 100,4ο ακομα λιγοτεροι ,5ο οι μισοι απο το 4ο.
Ομως αυτο δεν εμποδιζε κανεναν να δοκιμασει τι θελει να κανει...πολλοι που τα παρατουσαν ηταν γιατι εβρησκαν καποια δουλεια που τους αρεσε,αλλοι τα παρατησαν αλλα ξαναγυρησαν...ομως ΟΛΟΙ ειχαν την ευκαιρια!!
if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalogeros
Από εδώ
![]()
![]()
![]()
οπως το φανταζομουν...
και αυτοι οι 4000 δεν θα περασαν απλα επειδη δεν θα ειχαν γεμισει το μηχανογραφικο τους με σχολες,ετσι ωστε ακομα και χαλια να γραψουν να περναγαν καπου αλλου. ηθελαν δλδ να περασουν αποκλειστικα σε καποιες σχολες χωρις να κοιτουν την εναλλακτικη.
καποιοι επιλεγουν αποκλειστικα και μονο την πολη την οποια μενουν γιατι οι γονεις δεν μπορουν να συντηρουν 2ο σπιτι καπου αλλου...
σε μια απο αυτες τις 2 κατηγοριες θα ανηκαν και αυτοι οι 4000. λυπηρο ρπμ...![]()
Απο 3βαθμια δεν πέρασα... ούτε καν απο έξω...
Δεν μπορώ να πω οτι με χάλασε...
Ακολούθησα το δρόμο του ιδιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος (το 1992 δεν είχε ΙΕΚ.. ιδιωτικά κολλέγια μόνο). Έτος 2010 με μια καλή δουλειά, καλό μισθό (για τα Ελληνικά δεδομένα) και σε ενα χώρο εργασίας που υπάρχει μεν ανταγωνισμός αλλά μπορώ και στέκομαι πολύ καλά.
Αντίστοιχα είχα συμμαθητές που πέρασαν σε 3βαθμια, τότε (Οικονομικό, Πολυτεχνείο, Μαθηματικό, Νομική κτλ. ). Μόνο το 1/10 αυτών κατάφερε κάτι καλύτερο απο μένα. Οι περισσότεροι κάνουν κάτι άλλο γιατί πολύ απλά είτε δεν έβρισκαν δουλειά στο αντικείμενο τους (απόδειξη οτι η παιδεία εδώ δεν σχετίζεται με την ζήτηση στην αγορά εργασίας) είτε επειδή δεν κατάφεραν να πάρουν ποτέ πτυχίο (πάντα χρωστούσαν της μιχαλούς απο μαθήματα).
Μάλιστα έχοντας ήδη πάει σε αρκετά εκπαιδευτικά ιδρύματα ( ;;; ) του δημοσίου πλέον σαν επαγγελματίας σε έργα... οι διαπιστώσεις είναι οι παρακάτω.
1- Είναι τσιφλίκια καθηγητών που μόνο για την άρτια εκπαίδευση φοιτητών δεν τους ενδιαφέρει.
2- τρείς στις 4 έχει ανούσια πάρτυ και κομματικές εκδηλώσεις άνευ αντικρύσματος και ουσίας.
3- Υποδομή δεν υπάρχει ούτε για ζήτω... αν μάλιστα μπεί κάποιος σε εργαστήριο τεχνολογίας , τα εγχειρίδια και τα μέσα είναι 5+ ετών πίσω απο αυτά που κινείται η μέση αγορά... σκεφτείτε δηλαδή τι γίνεται αν θες να είσαι καινοτόμος.
4- Πολύ "πουλ-μουρ" και τίποτα άλλο. Ούτε ερευνητικές ομάδες υφίστανται (γίνονται υποχείρια καθηγητάδων), ούτε προσπάθειες για δημιουργία κλίματος εκπαίδευσης (τα αμφιθέατρα είναι κέντρα διερχομένων).
Αν υπάρχει λύση στο θέμα παιδείας;.. ναι ...για μένα τουλάχιστον.
Κατάργηση Πανελληνίων και ισχυρές εξετάσεις για την είσοδο σε Πανεπιστήμια/ΑΕΙ κατά τομέα τους. Ή δημιουργία ενός test στύλ SAT όπως στις ΗΠΑ που θα λειτουργεί συνδιαστικά με την απόδοση στο σύνολο των 2 τελευταίων τάξεων του Λυκείου.
Θα υπάρχουν επίσης ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για τους άριστους φοιτητές. Οι εξετάσεις δεν θα είναι αντίγραφα στα θέματα που περιέχονται μέσα στα κείμενα των βιβλίων αλλά "βασισμένα" σε αυτά.
Με την είσοδο φοιτητή σε ΑΕΙ, η φοίτηση θα συνεχίζεται μόνο αν δεν πέσει σε πάνω απο 1 μάθημα ανά εξάμηνο. Τι είναι αυτό το "χρωστάω 10+ μαθήματα"; λες και πάει στον μπακάλη!
Και φυσικά... Εξορία των πολιτικών κινημάτων απο τα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Ούτε στην ΕΣΣΔ δεν γινόντουσαν αυτά με κατήχηση και στρατολόγηση μελών του κόμματος.
Επίσης απευθείας απόλυση καθηγητών που θα παρεκτρέπονται πέραν του θέματος για το οποίο έχουν προσληφθεί στο ΑΕΙ ΤΕΙ που είναι. Για καθηγητές είναι εκεί... οχι για μαφιόζικες επιτροπές και συμπεριφορές.
Αν αυτά γίνουν θα υπάρξει και καλύτερη παιδεία... αν οχι... θα συνεχίσει το αστείο με τα πτυχία δημοσίου που στην αγορά εργασίας τουλάχιστον , τα κοιτάνε περίεργα για το αν πραγματικά αντιπροσωπεύουν αυτό που δηλώνουν ώς γνώση.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Εγώ πιστεύω ότι το υπάρχον σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ το στηρίζει η Π.ΟΜ.ΙΔ.Α., το ΙΚΕΑ ,το MEDIAMARKT , η ένωση ιδιοκτήτων ταχυφαγειων και καφε-μπαρ καθώς και η εταιρία DUREX….
Διαφωνώ μόνο σε αυτό που λες...δυστυχώς κάποιοι φοιτητές είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε για να έχουμε τα μια αξιοπρεπή ζωή...Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Με την είσοδο φοιτητή σε ΑΕΙ, η φοίτηση θα συνεχίζεται μόνο αν δεν πέσει σε πάνω απο 1 μάθημα ανά εξάμηνο. Τι είναι αυτό το "χρωστάω 10+ μαθήματα"; λες και πάει στον μπακάλη!
Συνεπώς η δουλειά στις ηλικίες των 18 με 22 είναι οι πιο χαμαλίδικες και το 8ωρο είναι ότι πιο απίθανο να συναντήσει κανείς...επομένως η σχολή και δουλεία έχουν επιπτώσεις στις επιδόσεις των σπουδαστών.
Προσωπικά και δουλεύω όλο το χρόνο και σπουδάζω μακριά από το σπίτι μου χωρίς να χρωστάω μαθήματα αλλά γνωρίζοντας αυτό το ρυθμό ζωής δεν απαιτώ από ένα νέο να περνά πάνω από 5 με 6 μαθήματα το εξάμηνο...
If you gonna die...
... die with your boots on
Για τους υπόλοιπους που μόνο ξύνονται, δεν πατάνε καν στη σχολή τους και δεν περνάνε ούτε τα βασικά μαθήματα δεν έχω να πω κάτι. Μάλλον έχουν ξεχάσει ότι έχουν αφήσει κάποιον εκτός σχολής για να είναι εκείνοι «αιώνιοι φοιτητές». :a31:
If you gonna die...
... die with your boots on
Η ελληνική τριτοβάθμια είναι μόνο για
- αργόσχολους (τρελλός καφές 4-5 χρόνια)
- κομματόσκυλα (ως καλή προυπηρεσία)
- ευπόρους ευπατρίδες (ανέμελη αναζήτηση γνώσης με ρυθμούς χαλαρούς)
Για κάτι άλλο, κοιτάξτε εκτός συνόρων